נא להכיר- סו דונג צ'אן

EranGoshin

New member
תגיד חנן

אתה בטוח שהוא לא מתגורר עכשיו ביפן. אני כמעט בטוח שראיתי משהו מאוד דומה לא מלמד סגנון מאוד דומה פה בטוקיו.

fa jing

New member
סו נייד בין יפן וארה"ב

מכיוון וסו אינו אזרח ארה"בה תקופת השהיה שלו מוגבלת בהתאם למגבלות הויזה שלו. לפיכך הוא חוזר כמה פעמים בשנה ליפן ואז חוזר שוב לארה"ב שם יש לו קבוצה באזור קליפורניה. אם אתה מצליח לתפוס אותו כשהוא שם אני ממליץ בחום. חנן

באמת אבל באמת

שזה אחד הדברים הכי דבילים שאני ראיתי בזמן האחרון! 2 אנשים עם מושג ממש קליל בלחימה ישברו לו את הפנים תוך דקה!
הסינים האילה פשוט משתפים פעולה איתו וזה מבוים יותר מאשר הבושידו ואפילו יותר מהwwf! אם אפילו רק אחד מהם היה קופץ לו אל הרגליים ורוצה להפיל אותו אז זה היה נראה אחרת לגמרי!..

לא חייבים ליפול לשוט

למרות שכנראה הוא לוחם מאוד מוצלח, ברור שהתלמידים שם פוחדים ממנו ובמשך חלק מהסרטון עסוקים בלהתחמק מכאפות שלו במקום להתקיף. גם בכלל לא בטוח שאי אפשר היה להצמד אליו יותר. אישית, הדגמות כאלו של מורה על התלמידים שלו לא "עושות לי את זה".

eladי

New member
כמובן כמובן - ההערה שלי לא כיוונה

ספציפית לסרט, אלא לתחושה שאפשר לנצח כל סטרייקר על ידי הורדתו לקרקע.

fa jing

New member
השוני בסרטון הזה משאר הסרטונים

המתעסקים בלחימה כנגד כמה תוקפים, עפ"י ראות עיני כמובן הוא: למרות שהתוקפים הם תלמידיו ואכן הם מפחדים (כמה מבאי פורום זה השתתפו בסדנאות של סו דונג צ'אן בארץ אולי הם יוכלו לתת זוית ראיה אישית מ"נחת" זרועו) יש כמה דברים מאוד טובים בסרטון. - הסרטון יחסית מאוד מתודי. - יש שם עבודת רגליים מאוד חשובה (של סו כמובן) כולל ההפלונת לקראת הסוף. - יישום של תנועה במרחב כנגד כמה תוקפים. - שליטה על תוקף אחד והסתתרות מאחוריו. - מעבר בין תוקף לתוקף (הבטתי בסרטון זה אינספור פעמים וכל פעם אני מגלה מכה או תנועה חדשה בה הוא השתמש בכדי לעבור מאחד לשני)- שימו לב לקטע בו הוא מסתובב כאשר הוא עם הגב לאחד התוקפים, הוא מסתובב תוך כדי שליחת מרפק לאחור ופוגע. - אותה אסטרטגיה אך לא אותה הטקטיקה לאורך הסרטון (אני מניח שתשאלו אותי מה הכוונה בהמשך). - זרימה, בין יריב ליריב אך לא רק, אלא גם בין תנועה לתנועה על אותו היריב. שימו לב לקטע בו הוא נותן כאפה לאחד הח'ברה שם וישר ממשיך למרפק על אותו בחור מסכן באותה היד של הכאפה. יש עוד הרבה אבל עייפתי..... אחרי הכל הסרטון חרא....הם תלמידים שלו והם מפחדים ממנו אנחנו הרי היינו עושים זאת טוב יותר
. חנן

fa jing

New member
ולגבי הSHOOT

סו דונג צ'אן הוא בחור כשרוני באמנויות לחימה אך גם מאוד ריאלי. אני יודע מתלמידים שלו שהוא לקח אפילו פסק זמן מסויים בכדי ללמוד bjj רק בכדי לדעת כיצד להתמודד עם זה. יש מתנדבים ל- SHOOT? חנן

למה "אך"?

אגב, היו כאן בפורום קישורים בעבר לאקדמיות של ג'יט קון דו שלומדות את נושא הקרקע מה-BJJ.

fa jing

New member
למה "אך"....

כי הוא גם כשרוני וגם ריאלי, יש כאלו שהם כשרוניים אבל לא ריאלים (לצערנו). האך באה כהדגשה כנגד אלו שאינם ריאלים.

eladי

New member
וכשאני כותב "אהה ../images/Emo13.gif"

אז צוחקים עלי
, לא אומרים שזו כוראוגרפיה.

אבל אני ../images/Emo9.gif מה-../images/Emo23.gif

לדעתי לא מדובר בכוריאוגרפיה מוכנה מראש אלא לכל היותר בחוסר נחישות מספקת של התוקפים. עדיין לדעתי הוא עובד מאוד יפה, אבל כל אחד ודעתו.

Raffael

New member
ממתי יש "נחישות מספקת" בהדגמות?

הדגמות, מטרתן להדגים. נקודה מסוימת או מספר נקודות. מישהו עושה הדגמות בדוג'ו, שבהן תוקפים את המורה (או תלמיד אחר) בצורה חופשית לגמרי ובמלוא הכוונה והנחישות? התירגולים/הדגמות היחידים שאני מכיר, שבהם יש כוונה והתמסרות מלאה להתקפה, הם כאלה שבהם מגבילים מראש ובצורה חמורה מאוד, את סוג ההתקפה, מיקומה, ההמשך שלה וכדומה. אפשר אחרת? אה כן, וכדי שגם אני אצא בסדר: בכלל לא משהו ההדגמה. הבחור עובד ברמה סבירה, אבל לא משהו שלא ראינו אלף פעם בשכונה. חמוד, אבל לא מרשים. הבגדים יפים. התוקפים יכלו להסתפר לפני הצילום. בקיצור, ארבעה סמרטוטים שעשו וידאו קליפ. חבל שאין צנזורה באינטרנט הזה.

אז זהו, שאני יודע שלא מדובר בקרב

אמיתי ברחוב או בזירה, אלא בהדגמה של מורה ותלמידיו, ומתייחס לכך בהתאם. דעתי היא שההדגמה מאוד יפה, אחר חושב שלא. כל אחד ודעתו.

הדגמה של ריקסון ורויילר גרייסי

אם אני משווה בין ההדגמה הזו של ריקסון ורויילר גרייסי לזו שהביא fa jing אז כאן החלק הראשון (של ההגנה העצמית) היה מתוכנן מראש (הם ידעו מראש מה תהיה התקיפה ומה תהיה ההגנה), ולא היתה עבודה במלוא המהירות והעצמה. גם החלק השני של הרנדורי לא היה במלוא המהירות והעוצמה. עדיין למרות הנ"ל לדעתי מדובר בהדגמה מדהימה (רוצה לומר: מהירות ועצמה הן לאו דווקא תנאים הכרחיים להדגמה טובה, וחוסר שלהם לאו דווקא מראה על הדגמה לקוייה, לדעתי).

למעלה