מת / סיפור אמיתי

הורסמאן

New member
מת / סיפור אמיתי

איש בישראל מכר סוס לאיש אחר בישראל. אחרי יומיים חזר האיש האחר ודרש את הכסף חזרה כי הסוס מת. האיש הראשון, שאמנם לא היה חייב לשלם, קצת חשש מהאיש השני, או קצת אני לא יודע מה, והסכים להחזיר את הכסף. שמונה חודשים יותר מאוחר נפגשים השלושה במרוץ, האיש שמכר, האיש שקנה, והסוס, שהוא חי ורץ במרוץ. אומר לו הראשון, יא מנייקקקקקקק, אמרת לי שהוא מת! כן נו, מת בטח מת, אבל לא מת, מת. כמו שאמרתי, זה סיפור אמיתי. ומה הקשר? הפורם מת. לא מת, מת, אבל מת.

אז אולי במקום להתלונן...../images/Emo107.gif

תתחיל ליזום פה משהו ולהזיז עניינים? תהיה יצירתי ותחשוב על רעיונות לפינות חדשות, תזמין אנשים לבוא לפורום ולהשתתף, תזמין אנשים לאירוחים, תעלה הצעות לדיונים חדשים. אתה יכול אפילו ליזום רעיונות לתחרויות בפורום או משהו בסגנון. תעלה לפה קישורים מעניינים, תמונות לאלבומים וכו' ותזמין אותנו לראות. לא חסרות הצעות לאיך להחיות את הפורום. מאוד קל לקטר על משהו שרע ועל משהו שלא מרוצים ממנו, אבל אם אתה כל כך רוצה לעשות משהו עם הפורום ולהחיות אותו, תתחיל ליזום גם בעצמך. אגב, אם הסיפור שלך אמיתי זה ממש עצוב...

jgut

New member
לדעתי מה שהוא עשה עכשיו

זה ליזום שינוי. והשתמש בדרך בסיפור משעשע. הוא לא מקטר, הוא מתאר משהו שכולנו שמנו לב אליו.

jgut

New member
../images/Emo121.gif יש דבר כזה כמעט מת?

סתם
ולצערי אני נאלצת להסכים... ואים כבר הורסמן פתח שירשור בנושא לדעתי צריך לנצל את ההזדמנות ולפתוח פה דברים... אולי כדאי שכולם יכתבו פה מה חסר להם בפורום, מה היו רוצים לשנות. למה לדעתם מצבו כה עגום. להשתדל להישאר עם ביקורת בונה עם הפנים קדימה. יש לזכור שההתנהלות בפורום תלויה בעיקרה בכותבים ולא בהנהלה. גם אולי עוד אנשים שהפסיקו לכתוב פה (או לא כתבו מעולם) יסבירו למה.

liors72

New member
אוקיי...אז עכשיו ..

אחרי שהתקבל אישור רישמי יש לי כמה שאלות. אשמח לדיון אבל לא מתוך כעסים או עצבים כלשהם. כי זו באמת שאלה איכפתית! אולי זו הנקודה בא יתחיל הפורום לחיות שוב. 1.כיצד נוצר מצב שרוב רובו של הפורום נשי? (לא שיש לי בעיה עם זה אלא בעיה עם זה שיש שנאה לגברים....ואני מתכוון לשנאה!!!) 2. כיצד נוצר מצב שהסנוביזם פה שולט ובענק??? הרי סך הכל כולם כשרוניים במשהו... וגם אני שאין לי ניסיון עשיר ברכיבה יכול לפתח סנוביזם מסויים לגביי כישורים כאלו ואחרים. אני משתתף בפורומים שונים ומעולם לא ראיתי שסנוביזם שולט. אל תענו מיתוך כעס אלא שימו לב לשרשורים או ואנשים חדשים שמציגים פה ושם שאלה. אנשים מתוך הפורום כתבו לי במסרים שהם מודעים לכך. אז מה בעצם הסיבה??

