מתעסקים בשטויות??

אשרת

New member
לא.

ומה הנקודה שלך?
האם לדעתך האישית במידה ושיני היתה נשארת באופוזיציה חוק טל היה מתבטל? לדעתי לא, ויש מצב שהמצב היה אף מחמיר יותר. אבל בדיעבד, כולנו חכמים גדולים.

gershon17

New member
חפשי את הודעותי בפורום מ-2004

תמצאי שחלקנו היינו חכמים גם בזמן אמת.

אשרת

New member
חלקכם. לא כולכם.

רק שמא, אף אחד מכם לא היה צריך אחרי כן לשלם את המחיר של הפרישה. הרי ברור שבאופוזיציה הכי קל להיות אידיאליסט אבל מה - אין לך אפילו סיכוי קלוש לנסות ולקדם את זה במידת מה.

אשרת

New member
שהיה חכם גדול,

יודע לתת עצות וכיצד להתנהג, אבל בלי לשלם את המחיר. בוא תסביר לי בבקשה, כיצד שינוי היתה יכולה לנצל את ה-15 מנדטים כאשר היא יושבת באופוזיציה?

gershon17

New member
זה בדיוק העניין

בדיוק הפחד הזה מצל צילו של איום הואשמנע משינוי להשיג משהו, ואפילו פעוט. למה המפד"ל עם 6 מנדטים יכלה לטרפד כל נסיון להתקדמות של שינוי, בעוד שינוי עם 15 מנדטים לא יכלה לעשות דבר? למה ש"ס עם 4 ועם 6 מנדטים הצליחה להגיע להישגים מרשימים לפני 96 (אז קיבלו 17), ושינוי עם 15 מנדטים לא יכלה לעשות שום דבר? מי יצביע לשינוי אחרי שהיא לא הצליחה לעשות כלום עם 15 מנדטים? פעם היה תירוץ "עם 6 ח"כים באופוזיציה אי אפשר לעשות שום דבר". בסדר. אבל אז הגיע התירוץ "עם 15 מנדטים בקואליציה אי אפשר לעשות שום דבר". זה תירוץ מטומטם! עם כמה מנדטים בקואליציה שינוי כן תשיג משהו? 30? 45? 65? למה להצביע למפלגה שעל-פי הצהרותיה שלה לא מסוגלת לעשות שום דבר עם 15 מנדטים בקואליציה? ואלה לא הצהרות מתקופתם של לפיד ופורז, אלא הצהרות שאת מצהירה היום! היום! מי יצביע לכם כשזו הגישה שלכם?

vinney

Well-known member
תשנה את הגישה.

למה אתה תמיד מבקר? בוא, תשנה את הגישה. תתמודד, אל תבקר מהצד. תראה שאתה גם יודע לעשות, לא רק לברבר שטויות ולקלל אנשים שאתה לא מכיר. מה אתה מציע חוץ משנאה טהורה וקללות בלי סוף? למה אתה פה? בשביל מה אתה כותב בפורום? אתה רוצה לעשות את השינוי? בוא תעשה. מה עוצר בעדך? עצלנות? פחדנות? צביעות?

gershon17

New member
אני לא תמיד מבקר

לעיתים אני תומך, ולפעמים אני אפילו תומך נמרצות כמו לפני הבחירות ב-2003. אני אהיה פוליטיקאי די מחורבן, לכן אני לא מצטרף לפוליטיקה. זה לא אומר שאסור לי לבקר פוליטיקאים. כי אם רק לפוליטיקאים מותר לבקר פוליטיקאים אחרים, אנחנו לא צריכים בכלל בחירות, ניתן לפוליטיקאים להחליט וזהו.

vinney

Well-known member
זה מה שקורה כרגע

וזאת הסיבה שאני התפקדתי. אני אהיה פוליטיקאי מחורבן? אולי. אני חושב שאני יכול לעשות יותר טוב מאחרים? אני לפחות אנסה. אתה אפילו לא מנסה. אתה סתם יושב ויורק לבאר, ואז מתלונן שהיא מזוהמת.

gershon17

New member
אתה יכול להיות פוליטיקאי טוב

אתה דמגוג, לא מצליח לקיים מחשבה עד סופה ומתלהם כדבעי. אין ספק שתככב ביחד עם שאר נבחרנו המוצלחים.

אנדרי ז

New member
בחייך

המפד"ל נהנתה מהסימפטיה של המפלגה הדתית הגדולה מכולן, שבמקרה הייתה גם מפלגת השלטון באותה תקופה - הליכוד. לכן כוח ההשפעה שלהם היה גדול בהרבה.

gershon17

New member
אהההההה!

המפד"ל היתה חזקה הרבה יותר מאשר ששת המנדטים שלה. אם כך תגיד לי בבקשה, לכמה מנדטים שינוי תצטרך להגיע כדי שתהיה חזקה כמו המפד"ל עם שישה מנדטים? 50?

