נויה איך היה

זה עצוב אבל לא חדש,אני בוודאות

יודעת שמשלוחים לנמתכי סעד שמגיעים ללשכת הרווחה(באיזור מגורי) נלקחים קודם כל ע"י העובדים (המאוד עשירים-כן כן גם זה בוודאות!!!) ואם נשאר ממה שחילקו בינהם אז זה עובר לנזקקים האמיתיים,שחצי מהם לא ידועים כנזקקים כי לשכת הרווחה מסרבת להכיר בהם,העובדים בסעד נתמכים על שמועות של אנשים וכך הם מחליטים מי יקבל סיוע ומי לא!. סיפר לי את זה בחור שאני מכירה,שכשהכרנו הוא היה נאה ומלא,והיום מחוסר כסף ואוכל הוא כמעט אנורקס,ולשכת הרווחה לא מוכנה להכיר בו. בקיצור המערכת רקובה,ומי שסובל כרגיל הם החלשים. עצוב עצוב עצוב שלא נדע,ואינשאללה יהיה לכולם טוב

שש שבע

New member
טוב בענין המוסדות

תמיד יש מושחתים אין מה לעשות. אבל אם האיש הרעב היה פונה לאחת האגודות החרדיות שמטפלות בנזקקים, הם היו עוזרים לו, הם עוזרים לכולם. והם לא לוקחים לעצמם, אלא נותנים מעצמם.

rrina

New member
עכשיו את על ה"כוונת" שלי...

שלא יגידו אני מעליבה רק חילוניות:
עכשיו את "חטאת" בהכללה!
לא כל החרדים "לא לוקחים לעצמם אלא נותנים מעצמם" (לגבי האגודות - אני לא מכירה ולכן לא רוצה לדבר) אבל המשפטים שכתבת גובלים בדמגוגיה. ואאחל לכל עם ישראל לא להזדקק לעזרה של שום ארגון חסד ושום בשר ודם!!!

