מתלבט

Reinhardt

New member
מתלבט

אהלן,
עד היום הפתוח של העברית לא חשבתי על משפטים כתואר אופציונלי, בעיקר בגלל ההצפה במקצוע והשם הרע שיצא למסלול בשנים האחרונות.
ביום הפתוח הצליחו ״לקנות״ אותי, התואר נראה יוקרתי והבנתי שתואר במשפטים עם ציון ממוצע ומעלה מהעברית סוג של מבטיח עבודה בעתיד, חשבתי בזמנו לשלב את התואר עם כלכלה מכיוון שזהו תחום שמעניין אותי.

העניין הוא, שמאז שהודעתי לסביבה שלי שזה המסלול שהחלטתי ללכת עליו יש התנגדות רצינית מכולם. ההורים גייסו חברים שעובדים במקצוע (גם בעלי משרדים משל עצמם),
להסביר לי כמה המקצוע תובעני מצד אחד ולא מתגמל מצד שני. הלחץ וההסברים המשכנעים גרמו לי להחליט לשלב את כלכלה דווקא עם פסיכולוגיה (בעברית), רגע לפני תחילת הלימודים שההרשמה למשפטים בעברית ובתל אביב עדיין פתוחה ההתבלטות שוב חוזרת.

אשמח לקבל דעות, מחשבות וכו׳ :).

indignous

New member
השאלה היותר נכונה:

למה ההורים שלך, או כל מי שמייעץ לך, חושבים שכלכלה או פסיכולוגיה הם תארים שיותר כדאי ללמוד? ההצפה נמצאת בכל מקום, וזה שיצא לתואר במשפטים שם רע זה לא אומר שהבעיה פחות חמורה בתארים אחרים. בכלכלה ובפסיכולוגיה ההצפה אפילו יותר בעייתית, בגלל היצע מקומות עבודה דל יותר (בטח בפסיכולוגיה).
&nbsp
אם אתה מתעתד להיכנס לאקדמיה בשביל לצאת ממנה עם תואר ששכר גבוה בצידו - רק הנדסה (וגם זה רק בתחומים מאוד ספציפיים בהנדסה) או מדעי המחשב. בכל שאר התחומים יהיה הרבה יותר קשה, אם כי המוכשרים מצליחים בסופו של דבר בכל מקרה.

lol65

New member
באמת התלבטות

השוק אכן מוצף, אבל אני מאמינה שהטובים מוצאים את עצמם. רוב מי שנמצא כאן עדיין לא בשוק העבודה, אז כנראה שלא נוכל באמת לומר לך עד כמה המקצוע תובעני ולא מתגמל או להיפך.גם אני בזמנו שמעתי התנגדויות, אבל החלטתי שזה מה שמעניין אותי, ואני מעדיפה לנסות ולא לחשוב אח"כ "מה אם".

Reinhardt

New member
השילוב עם פסיכולוגיה

הוא בעיקר ״לנפש״, כרגע אני מסתכל על כלכלה כמקצוע לעתיד.
לגבי הנדסה ומדעי המחשב, לא מתחבר (לצערי).

העניין הוא שאני אפילו לא בטוח שאני מעוניין לעסוק בעריכת דין בעתיד, במצב כזה אתם חושבים ששנתיים נוספות (סטאז+שנת לימודים) שוות את הערך המוסף (אם קיים)
על שילוב עם פסיכולוגיה?

indignous

New member
תראה

אם אתה לא מעוניין להיות עו"ד בעתיד, אז ממילא לא תצטרך את השנה של הסטאז', אלא פשוט תרכוש בתואר במשפטים השכלה רחבה שטוב לדעת אותה בכל מקרה, והיא גם נראית טוב ברזומה כשתחפש עבודה בתחום הכלכלה.
&nbsp
מצד שני, אם בסוף תחליט שכן תרצה לעסוק בעריכת-דין, השילוב עם כלכלה ייתן לך Edge על אנשים שלמדו "רק" משפטים, וזה יקל עליך להיכנס להתמחויות "נחשבות" במגזר העסקי-פרטי.
&nbsp
מנגד, יש את האפשרות של השילוב עם פסיכולוגיה, שאני לא מבין בה ולא מתיימר להבין בה (למרות שאני בטוח שזה גם מאוד מעניין, וזה בטח לא מזיק להבין בתחום), אבל אני לא יודע כמה התחום הזה משיק לכלכלה (בניגוד למשפטים), ואם יש בו ערך מוסף מלבד "להעשיר את הנפש".
&nbsp
&nbsp