perlali

New member
../images/Emo189.gifתשובה רגועה ונטולת כעסים

1. כיצד יש פורום נשי? אני חדשה בפורום הזה ובעניין פורומים בכלל אבל נראה לי שאם נשים לב כמעט בכל מקום שצריך לשץף בו רגשות ואולי להביע פגיעות יהיה רוב נשי... אבל לא הבנתי למה רשמת שנאה קראתי הרבה שאלות ותשובות מהפורום ושנאה למין הגברי לא הייתה שם. 2. כיצד נוצר מצב של סנוביזם? גם לי אין נסיון רב ברכיבה אבל מההיכרות הקצרה שיש לי הסנוביזם לא שולט רק כאן אלא הוא נמצא בכל ספורט תחרותי זה או אחר... אולי בעיניים מבוגרות ומבינות יותר רואים בתחרותיות הזאת משהו שונה ממה שרואים אותו בעיניים בוגרות פחות. האמת שבימים הראשונים בהם הייתי רק צופה מהצד בפורום חשבתי שדווקא פה ניתן להוריד את כל מסיכות התחרותיות ובאמת לשתף ולחלוק חוויות רכיבה וידע (שעשויות לעזור למי שרוצה להעשיר את הידע שלו או שלא מכיר רוכבים ברמה אישית) ומעט התאכזבתי כשראיתי שלא רק אני חווה את התחרותיות הזאת (סנוביזם במילים שלך) אלא היא מורגשת גם אצל אחרים... אני חושבת שלכולנו באיזה שהוא מקום יש את הצורך להוכיח לעולם מה אנחנו שווים ומה יותר טוב מלעשות את זה בתחום שאנחנו אוהבים??? כולנו צריכים להתבגר ולהבין שאם אנחנו טובים בתחום מסוים זה לא אומר שהשני לא טוב אלא זה אומר שהוא טוב בתחום שונה משלנו... ועד שאנחנו נבין ,נקבל את השונה ונאהב אותו..... העולם לא יהיה טוב יותר............................ ובנימה אופטימית זו............ שבוע טוב

liors72

New member
תודה

על התשובה היפה. אני לא חושב שבגלל שיש פה "רגשות" יש יותר נשים. הפורום הזה יותר "מקצועי" מריגשי. יש פה שרשורים שרואים שאלו שרוכבים (או יותר נכון רוכבות) מרגישים עליונות מסויימת על אלו שלא או על אלו שפחות. היה פה שרשור אחד שמישהו שאל שאלה פשוטה ואף אחד..ואני מתכוון אף אחד לא ענה לו במשך כמה ימים. לבסוף מישהי ענתה לו בפירוט. ואמרתי לעצמי "סוף סוף" . ואני חייב לציי שזו הבחורה היחידה כאן שלא מתנהגת כך. נכון שזה תחרותי...אבל מי מתחרה פה במי? אפשר לחשוב? לי יש כישורים מסויימים ואני חולק ידע נרחב מאוד בפורומים אחרים ...אבל מעולם לא בסנוביזם. אני מקווה שהתשובה שלך תביא לתובנה בפורום. אולי העולם לא יהיה טוב יותר אך הפורום כן

