נֵתַח או נֵתַח

הלשונית

New member
נֵתַח או נֵתַח

נֵתַח או נֵתַח (כנראה שאי אפשר לראות כאן ניקוד סגול). במילון השלם של אבן שושן מנוקד בצירי. אבל אני לא מבינה זה מילה מלעילית ויותר מתאים לה סגול.

הלשונית

New member
תודה. לא יודעת איך אני אמורה לזכור...

את כל הרשימה שם - לא פשוט. האם מדגישים את האות ה' (מפיק) במילים הבאות משמעותה, מבטלתה? אני לא יודעת מה הכלל להדגיש את האות ה', יש כלל נוח שקל לזכור?

יאקים

New member
ערב טוב לך, הלשונית

ראשית, אין מנוס משינון או מ"צילום" הרשימה והסתייעות חלקית בסימנים (תנועת חיריק או סגול בנטיית היחיד, לדוגמה). שנית, המפיק מציין שהה"א היא עיצורית, ויש לבטא, להגות, להשמיע אותה. שימי לב לצמד מלכה אצילה - מלכהּ אציל. בצירוף השני את חייבת להגות MALKAH, ואילו בצירוף הראשון זו אם קריאה שאינה נהגית - MALKA

הלשונית

New member
ערב טוב,

האם ניתן ללמוד מדבריך שהמילים משמעותה ומבטלתה עם ה' עיצורית?

יאקים

New member
בוודאי! זהו תפקידו של המפיק -

להפיק, להוציא ה"א עיצורית (השורש הארמי נ-פ-ק משמעו יצא, ומכאן גם הנפקנית, היצאנית, לא עלינו, שיוצאת לרחובות ושוכחת לחזור הביתה....חחחח)

כך שיערתי. אך זאת אומר: לא זכור לי שנתקלתי

מעודי בצורה זו של "הטיה דחוסה" לגבי פועל בצורת "מפעלת". כלומר, בלשון ימינו, בטוחני שלא תיתקלי במלמדתה (במקום מלמדת אותה) במספרתה (במקום מספרת אותה וכיוצא בהללו. אולי אולי יהיה מצב שתיתקלי בה באיזו מובאה אזוטרית מאיזה מדרש רבה, מילקוט כלשהו (של שימון
) וכאלה. אשר על כן (כל הזכויות שמורות ליאקים
), אם הברירה בידייך, רחקי ממנה כמפני אש.

הלשונית

New member
"הטייה דחוסה"?

המונח הטייה דחוסה זה מונח מקצועי, או שנולד היום רק לצורך העניין? :) ניסיתי לחפש בגוגל ולא מצאתי את המונח הזה.

trilliane

Well-known member
מנהל
יכול להיות גם "מהבטלה שלה", לא? ../images/Emo13.gif

יאקים

New member
לפי האייקון , אני מבין שאת חומדת לך לצון.

אבל האם גם בצורה שספק הצעת, ספק התבדחת (וניקודה, כמובן שונה - מִבַּטָּלָתָהּ) את מוצאת שהיא חריגה ואינה מקובלת בשימוש? שהרי מהו ההבדל בין צירוף זה לבין צירופים די דומים (מִבַּקָּשָתָהּ, מִתַּקָּנָתָהּ, מִצַּוָּאָתָהּ ועוד ועוד)? שבת שלום וסליחה על תגובתי המאוחרת....

חצי טון

New member
מה זה "חומדת לך לצון"?

לא הבנתי את התחביר. אתה אוהב לך כתיבה? חובב לך שירה?

אוף, הכתובית שמעל לתמונה לא ורפה אליה.

לכן, רדי לך מטה אל הכתובית שבגוף התמונה, בקשת שבתחתיתה.

trilliane

Well-known member
מנהל
צר לי, אך נאלצתי להסיר את קובץ

כי התבוננתי באיור, וצד ימין למטה הופיע הכיתוב "מוגן בזכויות יוצרים". אתה מוזמן לתת קישור לאתר שבו נמצא הקובץ.

trilliane

Well-known member
מנהל
א. אי מתן קרדיט שולל שימוש הוגן.

ב. אם על קובץ מצוין במפורש שהוא מוגן בזכויות יוצרים, אסור להעלות אותו לפורום בתפוז ללא קבלת אישור מבעל הזכויות. בכל מקרה, אני לא מתכוונת לערוך דיון בזכויות יוצרים ע"ג הפורום; אם תרצה הבהרות נוספות אתה מוזמן לפנות אל הנהלת הפורומים במסר או בפורום משוב.

למעלה