נוכחות בתרגולים

nosfera2

New member
נוכחות בתרגולים

רציתי לדעת באופן כללי אם יש חובת נוכחות ב שיעורי תרגול האם יש לנוכחות השפעה על הציון ומה לגבי נוכחות בהרצאות עצמן.

ailag

New member
תלוי מה לומדים.

במדעים מדוייקים, בד"כ לא. ממה שאני שומעת מאחרים, לפעמים כן (לכל מה ששאלת). במדעים מדוייקים אפשר עקרונית לא להיות דקה באוני' סמסטר שלם חוץ ממתי שאת קופצת להגיש תרגילים, ולהוציא 100. אם לומדים ממש ממש טוב.

nosfera2

New member
מדעי המחשב ומתמטיקה BSC בבר אילן

פשוט כי אני כבר הנדסאי תוכנה ולמשל לתרגולים כמו מבוא למדעי המחשב שבו משום מה איו לי פטור במסלול הזה וזה נופל לי בשעות לא נוחות בהן אני יכול גם לעבוד, אם לא לא היה אכפת לי אבל המצב הפיננסי מחייב.

ailag

New member
טוב..

באת"א היית יכול להתחמק משיעורים ומתרגילים, כל עוד היית מגיש את התרגיל שחולק. יותר מזה - לא יודעת.

um21

New member
לא חייבים להגיע

במדעי המחשב בבר אילן לא חייבים להגיע לא לתירגולים ולא להרצאות אבל המלצתי האישית היא להגיע לתירגולים ולא להרצאות כי בחלק גדול מהקורסים יש להכין עבודות שמהוות חלק נכבד בציון והתירגול די עוזר לעומת זאת ההרצאה אינה תורמת דבר ואפשר ללמוד את הרוב בחוברת

nosfera2

New member
ומה קורה בקשר לאנגלית

יש לי רק קורס אחד - מתקדמים 2 - שגם הוא בשעות עבודה שלי.

um21

New member
פה אין לך ברירה

למיטב ידעתי מותר בקורסי אנגלית 2 חיסורים בלבד למעט אלו רק חיסורים של מילואים או מחלה מתקבלים

einaty26

New member
בתור מתרגלת

אני זוכרת טוב טוב מי מגיע לתרגולים וזה מתבטא ישירות בציונים [רוב הפעמים] גם מקצועות שנחשבים הומניים ויש בהם תיאוריות הם קשים מדי להתמודדות לבד, ככה לשדעתי תרגולים נחוצים ביותר, חוץ מזה אחרי שמתרגלים יושבים שעות וימים להכין תרגול יכולים הסטודנטים להואיל בטובם ולהגיע, כי זה רק למענם, המתרגל גם ככה מכיר את החומר ואת התואר הראשון שלו הוא כבר עשה. יתר על כן יש חובת נוכחות לפחות כמה שידוע לי לפי התקנון בבן גוריון. וגם בלי חובת נוכחות, מי זורק בסוף שוקע. יש גם מתרגלות שקוראות שמות אני לא אוהב תלהיות שוטר וגם אני לרוב זוכרת שמות, ככה שהרשימה שמית לא ממש נחוצה לי. מרצים יש שמקפידים ואןכ כל שיעור מקריאים שמות, ויש חובת נוכחות בשיעורים כשמי שמחסיר יורת אמחוז מסויים מהשיעורים המרצה יכול לומר לו שאין ל ואפשרות לגשת לבחינה, כנ"ל המתרגלים. אני עשיתי מנהג שסטדונטשלא מגיע צריך להסביר לי למה, ולתת תירוץ משכנע. כי כמו שלי אכפת ואני נותנת את הנשמה [כי האמת המשכורת לאח קיצוצים של המועצה להשכלה גבוהה היא משכורת רעב]ובאה גם כשבא לי וגם כשפחות, ובפרט כשאני נוסעת רחוק מאוד בשביל לתרגל ככה אני מצפה גם מהסטודנטים. ולראייה שוב מי שמשקיע מצליח. ובכלל בתרגולים ובשיעורים רצים גם קטעים וצחוקים וגם נהנים. למשל: אני עד היום זוכרת את גיבורי סיירת מטכ"ל מהסטודנטים שלימתים מפחד כשג'וק עלה על הרגל של אחת הסטודנטיות. או שיצא למשיוה בדיחה, או לי וכולם צחקו. אול יהכל תלוי בדינמיקה בין מתרגל למרצה לסטודנטים. בכל מקרה מבחינתי כמו שאני הייתי סטודנטית ובאתי אלא אם כן הייתי חולה ככה אני גם מצפה מהיתר. ובכלל סטודנט שמשקיע גם זוכה שהמתרגל זוכר טוב מי הוא ולסטודנט כזה עונים גם באחד עשרה בלילה אם הוא מתקשר ולעומת זה מה לעשות ולמי שלא בא כל הסמסטר ומתקשר מה ימים לפני בחינה למתרגל יזכה ביחס אחר. אצלי יחס הוגן, אבל עדיין יחס אחר.