שש שבע

New member
על איזה כוונת שאת רוצה

דיברתי על עמותות ואגודות חרדיות כמו "חסדי נעמי" מפעל שהקים איש אחד בשם יוסף כהן ויש לו המון מתנדבים, הכל הוא עושה לשם שמים. יד אליעזר כנ"ל , עזר מציון כנ,ל. חסדי חיה - כנ"ל, ועוד ועוד, אנשים הקימו גמ"ח על שם אמא שלהם או אבא או סבא, הם עושים את זה לעילוי נשמת , ועושים עבודה נפלאה, זה לא חלוקה מאת מועצות או עיריות, כי כאשר זה מוסדות אנשים חושבים שמותר להם לקחת כי כאילו זה מכספי מיסים. יש הרבה תורמים לענינים בעלי מפעלים 0(דתיים ולא דתיים), פרות ירקות עופות מוצרי חלב , ובשר, מוצרי מאפים, ומוצרי צריכה שונים כמו שמן סוכר וקמח מצות וממרח שוקולד, וכל אלה נארזים בסלים ונלקחים אל הנזקקים שמתביישים לבוא לקחת, אחר כך אם נשאר משהו הם מפקירים את זה לכל מי שרוצה. רק אתמול אמר לנו מנהל הסופר שהם ארזו 200 ארגזים קימחא דפיסחא שהזמין יהודי אחד כדי לחלק לנזקקים. הוא שילם על הכל, הם עשו לו רק את עבודת האריזה בהתנדבות שיהיה להם חלק במצווה. וזו לא השנה הראשונה שהוא עושה את זה. אז יש הרבה הרבה צדיקים גדולים. ויש תמיד כאלה שלוקחים גם כשלא מגיע. ולפעמים יש כאלה שזקוקים ואף אחד לא יודע מזה, אז הם גם לוקחים, בפרט אם מאפשרים להם לקחת. אז תשימי אותי על הכוונת כמה שאת רוצה. אני מכירה כל כך הרבה צדיקים בתחום. ובאופן אישי יש לי חברה נכה בניוון שרירים יושבת על עגלת נכים, מתפקדת בערך עם יד וראש,אבל עם נשמה ענקית. וכל שנה, כל שנה לפני החגים, רו"הש ופסח, היא אוספת תרומות והם אורזים את זה בחבילות, והיא עם העגלת נכים ואוטו הנכים שלה נוסעת עם הפיליפינית שלה ומחלקת את החבילות לנזקקים שאף אחד בכלל לא יודע שהם נזקקים. איך היא יודעת? יש מי שמודיע. חמותי היקרה, באמת אישה צדיקה שמה לב פעם לשכנה מסכנה, שחיתה בעניות גדולה, אבל התביישה לבקש, חמותי עקבה קצת וראתה שזה מקרה קלאסי של למות מרעב בגלל הבושה, היא נכנסה למשרד של "חסדי נעמי" ודיברה שם עם מי שמטפל בענינים, והודיעה לו על האישה הזו, הם הודו לה בחום, וכבר באותו יום הם שלחו לזקנה סל מזון , המסכנה כל כך בכתה משמחה, וסיפרה לחמותי איך עזרו לה, וחמותי מאוד שמחה, ומעולם לא סיפרה לה שידה היתה בענין. ואלה העמותות האלה מחלקות כל שבוע, כל שבוע סלים למשפחות,לא רק בפסח בשביל הרייטינג. לזקנים עריריים מביאים מזון חם מוכן, מישהו שישב וידבר איתם, ידאג להם לתרופות, שילווה אותם לרופא. שיחליף נורה בבית שיתקן משהו שבור. וכל זה בהתנדבות. ויש להם מתנדבים מכל החוגים דתיים וחרדים וחילונים שרואים את כל החסד הזה ונדבקים בעשיה. אז אנחנו עם של חסד, ויש המון חסד, ואני בטוחה שרק בזכות זה אנחנו עדין חיים וקימים, כבשה בתוך שבעים זאבים, ורק חבל שיש כאלה שמקלקלים את השורה. אבל שנדע שהם מעטים, ונלמד עליהם זכות.

sovlanit

New member
שש שבע,מרגש לקרוא,

יישר כח לכל המתנדבים והעושים במלאכה! ברכות על ראש כולם...

rrina

New member
../images/Emo45.gif

אני סתם במצב רוח ציני. האם יש ארגון חסד לשיפור מצב רוח עגום במיוחד?
ועכשיו רק הערה קטנטונת: כמו שכתבת, בארגונים עליהם את מדברת מתנדבים אנשים "מכל החוגים דתיים וחרדים וחילונים". וגם תורמים "דתיים ולא דתיים" - אז אלו לא אגודות "חרדיות" אלא אגודות של עם ישראל. אני מכירה למשל את יד שרה: אגודה נפלאה, עם פעילות נפלאה, שעוזרת לכ-ו-ל-ם, ומתנדבים בה כ-ו-ל-ם. אז נכון שמיסד האגודה הוא חרדי (מר אורי לופוליאנסקי), אבל לא הייתי מגדירה את הארגון כארגון חרדי, מבחינת הפעילים שלו (העובדים בשכר זעום והמתנדבים) הם דתיים וחילונים וחרדים - בקיצור כ-ו-ל-ם.

TJSBZ

New member
הכל נכון

א ב ל להגיד שבקרב החרדים כ ו ל ם כאלה, זו קצת הגזמה. בכל זאת, גם שם יש המקלקלים את השורה. הזכרת את עזר מציון - העמותה שעשתה מבצע מבורך של התרמת מח עצם, אבל לא סיפרו לציבור שאין כסף לבדוק את הדמים שנלקחו.

אנילה1

New member
6-7, מסכימה איתך שעמותות אצלכם

הן פחות מושחתות מאש אצל החילוניים. אם הייתי מתנדבת הייתי בוחרת בעמותה או אגודה חרדית. היא יותר נקיה מבחינה ערכית.

למעלה