נא להכיר- סו דונג צ'אן

fa jing

New member
נא להכיר- סו דונג צ'אן

סו דונג צ'אן ממוצא יפני-טיוואני. תלמידו של הונג אי שיאנג ועוד מורים רבים, איש מוכשר מאוד באמנויות לחימה סיניות. נין לראות בקליפ הנ"ל הדגמה קצרצרה על לחימה כנגד כמה יריבים (כן אני יודע לא כולם עשו עליהום ולא כולם התחרעו עליו- אבל בניגוד לקליפים אחרים זה הכי דינמי שאני ראיתי עד כה). סו ביקר לפני כמה שנים בארץ הוא אף נפגש ו"החליף" ידע עם אימי ליכטנפלד בזמנו. סו ידוע באכזריותו וכאיש שאינו יודע עדינות מהי, נאמר עליו כי רוב תלמידיו אינם מחזיקים יותר מ-3 שנים אצלו (עד לפני כמה שנים- ייתכן והוא התמתן קצת), כעת הוא מלמד בארה"ב והעדויות מראות כי הוא התמתן בגישתו. יש סיפורים רבים ואמיתיים על הצלבות ידיים רבות שהוא היה נוהג לעשות בצעירותו בטיוואן, סין ויפן. כמו כן מר סו הינו אחיו לגונג פו של לואו דה שיו. והנה סיפור על מפגש שכזה: באחד מביקוריו ביפן (הוא גם התגורר שם שנים רבות) הוא ביקר בקרטה דוג'ו, מסופר כי הוא הציג את עצמו בפני הנוכחים ואמר כי הוא יהיה מעוניין לבדוק את יכולתו כנגד אחד ממתאמני הדוג'ו. למשמע האתגר נעמד מולו ראש הדוג'ו איש נמוך קומה בדרגת דאן 8 אך מבוגר יחסית לשאר. ענה לו מר סו "אין זה כבוד ואין זה הוגן להילחם כנגד אנשים מבוגרים" (הבחורצ'יק היה כמעט בשנות ה- 70). נעמד מולו בחור צעיר אחד הלוחמים הבכירים שבדוג'ו ודרגתו דאן 6 והסכים לקחת את האצגר על עצמו. עדי ראיה מספרים שלא היה ברור מה היה שם אבל לא עברו 3 שניות ואיש הקראטה היה שרוי על הרצפה. מה אני בא לומר כאן?... כלום
תהנו מהסרטון האיש מאוד מוכשר.

fa jing

New member
../images/Emo41.gifאיך יכולתי לשכוח...../images/Emo12.gif

הוא עושה בה גוואה ג'אנג, ואם מתעקשים עוד טיפה אז זה סגנון גאו אי שאנג.

ש מים

New member
תגיד עמית, הוא חידש לך משהו??

מה זה "השתמש ביריב אחד כמגן"? זה דבר אלמנטארי לחלוטין...

fa jing

New member
גם מייק טייסון לא היה מחדש לי כלום

הוא היה משתמש באפרקאט, הוק, סנוקרת וג'בים ממש כפי שאני מכיר אותם. כל קרב שצפיתי בו הוא לא חידש לי כלום מבחינת מכות או אסטרטגיה. להתכופף כשמכים בך, לתפוס מרחק כשצריך ולנצל את תזמון היריב, האם זה אומר שהקרבות שלו היו מיותרים עבורי ושבזבזתי זמן יקר בצפיה בו? כלל לא הבחורצ'יק היה אמן בזירה וכשרוני מאוד (כמובן שגם שוגר ריי, מוחמד עלי ודומיהם)ונהנתי מאוד לצפות בו, מנצל תזמון, מרחק ונקודות תורפה של יריביו. בדיוק כשם שאני נהנה לראות אנשים כסו דונג צ'אן ואחרים. גם כשראיתי את אצומי מבצע דברים (ברשת) הוא לא חידש לי כלום אבל עדין ביצועיו היו ברמה גבוהה והרשימו אותי. אחרי הכל כוחלם עושים דברים אלמנטרים מבחינה רעיונית, אבל מה שבאמת הופך את הביצוע לאלמנטרי הוא הביצוע שלנו מעבר לצפיה שלנו בקליפים. אנחנו באימונים מתרגלים תרגולי זרימה מול כמה אנשים והתחמקות, וגם כאשר חבריך לאימונים או אף תלמידך לא רוצים שתברח מהם או שתסתתר מהם הם עושים לך את החיים קשים ומה שנראה אלנטרי כלל אינו אלמנטרי בביצועו. חנן

ש מים

New member
הכוונה היתה להתלהבות של עמית

אני הבנתי שכאילו הוא ראה משהו חדש. בקריאה שניה לא כך היה (הוא השווה אותו לקרב מגע...). מה לא אהבתי (ואת זה לא שאלת)? ובכן - היו הרבה מידי הפניות גב מזלזלות/חסרות אחראיות ליריבים, היו הרבה מידי רגעים שהיתה לי מין הרגשה שהוא מזלזל (או יודע שלא תהיה התקפה, כאילו הכל מבויים ו-"בכאילו"). ובעיקר - היה חסר לי המוטיבציה.

