נוסעים לקנדה :)

ran162

New member
נוסעים לקנדה :)

שלום לחברי הפורום אני חדש בפורום הזה ומתכנן לבלות פה הרבה בזמן הקרוב :) אז ככה לפני חצי שנה הכרתי בחורה מאוד מיוחדת וממש התאהבנו :) הבחורה הזאת היא קנדית שנולדה בקנדה והיגעה לביקור בארץ, היא הייתה חייבת לחזור לקנדה בשביל לימודים של שנה. אני לא יכול לחכות לה בארץ אז החלטתי שאני נוסע אליה. יש לי עסק בארץ שלא דורש את הנוכחות שלי פה ושאלתי היא האם אני צריך להגיש בקשה לוויזה? האם אנחנו צריכים להתחתן בכדי שאני אוכל להשאר עד שהיא תסיים את הלימודים? אני מאוד מבולבל בקשר לעיניין הזה ואשמח לקבל הכוונה. בתודה מראש רן. ודרך אגב העיר היא וונקובר ששמעתי עליה המון!

ofeil

New member
כתייר

אתה מן הסתם יכול להכנס לאיזה XXX חודשים בלי בעיה, אין לי מושג כמה זמן אפשר לעשות הארכות לויזת תייר, אבל תמיד אפשר לצאת למדינה שכנה ולחזור ( ברוב המדינות זה כך... אבל לא בכולן)

ziv1000

New member
6 חודשים אין בעיה להשאר כתייר

לאחר מכן יש להגיש בקשת הארכה. את הבקשה יש להגיש לפני תום ששת החודשים ועד קבלת התשובה מותר להשאר גם אם זה מעבר לששת החודשים. אפשרות שניה לצאת מקנדה בתום ששת החודשים ולחזור.

ran162

New member
וויזה תייר?

בשביל וויזת תייר אני צריך להגיש בקשה? או שרק צריך להציג דרכון ישראלי בכניסה? ולומר שבאתי לבקר חברה?

גם אם אתה נכנס כתייר לקנדה

אתה צריך ויזה. רק ההבדל בין קנדה לבין ארה"ב, ככל שזה נוגע לתיירים מישראל, שעבור ויזת תייר לארה"ב, סמכות הענקת הויזה יושבת בתל אביב, ואילו עבור תייר ישראלי שנכנס לקנדה, סמכות הענקת הויזה נמצאת בידו של הפקיד בשדה התעופה בקנדה (זה שיושב לפני שאתה נפגש עם המזוודה) - מבחינה מעשית המשמעות עבורך שאתה לא צריך להחתים את הדרכון באשרת תייר לפני שאתה טס לקנדה, אבל מבחינה חוקית, אתה מקבל ויזה בדרכון כמו תייר לארה"ב. לא להתבלבל. יש הרבה שהיו מתחלפים איתך ברצון. אתה יכול להגיע לקנדה כתייר ולנהוג באחת משתי הדרכים שהציעו לך כאן (להאריך כל פעם או לצאת לארה"ב ולהכנס) אבל אתה גם יכול שהיא תבקש עבורך ספונסרשיפ ואז אתה גם יכול לעבוד שם בלי בעייה. בהצלחה.

shipy1234

New member
ספונרשיפ

היא תוכל לבקש עבורו ספונרשיפ רק אם הם יתחתנו, לא? אחרת היא לא תוכל להוכיח Common Law.

אם היא תחייה איתו חצי שנה

ואז עוד חצי שנה... יהיו להם שנה יחד. אני לא מכיר כ"כ את חוקי הספונסרשיפ - אבל לפי דעתי מה שחשוב זה להוכיח שנה של חיים משותפים. אולי יש להם משהו כזה מישראל שיתפוס לחלק מהזמן והיתרה בקנדה?

רן בג

New member
זה חזק ממך. הא?

הקישקוש הבלתי פוסק והצורך לכתוב שני עמודים על דבר שמסתכם במילה או שורה...

ran162

New member
ספונסרשיפ?

היא כרגע לומדת ואני מבוסס כלכלית ואין לי צורך לקבל אישור עבודה בקנדה, כי יש לי חברה שעובדת בארץ. אני רוצה להשכיר דירה ושהיא תעבור לגור איתי עכשיו הבנתי שאם אני אחרי חצי שנה מראה שגרתי איתה אני יכול לקבל תושב קבע או משהו כזה, אבל הרעיון שהיא אמורה לתמוך בי ולא ההפך נכון? אז מה אני אמור לעשות?

ספונסרשיפ זה קטגוריה

שבה תושב קנדה מבקש אשרה עבור קרוב משפחה. הקץ' הוא שהמהגר לא יכול לקבל את כל התנאים הסוציאליים מהממשלה. זה לא שביום יום היא אמורה לתמוך בך. בס"ה אתה יכול לעבוד ולפרנס את עצמך.

ran162

New member
הבנתי אותך תודה רבה. אז הוחלט?

שאני נוסע לשם בתור תייר ואם ברצוני להשאר שם יותר מחצי שנה האפשריות שיש לי הן: 1. לבקש הארכה של הוויזה. 2. לצאת מקנדה ולחזור אין לי אפשרות להגיע לארצות הברית כי אין לי וויזה אז אני אומר מקסיקו :) 3. להתחתן איתה ולחזור לארץ ולבקש להגר לקנדה שזה התהליך הכי מהיר 4. בקשת לוויזה סטונדט אם פיספתי משהו אשמח לשמוע :) תודה רבה לכולם על העזרה במיוחד לרן

עיף 3 מתפצל לשניים:

אם אתה נשוי לאזרח/תושב קנדה, יש לך עוד כמה נקודות בחישוב הנקודות לקטגוריית SW. אתה מקבל ניקוד על קרוב משפחה בקנדה (נדמה לי) וכן על בן זוג שלמד ועבד בקנדה. זה כשלעצמו שווה הרבה נקודות ואולי תעבור ככה את הניקוד. הגירה במסלול הזה מחייבת הגשה של המסמכים בארץ המוצא שלך, אבל אני לא בטוח שזה המצב כאשר אתה נשוי לאזרח קנדי ומתגורר שם. שווה לבדוק. בכל מקרה, על מנת להגיש מסמכים בשגרירות בת"א אתה לא חייב להתייצב שם בעצמך. אפשר לעשות זאת באמצעות שליח. דבר נוסף - שים לב שבשלב מסויים אתה מתבקש להגיש תעודת יושר מכל מדינה שהתגוררת בה חצי שנה. אני לא יודע בדיוק מה זה אומר במקרה שיצאת ונכנסת מקנדה. אפשרות שנייה - ספונסרשיפ.

dannyk27

New member
גם למקסיקו צריך

ויזה לבעל דרכון ישראלי, לפחות כדאי מאוד לבדוק.

dannyk27

New member
תיקון קטן לגבי ארה"ב

מקבלים שתי ויזות אחת אשרת כניסה בת"א והשני אשרת שהייה כמו בקנדה בכל המקרים אפשר להתקל בסירוב ואז חוזרים כלעומת שבאת.

מעניין איך נכנסים לקנדה

במקרה שאתה עובר במסלול היבשתי ובבודקה של האמריקאים אתה מסורב. אתה נכנס כתייר מחדש לקנדה?

dannyk27

New member
סביר להניח לא התנסתי

עדיין בסרוב כניסה שכזה לא לא בדרך האויר ולא ביבשה.

למעלה