נומי וכל השאר

nomi12

New member
דווקא אני לא חושבת שהמרס והוונוס מסמלים

אבא ואמא אלא איך אנו מתפקידים בחלק הגברי והנשי שלנו. אמנם הם שליטים של בית 4 ו-10 אבל עדיין השמש והירח מסמלים את האב והאם. השמש עושה 90 לנפטון -90 ליופיטר, יש כאן חוסר של דמות אב, זאת אומרת בדומה לאובמה יש כאן חיפוש כלשהו אחרי זהות. הראש במזל סרטן שכבר מסמל בית, הגבר והאישה נמצאים גם הם בסרטן זאת אומרת שיש כאן רצון גדול לבית שנובע ממשהו פנימי שדוחף לכיוון . אם המרס בסרטן, הכמיהה היא לבן זוג ביתי, גם הוונוס היא למעשה ביתית מאוד, הראש בסרטן יכול לסמל אולי עודף דאגנות ואולי יש כאן מקום להפסיק לחנוק מרוב אהבה כמו שמזל סרטן עושה, אולי לתת לדברים לזרום. לגבי הייעוד, אני חושבת שאנו לפעמים צריכים לפתח תכונות מסויימות בגלגול הנוכחי כדי להמשיך הלאה, לא תמיד מדובר בייעוד מקצועי או להיות מישהו. ההמשך יבוא לבד. אני לא יודעת למה יש לי תחושה שאת מאומצת או משהו כזה, כאילו יש איזה סוד משפחתי וחוסר זהות, עם הירח ב-12 בסרטן????????????? והשמש נפטון והיופיטר??????????משהו שקשור למשפחה, סודות.

bat5

New member
נעמי, הרי גמני חושבת

שמרס וונוס לא מסמלים את הצד האבהי והאמהי שבנו, אלא את הגברי והנשי. אלא שבמפה הנדונה - בגלל שהם שליטי בתים 4 ו-10, שאלת הגבריות והנשיות בולטת יותר, בהקשר ליחסים בין ההורים. לא רק תפקודיהם כלפיה כאב ואם, אלא, ובעיקר - בינם לבין עצמם. אני לא בטוחה שנפטון שמש הוא תמיד חיפוש זהות. לפעמים זה פשוט אב שתפקודו פחות, מסיבה מסויימת. מעניין מה שכתבת על אמוץ. אני מכירה מקרוב מאד מאד מפה בה שמש-נפטון מראה על כך שהאב עצמו היה מאומץ, אבל לא בעלת המפה עצמה.

nomi12

New member
ברור שזה הימור להגיד דברים כאלה

אבל יש כאן יותר מידי סמלים לגבי רצון להקים בית.

nomi12

New member
כן זה מעניין, אולי,

יש העתקה לדמויות אם אב, דמויות גבר אישה, ובעצם חיפוש אחרי משפחה.

weblight

New member
בת ונומי

היה לי אבא מקסים שהיה אבא חם וליברלי ומלמד וחכם מאד וכריזמטי מאד .הוא בדיוק מתאים לשמש שלי במפה , החוליה החלשה זו אמא ז"ל לצערי . היום הצער הוא יותר על החיים שלה שיכלו להיות אחרים. אני לא מאומצת הורי גם לא נפרדו בחייהם. נכון שהצורך בבית נורמלי , חם , הרמוני, מתפקד זה דבר שחלמתי עליו ממש מילדות. ולאורך כל השנים נושא הזוגיות והאמהות הוא מעניין ומעסיק אותי מאד לא רק ברמה האישית אלא בכלל. וכנראה שאני בתקופה שכל הנושא נבחן מחדש, יש לי פלוטו במעברים מול השלישיה הזו בבית 11 . זה לא קל אבל אני מאמינה בתהליכי עומק ואני מאמינה ביכולת שלי לצאת מהם מחוזקת וחכמה יותר. מודה על העזרה ,

bat5

New member
לוובלייט, ירח ב-12 בסרטן באמת

מראה על עניין אוניברסלי בנושא הבית, האמהות, השורשים, הרגשת השייכות. בית 12, מחד הוא כאילו נסתר סגור וסודי, אבל מאידך הוא מחובר לתת-מודע הקולקטיבי, והירח שבו בסרטן מראה על יכולת ורצון להתחבר למקום הזה אצל כל אחד ואחד מבין האנשים המרכיבים קהל האנונימי. ולכן אם עבודתך או יצירתך פונים לאנשים כולם, אין ספק שתוכלי להעניק להם את החוויה שהם מבקשים מהבחינה הזאת.

