נבכי ה-I.Q וה-E.Q

PussyHell

New member
נבכי ה-I.Q וה-E.Q

שלום לכם, יש לי שאלה שמטרידה אותי בערך מאז שאני בכיתה א', ורציתי לשאול אתכם אם אתם יכולים להגיד לי למה לעזאזל אני ככה. טוב, אני דנה, ומאז שניכנסתי למערכת החינוך אני הולכת ומסתבכת בה, בערך. כל השנים (היום אני בת 15, כיתה ט') תפקדתי במערכת החינוך כ"בעלת יכולת לא ממומשת, שיכולה להגיע להישגים גבוהים",אובחנתי ביאן סוף איבחונים שקבעו שאני ילדה נבונה ביותר, מחוננת ממש, אבל יד ביד לוקה ב-ADHD -בעית קשב וריכוז(אני עד היום סבורה שההערכה הזו שגויה, ויש לי ניורולוגית שמגבה אותי בעניין). עד כיתה ו' בערך פעלתי בכיתה כילדה שלמדה רק מה עניין אותה-ציור, ביולוגיה וספרות, ומכיתה ו' תפסתי תאוצה והתחלתי לתפקד גם בכל המקצועות האחרים. כל השנים מלווה אותי בעיה קשה במתמטיקה. ואני לא מדברת על בינוניות, אני מדברת על ממש...חוסר ידע. וזו אפילו לא דיסקלקולוסיה. אני חשה שיש לי בעיה מהבסיס של מקצוע זה, ואני גוררת אותה עד היום, אגרור אותה כל ימי. לפני כמעט שנה ערכו לי מבחן כזה, ויש לי 133 אייקיו, לפי מה שאמרו לי, וגם עברתי מבחן רגשי עם כתמי רורשך והכל, ונמצא שאני ברמה מאוד גבוהה, לא אמרו לי במספרים. לקראת כיתה ח' התחלתי טיפול בפרוזאק, ומצבי בבית הספר השתפר פלאים, חוץ מבמטמטיקה. אני לא מבינה, יכול להיות דבר כזה, גם ילדה מחוננת, אבל בד בבד ADHD, בדיכאון,ועם ידע ששואף לאפס בחשבון? אני מנסה להתקבל למיני פרויקטים למחוננים שמציע בית הספר שלי, פרויקט האצה לדוגמא, שלומדים במכללה קורס אחד תמורת נקודות אקדמאיות, ולא מקבלים אותי לזה ולכל דבר אחר שאני ניגשת בגלל המתמטיקה. וכל כך נמאס לי! אני רוצה ללכת לדברים האלו קודם כל, כי זה מעניין אותי, שנית, אז מה אם יש לי בעיה במתמטיקה, אני הרי עדין מחוננת, לא? מבחינה תקנית אני בדיוק נקודת איי קיו אחת מעל לגאון, לא? מה אתם אומרים על זה, זה צודק? זו בעיה שמפריעה לי כל כך הרבה שנים.

TauraMan

New member
העובדה שאת../images/Emo152.gif../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

מחוננת לא קובעת שאת תהיי טובה במתמטיקה, זה כנראה מקצוע שדורש ממך השקעה רבה. מתמטיקה, גם המתקדמת ביותר נשענת על הבסיס שנלמד לפני כיתה ו', אם פיספסת אותו הסיכויים שתוכלי להצליח במקצוע אפסיים. תנסי לחזור על כל החומר הבסיסי ולתרגל, רק תירגול יקדם אותך. בהצלחה!

neko

New member
"הסיכויים שתוכלי להצליח במקצוע

אפסיים" - חס וחלילה. במאמץ לא רב (בתור מחוננת
) היא יכולה להשלים את כל החומר של מתמטיקה מכיתה א' ועד כיתה ט' בקיץ אחד. ואת יודעת מה? אני אשמח לעזור (בקיץ), ואני די בטוח שגם פורום מתמטיקה יתרום את חלקו.

TauraMan

New member
לא הבנת../images/Emo152.gif../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

התכוונתי שהסיכויים שהיא תצליח ללא הידע הבסיסי שנלמד עד כיתה ו', הוא אפסי.

neko

New member
זה נכון...

אבל להשלים את זה באמת לא נדרש הרבה מאמץ, רק כוח-רצון.

אני משערת שלמרות שאת אומרת

שזו לא דיסקלקוליה, כן יש לך בעיה אורגנית-כמותית, שכן אחרת בהינתן הפוטנציאל שלך לא הייתה סיבה שלא היית מצליחה ללמוד מתמטיקה. מה שכן, יכול להיות שזה איזהשהו בלוק נפשי דווקא ("מתמטיקאופוביה"), ובמצב כזה אני מאמינה שאת רק צריכה את המורה הנכון. כך או כך, כל זה לא רלוונטי לעובדה שאת אכן ראוייה להשתייך לפרוייקטים כאלה, הרי לא חייבים ללמוד בהם דווקא מתמטיקה. אני לא יודעת מה תוכלי לעשות שיגרום להם כן לקחת אותך (תנסי לברר יחד עם ההורים), אבל מה שכן אני יכולה להציע לך זה את האופציה של לימודים באוניברסיטה הפתוחה. את יכולה להירשם לאוניברסיטה הפתוחה לבד מבלי שום השתייכות לשום פרוייקט (יחד עם זאת, אם יש דברים שמי שמשתייך לפרוייקט מסוג זה מקבל (דוגמאת מלגות לימודים) את לא תהיי זכאית להם), וללמוד שם בקצב שלך את מה שמעניין אותך. כך תצברי נקודות זכות (ואולי אף תוכלי לסיים תואר עד הגיוס ביחד עם דחיית שירות, תלוי בקצב שלך ואם תצליחי לסיים לפחות חצי מהתואר עד תום כיתה יב') וידע שמאוד ישתלמו לך בעתיד, ויתרמו לך המון בהווה, מנסיון. לאוניברסיטה הפתוחה יש מרכזי לימוד בכל מקום מרכזי בארץ (וגם במקומות פחות מרכזיים), תבררי איפה המרכז הכי קרוב (או שתגידי איפה את גרה ואני אברר לך) ותפני לשם לייעוץ לגבי הרשמה.

למעלה