חבל לי שאתה מרגיש ככה../images/Emo107.gif

אבל אני אנסה לענות בכל זאת (וחשוב לי לציין שזה לא מתוך עצבים או משהו, למקרה שתהיתם
). לגבי השאלה הראשונה- לא מאוד ברור לי איך זה קרה שיש כאן רוב נשי, אבל אני עדיין לא חושבת שיש פה שנאה כלפי גברים. אני חושבת שפשוט לחלק מהגברים שהיו עד עכשיו בפורום היו דעות שלא ממש מקובלות על השאר (לדוגמה: לקנות סוס בלי ניסיון) וההתנגדות לא נבעה מעצם היותם גברים, אלא מתוך כוונות טובות שהסוס יגיע לבית טוב. ממש אין פה קשר למין שלהם. לגבי הסנוביזם- אני אשמח אם תוכל להבהיר למה הכוונה. דווקא עד עכשיו כשבאו אנשים חדשים ניסינו לקבל את פניהם בברכה וניסינו לעזור להם (ככה אני רואה את זה לפחות). אבל כשזה מגיע לחלקים שנוגעים לטיפול בסוסים, אני חושבת שזה מאוד אחראי וחשוב להבהיר למישהו חסר ניסיון בסוסים שכדאי שימתין לפני שירכוש אחד, לא חסרות סיבות בשביל זה. והצעות לשיפור המצב- אולי כדאי לפתוח שוב את "איש השבוע", רק שהפעם מי שנבחר יהיה גבר. חוץ מזה, אתה (וגם שאר חברי הפורום) מוזמן(ים) להביא לפורום חברים ומכרים מהמין הגברי.

liors72

New member
לא..

לא דיברתי רק על הבחור ההוא שקנה את הסוס והדליק את כל הפורום חחחחח אלא על בכלל אני נכנסתי לפני 3 חודשים וההרגשה לא הכי הכי. וחבל..

jgut

New member
דעתי בנושא

דבר ראשון לגביי הסנוביזם, בעיניי הוא לא שולט פה. לדעתי אנחנו מקבלים אנשים חדשים (אבל אמנם קצת חשדנים בחאפרים למינהם). אולי בעיניך אנחנו לא מספיק לבביים, אבל זה חלק מאופים של אנשים. אני אשמח אים תיתן דוגמאות ספציפיות ככה שאני אוכל להתייחס אליהם קונקרטית. לגביי זה שהפורום הוא נשי ברובו. אני מפנה שאלה לגברים, למה הם פחות כותבים פה? אני לא חושבת שיש פה שינאת גברים, לפחות לא מבחינתי (ואני יכולה לענות רק מבחינתי), אני אישית הייתי שמחה עם יותר גברים היו כותבים פה . לגביי שינאה זה אולי תחושה שלך... וככל הנאמר פה למעלה נכון מבחינתי אבל לא במחיר של לקבל לפה אנשים שמקללים או מתייחסים בחוסר כבוד לאחרים - וזה נכון לגברים ונשים. ועכשיו אני אתייחס למה שמפריע לי - יש לי תחושה שהרבה אנשים עזבו או לא כותבים יותר. לא משתתפים בשאלות שעולות פה, ולא יוזמים דברים חדשים. הייתי שמחה לדעת את הסיבות לכך. מה מונע מהם לקחת יוזמה??

liors72

New member
אבל...

זה חלק מהסיבה.(של העזיבה) למה כל כך קשה לכן לקבל שההרגשה פה לא משהו? אולי במה שאני אומר כן יש משהו ולו הקטן ביותר? אני יכול לומר לך רק מנקודת מבטי וההרגשה הכללית. צאי מנקודת הנחה שכל מה שאני מעיר עליו הוא לא לגבי אנשים שכותבים בסגנון גועלי או חאפרים. אלא אנשים "נורמלים". ברור שלא תחשבי שסנוביזם שולט עקב זה שאת נמצאת בתוכו. עלי לציין שיש רק אחת פה שהיא באמת לבבית. את רוצה לומר לי שאספו את כל האנשים הלא לבביים ושמו אותן יחד בפורום אחד? נו באמת..... בערב יהיה לי יותר זמן למצוא שרשורים שכאלו למרות שחלקם נמחקו. אבל אמצא ואתן דוגמאות.

jgut

New member
אני כן מקבלת

שהאוירה כניראה לא משהו... אחרת לא היו עוזבים אבל כדי שנוכל לשנות צריך להיות יותר ספיציפים. למשל תן דוגמא של משהו שקרה, ולעומת זאת איך היית רוצה שדברים יקרו. כדי שיהיה לנו מול מה להשוות.

fliperit

New member
למה קשה לקבל?

