מתמטיקה

hanibaal smith

New member
מתמטיקה

האם קיימים כאן עתודאים במתמטיקה.במה אפשר לעבוד בצבא עם מתמטיקה.באילו חילות,באיזה תפקידים. שאלה נוספץ האם יש לי סיכוי להתקבל לעתודה במתמטיקה ומדעיע המחשב עם 706 פסיכומטרי,ממוצע בגרות 106 בגרות במתמטיקה 94 (5 י"ל)פיזיקה 87,מדעי המחשב 5 י"ל 80,ניתוח מערכות 83 (5 י"ל) ופרויקט 90

יוסי99

New member
לא כ"כ בטוח

לגבי מתמטיקה אין בעיה, אבל למדעי המחשב נראה לי שצריך קצת יותר - לי יש נתונים יותר גבוהים, ואילו רציתי להתקבל מדמ"ח אני זוכר שזה היה די גבולי (מעולם לא רציתי, אז לא בדקתי יותר מדי לעומק..).

rockbit

New member
הוא רוצה מתמטיקה + מדעי המחשב...

לפי מה שהבנתי, ולזה לדעתי הוא מתאים. וגם למדעי המחשב, תלוי באיזה אוניברסיטה...

דווקא כן יש סיכוי דיי גבוהה

אני לא יודע מתי בדיוק אתה "היית דיי גבולי" בקבלה למדעי המחשב אבל ידוע לי שבזמן האחרון הביקושלמדעי מחשב ירד מאוד וכך גם ירד סף הקבלה. אני מכיר מישהו עם נתונים הרבה פחות טובים שהתקבל שנה שעברה למדעי המחשב (גם עתודאי), הוא לוד באוניברסיטת בן-גוריון אבל לא ניראה שבמוסדות האחרים סף הקבלה יהיה הרבה יותר גבוהה. ולגבי מתמטיקה אז הקבלה לאוניבסיטה כמעט בטוחה, כי אין לזה הרבה ביקוש, וכמו שכבר אמרו פה באמת קצת חבל לבזבז נתונים כאלה על מתמטיקה.

atheist22

New member
עצה מאוד לא טובה

"חבל לבזבז נתונים כאלה על מתמטיקה" זאת העצה הכי גרועה שאפשר לתת. הכי חשוב שתלמד את מה שאתה אוהב ורוצה לעסוק בו. אם יש לך ציונים יותר גבוהים מן הדרוש, אתה לא צריך להיענש על זה, כמו שקרה לי.

rockbit

New member
מה היה במקרה שלך?

לאיזה מקצוע הלכת שלא אהבת בגלל הציונים הגבוהים?

atheist22

New member
זה לא שהיו לי ציונים כל כך גבוהים

למעשה הציונים שלי לא הספיקו למה שרציתי- מדעי המחשב. הם בהחלט הספיקו אבל להנדסת חשמל לצערי. הבחירה הטבעית שלי חוץ ממדעי המחשב הייתה צריכה להיות פיסיקה, שזה משהו שאני מתעניין בו כבר הרבה שנים ומאחר יותר גם מאוד אהבתי את קורסי הפיסיקה באוניברסיטה. לפיסיקה היו דרישות קבלה נמוכות בהרבה מאלה של הנדסת חשמל וניתן היה להגיד שהייתי "מבזבז את הנתונים שלי" אילו הייתי הולך ללמוד פיסיקה, ובמידה מסויימת כך גם חשבתי. אני בד"כ די עצלן, ובניגוד לטבעי הרגיל קצת השקעתי בי"ב כדי לקבל ציונים טובים יותר. לפיסיקה הייתי מתקבל גם אם לא הייתי משקיע כלל והיה חבל לחשוב שההשקעה היתה לשווא. כמובן שהיו גם הרבה סיבות אחרות ואולי יותר רציניות למה לא הגעתי לפיסיקה אלא להנדסת חשמל, אבל במידה רבה זה היה רצף ארוך של צירופי מקרים לא מוצלחים. עכשיו אני מסיים את התואר שלי בהנדסת חשמל. האם אני רואה את עצמי כמהנדס חשמל? לא ממש. אני חושב שגם אחרי כל התואר אני עדיין יותר מתכנת ממה שאני מהנדס חשמל. העניין שלי בהנדסת חשמל הוא די מוגבל יחסית לתחומים אחרים. לרוב העניין העיקרי שלי נע בין פיסיקה למחשבים. כרגע אני בחלק המחזור של מדעי המחשב, או בינה מלאכותית ליתר דיוק. בקשר לפיסיקה, מאוד אהבתי את קורסי הפיסיקה באוניברסיטה, שבהם המרצים היו פיסיקאים(פיסיקה 1,2,3). קורסים פיסיקאליים שבהם המרצים היו מהנדסים היו הרבה פחות לטעמי. למרצים אלה יש גישה שונה בתכלית מזו של פיסיקאים. לא מעניינות אותם הסיבות העמוקות מאחורי הדברים, שאלה הם בדיוק הדברים שמעניינים אותי.

