על איזה כוונת שאת רוצה
דיברתי על עמותות ואגודות חרדיות כמו "חסדי נעמי" מפעל שהקים איש אחד בשם יוסף כהן ויש לו המון מתנדבים, הכל הוא עושה לשם שמים. יד אליעזר כנ"ל , עזר מציון כנ,ל. חסדי חיה - כנ"ל, ועוד ועוד, אנשים הקימו גמ"ח על שם אמא שלהם או אבא או סבא, הם עושים את זה לעילוי נשמת , ועושים עבודה נפלאה, זה לא חלוקה מאת מועצות או עיריות, כי כאשר זה מוסדות אנשים חושבים שמותר להם לקחת כי כאילו זה מכספי מיסים. יש הרבה תורמים לענינים בעלי מפעלים 0(דתיים ולא דתיים), פרות ירקות עופות מוצרי חלב , ובשר, מוצרי מאפים, ומוצרי צריכה שונים כמו שמן סוכר וקמח מצות וממרח שוקולד, וכל אלה נארזים בסלים ונלקחים אל הנזקקים שמתביישים לבוא לקחת, אחר כך אם נשאר משהו הם מפקירים את זה לכל מי שרוצה. רק אתמול אמר לנו מנהל הסופר שהם ארזו 200 ארגזים קימחא דפיסחא שהזמין יהודי אחד כדי לחלק לנזקקים. הוא שילם על הכל, הם עשו לו רק את עבודת האריזה בהתנדבות שיהיה להם חלק במצווה. וזו לא השנה הראשונה שהוא עושה את זה. אז יש הרבה הרבה צדיקים גדולים. ויש תמיד כאלה שלוקחים גם כשלא מגיע. ולפעמים יש כאלה שזקוקים ואף אחד לא יודע מזה, אז הם גם לוקחים, בפרט אם מאפשרים להם לקחת. אז תשימי אותי על הכוונת כמה שאת רוצה. אני מכירה כל כך הרבה צדיקים בתחום. ובאופן אישי יש לי חברה נכה בניוון שרירים יושבת על עגלת נכים, מתפקדת בערך עם יד וראש,אבל עם נשמה ענקית. וכל שנה, כל שנה לפני החגים, רו"הש ופסח, היא אוספת תרומות והם אורזים את זה בחבילות, והיא עם העגלת נכים ואוטו הנכים שלה נוסעת עם הפיליפינית שלה ומחלקת את החבילות לנזקקים שאף אחד בכלל לא יודע שהם נזקקים. איך היא יודעת? יש מי שמודיע. חמותי היקרה, באמת אישה צדיקה שמה לב פעם לשכנה מסכנה, שחיתה בעניות גדולה, אבל התביישה לבקש, חמותי עקבה קצת וראתה שזה מקרה קלאסי של למות מרעב בגלל הבושה, היא נכנסה למשרד של "חסדי נעמי" ודיברה שם עם מי שמטפל בענינים, והודיעה לו על האישה הזו, הם הודו לה בחום, וכבר באותו יום הם שלחו לזקנה סל מזון , המסכנה כל כך בכתה משמחה, וסיפרה לחמותי איך עזרו לה, וחמותי מאוד שמחה, ומעולם לא סיפרה לה שידה היתה בענין. ואלה העמותות האלה מחלקות כל שבוע, כל שבוע סלים למשפחות,לא רק בפסח בשביל הרייטינג. לזקנים עריריים מביאים מזון חם מוכן, מישהו שישב וידבר איתם, ידאג להם לתרופות, שילווה אותם לרופא. שיחליף נורה בבית שיתקן משהו שבור. וכל זה בהתנדבות. ויש להם מתנדבים מכל החוגים דתיים וחרדים וחילונים שרואים את כל החסד הזה ונדבקים בעשיה. אז אנחנו עם של חסד, ויש המון חסד, ואני בטוחה שרק בזכות זה אנחנו עדין חיים וקימים, כבשה בתוך שבעים זאבים, ורק חבל שיש כאלה שמקלקלים את השורה. אבל שנדע שהם מעטים, ונלמד עליהם זכות.