מתעסקים בשטויות??

vinney

Well-known member
מה איכפת לחרדים?

ממילא רובם לא מתקרבים לאוניברסיטאות בפחות ממרחק יריקה.

gershon17

New member
ובכל זאת איכפת להם

ראית איך אפילו בלי להיות בקואליציה הם מנעו מ-15 ח"כים חסרי טעם של שינוי לעשות משהו. כבר נפגשה הועדה לביטולו של חוק טל?

vinney

Well-known member
גרשון, יש בעיה.

מרוב שאתה שטוף שנאה כלפי כל מי שאומר לך שנכשלת בתפקידך, אתה אפילו לא מסוגל לזהות טיפה'לה של ציניות. כמובן שאתה, כמו גם איתן, ושאר שונאי אדם בפורום, מעדיף לנגח את שינוי עם או בלי קשר לנעשה במציאות, אבל פה שוב, אתה (כמו גם איתן ושאר שונאי אדם בפורום) חי בסרט. צא החוצה, קנה פופקורן.

Fasz

New member
אז הוא ביקר במעט את שינוי

פתאום הוא הפך ל'שונא אדם' החי בסרט? ומה איתך ויני, על כל הערותיך ('ליכודניק נשאר ליכודניק' וכיו"ב)? איני חושב שתרבות הניגוח כאן מועילה לרמתו של הפורום.

אשרת

New member
כל ההתנגחויות הללו, לא מועילות

לאיש, לא לפורום ובטח לא לכותבים עצמם.. אבל... יש אנשים, וגרשון17 לטעמי לא בניהם, שבוא נאמר מאוד אוהבים להתנגח באנשים אחרים. אין בעיה עם ביקורת עניינית, אני הייתי שואלת את גרשון17 מה הוא היה עושה במקום זאת, והאם עצם זה ששינוי היתה יושבת באופוזיצהי חוק טל היה נעלם מעצמו וכולם היו מרוצים עד השמים.
השאלה מה העדיף - להיות באופוזיציה, ואז ממש לא קשה לשמור על העקרונות שלך אבל אז אתה לא ממש מצליח לקדם את תפיסת עולמך או להיות בקואליציה על כל המשתמע מכך. לשינוי יש הרבה חטאים ונעשו המון טעויות. לא תמצא מישהו שיטען אחרת, רק שמא, חלקנו חיים את ההווה ומנסים לשפר את המפלגה ולנסות לשקם אותה (ולמי שזה מפריע בעיניים מוזמן לעצום אותן) ויש כאלו שעדין תקועים בעבר, ומשום שכנראה פה אנשים עדין אמוציונליים ועדין מגיבים, הם חוזרים לסורם , ובמקום לנסות לנהל דו שיח לגיטמי לחלוטין, מעדיפים לתקוף. כל אחד והשקפת עולומו

Fasz

New member
על שינוי להתארגן מחדש,

ולבקש את אמון הציבור בכדי שתשוב לכנסת, ומשם תשפיע על מדיניות הממשלה. פורז למשל, דווקא עשה דברים טובים במשרד הפנים, ברם הדברים הללו איזוטריים ואף חסרי משמעות אל מול כלל חוסר העשייה אשר אפיין את המפלגה. אכן, כל איש ואיש והשקפת עולמו- פלורליזם, קוראים לזה.

אשרת

New member
אבל אבל אבל...

זה בדיוק מה ששינוי החלה לעשות עם הסמינר שהיה במשך יומיים שלמים! אתה יודע מה זה לשמוע יומיים רצוף הרצאות?
חלק מההתארגנות מחדש הוא גם הפקת לקחים מן העבר, ואת זה אנחנו לא נעשה על גבי פורום פתוח.

Fasz

New member
בוודאי שאני יודע

אני גם יודע מה זה לעזור במשך כמה ימים בהעברת הרצאות בכל הנוגע לאחריות דירקטורים ונושאי משרה. הרבה עו"ד,אגב, נוטים לאבד שפיות דעתם כאשר הם עומדים בגפם לצידם של דוכני הבורקסים, האגרולים ופירות הים. בכל מקרה, סמינרים אינם פונים לקהל הרכב, אלא לשכבה מצומצמת של נאמנים אידיאולוגיים. ראשית לרצון לשוב לכנסת, יש לבצע את השינוי בלבם של הבוחרים וזאת עושים ע"י הצבת אלטרנטיבות ראויות. בשל העובדה כי אין בארץ תרבות הצבעה למפלגות ליברליות, עבודת שינוי תהיה קשה כפליים.

