נגמרת לי הסבלנות

chenby

New member
ההבדל בין דעה לעובדה

כל מה שאתה מאמין בו - תמיד יהיה עובדה עבורך. ותמיד הוא יהיה דעה עבור האחר. כמה שאתה מכיר את אשתך, אין לך מושג מה היא חושבת. גם אם היא אומרת לך מה היא חושבת, אין לך דרך לדעת אם זה באמת מה שהיא חושבת. אתה הרי נתון לפרשנויות שלך - וגם היא נתונה לפרשנויות שלה. לכן לא תמיד גם היא יודעת מה עובדה ומה דעה. לכן כל מה שעובדה לחיים שלך - מה שאתה מנסה לשפר והיא לא, זה תמיד דעה למה מהצד שלה, אולי היא רואה כמה היא מנסה ואתה לא. וגם זו דעה. ברגע שתסתכל עליה בעיניים אחרות, אולי פתאום תצליח לגלות שהיא ממש מנסה הרבה דברים, רק שמהעובדות שאתה קבעת, אולי לא שמת לב. וזה יקירי, חוסר קשב. וגם להתחיל משפט ב- חבל שלא הפנמת - זה קודם כל לא רלוונטי כי לאנקת הגבהים שלנו אין מה להפנים - אתה באת עם הבעייה לא היא, לכן אין לה או לי או למפלצת או כל אחד אחר - שום דבר להפנים. וכשאתה עונה ככה, מבחינתי , בדעה שלי (שהיא לא עובדה) זה מראה לי שאתה לא יודע לקבל ביקורת. אבל זו רק דעתי. העיקר והדבר היחיד הוא, מה אתה רוצה, ומה אתה מוכן לעשות בשביל זה , מבלי להאשים או לצפות שהעולם ישתנה (לצורך העניין כל מה שהוא לא אתה זה העולם החיצוני גם אשתך בתוך זה) , אלא דרך מה אני צריך לעשות או איך אני צריך להיות על מנת להגיע לתוצאות שאני רוצה. כי לא משנה כמה אשתך לא בסדר, התוצאות הן שלך. ולא אשתך אחראית עליהן. יש לה את שלה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
סליחה על הקלישאה, אבל...

ברור שיש לכם בעיה זוגית כמו של 99% מהזוגות. הבעיה היא לא נקודתית, שאפשר לייעץ לך בפורום וגמרנו. אז אם התברכת בכסף, למה שלא תוציא ממנו קצת על טיפול זוגי? רק תרוויחו כולכם. הרי כשיש לך בעיה באוטו אתה לא כותב בפורום "רכבים במשבר"...

למעלה