כי כולנו נמצאים בפורום, וההרגשה שלנו היא משו משו. אנשים לא צריכים להיות חאפרים בשביל לגדל סוסים בצורה חאפרית. מספיק שאין להם ידע והם לא מוכנים להבין את זה (כמו אותו אדם שנכנס לפה לפני כמה שבועות). הרבה פה לבביים, אבל הרבה פה גם רוצים שגידול סוסים בארץ יהיה מקצועי ועל בסיס ידע, ולכן לא נעודד אף אחד לקנות סוס אם הוא בור בנושא.

fliperit

New member
זה מוזר...

שרוב רובם של חברי הפורום נהנים בו מאוד, ורק אתה מצליח למצוא את כל הבעיות. אולי אתה משתדל לחפש אותן? 1. כיצד נוצר מצב? אולי נשים נהנות יותר לחלוק מידע? אולי צורת השיחה של פורום מתאימה יותר לנשים מלגברים? אם תסתכל בפורום כלבים, שהוא אחד הגדולים והמוצלחים ביותר בתפוז, תראה שגם בו יש רוב נשי, וגם בפורום ר"צ, וגם בפורום זב"ח. אני לא חושבת שיש שנאה לגברים שבגללה יש רוב נשי. אני לא חושבת שיש שנאה לגברים בכלל. אולי תוכל להביא דוגמא? 2. סנוביזם? לא. ממש לא. אבל אני חושבת שרוב חברי הפורום הקבועים הם אנשי מקצוע, או שרוכבים בחוות מקצועיות מאוד ומשקיעים המון זמן בלמידה בנושא, וכנכנס לפורום מישהו שאין לו טיפת ידע, או שיש לו ידע שלא מספיק לדעתנו לטיפול נאות בסוס- ומודיע שהוא החליט לקנות זה אכן מרגיז ביותר. ויותר מרגיז מזה, זה שהוא לא מוכן לשמוע שהוא לא מוכן לגדל סוס. אני חושבת שלדוגמא הזאת התכוונת..אם יש עוד- תרשום.

liors72

New member
אמרתי..

ואחזור על זה בפעם המאה. אני לא מדבר על אותו בחור שהחליט לקנות סוס!!!! ולא..אני לא מחפש בעיות... רוב רובו של חברי הפורום נהנה משתי סיבות: 1. רובכן נשים!!!!!!!!!!!! 2. יצרתם קומונה. ואין כניסה לאף אחד אחר. במקום לענות בתקיפות תבררי לפני... נכנסתי לכאן במטרה של ללמוד ולהשתתף במשהו כיפי. אז כיפי זה לא... ללמוד זה אך ורק מלקרוא את השרשורים כי אם חס וחלילה אשאל שאלה "לא מקצועית" אתקל בבוז. לא מוזר לך שיש פה רק נשים??? ואז מה אם אתן מתאמצות בלימוד ובחוות מקצועיות? זה אומר שאתן טובות יותר? כל כך לא!!!! אני לא יודע בת כמה את פליפרית אבל סביר להניח שיש בי עשרות כישורים מעלייך ואני לא מדבר בסנוביזם מטורף. אז השרשור הזה מיועד ללמידה ולהבנה שיש פה משהו לא בסדר ואמרתי כבר בשרשורים אחרים...כנסי בשם גברי ותביני הכלללללללללל אחרת...תכתבי כשתביני. מה שאת באמת לא קלטת זה שהשרשור הזה באמת ובתמים בא לשפר.

