נושא אחר...

נומלה

New member
חשבת אולי

שהיא הותקפה כי כל פעם שהתבקש הסבר הוא נענה בצורה מזלזלת בתוספת הגדרת השואלת בכל מיני דרכים לא סימפטיות? ומענין, חיפשתי אבל לא מצאתי הסברים ממש לדברים הלא ברורים ולא מובנים אלא רק עקיצות על האינטיליגנציה והאינטגריטי והאמהות של השואלות. אז אולי כל הפוסל במומו פוסל?

mykal

New member
מגיבה בזהירות רבה,

הרי הפורום נועד להקשבה ולהכונה (מי אנחנו?)
לתת אולי זויות ראיה שאין למי שנקלע לבעיה.

אין לי כאן תפקיד של שופט, או של מליץ יושר או של אומר מי צודק,
ואיך נכון לעשות.

אני כנראה, לא הייתי עונה כמו פותחת השרשור,
אבל גם לא הייתי מתקיפה אותה כפי שנעשה ע"י חברות אחרות.
ההתקפה מבחוץ וההתקפה בבית הן 'סיר לחץ' שכנראה מתפוצץ איפה שהוא.
וזה היה כאן.
אף אחת לא 'עצרה ועזבה' אלא זה באמת הפך ל'שדה קטל' ומי יצליח להוריד את מי.
לצערי כיפופי הידים האלה היא חווה גם בבית.(כך אני הגבתי לה גם לאורך השרשור.)
לכן היתה תגובתה כזו.

לא באתי להצדיק, באתי לשקף, ואולי כשאנחנו מגיבות או עונות--
שזה יהיה יותר מראה את נקודת החולשה, והנסיון לתקן,

כל חיי נתתי ציונים, פרשתי, ואינני נותנת ציונים יותר.
מאחלת לה, ולכולנו שנלמד ונשפר כדי שנחיה חיים שלוים וטובים יותר.

שאלה

כשאת בחרת ללמוד מקצוע ולצאת לעבוד - ביצעת חצי מהעבודה שלך? החלטת שיש כאלו שתעבדי למענם ויש כאלו שלא?
כי זה בדיוק מה שהיא עושה. היא בחרה לעצמה מקצוע - להיות בבית ולעשות את עבודות הבית והיא לא מבצעת את זה. היא מרגישה פראיירית לבצע את זה - מילים שלה. בו בזמן שבעלה עובד בחוץ מאוד קשה ומצפה שמישהו יעשה את עבודות הבית. לא טוב לך? בסדר גמור. צאי תעבדי בחוץ ושלמי לעובדת בית שתעשה במקומך את העבודות. הכביסה יכולה להיות מטופלת על ידי כל העולם ואשתו אם את באה כמו בת אדם ומבקשת כמו בת אדם שיעזרו לך או שיעזרו לו. היא כתבה על פעולה מסויימת שעשתה בצורה כ"כ מגעילה עם כל מני חחחחח וציפתה שכולם ימחאו לה כפיים. לא קרה.
זה אחד.

שני אני לא חושבת שהיא מוציאה את המוץ מהתבן. בגלל התגובות שלה. גם כשניסיתי לענות לה יפה ועשיתי את זה כמה פעמים פה, ואני לא לבד, הרי לא רק אני,את, אסתי וחן הגבנו בשרשור הזה - לא נקלט שום דבר. כל הזמן היא מתעקשת שהכל בסדר. ואין בעיה. מקבלת שהכל בסדר. זה לא השתמע מדבריה הראשוניים כך שברור שיש פה שקר.
היו לנו הרבה כותבות פה בפורום במהלך השנתיים שאני פה, היא הראשונה ששללה כל שאלה, קראה לכולן טיפשות, אף אחת לא מבינה כלום, אף אחת לא מנחשת כלום....

האמת שאין לי חשק להמשיך בזה כי אני לא ממש יכולה להתבטא בחופשיות על גבי הפורום במקרה הזה ויש לי הרבה מה לכתוב.
אני מבינה שאת מנסה לראות תמיד את הטוב בכל אחד - אני מעריכה אותך על זה. לפעמים אבל אפשר להרים ידיים (כמו שאמרתי לך פעם) ולהבין שלא כולם מלאים בכוונות טובות.
ואם קשה לה שהיא קבלה יותר תגובות שליליות מחיוביות אולי באמת היא צריכה לשבת לעשות חושבים עם עצמה. כי אם דברנו קודם על אלו שלא כתבו פה לבד - אז את יודעת שלרב מי שענה לה מצדיק את הכלה, עונה יפה ומנסה למצוא פתרון - למי שבאמת רוצה כזה. על כן שאלתי אותה למה בחרה לכתוב פה בפורום ולא זכיתי למענה (כמו לעוד המון שאלות לגיטמיות ששאלתי והיא התעלמה מהן לחלוטין או בחרה לקרוא לכנות אותן חסרות הבנה וטיפשות.כן, אני באמת לא מבינה .את כל השרשור הזה. מודה)

mykal

New member
אני באמת אוהבת

ומחפשת את הטוב באדם. (חולשה שלי, לפעמים מרויחה יחסים טובים גם עם כל מיני)
אבל אני כבר עניתי לנומלה--ואולי אדגיש משהו.