H20

New member
שוב- זה מאוד תלוי במוסד הספציפי

ואפילו בחוג ובקורס. אם רוצים לתת משקל בציון לנוכחות, אני חושבת שצריך לציין את זה בסילבוס. את אומרת שאת זוכרת את שמות הסטודנטים שלך- אצלנו אם המתרגל פונה לסטודנט בשם שלו הכיתה מוכה באלם ובהלם. בקשר למקרה הספציפי הזה- אם הבחור הנדסאי תוכנה- מה הוא כבר ילמד בתרגול הזה שהוא לא יודע?

H20

New member
אגב, אני גם נגד העניין שנקרא "נוכחו

ת חובה" (פרט למעבדות, ספורט וקורסים בסגנון). גם אם אני באה לרוב השיעורים, אני מעדיפה להרגיש שזה מבחירה , שסומכים עלי, ושאם בגלל בעיה לא צפויה אני אאחר או לא אגיע, אני לא אצטרך להיענש בסגנון בית-ספר.

מי לא זוכר את הערות המורה

בתיכון לאלה שבאים לפי המצברוח - (יש לקרוא בתוכיחה) "מה אתה? סטודנט חופשי?" מסכים עם מיים.

ailag

New member
בתיכון?

בכיתה ו'! אוי, איזו מורה רשעית. היא איימה עלינו בעבודות ברמת דוקטורט.

einaty26

New member
שמות ונוכחות

מה לעשות שהמוח שלי עובד על פרטים קטנים, ואני מקשרת פנים לשמות,וממה שזכור לי גם מתרגלים שלי בעבר זכרו איך קוראים לסטודנטים שהופיעו לתרגול. בסך הכל נראה לי יותר אנושי לפנות לאדם בשם שלו. ולגבי חובת נוכחות הכל לפי תקנון האוניברסיטה/ מכללה. וחוץ מזה באמת שאני לא שוטרת וגם לא מורה אז מי שבא מוזמן ומי שלא בעייה שלו.

nosfera2

New member
אין ספק

שתירגולים הם עניין חשוב. פשוט במקרה שלי זה ממש מבוא לתחום שאני גם ככה מתעסק בו כבר הרבה שנים ועברתי גם קורסים יותר מתקדמים בתחום, זה פשוט רק עניין פיננסי.

Imperia

New member
היה לי קורס עם נוכחות חובה בסמסטר

האחרון. באופן הפגנתי קראתי ספר כל שיעור.
סטודנטים הם בעיני אנשים בוגרים שצריכים להיות אחראים על עצמם, ועל ניהול הזמן שלהם. נכון שברגע שיש גמישות יש אנשים שמנצלים את זה לרעה, אבל זה לא הוגן להפיל את זה גם על כל שאר הסטודנטים. עינת, הנימוקים בסגנון "כשאני הייתי סטודנטית" וגם "אם אני מכינה אז אתם תגיעו" - לא נראים לי רלבנטיים. אני מבינה שהדברים שלך הם מאד מה
, אבל עדיין זה לא נראה לי קנה מידה הוגן. מה שכן, זה שסטודנט שאת מכירה מקבל יחס לפנים משורת הדין - זה נראה לי טבעי לחלוטין...