jgut

New member
חשבתי על דבריך

וקראתי גם מה שאחרים פה כותבים. והגעתי למסקנות הבאות... זה לא עניין של סנוביזם וגם לא קשור לנשים\גברים. אתה מתלונן על יחס לא הולם (אני אישית זוכרת מתי אני הגבתי לך בקשיחות ולדעתי זה הגיע לך ואני מוכנה להסביר לך במסר) ואולי אחרות הרגישו כמוני, אבל אנחנו התכנסנו פה לדבר על סוסים ולא כדי להיות בהכרח מועדון חברים. בסופו של דבר יוצאים מפה גם חברויות (חלקן וירטואליות חלקן לא). אבל נושא הסוסים צריך להיות מספיק קרוב לליבך כדי שגם קצת חיספוס לא יבריח אותך. בנוסף בקושי ראיתי אותך עונה על פינות, שואל שאלות, תורם נושאים חדשים. ופה הזמן שאתה תענה לנו למה? לא מספיק חשוב לך? לא מעניין אותך? למה אתה לא פותח נושאים שניראים לך מעניינים אותך ואת השאר. זה מה יעזור לך להשתלב פה, בדיוק כמו שמגיעים לחבר'ה חדשים צריך בהתחלה ללמוד מי נמצא מולך ואחרכך לשנות... לגביי זה שגברים לא כותבים פה? שיסבירו למה, שיקחו יוזמה, הם קוראים את אשר אני כותבת? ויש מעט שכן כותבים פה ואין להם תלונות. הכל נכתב ברוח טובה
. וכדי לנסות לסיים בנימה קצת חיובית, לדעתי צריך לעזוב את הנושא ופשוט להתעסק בסוסים. בנוסף אחרי שהפורום יתעורר אפשר לנסות לארגן מפגש פורום (זה לגביי הקטע החברתי). ואני מזמינה אותך לשתף אותנו בחוויות הסוסיות שלך בשיעורים אתה לוקח וכו' בפינות השונות

liors72

New member
אז ככה....

ניסיתי לפתח תגובות.. ומלבד השרשור של מי מוגדר "איש סוסים" ...שבו הבעתי את דעתי כמה וכמה פעמים לא הרגשתי צורך להשתתף כי...... הכרתי למישהי מסויימת את הפורום והיא נכנסה התחילה לכתוב והבינה שאין לה מה לחפש פה עקב הסנוביזם. היא ציינה בפני שיש פה "חבורה של פלצניות שחושבות שהן אלוהים "(במילים שלה). נכון ששמו של הפורום הוא "סוסים" אך זה לא אומר שאי אפשר לזרוק פה ושם מילה או תגובה עם הומור שלא קשורה כל כך לשם של הפורום...מבלי שימחקו את התגובה. זה לדעתי מה שיותר אוירה כיפית. מקצועיות ורצינות לצד שטותיות פה ושם. הרי אם אין חיוך אז מה זה שווה בעצם???? לגביי זה שגברים לא כותבים פה: בתגובות האחרונות ובתגובה הזו ציינתי שתי סיבות. יש לכן שתי אפשרויות: 1. לנסות ולהבין ולקבל שיש משהו במה שאני אומר וכותב (וזה בא ממקום איכפתי ..אחרת למה לי לבזבז אנרגיות???) 2. להמשיך בצורה הנוכחית ולשנות את שם הפורום "לרוכבות"..ואז הפורון יזרום "כרצונכן" ובמתכונת הנוכחית. אגב... שלחתי לך מסר..

popi199

New member
לא הבנתי

למה לא הרגשת צורך להשתתף בגלל מישהי אחרת, אני חושבת שבמקום להתלונן כ"כ הרבה תנסה את הפורום, תשאל שאלות, תפתח דיונים תשתתף בדיונים ותעשה מאמץ כנה לפני שאתה שולל. ואם שלחת לכאן בחורה והיא גם יצאה מכאן בתחושה של סנוביזם כנראה שזה בכל זאת לא עניין של מין הגולש/ת. אז הטיעון הזה נשלל. אני יכולה לומר שאני לא מזלזלת או זילזלתי ברוכבים צעירים/חדשים שכותבים בפורום מהסיבה הפשוטה שכולנו התחלנו מאיפשהו ואני לא חושבת שצריך להיות רוכב טוב או מנוסה בשביל לכתוב בפורום. אני ממש לא חלק פה מאיזה קליקה חברתית ועדיין אני לא מרגישה את הסנוביזם שעליו אתה מדבר...

למעלה