אנדרי ז

New member
להרבה

ותלוי גם מי יהיו השותפות הקואליציוניות. אבל מה המסקנה שלך, שצריך להרים ידיים ולוותר על ייצוג פרלמנטרי נאות לעמדות הליברליות במדינת ישראל?

gershon17

New member
אם הטענה שלך

ששינוי זקוקה ל-30 מנדטים כדי להשיג משהו, ועם פחות לא תשיג כלום (כמו שעם 15 מנדטים לא השיגה כלום), תוותר כבר עכשיו - כי לא תשיג 30 מנדטים. לכן אני שואל - כמה מנדטים שינוי תצטרך כדי להיות אפקטיבית? ראינו ש-15 זה לא מספיק. כמה כן יספיקו? אתם צריכים להגיע למספר הזה, ולמען ההגינות לספר לבוחרים "15 מנדטים לא הספיקו לנו, אם לא נהיה המפלגה השניה בגודלה בכנסת לא נוכל לעשות דבר". ואז הבוחרים יחליטו אם הם רוצים להמר ששינוי תהיה המפלגה השניה בגודלה בכנסת, או להצביע למי שמסוגל לבצע דברים גם אם הוא לא המפלגה השניה בגודלה בכנסת. כמה אתם צריכים? אין סיבה להצביע למפלגה שאם תקבל 15 מנדטים לא תעשה שום דבר ורק תתלונן "15 זה לא מספיק". בסרט הזה היינו. תגידו כמה כן יספיק.

../images/Emo45.gif נכון שני את צודקת

שרת החינוך מנעה שביתה של הסטודנטים על מנת שילמדו ובעתיד יפרנסו את החרדים. אולם זה לא יפריע לחרדים לכפות עליהם ושאר הציבור החילוני כפייה חרדית, זה לא קשור אליהם הרי אין למגזר הזה סטודנטים. אנחנו צריכים גם לפרנס אותם וגם לציית לכפייה שלהם. השביתה נמנעה וזה מה שחשוב אנחנו לא חייבים להם שום הסבר על זה שזה התמשך שעה לאחר כניסת השבת. אני מקווה שבעקבות אירועים אנשים רואים מי הם החרדים

Fasz

New member
על אילו חרדים אתה מדבר?

מדובר על תלמידים דתיים אשר משרתים בצבא ומשלמים מיסים, ובמערכות הבחירות השונות מצביעים גם למפד"ל. אגודת הסטודנטים, כמדומני, מייצגת גם את האנשים הללו, לא?

לפסאז שלום

ידוע לי שדתיים מתגייסים ועובדים, יש לי ביחידה קצינים כך שהם גם התגייסו וגם עובדים הרי זה מקום עבודתם. הסטודנטים הדתיים ראויים לייצוג אין ספק כמו כל סטודנט. אבל לפחות מנעו את השביתה היה שווה להשאר אחרי שבת מי שנשאר. זכותו של כל אזרח להצביע לאיזו מפלגה שהוא מוצא לנכון אין לי בעיה עם המפד"ל עובדה ששינוי ישבה אתם בממשלה ובחרתי בהם

Fasz

New member
טומי שלום

לדעתך היה זה שווה, ברם דעתם של הדתיים שונה משלך, שכן הם חשים מעט נבגדים בידי נציגיהם אשר הפרו את עיקר קודשם הלא הוא שמירת קודשה של השבת, ובכדי ליצור חברה טובה יותר, יהיה עלינו להבין ולכבד את עיקרי אמונתו של האחר. העובדה כי שרת החינוך התערבה רק בדקה ה90 כשניסתה למנוע שביתה, ודחתה את השקלא ותריא עד ליום השבת, מהווה פגיעה בדתיים כמו גם שיתוף הפעולה מצידם של ראשי אגודת הסטודנטים אשר מייצגים את אותם הדתיים. אני יכול להבין מאין הרגישות שמגלים הדתיים נובעת, ואני מקווה שגם אתה.

לפסז שלום

גם אם יולי תמיר התערבה בדקה ה90 טוב מאוחר מאשר אף פעם לא העיקר שהנו' נפתר. אני מכבד מאוד את הדתיים ודוגל בחיי ותן לחיות, אני מבין את רגשותיהם של הדתיים. אך החרדים לא מכבדים אותי לכן הם גורמים לי פחות לכבד אותם

vinney

Well-known member
מה הקשר מחת לתחת?

אז נכון שיש כמה משתמטים שהחליטו לצאת ידי חובה, להכנס להסדר שיאפשר להם גם להשתמט מחצי מהשירות הצבאי וגם לטעון שכל העולם חייב להם משהו על זה שהם עשו טובה והתגייסו. מה הקשר לזה שהחרדים מתערבים בעניינים שלא להם? סטודנטים דתיים יבחרו נציגים שלהם לאגודת הסטודנטים, ואם לא יראה בעיניהם טוב איך הנציגים האלה מתפקדים - יחליפו אותם בבחירות הבאות, ברוך השם יש כל שנה. אני לא מצליח להבין איך אתה מרשה לחרדים להכתיב לכל העולם מה איך ומתי לעשות... כנראה שעמדיה בגפך לצד בורקוסים ואגרולים גרמה לך לאבד את שפויתך?

למעלה