נוכחות בתרגולים

Springy

New member
אצלנו

היתה מתרגלת שכנראה כמוך, היתה מוכנה להשקיע את הנשמה, אבל בצדק - רק למען אלה שמגיעים לתרגולים. אז היא פשוט בדקה נוכחות בתרגיל - מי שלא נכח לא נפגע בציון, אבל כשמישהו החסיר תרגולים סדרתית היא שמרה לעצמה את הזכות לא לענות לו לשאלות באופן מיוחד. בהתחלה התמרמרנו על בדיקת השמות, כיוון שהודיעו לנו שהנוכחות בתרגולים אינה חובה - אבל אח"כ הגעתי למסקנה שהמתרגלת צודקת. אין סיבה שבעולם שבסוף הסמסטר היא תצטרך לשבת עם אנשים שלא הופיעו עד עכשיו, על חומר מההרצאה הראשונה. זה נראה לי פיתרון אידיאלי - ככה האחריות וההחלטה בידיי הסטודנטים, וגם לא מנצלים באופן מוגזם את המתרגלים לרעה. אם מישהו מחליט שהתרגול מיותר לו - זכותו המלאה לא לבוא, אבל הוא מוכרח לשאת באחריות למעשיו. אני לא אוהבת את העניין של נוכחות חובה באופן כללי (למרות שאני נוכחת כמעט בכל ההרצאות שלי), אבל אני חושבת שזו חוצפה להכריח את הסטודנטים לתרגל.

ettt

New member
הילה- יש משהו

בדברייך- אבל חשוב להבין גם את הצד השני. אני החלטתי שאני מסוגלת להתמודד עם החומר בסטטיסטיקה לבד, ולא צריכה את התרגול (לשיעורים כן הגעתי) היה לי יותר חשוב לשמור על מקום העבודה. הגשתי את כל המטלות, הקפדתי להיות מעודכנת אם יש שינויים, ולכן המתרגל, שהבין את המצב שלי, לא הוריד לי ציון (למרות שהיתה חובת נוכחות). ולראייה- גם קיבלתי ציון יחסית גבוהה. ברור שהמצב האידאלי היה שאני אגיע לתרגול- רבל לרוב הסטודנטים יש עוד אילוצים, וחשוב שהמרצים/ מתרגלים לא יהיו אטומים לפניות חריגות (ולא שאניאומרת שאת אטומה ח"ח)

בטח שאני מבינה, אני לא סטודנטית ?

יותר מזה, השנה תפקדתי במקביל כסטודנטית שנה א' (פסיכולוגיה) וכמתרגלת... אמא של פיצולי האישיות... כל מה שאני אומרת הוא- כשמישהו רציני ומשקיע, אני הולכת עד הסוף, אבל כשהיעדרות וזלזול הולכים יחד, זה כבר לא פייר כלפיי. לכן זה בד"כ כל מקרה לגופו... אבל אם את מסתכלת על הרוב, הם לא כמוך... אגב, מצב חריג כמו שלך- אני הייתי הולכת ומדברת עם המתרגל/ת מראש, אני מניחה שזה מה שעשית...

ettt

New member
טוב

ברור שעוזר שהמתרגל כבר הכיר אותי וקיבלתי אצלו 98 בקורס הראשון.... ונון- דיברתי איתו מראש. אבל לא כולם ככה- היתה לי מתרגלת שלא עניין אותה כלום- מי שלא מגיע- ולא מעניין אותה למה- אוכל אותה בציונים- וסתם... על שטויות. חברה שלי עשתה מבחן הרבה יותר טוב משלי, אבל המתרגלת "זכרה" שהיא לא היתה בתרגולים, וקטלה אותה על טעויות חישוב, ואצלי היא לא הורידה בכלל על דברים כאלו. לדעתי יש בזה טעם לפגם- אם אין חובת נוכחות רישמית, אסור לה "להפלות" אותי לטובה (או אותה לרעה)

אני מסכימה- בשביל זה מבחן אנונימי

תשמעי, כשסטודנטים כותבים בראש בחינה את שמם (וזה קורה !) קצת קשה להקפיד, אבל אני מאוד מקפידה על בדיקה אנונימית של כל הבחינות, ורק אח"כ אני משווה לרשימות ת.ז. אצלי במחשב כדי לראות איך הלך לחבר'ה שלי... אבל אל תספרי להם, שלא יחשבו שאני softie... האמת מה איכפת לי, אני גמרתי עם תרגול...