מסכימה איתך, אבל לפעמים זה בעוכרינו

אני מאוד מסכימה איתך שאוניברסיטה זה לא תיכון והאחריות היא על הסטודנט... ובכל פעם שהיה מרצה שדרש נוכחות חובה אני הודעתי בתחילת הסמסטר שאני לא גננת, לא קוראת שמות, מי שיבוא יבוא, מי שלא יבוא- בעיה שלו גם ברמת החומר, גם ברמת העבודות וגם ברמת היחס. בשלוש מתוך ארבע הקבוצות זה עבד נהדר, וככה זה צריך. אבל פעם אחת נשרפתי קשה-- נלחמתי עם מרצה חזק על נושא נוכחות חובה, ולא שכנענו אותו, אבל הוא הסכים לבטל את בחני הפתע על חומר הקריאה. באותו סמסטר הקבוצה (אחת מתוך שתיים מקבילות שלי) הורכבה ברובה מסטודנטים שזילזלו במרצה, במקצוע ובי- וכתוצאה מכך לא רק שהבריזו בסיטונאות (מה שלא מטריד אותי) אלא כשכשהם הגיעו, הם לא טרחו לקרוא את המאמרים, מתוך חוסר הקריאה הם העיזו לבוא ולהתווכח על דברים שהם לא ידעו או שלא היו רלבנטיים, ואח"כ עוד ביקשו דחיות והטבות אחרות כי "הם לא ידעו שהיה תרגיל להגשה". ניסיתי להיות מגעילה ועשיתי בוחן פתע על חומר הקריאה- יותר מ-60% מהכיתה נכשלו על שאלות פשוטות ! -- בהתחלה חשבתי לעשות עוד בוחן ומי שלא עובר לפחות בוחן אחד יקבל הורדה בציון (אחד ולא שניים, כי בסה"כ קורה שלא מספיקים לקרוא שבוע אחד וזה פייר). בסוף החלטתי לרדת מזה, בדיוק מהשיקולים שגרמו לי להלחם נגד זה בתחילת הסמסטר. אבל אני חייבת לציין שנשאר לי טעם רע מהקבוצה הזו, ברמה שלא תיאמן. אז נכון, אנחנו ילדים גדולים ואני לא רוצה לפגוע בכל הסטודנטים, אבל תאמיני לי שמי שנכווה פעם אחת לא סולח. אם אתם רוצים לשחק משחק של ילדים גדולים - אתם גם חייבים לקחת את האחריות. כל מי שמשחק איתי לפי הכללים, מקבל 200% יחס -- כולל לשבת שעות עם סטודנטים ולעזור להם, או לענות בסבלנות לטלפונים בשעות מוזרות. אבל כיוון שאין לי דרך אמיתית "להחזיר" לאלה שלא משחקים לפי הכללים, אני מבינה את הרצון של המרצים למצוא לפחות אמצעי אחד להשליט סדר- הרי למי שרציני ומגיע זה לא צריך להפריע או לשנות (תמיד מותר להחסיר פעם-פעמיים ותמיד אפשר לדבר עם המתרגל אם יש סיבה מוצדקת) ואת אלה שמבריזים באופן קבוע זה דופק קלות, ובעיני זה לגיטימי.

חובת נוכחות עשויה להיות בעייתית

היה לי מרצה שבדק באדיקות שמות כל שיעור. חילק את הרשימה לשניים, חצי לפני ההפסקה וחצי אחריה. לא תמיד באותו הסדר. התוצאה - חלק גדול מהסטודנטים שהגיעו לשיעור (בגלל הבדיקה) לא ניסו להקשיב, או להתעניין או אפילו את ההתחשבות של לשבת בשקט ולשחק בפלא. ישבו קבוצות קבוצות ודיברו בקול רם, ושיחקו, ולפעמים דיברו בטלפון. המרצה בקושי השתלט על כתה של 100 איש, ואלו שבאו כי חשוב להם להיות בשיעור (כמוני, למשל) סבלו. כמובן שבסוף הסמסטר התחילה הנהירה ההמונית אחרי המחברת שלי.. אבל זה כבר עניין אחר. אני חושב שאם מגיע רק מי שרוצה ויכול ומעוניין להפיק תועלת מהשיעור, אז ההרצאה תיראה אחרת. גם הסטודנטים ייהנו יותר (במידת האפשר כמובן
) וגם המרצה יהנה יותר ללמד קבוצה שמעוניינת ללמוד ממנו.

Springy

New member
אוי, היצירתיות של מרצים בבדיקת שמות

קודם כל - כולנו מכירים את הסטודנטים שמגיעים לבדיקת נוכחות ואז בורחים מהכיתה... המתרגלת מההודעה הקודמת שלי בשרשור הזה סבלה מבעיה דומה - בהתחלה היו סטודנטים שניסו להגיע לבדיקת נוכחות ואז להסתלק. באחד התרגולים היא ראתה שהמון אנשים ברחו, אבל כנראה שלא היה לה נעים לבקש שנגיד לה מיהם, מאיזושהי סיבה. הפיתרון: היא אמרה שהיא תראה לנו איך להכין טבלה ממוחשבת של הגיל הממוצע בכיתה (שום קשר לחומר הלימוד, חוץ מזה שגם זה קשור לסטטיסטיקה). היא עברה על הרשימה, כדי שכל סטודנט יגיד לה מה גילו, וכך גילתה מי ברח מהשיעור. האמת - זה היה די ילדותי. טוב שהיא לא ניסתה למפות את המשקל שלנו...

למעלה