מתלבט

Inoni

New member
עד כמה שידוע לי Aדי...

הנתונים הם 8 שניות, 7.3 זה לדגם הידני שאין בארץ. אני מאוד אשמח לגלות שאתה צודק, עדיין לא יצא לי ללחוץ ממש חזק, אני עוד שומר על המנוע, הגעתי רק ל-5 בטורים (מתוך 8), והאוטו טס... מאיפה הנתון הזה ?

rtwingo

New member
...I am the carrier of BAD news

לפי מוטוקאר (אתה "הגה") הT4 האוטומטית מאיצה למאה ב8.5 שניות... ראה קישור מצורף.

Aדי

New member
לפי "אוטו" 7.3ש´ למאה לאוטומטית

והגליון מול העניים שלי... אני אבדוק במקורות יותר רציניים ואני אעדכן.

עתיד18

New member
זה מה שמדליק אותך ?

כמה כ"ס מקבלים לשקל ? כי אם כן תקנה איביזה 1.8 טורבו תאמין לי 140 אלף שקל כלל שיפורים אתה מוצא את עצמך עם 230-240 כ"ס וזה עוד לפני שאתה לוחץ על הכפתור של הניטרוקס מה יקרה בסיבוב הראש ? הרבה פחות ממה שיקרה שאתה תכנס אליו עם הוולבו ביי ביי אחיזה, ביי ביי תקשור !! זה מטוס ? זה ציפור ? זה סופרמן ? לא !! זאת BMW סידרה 3 שעוקפת אותך באמצע הסיבוב בזמן שאתה מנסה לשמור על עצמך בכביש עם התת היגוי וההיגוי יתר הנוראים

Inoni

New member
לא עתיד, זה לא מה שמדליק אותי

בחרתי ב-T4 מכמה סיבות, בטיחות (אני יודע שיש יותר בטוחות),נוחות פנימית,כוח-ביצועים,איבזור, ועוד כמה דברים קטנים שאין לי כוח לפרט. עכשיו לגבי הסיבובים, צריך להכיר את האוטו ואז אין בעיה לקחת סיבוב מהר, אולי לא כמו BMW, אבל במחיר שלה צריך להשוות אותה מול S60 ו-S80 שיש להן בקרת יציבות בנוסף לבקרת משיכה ואחיזה שיש ב-S40, ואז נגמר היתרון, ושוב S60 ו-S80 (ה-T5 וה-T6) חזקות יותר ומאובזרות הרבה הרבה יותר כסטנדרט. ואם ה-BMW תעקוף אותי בסיבוב, אז נעבור אותה שוב בישורת. בשקלול של כל הדברים יחד, אין לוולוו מתחרים. (לדעתי)

sronis

New member
שוב, זה תלוי בצרכים

לדעתך אין ל-T4 מתחרים, בשבילי במחיר הזה יש כמה וכמה מכוניות שנותנות לא פחות כוח והרבה יותר בשאר התחומים המעניינים אותי - שלדה, היגוי, אחיזה וכולי... בשבילך, משפחתית גדולה, יוקרתית, מאובזרת וחזקה זה מעולה, בשבילי - תן לי האצ´בק ספורטיבית או אפילו סדאן ספורטיבית וחזקה - ואני מרוצה. רוני

עתיד18

New member
רוני

אין שום בעיה לשלב בין שלדה דיי טובה למנהלים יוקרתית הA4 עושה את זה לא רע, כך גם המונדיאו וגם ה406

sronis

New member
נכון, אבל זו עדיין מכונית גדולה

וכבדה... אין מה לעשות, בסיס גלגלים קטן יותר, פחות סרחי עודף ומשקל נמוך זה פשוט עושה טוב לשלדה... אני בטוח שהמונדיאו ננהגת פצצה, אבל עדיין הייתי מעדיף פוקוס... ואני בטוח שה-406 ננהגת מעולה, אבל עדיין הייתי מעדיף 306 או 106... רוני, שאני אזכיר לכולם מהן המכוניות שנבחרו בידי ג´רמי קלארקסון, ריצ´רד ברנס ועוד איזה נהג מרוצים אחד בתור המכוניות הכי מהנות לנהיגה?

עתיד18

New member
מה ההבדל בין בקרת אחיזה

לבקרת יציבות ? משיכה זה נגד פרפור בסדר...אבל מה הקשר של יציבות ?

Inoni

New member
התכוונתי ש...

המשיכה ואחיזה (של הגלגלים) זה אותו דבר, פשוט לפעמים מכירים את זה בשמות שונים ולכן הזכרתי את זה ביחד. ל-S40 יש בקרת אחיזה/משיכה איך שבא לכן לקרוא לזה, בכל מקרה וולוו קוראים לזה Dynamic Stability Control. ל-S60 ו-S80 יש גם בקרת יציבות, בעיקר לשליטה בסיבובים ובכלל.

sronis

New member
ואתה חושב שלב.מ.וו אין מיליון

בקרות למה שלא תרצה? אני מבטיח לך שיש... רוני

Inoni

New member
אני יודע שיש, ולכן...

כתבתי קודם שאין ל-BMW יתרון לא בסיבובים ולא בישורת מול הוולוו הגדולות, החזקות המאובזרות והזולות יותר.

sronis

New member
אבל אתה לא מבין משהו

ב.מ.וו זה יותר מסתם עוד מכונית יוקרתית... ב.מ.וו זה הנאה מנהיגה, זה הנעה אחורית, זה תחושות, היגוי, שלדה... אין את הדברים האלו בוולבו, ולא יעזור כלום... אז אם אתה הולך לפי המשוואה של יותר זה טוב, אז הוולבו מתאימה לך. היא חזקה, מאובזרת, זולה יותר. אם אתה מחפש משהו אחר, כמוני, וולבו פשוט לא תדבר אליך... אני לא יודע איך להסביר לך את זה... אני אתן לך דוגמה. האוטו שלי יותר חלש מהוולבו שלך, יותר קטן, יותר מיושן, פחות מאובזר ופחות יוקרתי, ועדיין הייתי מעדיף אותו על פני הוולבו. (אתה יודע מה? הייתי לוקח את המנוע שלך ושם באוטו שלי
) בשבילך להנות מהנהיגה זה לשייט מהר עם מנוע חזק, בסביבה מפוארת ומאובזרת. בשבילי זה לנסוע מהר בישורות רק בשביל להגיע יותר מהר לפנייה הבאה...
רוני

Inoni

New member
אני מבין הכל רוני...

ואין לי ויכוח איתך, כמו בהרבה תחומים בחיים יש לשני אנשים דיעות שונות, העיקר ששנינו מרוצים. הגרמניות הן רמה בפני עצמה, לי אגב יש בעיה מוסרית איתן (גרמניה) ויתכן שזה משפיע עלי בשיקולים שלי, אבל כמו שאמרתי לוולוו יש הרבה מה להציע, ואתה לא יכול להשוות וולוו עם ספורטביות קטנות, זה דברים שונים. אני מאחל לך את רכב חלומותיך בהקדם. ינון, מסיים.

Aדי

New member
או.קיי עידכון לגבי התאוצות!

וולוו S40T4 אוטומטית עושה 0-100 ב- 8ש´ והגירסה הידנית עושה 7.3ש´

Inoni

New member
יה חתיכת מדליק ואז מבאס... :)

כלכך רציתי שתיהיה צודק... טוב נו לא נורא, בתום האחריות נשפר...

למעלה