נויה איך היה

היה נחמד מאוד

זה משהו בסגנון של קפה ומאפה כמו "אנגל" אבל פה יש גם קצת אוכל. ארומה צריכים לדאוג, כי בקיץ אני לא מסתובבת הרבה בעיר, אלא הולכת לקניון ל"קופי בין".

Galit29

New member
צמעו משהו../images/Emo124.gif (ארוך)

השבוע הראו בחדשות ערוץ 22, אנשים שמגיעים עם תלושים ומקבלים אספקה לפסח. מאוד ריחמתי עליהם ואז גם הראו שאותם אנשים (חלקם) לאחר שקיבל את החבילה , מדבר בסלולרי שלו ואישר קבלת החבילה ומכניס את החבילה , לניזקקים (אני מדגישה), לרכב חדש. השבוע סיפרה לי אחותי, שהיא מגיעה לרחבה של פיתחון לב בראשון לציון עם הרכב (לאחותי יש פורד חדשה דגם מאוד מפואר - אח"כ תבינו למה הפירוט) וראתה שהרחיבו את המקום בו מחלקים את המצרכים בגלל החג. כשהיא באה לשים דברים במכולה של פיתחון לב, שאל אותה מישהו בכניסה באת לקחת? והוא שאל בשיא התמימות, אחותי ישר אמרה לו, תודה לאל באתי לתת. מסתבר שבישראל 2004 ישנם אנשים שממש לא חסר להם ומאיזו שהיא סיבה כשמחלקים הם באים לקחת. אני אישית מכירה אדם שעובד בעיריית ת"א וכל שנה מקבל חבילה של אוכל לפסח ולראש השנה ומחלק אותה ל-2 הנכדות שלו (ילדות קטנות ותאמינו לי לא חסר להם כלום). מעצבן אותי לדעת כאלו דברים, מעצבן אותי לדעת שיש אנשים שיעשו את זה. ואולי מישהי מכן מסוגלת להסביר לי מהן הסיבות שאותם אנשים עושים זאת

אנילה1

New member
Galit29 זה מזכיר לי את החאפרים

בצבא. מופעים בכל מקום. ועניין שלנו. אוכל הוא שווה כסף, ועוד בחינם. אז למה לא לקחת כשנותנים? נכון שזה לא יפה. אבל ראשי האגודות האלה מתעשרים ע"ח תרומת המתנדבים. ואת אני אומרת כי מתנדב ותיק ישר ואמיתי עם כיפה על הראש, סיפר לי דבר אחד עוד שנים על פעולות ההתנדבות שהן לא כל כך הומניות ויפות כמו שהן נשמעות. אז זה הוא החיים הם לא אוטופיה. יש המון שחיתות בדרך לנירוונה.

Galit29

New member
וזה מעצבן אותי ../images/Emo46.gif

כי אני בתמימות שלי חשבתי שהמצרכים והכסף מגיעים לידיים הנכונות. אנחנו עם שמאוד תורם ועוזר וחבל שאנחנו מקלקלים את עצמנו.

שש שבע

New member
אמרו חז"ל

שמי שנהנה מכסםע צדקה ואינו זקוק לזה לא יפטר מהעולם עד שיזדקק לצדקה. כלומר יגיע לידי עניות.

בעלי אומר: אם בן אדם פושט יד

ולא משנה מה יש לו חייבים לתת לו כי העניות שלו היא בנפש אם הוא מגיע לפשיטת יד לצדקה, תרומה או איך שתבחרו לקרוא לזה.

