נוכחות בתרגולים

H20

New member
לי היה בסימסטר האחרון קורס

שבו ההרצאות התמצו בהקראת שקפים (מושקעים מאוד, אני חייבת להודות) אותם היה צריך להוריד מאתר הקורס ולהדפיס. קשה לומר שהמרצה נטול הכריזמה הוסיף הרבה מעבר לחומר הכתוב, ועדיין, רוב הסטודנטים לא החמיצו אפילו הרצאה אחת. וחשבת שאצלכם חרשנים... (באחת ההרצאות, אגב, תמהוני אחד החליט לפהק בקולי קולות מתחת לאפו של המרצה הנ"ל. הוא באמת נעלב, ואני מבינה אותו).

ettt

New member
אם הם היו

טורחים באמת להכין את ההרצאה- היית צודקת. היה לי קורס עם מרצה שחצן בצורה מבהילה, שבמשך שלוש שעות היינו צריכים להקשיב לרצף אסוציאטיבי שהקשר שלו לשיעור- אפסי. היתה באמצע הסמסטר עבודה שתרמה לנו הרבה יותר מהשיעורים. מה גם שאחרי 2 שיעורים הבנו את הקונספט... רוב החומר אגב- ביב מרתק, אבל למדתי אותו מהמאמרים ולא מהמרצה. פשוט לא הגיע לו שאני אקדיש לו 3 שעות מזמני- כי הוא אפילו לא טרח להקדיש 5 דקות להכנת ההרצאה. אגב במבחן היו שאלות כדוגמאת- בשיעור שלוש הדגמתי את תיאוריית X בעזרת- זיתים, ענבים, חמאה, מיץ.... (מזל שידענו שאלו סוג השאלות מראש ועשינו תורנות כתיבה...)- אבל זו דרך מפגרת לא???

moran f

New member
אוקיי, ועדיין

אפשר לבוא ולהתכתב עם חברים בשקט מאחורה, למשל. ככה מגיעים, לא מקשיבים, ולא מפריעים למרצה. אם כבר קוראים - תקראו סיכום של הרצאה אחרת או משהו כזה, לא ספר. גליה, למשל, מציירת - זה גם לא נורא. אפשר לעשות דברים אחרים בלי שזה יהיה לגמרי ברור מאליו שעושים משהו אחר (כמובן רק אם לא יושבים מקדימה). גם אצלנו היה קורס שבו המרצה ניסה לשכנע אנשים לבוא ע"י הבטחת בונוס אם בהרצאה הבאה יותר מ-70 אנשים (או משהו כזה) יענו נכון על השאלות במשך ההרצאה ויותר מ-100 אנשים (או משהו כזה) יגיעו. זה לא ממש עזר...

Blue Tooth

New member
את צודקת

למרות שאנחנו נורא מעט אנשים בכתה, כך שכולנו יושבים בשורות הראשונות
אבל זה תירוץ עלוב, את צודקת.

moran f

New member
LOL אז תשבי מאחורי מישהו גבוה ../images/Emo13.gif

אצלנו בתחילת שנה א' הייתה נהירה המונית לשורה הראשונה. בשנה ב' כבר כולם נרגעו ונדדו אחורה ככה שכבר לא הייתי צריכה לדאוג.

Blue Tooth

New member
דווקא בשנה ב' גיליתי

שבכתה של 100 איש עדיף לשבת בשורה ראשונה! היום, כשאנחנו רק רפו"שניקים אנחנו מעטים, אבל כשלמדנו יחד עם הרפואנים היינו 120 בערך. המרצים אצלנו היו עומדים על במה, ולכן כשהם היו מסתכלים על הכתה, הם בד"כ היו גבוהים יותר מהשורה הראשונה ולא שמים לב אליה. ככה יכולנו לעשות שם כל מיני דברים שבד"כ לא מעיזים לעשות לייד המרצה (לאכול, לדבר, לישון, לצייר...) וכמובן לראות מקרוב את כל השקפים והמצגות ולשמוע מצויין את המרצה
קשה לי להאמין שאני אצליח ליישם את העצה שלך, כי בד"כ הנוכחות בשיעורים לא מאפשרת מבחר גדול של אנשים לשבת מאחוריהם
אבל תודה בכל אופן

moran f

New member
רק 120? ../images/Emo8.gif

אנחנו עם הרפו"שניקים והמדה"רניקים יותר מ-200. לא שזה כזה נורא - יותר אנשים נחמדים יותר טוב. אבל אצלנו הם איכשהו שמים לב יפה מאוד לשורה הראשונה. או שזה משהו אישי נגדי בגלל שאני מכריחה אותם להסתובב עם עוד מיקרופון? בתיכון זו בדיוק הייתה השיטה. אחרי שגררתי את כל החברות שלי איתי קדימה גילינו ששורה ראשונה + קבוצת בנות שמשום מה מורים מניחים שהן נחמדות ושקטות זה שילוב מנצח.