ירח בסרטן כבר יכול להעיד כלשעצמו

על אמהות נהדרת - על הרצון להיות אימהי, שורשי ומשתייך. על הרצון לתת באמת מעצמך למען ילדיך. ווב היא גם בת מזל אריה מה שיכול להצביע היטב על הרצון הזה להיות אמא טובה, האריות ידועים כאוהבי ידלים. וזה רק אם מתייחסים לארכיטיפים. לגבי הזוויות במפה - המולות בין פלוטו לשבתאי נמצאת באורב גדול מידי ולדעתי איננה תופסת. מעניינת במיוחד המולות בין שבתאי לאורנוס ומרקורי כאשר בפועל שבתאי נמצא בבית שעליו אורנוס שולט. נראה לי שמול מרקורי ואורנוס שאוהבים לפרוק כל עול וגם קצת להשתולל נמצא ממול הכוכב הכי מלמד והכי מורה במפה ולא רק שהוא התמקם בעימות מול השניים הוא גם נמצא בבית של אחד מהם. אני חושב שמעל הכל גבר כאן שבתאי בעיקר במקום של התגוננות ועם דעתנות בנושאים שונים- התגבשות מאחורי דיעות מסויימות בלי אפשרות להתפשר עליה. שבתאי מנסה לפקס את החשיבה בצורה בוגרת ורצינית - לפעמים רצינית מידי. לאורך כל הדרך תדבקי באמת שלך וגם את ינסו לשכנע אותך לא יצליחו לשכנע אותך אחרת ולדעתי שבתאי מקבל כאן משקל חזק ודי גדול מול השניים שמולו שמתגמדים לעומת השפעתו. דעתי בכל אופן... זה נשמע אולי כמו סלט.. אבל אני מקווה שאת מבינה את הכוונה שלי.

weblight

New member
ציפורי

נו טוב האמהות , צדקת כמובן. אהבתי שורשי ומשתייך זה מאד מדוייק. על המולות של שבתאי - יש דעות שאני לא אוכל לשנות לעולם והן אלו שקשורות לסובלנות חברתית, לקבלת השונה מתוך גישה אמפתית.כל שאר הדעות שלי הן בהחלט ברות שינוי - אני דוקא אוהבת לשמוע דעות שונות ואוהבת לפגוש אנשים שמביאים איתם איכויות ותפיסות שונות משלי. נראה לי ששבתאי מביא איתו זהירות, אחריות , שיקול דעת, ויכול להיות שמאזן את אוראונוס שקם כל בוקר עם רעיון משנה חיים חדש . יש מצב ששבתאי מסרס את מרקיורי אוראנוס תלוי איך מסתכלים על זה. מה שיוצא בסוף זה כמו מזל מאזניים- קשה לקבל החלטות!!! השמרנות של שבתאי באה לידי ביטוי בעיקר בכל הקשור למערכות יחסים זוגיות ומשפחה והוא אכן בבית 7 . אם כי אוראנוס קצת אומר עכשיו לשבתאי- עכשיו תורי ! נראה ... חחחחחחחחחח

weblight

New member
נומי

על אבא כבר דיברתי כמיהה לבן זוג ביתי- בעלי הוא סרטן אופק סרטן. יותר סרטן מיזה אין.. חחח דאגנות- לא סתם דאגנות, סרטים. חונקת ?? בקצב שהם אומרים אמא (טוב הם קטנים 9,6 )

nomi12

New member
לגבי האימוץ טעיתי. נו מותר לי.

לגבי הבעל, סרטן עם אופק סרטן זה אומר שהשמש שלו בבית 12 או בבית 1?

למעלה