נושא חדש

arana1

New member
תודה

עדיין נורא חסר מהמבט שאת מביאה,מבט תבוני ,ישר,שמבוסס על התבוננות בדברים כמו שהם בלי ליפות ובלי לכער אוטיסטים ממש כמהים למבט כזה ואני מאמין שמעט או הרבה יותר ממנו יכול לרפא באמת חלק גדול מההיבטים היותר שליליים של האוטיזם כמו התקפי הזעם והחרדה ותחושת היאוש הנוראה למרות שלי אין בעייה עם זיהוי פנים לדעתי זה נכון מה שאת כותבת כי התברר לי במשך השנים שאת החוסר המוחלט שלי בכישורים חברתיים אני עוקף לא רע בעזרת תחושה יותר מהותית של האדם העומד לפני,כנראה שזה נכון גם ללא מעט אוטיסטים אחרים וזה מה שמוביל לסוג של התנהגות ישירה בצורה מפתיעה או תחושת יתר אינטימיות מוזרה ולא צפוייה שאנשים זרים מרגישים לפעמים עם אוטיסטים שיש בהם בו זמנית גם משהו מאוד מאוד זר ויחד עם זה גם משהו מאוד מאוד מוכר לא שאני רואה את הכל כמוך אבל מבטים וקולות כמו שלך זה טיפות מים במדבר ואין לי ספק שככל שיעבור הזמן ככה נשמע ונראה מהם יותר וזה בדיוק מה שיאפשר לאוטיסטים להתחיל לממש את החיים הראויים להם לתועלתה ויופיה של החברה כולה

לגבי עיוורון פנים, את דיברת מנסיון אישי?

כי יש לי עיוורון פנים ואין לזה שום יתרון לשום כיוון. לא זה מה שמאפשר לי לחוש אנשים

גור42

New member
גלית צודקת, אבל זה לא קשור ל"עיוורון פנים"

זה קשור יותר לעיוורון לקודים חברתיים, ולראיה דרך מסכי העשן שאופפים את האינטרקציות החברתיות המקובלות (ושהרבה אנשים מבלבלים בינהם לבין "נימוס" או "טאקט", למרות שאלו בעצם דברים אחרים לגמרי) ואני מדבר מניסיון. זה מדהים אותי בכל פעם מחדש, איך אנשים עיוורים למציאות שיושבת להם ממש מתחת לאף. כל משחקי הגישוש האלה שנהוגים בחברה הנ"טית... כשאוטיסט היה ניגש ישר לעניין

מה שאתה מדבר עליו יש גם לי

אבל אני לא אוטיסטית. אז זה לא יתרון של אוטיזם.

גור42

New member
מצד שני, את גם לא בדיוק נ"טית

והבן שלך קיבל את הגנים שלו מאיפושהו, לא? חוץ מזה, זה עניין סטטיסטי. גם אם היית נ"טית לגמרי, זה לא היה סותר את מה שאמרתי. כל תכונה אוטיסטית אפשר למצוא אצל נ"טים וגם להיפך.

אני לא נ"טית אבל אני מכירה

די הרבה נ"טים שהם גם בעלי יכולת הזאת. לעומת זאת אני מכירה גם אוטיסטים בוגרים נטולי כל יכולת לחוש אחרים. ככה ששוב חזרנו לזה שכל אדם הוא עולם ומלואו. לכן אני לא סובלת כשמייחסים תכונות מסוימות למגזר מסוים, זה לא רק שלא נכון, אלא שבעיניי זה גם גזענות

galitkm

New member
גם מניסיון אישי

גם לי יש עיוורון פנים, אבל באופן חלקי. יש לי גם משהו מוזר דומה - זה שמאוד קשה לי לזהות קולות של אנשים אם אני לא רואה אותם, כמו בטלפון או ברדיו - משהו כמו עיוורון לקולות, אני לא מצליחה בדר"כ לזהות מי מתקשר אליי אם הוא לא מזדהה חוץ מכמה אנשים מאוד מאוד קרובים שאני מדברת איתם כל יום. לפעמים זה מטריד אותי אבל לדעתי יש לזה גם יתרונות. אני חושבת שזה מפתח צדדים אחרים אצלי. גם אצל הבן שלי התופעה קיימת. ובלי קשר ספציפית לזה, לדעתי כל דבר שמישהו אחד יראה אותו כקללה, מישהו אחר יכול למצוא בו גם ברכה.

רק משהו קטן - עיוורון פנים לא יכול להיות

יתרון של אוטיזם כי עיוורון פנים יש גם להרבה אנשים שהם לא אוטיסטים, כמו לי ולך למשל. בגלל זה כל מה שאת אומרת זה יפה, ונכון, וכל תכונה בנפרד יכולה להיות יתרון וחסרון כמו שכתבתי כבר, זה תלוי בבן אדם ובנקודת מבט. אבל אין לזה קשר לאוטיזם. כי כל מה שיש אצל אוטיסטים קיים גם אצל אנשים אחרים. אוטיזם זה אוסף של התכונות שאולי בנפרד יכולות להיות מאוד מועיליות וטובות, אבל ביחד יוצרות חוסר תפקוד בחיי יום יום.

עיבוד מידע ותקשורת

היכולת של אנשי הספקטרום להסיק מסקנות ולהבין דברים מאוד-מאוד אחרת. כאילו אנחנו הנ"טים חיים בדו-מימד, והם בתלת. מה שנורא ברור לנו מאוד מורכב להם. אם נראה לי שיש שני דרכים להבין משהו, הבן שלי יבין את זה בדרך שלישית. עוד יתרון יחסי בעיני - זה צורך מועט בחברה ובאישור שלה. כלומר, אני עושה משהו שנראה בעיניי נכון, ובאים ואומרים לי "את טועה", אחרים אומרים לי "את צודקת" ואני נשארת מבולבלת. לבן שלי יש מעט מאוד אנשים עליהם הוא סומך וכל השאר אינם ברי סמכה מבחינתו, הוא יעשה את מה שהוא מאמין בו. אמת חזקה. הכרתי הרבה ילדים וקצת מבוגרים. יש להן משהו אמיתי וישר בפנים. כשאחרים מפני דרכי שלום יתחילו להסכים עם משהו שלא ממש מאמינים בו, לאוטיסטים האמת שלהם חשובה יותר מדרכי שלום. אינטלגנציה תוך אישית מפותחת. בין אם זה בדרך של הפגנה ובין בהתפרצות זעם, מילולית או לא מילולית, החיבור שלהם לעולם הפנימי שלהם הוא מדהים בעיני. גם מה שאתם כותבים כאן - הלוואי עליי כך לדעת להבין, לצייר ולדמיין את עולם התוכן שלי. תמיד אנחנו מדברים על קושי לבטא רגשות, אך בעצם זה גם קושי שלנו להבין את מה שהן באים להגיד לנו. כשהבן שלי כותב במחשב במקום לדבר, מבחינתו זו אמירה מאוד ברורה: אני כרגע במצב שלא טוב לי הדיבור. הוא מאוד מופתע שצריך להאיר את תשומת ליבי לכך.

ענתנוי

New member
תודה

זה לא רק כאילו - נטי"ם חיים במציאות תלת-מימדית ואנחנו חיים במציאות רב-מימדית. זה היתרון והחיסרון של "לחיות בלי זמן"....

אמיתיות וחופש ממוסכמות חברתיות

נותן מקום גדול ליצירתיות כנות עד כדי תמימות יופי פנימי הלוואי והחברה שלנו היתה מסוגלת לקבל את הואטיסטים ולא היתה תומנת מלקודות וסכנות בכל פינה...

למעלה