אשרת

New member
אני לא מסכימה איתך.

אני חושבת שעל מנת ששינוי תרוץ בתוך מפלגה, היא צריכה קודם כל לאחד את השורות מבפנים, לערוך דיון נוקב על המצע ועל סדרי העדיפויות ולגבש מסרים ברורים שאיתה היא תצא לציבור.

Fasz

New member
כמעט שנה עברה מאז הבחירות

ומפלגת שינוי עדיין לא אירגנה את השורות? עם פרסום מסקנות וינוגרד, נתניהו יצא לקרב חייו בנסיון להקדים את הבחירות. קיימת סבירות גבוהה לכך שהבחירות יוקדמו, בין אם ע"י נתניהו, ובין אם ע"י מזוז (פרשיות כרמייה וכל השאר עוד לא הגיעו לכדי מיצוי)- ייתכן והבחירות יתקיימו בעוד שנה, אולי שנה וחצי- האם שינוי תוכל להיערך לקראת חזרתה לכנסת בפרק הזמן הזה, באם אף המצע וסדרי העדיפויות לא גובשו עדיין?

gershon17

New member
מה שורות? כמה שורות?

לשינוי לא נשארה אפילו שורה אחת. טוב, אולי אחת עם חור באמצע. כל מה שנשאר משינוי זה זכרון עמום של הבטחות לא ממולאות ושל חובבנות פוליטית עצובה. ועכשיו גם הג'ל של רון לווינטל. כמעט שנה מאז הבחירות ושינוי עדיין לא קיימת. אין שם אף אחד עם להט לעשות משהו, יושבים ודנים ומקיימים סמינרים למוות. אפילו לא החלטתם אם לרוץ בבחירות הבאות או לא! את לא מבינה כמה כל ההתעסקות הזו מצחיקה, כשאפילו הצהרה פשוטה כזו לא יצאה מכם? המקסימום שיצא זה ההיפך - ששינוי לא תספיק להתארגן עד הבחירות הקרובות. 4 שנים זה לא מספיק זמן ליישר את 225 המתפקדים, כנראה.

אשרת

New member
יופי.

מזל רק שאנחנו לא זקוקים לרשותך להמשיך להתקיים. או שמא, גם לזה אנחנו זקוקים?

gershon17

New member
אתם לא זקוקים לרשותי

אבל אתם לא באמת קיימים. יש לכם מועדון חברים, אבל לא מפלגה. שנה שלמה אתם לא מצליחים להחליט אפילו מהו לוח הזמנים לפיו תשתקמו, ואם תרוצו בבחירות הקרובות (שיכולות להיות שנה מהיום) או לא. חוסר הרצינות שאיפיין את שינוי בקואליציה מאפיין את מועדון חברי שינוי גם היום.

gershon17

New member
את *היית* שואלת אותי?

אני הייתי עושה את מה שאמרתי שצריך לעשות במשך כל ישיבת שינוי בקואליציה - לא לפחד מהצל של עצמה ולהתחיל להפעיל לחץ. המפד"ל הצליחה עם שישה ח"כים שכלל לא היוו לשון מאזניים להפעיל לחץ ניכר על שרון, איך זה שינוי עם 15 ח"כיה לא הצליחה? אפשר לחשוב איזו תפיסת עולם שינוי קידמה בקואליציה - את תפיסת עולמו של נתניהו. לא שזה רע, אבל באותה המידה אפשר היה להצביע לליכוד. המטרות ששינוי לא חולקת עם הליכוד לא התקדמו אפילו במילימטר.

אנדרי ז

New member
לא נורא

מצביעינו לשעבר הצביעו בהמוניהם לקדימה הפעם, וגם זו בחירה משולה לליכוד, כפי שנראה במיוחד בימים סוערים אלה...

vinney

Well-known member
יבוא גרשון ויגיד "אמרתי לכם"

אם לא נצליח. מה יגיד גרשון אם כן נצליח? בטח יגיד שהייתה לו יד בהצלחה... אתה כזה מין אדם כנראה.

gershon17

New member
כן, אני בדיוק כזה מין אדם

צודק. לגמרי. אין ספק שאתה מכיר אותי טוב יותר מאשר את כף ידך הימנית.

למעלה