ובאותה נשימה אספר לכם ../images/Emo12.gif

שחברה מאוד טובה של אחותי ננטשה ע"י בעלה שהאיר אותה בבית גדול ומעוקל ועם רכב מפואר ומעוקל והגיעה לידי פשיטת יד עם ארבעה ילדים והריון מתקדם. (הנבלה עסק בעסקי הימורים וזנות והסתבך קשות וברח) מה אגיד לכם? אישה נאיבית ותמימה שבחייה לא ראתה את תל אביב אפילו. אישה של ילדים, חינוך ובתי ספר וחוגים ומעולם לא הייתה מאורה בחשבונות הבנק של בעלה. אחותי פנתה לעמותה כאן (למרות שהיא באופן אישי מאוד עזרה לה גם) וסיפרה את המצב של האישה ושצריך לעזור לה בשבתות וחגים במצרכים. הרב הקדוש והגדול (איש ענק ורחב לב לפי דעתי) הקשיב וגם הבין שהאישה למעשה גרה בחוילה ובעלת שם בעיר ושהיא מתביישת מעצם זה שידעו על מר גורלה. אמר לאחותי: לא מעניין אותי איפה היא גרה ובאיזו שכונה, אנחנו גם לא מחכים שיפתחו לנו את הדלת , אנו פשוט משאירים את הסלים ליד הדלת והולכים. תגידי לחברה שלך שאין לה מה לדאוג. היום כשכבר התגרשה מהנבלה וקבלה את כל הרכוש וחילקה חלק לנושים היא אחת המתנדבות הגדולות של הרב ועושה רבות למעון נזקקים.

sovlanit

New member
יישר כח לאחותך,לרב ולצדקת

שהתווספה . ועל כך אומר השיר [למגינת ליבו של הX שלה] "או או או או,איך שגלגל מסתובב לו". אז,מאחלת לכולם את "ברכת הכהנים" ו "אל תתננו לידי מתנות בשר ודם.." ובקיצור שפע ואושר עם בריאות והמון אהבה!!!!!!!!!!!!!!!!!

עצמית

New member
זה נושא עדין

כי הלב באמת נחמץ כששומעים על אנשים שצריכים לחפש אוכל בפחים, ואסור בשום מקרה להקל ראש בזה, מצד שני המצב בארץ גורם להרבה אנשים שאין להם בעיה כלכלית מיוחדת, לאבד את הבושה: כאילו, היום זה נהיה כמעט לגיטימי לבקש נדבות ברחוב (עבור מי שרמת המוסר שלו בשפל) אפילו שאתה לא נזקק, ויש כאלה שמנצלים את זה. מצד שני, מי שמגיע למצב שהוא רק מתחזה למסכן בשביל להרוויח קצת אוכל או כמה מטבעות, כנראה שהוא באמת מסכן (ואז אולי באמת מגיעה לו נדבה)

אנילה1

New member
עצמית הכל מתחיל מראשי המדינה.

להם אין בושה לרמות לשקר לללחוץ על המסכנים בכל מיני גזרות כלכליות, ולקבל תוספת למשכורת כל חצי שנה. האיכפתיתיותל שהייתה כל חזקה בזמני כבר לא קיימת. יש המון מתנדבים כי הם מובטלים, ובינתיים הם מתנדבים בכדי לא להרקב בבית, עד שימצאו עבודה. יותא שהממשלה משלמת למובטלים שכר מינימום ופחות, והם עובדים בהתנדבות (בחינם) במקום אחר. המצב הזה מאוד כדאי לממשלה. זה כאילו שאין אבטלה. המתנדבים עושים מה שהממשלה הייתה צריכה לעשות ולא עושה.

עצמית

New member
מה זה "בזמני"?!

אני מוחה בתוקף! עכשיו זה לא זמנך? מה הופך את הזמן הזה לפחות שייך לך? את נשמעת לי חיה מאוד, תודה לאל, ואני בטוחה שאפשר ללמוד ממך לא מעט, אז מי קובע למי שייך הזמן?

אנילה1

New member
עצמית, אם את לא כותבת בהתחלה את השם

שאליו מיועדת התשובה, אז אנחנו לא יודעים למי את עונה. התשובה הייתה אחרי מה שכתבתי ולא מצאתי כלום שכתוב שם "בזמני". אני יכולה להגיד שזה לא עבורי. אבל אני לא בטוחה. תודה מראש. אנילה

אנילה1

New member
נכון נויה. ולפני 40 שנה, התנדבות

הייתה תמימה. כולנו היינו תמימים? מעולם לא היה עולה בדעתי לקחת לעצמי משהו שאני צריכה לתת לנתמכי סעד. ואני כולי פליאה שזה קורה. אבל השמנים השתנו. והשחיתות פושה בכל מקום.

עצמית

New member
אנילה! כן, זה היה בשבילך

את זכאית לקחת לעצמך את כל המחמאות שהתכוונתי לתת לך אתמול

עצמית

New member
אנילה, השמנים השתנו?!!?

יודעת שלא לזה התכוונת, אבל זה יצא לך נורא מצחיק

למעלה