יהודיה גאה, אל תנסי להבין...
יהודיה גאה, אל תנסי להבין את השמאל או את כל השחצנים שמתיימרים להכיר ערבים - אורחותם, מנהגם, תרבותם. שורש הבעיה שלנו היא חינוך. ישבה לה שולה ותואמי ביילין למינהם ולא שקטו ולא נחו עד שלא הפכו או סייעו להפוך או השפיעו או הסיטו (ט), על מנת שמערכת החינוך תהיה ``פלורליסטית``, מערבית, נאורה. הכל, רק לא להטמיע ערכים, יהדות, גאווה לאומית, שלא לדבר חלילה על לימודי איסלאם, שמא נגלה משהו על שכננו. אני רחוק מלהיות דתי אך יש לי כבוד למסורת, יש לי גאווה לאומית, ערכים, עזרה לזולת. אני משתדל להיות בעל ראש פתוח, אבל מאז נסיגת צה``ל מלבנון איבדתי סבלנות ובעיקר סובלנות כלפיהם, עד כדי כך שאני לא יכול להעלות על הכתב מה אני חושב עליהם. אני מאשים אותם בכל. אותם, את אלה שהחריבו בית ראשון. אותם, שהריבו בית שני. אותם, שלא ינוחו עד שלא יחריבו בית שלישי. הם אפילו לא יבינו על מה אני מדבר, יגככו, ירימו גבה ויבטלו בהינף יד. משהו קטן לסיום: הלכתי ללמוד איסלאם, על דעת עצמי. חובה להכנים את זה למערכת החינוך שלנו. וחובה ללמד את ההיטוריה של עם ישראל, איך בדיוק, גורמים וסיבות לכשלוננו לקיים כאן חיים. ואת לימודי התנ``ך יעבירו בצורה נעימה וסיפורית, כי בעיקר ניתן ללמד שם מוסר השכל, אותנו החילונים, ואז אולי גם נאהב יותר את המקצוע הזה, בדיוק כמו שעשיתי אני. ואסיים בציטוט מספר ירמיה, פרק ו כמדומני : ``וירפאו את שבר בת עמי על נקלה לאמר: שלום שלום, ואין שלום``.