ש מים

New member
טוב, תיקון קל

לא "הרבה מידי", אבל היו כמה (הפניות גב), שבמבט ראשון תפסו לי את העין יותר מידי (ואולי לכן קיבלתי רושם ראשוני לא כ"כ איי איי איי). המוטיבציה החסרה היתה דווקא אצל התוקפים, וגם היא די עיצבנה אותי/פגעה באמינות הסרטון. אבל סה"כ, בהשמטת התיפקוד האינפנטילי והסטאטי (וה-"לצאת מידי חובה") של התוקפים, הבחור באמת עובד יפה ונחמד.

שי שלום

אני חושב שאתה מפספס פה את הנקודה. והיא לא מה שנראה לך לא טוב אלא התפיסת הכללית שלו שלפי דעתי מאוד נכונה ואמיתית. הלוואי והיה מצב בו יכולת לא להפנות את גבך ליריב בכל מצב נתון מכיוון שהמצב הוא דינאמי אז יש הפניות כאלה ואחרות אך הן מגובות בהתקפות כמו בעיטות או סטירות. המצב היחידי בו לא יתקפו אותך מאחור הוא שתעמוד עם הגב לקיר וזסה לעולם לא יהיה קיים בלחימה. לא ראיתי שום דבר חדש, רק ראיתי אומן לחימה גדול מזרם סיני שלא מתנהג כאומן לחימה סיני אלא משלב הרבה טעמים מערביים וזה מה שיפה פה.

ש מים

New member
המצב היחיד בו לא יתקפו אותך מאחור

הוא זה בו לא תפנה את הגב ליריב. או שלא תתן ליריב זמן/הזדמנות לתקוף אותך מאחור. תפיסת העבודה נכונה, משום שככה זה צריך להתבצע, ולא משנה אם אתה סיני, יפני, ישראלי או בוכרי. חוץ מזה אני מסכים איתך, למרות שאני לא יודע מה זה "אומן לחימה סיני" (או יפני, או אחר).

roy33itc

New member
מה הרווח מלימוד אצל מורה כזה?

ואיך לואו דה שיו מקבל אדם כזה כ"אח"? השאלה מכוונת בעיקר לחנן אבל אשמח לפתוח שירשור על נושא זה לילה טוב רועי

Lagrangian

New member
"אחים" לקונג פו

היי רועי.. למיטב הבנתי את העניין, להיות אח לקונג פו זה לא עניין של "קבלה". שניהם למדו אצל אותו מורה ולדעתי גם בערך באותו זמן, וזה מה שהופך אותם לאחים לקונג-פו. לגבי ההתייחסות לסו כ"אדם כזה" - למה אתה מתכוון? יום טוב.

roy33itc

New member
כוונתי ב"אדם כזה" הייתה שאכזריות

כלפי אנשים מחוץ לקבוצתך,עוד מובנת לי אבל כלפי התלמידים שלך? תודה על ההסבר ל "אח לקונג פו". עדיין לא ברורה לי התועלת במורה כזה במיוחד אם מדובר בלימוד שמטרתו לאורך זמן ו"לכל החיים"(למטרות הגנה עצמית ולמטרות צבאיות עוד מתיישב לי איכשהוא). יום טוב

fa jing

New member
תראה...

אחרי הכל מר סו דונג צ'ן הוא בנאדם וככל בנאדם אחר יש לו את המוזרויות ואת "ההפרעות" שלו. במקרה זה יש לו (או היתה לו לפי מה שהבנתי) גישה מסויימת כלפי לימוד אמנויות לחימה. יש הבדל עצום בין היותך אמן לחימה טוב לבין היותך מורה טוב, סו דונג צ'ן הוא אמן לחימה ולוחם משכמו ומעלה, אבל כנראה שהוא אינו מבין את המהות של היותו מורה לתלמידיו וזה מתבטא בדרך הלימוד שלו. ייתכן וזו השיטה בה הוא למד ואולי הוא רואה בכך כדרך נכונה ללמד את תלמידיו, יש כאלו שיעזבו ומנגד יש כאלו שישארו וילמדו ממנו. כפי שאמרתי למכריי בעבר, סו הוא מסוג המורים שבהחלט הייתי לומד אצלו תקופה מסויימת בשביל לקבל יכולות בתחום מסויים. האמת כבר מתוכנן ביקור שלי אצלו לצורך אימונים בעתיד. חנן

למעלה