Blue Tooth

New member
היום הם כבר 150 ויותר ../images/Emo13.gif

נראה לי שבאת"א הכתה לא מכילה מדה"רניקים (מעניין אם אני צודקת...). יתכן שגם אצלנו שיטת "הבנות הנחמדות בשורה הראשונה" היא זו שעבדה ולא הבמה, כמו שחשבתי...

moran f

New member
מי יודע? ../images/Emo13.gif

אצלנו השורה הראשונה מורכבת דווקא בעיקר מבנים (נחמדים, אבל נראה לי שלמורים ואולי גם מרצים יש נטייה לייחס יותר נחמדות ושקט לבנות) אז קשה לי לבדוק. אני בשקט בעיקר כי אין לי ממש ברירה - זה קשה לדבר עם אנשים כשאני יודעת שאני לא אוכל לשמוע את התשובה שלהם

ailag

New member
גם אצלנו השורה הראשונה מורכבת מבנים

בעצם .. רוב האנשים בהרצאות הם בנים

moran f

New member
בעיקר, בעיקר. מה איתי? ../images/Emo8.gif

ואצלנו יש דווקא רוב לבנות. את מוזמנת לבוא לבקר כדי להרגיש את האחווה הנשית ששוררת אצלנו (למרות שאני לא שמתי לב לכזו).

Blue Tooth

New member
הבעיה שאם הנוכחות חובה

אז את מוצאת את עצמך בשיעור משמים לחלוטין, ואת שם רק כי מחייבים אותך. אז מה יקרה לך אם לא תצליחי להקשיב, ולא תעסיקי את עצמך במשהו? אני אגיד לך מה יקרה לי - אני ארדם! (מניסיון. רע.)
אצלנו אם לא תהיה נוכחות חובה, המרצים עשויים להגיע לכתה ולמצוא שם 2 סטודנטים בלבד (במקרה הטוב), וזה באמת קורה בקורסים הבודדים שבהם המרצים לא מקפידים לרשום נוכחות. ועם השאלונים האלה לא עושים הרבה... הצלחנו לגרום רק למרצה אחד לעוף, אבל גם זה רק לאחר שבועות ארוכים של דיונים וסיפורים אישיים מזעזעים של סטודנטים, ובטח לא בגלל השאלון...

ailag

New member
שאלונים

אצלנו יש מרצים שלא מחלקים פשוט. לדוגמה, אפשטיין כבר יודע מה יכתבו עליו. במעבדה פשוט לא בא להם לחלק. היה גם שיעור בו לא מילאתי שאלון כי המרצה היה כ"כ גרוע שלא באתי לשיעורים .. (ועוד אחד דומה, שלא באתי כי השיעורים היו משעממים). אז לא ממש שמים על זה
(גם שמעתי על התופעה ממקומות אחרים) למרות שה"שמועות" אומרות שמהשנה זה באינטרנט..

ailag

New member
גם מלמדי חינם

צריכים ללמד טוב, ולכן אם יש ביקורת היא רלוונטית גם אם הוא לא מקבל משכורת. תסתכל על זה ככה: לי לא אכפת - אני שילמתי לאוני' אותו סכום שהייתי משלמת אם הייתי לומדת אצל הירשפלד שכן מלמד שכר (עזוב את זה שאני משלמת חצי..
) - לא מגיע לי מרצה "דפוק" באופן רשמי. אני יכולה ליפול על מרצה שלדעתי הוא לא טוב, אבל האוני' לא צריכה לתת לי מרצה שחוות הדעת עליו היו רעות - לו היו קיימות.

Benjamin Turner

New member
ממתי המרצים אחראים על המשאל?!?

בטכניון, לקראת סוף הסמסטר עוברים נציגים של אגודת הסטודנטים בין הכיתות ומחלקים שאלונים (על חשבון עשר הדקות האחרונות של ההרצאה/התרגול). בפקולטה לרפואה יש לכל מחזור סנג'ר אחד מסכן (תודה ניר
) שמטפל בענין ומחלק שאלונים בהרצאה ובתרגול האחרונים של כל קורס. לתת למרצים לחלק שאלונים מקביל ללתת לחתול לשמור על השמנת - איזה אינטרס יש לגרועים מביניהם לבצע את המשימה כראוי?

ailag

New member
בדיוק הבעיה אצלנו.

למה את ערה ביום כזה בשעה כזאת?!

למעלה