למה אינך מרוצה בהנדסת חשמל?

אני מאוד אשמח אם תוכל לפרט למה אתה אישית לא מרוצה מהנדסת חשמל ולמה אינך רואה עצמך כמהנדס חשמל. אני פשוט גם כן מתעניין בתכנות אך לא במידה שארצה ללמוד מדעי המחשב, והמחשבה לשבת ולתכנת כל הזמן משעממת אותי. אני גם כן מתעניין בפיסיקה אך יותר בחלק של הניסויים ולא כל החלק של מתמטיקה שזה בעיקר מה שנלמד באוניברסיטה לפי איך שהבנתי (תקן אותי אם אני טועה). ובינתיים החלטתי שהעדיפות הראשונה שלי היא הנדסת חשמל, על סמך מה שקראתי בחוברת ההרשמה. אני אשמח גם אם תספר לי בקצרה מה יש שם בפועל, ואולי גם תוכל לענות לי על מה ששאלתי לגביי סיכויי קבלה (השאלה כבר עברה לדף הקודם,אני חושב).

rockbit

New member
מה היה מצבך עם מדעי המחשב?

איפה ניסית להתקבל? עם איזה נתונים? הדבר מעניין אותי כי גם אני גבולי במדעי המחשב ושוקל כמה אפשריות אחרות (אך עדיין מקווה להתקבל). תודה מראש

סיכוי טוב

רק שאלה קטנה - יש לך נתונים טובים. למה לבזבז אותם על מתמטיקה? תלמד איזה הנדסה או משהו (בנימה פולנית)...

דימ1984

New member
גם אני הולך ללמוד מתמטיקה.

לפי מה שהבנתי מידיד של גיסי שלמד גם כן מתמטיקה, חלק קטן מהמתמטיקאים בצבא עובדים במה שקרוי משחקי מלחמה. ע"פ הבנתי זה בעיקר פיתוח אלגוריתמים המבוססים על תורת המשחקים, כדי לדמות תהליכים והחלטות צבאיות. זה אמור להיות ממש ממש ממש מעניין. אבל רק מעטים מתקבלים. דעה אישית.. לך למתמטיקה נקי, ותשקיע את כל 100% בה, מאשר ללכת למתמטיקה+מ"מ ולהיות בינוני בשניהם. מתמטיקה 4EVA RULZ !!

rockbit

New member
נשמע מעניין...

אם באמת יש תפקיד כזה אז זה כמו לשחק במשחקי אסטרטגיה כל השירות...:)

גם אני

נרשמתי למתמטיקה לשנה הבאה. לאן נרשמת? לאיזה סמסטר?? יש לך עוד מידע על שיבוצים? ודרך אגב לכל מי שזילזל במתמטיקה... מה עדיף ????? הנדסת אלקטרוניקה????? מתמטיקה זה הדבר הכי מעניין שאני מכיר. ודרך אגב, הסכם שלי בסביבות ה90 ואני הולך למתמטיקה ונראה לי שאם תבדקו אז תגלו שממוצע הסכמים בחוג למתמטיקה ובחוג לפיזיקה גבוה בהרבה מסף הקבלה אליהם(מהסיבה הפשוטה שרק אנשים מוכשרים מאד יכולים להצליח שם...) אז לא לזלזל החתול

לא זילזלתי

מתמטיקה זה מקצוע מאוד מעניין לכל מי שאוהב את זה, אז כמובן שבדרך כלל מי שהולך לזה טוב בזה והנתונים של דיי גבוהים , אבל סף הקבלה נקבע לא לפי קושי המקצוע אלא לפי הביקוש שלו, שכן ישנו מספר מקומות מוגבל. לכן בעצם אפשר להתקבל לשם גם עם נתונים לא ממש מרשימים (כמובן שאם הוא לא מספיק מתאים ולא ברמה מתאימה אז הוא לא יחזיק שם הרבה זמן מעמד אבל בהתחלה יתקבל). אני סך הכל התכוונתי להגיד שאם הנתונים שלו יש לו סיכוי להתקבל גם למקצועות שסף הקבלה אליהם הוא גבוה בהרבה, אך אם מתמטיקה זה מה שהוא אוהב אז לא תהיה לו בעיה להתקבל ושיהיה לו בהצלחה.

למעלה