אני מנסה לעשות הפרדה בין---התגובות שלה-שהגיעו ממקום כואב ולוחץ שלה.
לבין חלק שהתקיף אותה --והיא נכנסה לאובססיה של הדיפה.(שבאמת היה מיותר)

אני גם מנסה לעשות הפרדה בין התגובות שלה, לבין ההקשבה שלה,
היא בטוח תקרא ותנסה לרכז את הכל לכלל מסקנות ישומיות. ותצא נשכרת.

אני גם מנסה לעשות הפרדה, בין מה שכותבת בזמן 'יאוש' ובלבלה כותבת,
לבין כל הכותבות עונות, מהמקום של "לא מתמודדות" כאן ועכשיו בענין.
ושם במקום 'להכות' או לתקוף אפשר לנוט בשאלות, אפשר לתת דוגמא,
אלולא האוירה היתה מתלהמת, היא כנראה, היתה יכולה להכיל גם דעות אחרות.
נכון שניסית. אבל כבר היתה אוירה.

אני מציעה, לתת לענין להרגע.

ואני מוכרחה לומר למען הגילוי הנאות--אינני מכירה את הכותבת.
אין לי שום קשר אחר איתה. (מעבר לפורום) ולא נבחרתי ליצג אותה.
התגובות שלי כאן, כדי לבחון את עצמינו הכיצד נוכל לשנות אוירה מתלהמת לפעמים הבאות.

lviae

New member
בלו ברצינות. באמת.

איפה כתבתי שאני רוצה שיצדיקו את המעשה שעשיתי אם זה בסדר?
איפה הבנת את זה?
בחיי!!! חן הדביקה אותך בחוסר הבנה?!!!

שאלתי מה רע במה שעשיתי שבן הזוג כועס! זהו!
סיפרתי רקע כדי שיהיה מובן עצם השאלתי ששאלתי. זהו.

להבין למה הוא כועס.
את חייבת לחזור לתיכון. דחוףףףףףף

בלו צריכה לחזור לתיכון? את צריכה פשוט לעשות

תיכון

אולי אחרי שתלמדי אפשר יהיה להבין מה את רוצה להביע בכל ההודעות המבולבלות שלך שכתובות בשפת קוד שרק את והאגו שלך יכולים להבין
באמת,לעיתים נדמה שכתבת את ההודעה בשפה זרה ועשית לה טרנסלט בגוגל שידוע בתרגום העקום שלו

chen1237

New member
תראי איזה קטע

אפילו עם חוסר ההבנה שלי (כן, בסדר) אני עדיין מצליחה לעבוד, לגדל שני ילדים לתפארת, לתחזק זוגיות עם בעל מקסים, אוהב ומכבד, לשמור על בית נקי ומבריק ובד בבד לעשות כביסה וגיהוצים (מטורף, הא?) - בשונה ממך - לי יש חיים נורמליים ומשפחה מתפקדת (חמסה). אז תמשיכי לחפש הצדקות מאנשים זרים פה בפורום לכך ש"הכנסת" לחמותך ואח"כ תתפלאי למה היא לא מוצאת לנכון לקבל אותך בתור כלתה.. מעניין למה...

לאורך כל השרשור הזה הבעת זלזול

גם במי שניסתה לעזור לך - והנה עוד משפט מבית Iviae "את חייבת לחזור לתיכון" ואת אותו הזלזול הבאת גם בנוגע לבעלך וגם בנוגע לחמותך.
כתבתי המון הודעות לאורך השרשור. רובן הגדול היו נסיון כן ואמיתי להבין ולעזור. לא צלחה דרכי.
אם את חושבת שהכל בסדר אז באמת שאין מה להוסיף ועל מה לכתוב לך וגם לך אין מה לשאול מה לא בסדר כי הכל בסדר.
אז שיהיה לך בהצלחה עם המשפחה המקסימה שלך. וחג שמח.