ailag

New member
בקשר לציון

דבר שלמדתי באוני' זה שגם כאן ציון לא משקף למידה. ברוב הנושאים פשוט לא נבחנים על כל החומר, וגם יש בחירה בין שאלות בנושאים שונים. למשל בפיזיקה קלאסית 1, אחרי כל הדברים שלומדים במשך הסמסטר, המבחן הוא תמיד על תנע זויתי, מומנטים ותנועה הרמונית. היה עוד חומר שנלמד חוץ מזה, אבל אדם שלא למד בשיעורים או בתרגילים ורק התכונן למבחן יכול לעבור אותו - ולצאת מהקורס עם ידע רק בתנע זויתי וכו'. במבחן האחרון שעשיתי לא שאלו על מסה משתנה. יכולתי להוציא ציון טוב בלי לדעת מה זה (וזה כן נושא שחשוב להבין).. בהקבלה, לא הראית לנו שבאמת למדת את החומר אלא הראית שהצלחת במבחן. אמנם מהיכרות אונליין איתך אני משוכנעת שלמדת כמו ילדה טובה, אבל אין לאוני' שום דרך לדעת את זה, כך יכולת לצאת עם תואר כשאת לא יודעת את כל החומר שלמדת.

ettt

New member
תראי

דווקא בקורס הספציפי שכתבתי עליו, המבחן שיקף מאוד את כ-ל החומר שהיה בהרצאות. וזה לא שלא הגעתי להרצאות- הגעתי כמו ילדה טובה (ומי כמוך יודעת כמה קשה לי לקום לשיעורים ב-8 לפנות בוקר...). העניין הוא שנוכחות חובה בכלל לא מבטיחה שאני אדע את החומר. היה לי קורס במבוא למשפט- 200 איש, חובת נוכחות, ומרצה משעמם בצורה נוראית. כל השיעורים העברתי בשורות האחרונות בפתירת תרגילי חקב"צ... לא נראה לי שלמדתי יותר ממי שהעז להבריז... ונקודה מעניינת- יש לי את אותו ציון בחקב"צ ובמבוא למשפט....

ettt

New member
היו לו שיאות די מוזרות

אחרי ההפסקה הוא היה מעביר דף ובו צריך לרשום שם ת"ז ושם האב. שבוע אח"כ- שם האם וכו'... הרגשנו די כמו ביסודי....

PooKiPsiT

New member
טוב...

אולי גם מספר דרכון, מספר אישי בצה"ל וציון סופי בבגרות בהיסטוריה?

clairvoyance

New member
אחותי באמת סיפרה לי

שאלו השיטות בבאר שבע. ואת רוצה להגיד לי שהמרצה לאחר מכן באמת הולך ובודק את כל הת.ז. והאם הם מתאימים לשמות הורים או לתאריכי לידה? בתל אביב עוד לא ניתקלתי בכלל בנוכחות חובה. לא בפסיכולוגיה, לא בסוציולוגיה ולא במדעי המחשב. ואני חושבת שזה הכי טבעי. מקסימום - בתירגולים הראשונים המתרגלים קצת עוברים על השמות כדי להכיר את הסטודנטים וכדי לקבל הערכה כלשהי מי מגיע .. אבל זה לא נרשם בשום מקום.. ובכל אופן - ברוב הקורסים יש נוכחות בהחלט מספקת. היה לנו אמנם קורס אחד שבו באו 20 סטודנטים מתוך 60 או יותר. והמרצה באמת קצת נעלב, אבל הוא גם באמת לא לימד כלום. אני שנוטה להגיע לכל השיעורים, החסרתי מהשיעור איזה 3-4 פעמים (אולי פאילו פחות) ולא הרגשתי שום שוני.. ואגב - דווקא לתרגילים הרגשתי שיש יותר צורך להגיע (בכל הקורסים).

ailag

New member
גם אצלנו

פעם העבירו, כדי שאפשטיין(
) ידע כמה דפים לצלם. בין הנרשמים היו גם אבי רון ואסף לוץ, יחד עם סטודנטים רגילים כמו יצחק שמיר
מעניין אם עוברת רשימה בכלכלה ודודי בלסר כותב את השם שלו, אם המרצה חושב שזו בדיחה..

אצלנו היתה הרצאה בדיני חברות

שהעבירה פרופ' ציפורה כהן. בדף השמות שהועבר בכתה נכתבו השמות של הדיקאן, וכן של פרופ' שטרן המלמד את הקבוצה השניה בדיני חברות
מסתבר שפרופ' כהן אכן בודקת את הדף, ובשיעור שאחרי היא הגיעה כולה יורקת אש ואיימה על הכתה בכל מיני סנקציות אם לא יקומו האחראים.
היה משעשע ומחריד כאחד..