lol65

New member
אני בדעה שצריך ללכת ללמוד

מקצוע כלשהו כי הוא באמת מעניין אותך או שאתה באמת רוצה לעסוק בו. אם אתה לא בטוח שתרצה להיות עורך דין, והתואר מעניין אותך רק כתוספת לקו"ח, ולא הנושא עצמו מעניין אותך, אז הייתי מוותרת. אבל זו אני :)
&nbsp
מצד שני, קרו גם מקרים שאנשים הלכו ללמוד משהו שהם לא היו בטוחים לגביו, ובסוף מאוד אהבו את תחום הלימודים שלהם.
&nbsp

Reinhardt

New member
כנראה לא הבהרתי את עצמי

מספיק טוב, התחום מאד מעניין אותי ולכן ההתלבטות (בערך ברמה שווה לפסיכולוגיה).

השאלה היא אם התחום באמת יתן לי איזשהו ערך מוסף ששווה את ההשקעה הנוספת בלימודים ובשנים.
בנוסף, אני דיי מפחד שהשילוב יגרום למצב של תפסת מרובה לא תפסת.

lol65

New member
לגבי הסוף

בדיוק בגלל זה לרוב מומלץ לשלב משנה ב'. אם כי לרוב מתחילים בשנה א' משפטים ומוסיפים את כלכלה אח"כ בהתאם לעומס, אבל כמובן שזה לא כלל כתוב.
&nbsp
ומה יתן לך שילוב עם פסיכולוגיה?

Reinhardt

New member
בגדול

כנראה שהשילוב עם פסיכולוגיה לא יתן לי כלום (אולי חברה? אין לדעת
)
אני כן יודע מה שילוב עם משפטים יקח ממני: שנתיים מהחיים+עומס שאולי יגרום לי פחות להצליח בתואר, השאלה היא אם זה שווה את זה.

לגבי להתחיל ממשפטים ואח״כ לשלב עם כלכלה, אני לא סגור מספיק על משפטים לעומת כלכלה, לכן אין סיכוי.

lol65

New member
אני לגמרי מבינה את הלחץ שלך לא לאבד זמן

באמת עדיף שלא, אבל גם אם כן, זה לא נורא. הרבה אנשים מתחילים ללמוד משהו ואחרי סמסטר או אחרי שנה מבינים שזה לא בשבילם ומחליפים ולא קרה כלום. זו הערה כללית.
&nbsp
השילוב עם פסיכולוגיה באמת לא יתן לך כלום. אם אתה רוצה לעסוק בפסיכולוגיה, הרי שאתה חייב תואר שני. מצד שני, הרבה אנשים משלבים תואר נוסף בשביל העניין, גם אם לא יתן להם משהו מעשי.
&nbsp
למה שמשפטים יקח לך שנתיים מהחיים? אם תחליט לעשות התמחות, אז כן. אבל אם תסתפק רק בתואר, מתוך ביטחון שאין לך רצון לעסוק בעריכת דין אלא רק להוסיף עוד משהו לקו"ח, אז זה יקח עוד שנה.
&nbsp
לגבי העומס, שילוב עם פסיכולוגיה ממש לא פחות עמוס מאשר שילוב עם משפטים. אנשים עומדים בזה.
&nbsp
אף אחד לא באמת יוכל להגיד לך אם תצליח להשתלב בשוק או לא ואם תאהב את מקצוע עריכת הדין או לא. אני כן יכולה להגיד לך שתואר במשפטים בממוצע טוב מהעברית בהחלט יתן לך הרבה אפשרויות למציאת התמחות מעולה, אם זה מה שתרצה לעשות. אח"כ, כמו תמיד, הכל פתוח.

B L I M P

New member
קח בחשבון

שהסכוי לעסוק בפסיכולוגיה אחרי תואר בפסיכולוגיה הוא משמעותית יותר נמוך מהסכוי למצוא עבודה ממש ממש טובה בעריכת דין אחרי משפטים.
&nbsp
אם אתה לא חושב שתרצה לעסוק באף אחד מהם - לך על המשפטים, נראה לי יותר קל.

Reinhardt

New member
החלטתי

הגעתי להחלטה, שיניתי למשפטים. העצות פה שלכם היו חלק חשוב שתרם להחלטה, תודה :).

indignous

New member
בהצלחה!

אמנם מצפות לך 4 שנים קשות, אך בהחלט מעניינות. תפיק את המירב!

למעלה