ואסתי - תודה. האמת שענית במקומי אבל החלטתי לכתוב תשובת סיכום ולפרוש מהשרשור ההזוי הזה.

lviae

New member
ניראת לי לא בעיניינים, אז קחי לך חומר קריאה

אם את טיפוס שאוהב להרחיב אופקים/סתם ככה לדעת...
(אני בכל אופן, לא צריכה שום חומר ואף פעם לא קראתי ספר על חינוך, כל פעם שאני קוראת על חינוך ומוצאת משהו נכון זה נראה שאני מסתכלת על השמש אשר לא משנה כמה אסתכל היא תישאר איך שהיא...מסקנה: לא מחדשים לי כלום)...

לינקים...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4254163,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4237832,00.html

chen1237

New member
רואים שמאוד חשוב לך חינוך ילדייך

וזכותך לחנך אותם כראות עינייך - אבל את לא מבינה כמה הרסני זה בשבילם כשהם רואים איך ההורים שלהם מתנהגים אחד לשני בצורה שאתם מתנהגים בה. את אולי חושבת שזה לא משפיע והם לא שמים לב, אז כמו שכבר אמרתי בעבר, זה גם חלק מהחינוך שלהם, ואם חשוב לך באמת חינוך ילדייך - תתאפסי על עצמך, כי את רק מחריבה את זה עוד ועוד ועוד.

lviae

New member
עכשיו את מדברת לעיניין

לקח לך הרבה זמן לדבר לעיניין ולא ללכת מסביב

chen1237

New member
ולגבי המלצתך לחומר קריאה

אולי כדאי שכן תקראי כי יש לך שגיאות כתיב שלא לומר שגיעוט קטיב. זו אחת הסיבות שקשה להבין אותך. שלא לדבר על כך שחוץ מלהתלונן על כך שכולם משערים השערות וחסרי הבנה - את לא אומרת כלום.

lviae

New member
חן, זה חלק מחוסר ההבנה שקיימת

באנשים שבא לתרץ את חוסר הבנתם...אלעק שגיאות.
אני הכי מנסה להיות ברורה, זה שאת רואה כשגיאות כתיב זה בעיה שלך, כרגיל.
ואם את רוצה להאיר את עיניי אז אומרים ״טעויות כתיב״ כי לדיעתך יש הבדל בין שגיאה ולבין טעות כתיב...
אז עיצה: גשי למיליון.

ואני תולעת ספרים...שרק כרגע אני עמוסה.

chen1237

New member
את בלבלנית שמלאה בתירוצים

והקטע הוא, שאת חושבת שאת מתרצת לנו, את לא מבינה שאת מתרצת רק לעצמך. טעויות כתיב, שגיאות כתיב או בלבולי שכל - תקראי לזה איך שתרצי. אולי כדאי שאת תשבי עם מילון מול תגובותייך ותראי כמה שגיעוט קטיב היו לך. חוץ מזה, עכשיו שאת מבינה עד כמה היחסים המזוויעים בינך לבין בעלך משפיעים על ילדייך - אולי תעשי עם זה משהו? במצבך, זה קצת יותר דחוף מעברית תקינה.

lviae

New member
לפחות את יודעת מה זה שגיאות כתיב

כי הנה את מדגימה...תשתה מים, אולי המערכת תקבל קצת צינון
ותוכלי להבין יותר טוב.
יותר מזה אני לא יכולה לעזור לך, ואם את לא מבינה אל תקראי...בעצם זה מסביר את ליקוי ההבנה שלך והולכת מסביב ובעיקר מתרצת ומדביקה אליי...חרטטנית.
תהיי בריאה חן...את מעייפת.

ולא יהיה שום בעיה מה שיש לי עם הבן זוג...אני יותר מידיי כשרונית.
סודות קסם לא מחלקים.

chen1237

New member
אפרופו שגיאות כתיב

אני אישה, אז לאישה את יכולה לייעץ: תשתי מים, לא תשתה מים.
אני מרחמת על בעלך, וכן, גם על ילדייך. שוב אחזור ואומר: מקווה שאת ממציאה את כל השיט הזה. את פתטית ברמה שכבר קשה לכעוס עלייך - נותר רק לרחם. כן כן כן, תחסכי לנו את תגובתך הבאה והמגוחכת: אני לא מבינה, בלו לא מבינה, סבתא שלי לא מבינה, ה' לא מבין - את יודעת הכי "טוב". תמשיכי להתפלש ברפש הזה שאת קוראת לו חיים.

את גאון הדור

ורק במקרה ידעת שיש כמה מאמרים שיתמכו בדעות שלך שאת בעצם המצאת.
איך את אוהבת לכתוב: חחחחחחחח

lviae

New member
לא המצאתי כלום. אבל שיהיה

לא נתווכח - כי את לא מכירה אותי.
סתם ילדותי.

למעלה