בן100

New member
ניהול זמן

אני חושב שאת צודקת, אצלנו במחלקה למדעי המחשב בא.ב.ג. אין חובת נוכחות בשיעורים, אז כל אחד עושה מה שהוא רוצה. בסמסטר האחרון לקחתי 4 קורסים. ל2 מהם פשוט לא התחשק לי לבוא - אז לא באתי - צילמתי מחברות. ל-2 האחרים הרגשתי נקיפות מצפון על זה שאני לא אגיע, אז השתדלתי להגיע עם ספר, עם משחק מחשב, או סתם עם מישהו שאני אוכל לדבר איתו ולהעביר את הזמן. אני מקבל את זה שיש מרצים ומתרגלים שנעלבים מסטודנטים שקוראים ספר בזמן השיעור, אבל לבעיה הזו יש פתרון פשוט: אותם אנשים צריכים להבין שהם משעממים את הסטודנטים ובהתאם לכך לשפר את רמת ההוראה. ישנם מרצים שהשיעור הוא חוויה אצלם, מעצם אישיות המרצה, חבל שאצל רובם המכריע המצב אינו כזה.

Benjamin Turner

New member
מעבר לדיון על חובת נוכחות,

ובלי קשר לרמתו של המרצה, אני סבורה שלקרוא ספר, לשחק במחשב, להתאפשר וכו' במהלך הרצאה זו חוצפה שאין כדוגמתה. מרצים אמנם יכולים להיות משעממים ו/או אכזריים, וגם סתם ללמד מתוך כפיה בעליל, אך הם עדיין בני אדם שמופיעים בפני בני אדם אחרים והנימוס האלמנטרי מחייב לאפשר להם לעשות זאת בכבוד. לא מתאים לך? אל תגיע להרצאה. אבל להגיע להרצאה ולעסוק בדברים אחרים מול עיניו של המרצה (שפעמים רבות די לחוץ ועצבני מהעובדה שהוא עומד מול קהל, היות ואחרי ככלות הכל, הוא בחר להיות חוקר ולא שחקן)? בושה וחרפה. אגב, את דעתך על המרצה אתה מוזמן להביע מדי סמסטר במסגרת "משאל המרצה והמתרגל". אמנם הבדיחה הידועה אומרת שברפפורט (בנין הפקולטה לרפואה בטכניון) בנו קיר שלם בקומה 12 מהשאלונים המצחיקים הללו, אך למען האמת, פעם גם העיפו כך אצלנו מרצה לכימיה אורגנית (והחליפו אותו בשד טזמני, אבל זה לא רלוונטי, העיקר שהסטודנטים מרוצים
).

moran f

New member
את צודקת לחלוטין

אצלנו לא שמעתי על מרצה שהעיפו בגלל השאלונים (למרות שיש אחת שמקבלת בעקביות ציון ממוצע של 1.1 - כי תמיד יש מישהו שלא נעים לו לתת 1 - ועדיין מלמדת). אבל בקשר לכל השאר אני מסכימה איתך לגמרי.

Benjamin Turner

New member
למען האמת אני לא ממש צודקת ../images/Emo163.gif

פתאום הבנתי שאם כל הסטודנטים המשועממים ינהגו על פי המלצתי, אולמות ההרצאה של המרצים הללו יהיו ריקים, וזה לא פחות חצוף וחסר נימוס (בכל זאת, המרצה טורח להכין הרצאה, המינימום שאפשר לעשות הוא להגיע. מנסיוני העגום, גם אם האולם ריק רק כי ההרצאה מתקיימת יום לפני בחינה, המרצה בדרך כלל נעלב וחש תחושת כשלון אישי). זכורה לי במיוחד המרצה האחראית על קורס האימה "מעגל החיים", שהבטיחה בהרצאה האחרונה (ואף קיימה) שהמבחן יהיה זוועתי ויתבסס אך ורק על מידע יבש הלקוח מן ההרצאות (על אף שמדובר בקורס חווייתי ולכן מהסטודנטים הבודדים שהגיעו, כמעט אף אחד לא טרח לסכם) בתור עונש על כך שהנוכחות שאפה לאפס משמאל, דבר שגרם לה ולמרצים האורחים אי נעימות רבה, היות והיא הזמינה אותם לפקולטה תוך הבטחה שמדובר בכיתה בת 70 סטודנטים, ובסופו של דבר הם הרצו מול 10-15 איש (מדובר בקורס המורכב כמעט לגמרי מהרצאות של מרצים אורחים). בקיצור, אין לי פתרון אידיאלי (כי ברור שיש הרצאות שהנוכחות בהן משחיתה את זמן הנוכחים לריק גרידא), למעט הצעת מעבר מהיר לרפואה (שם ההרצאות רובן ככולן מעניינות וחלקן הגדול מרתקות ממש, בהן צדקי
).

למעלה