מתלבט

nirtheking

New member
מתלבט ../images/Emo4.gif

כרגע אני מתכנת ASP ברצוני לעבור לשפת תכנות חזקה יורת לדוגמאת JSP, ASP.net או oneSun למישהו כאן יש משהו אובייקטיבי שיוכל לומר לי איזה שפה היא היותר חזקה JSP - ASP.NET או oneSun (אין לי בעייה ללמוד שפת תכנות) חשוב לציין שאין לי רקע בתכנות אמיתי ואני יודע רק ASP, JS (כמובן גם HTML ו-CSS) בתודה ניר

gilad_no

New member
תלוי מה הדרישות שלך

קודם כל, לא יהיה לך מישהו אובייקטיבי. אין אמת מוחלטת וכל אחד יגיד לך דברים ע"פ נסיונו שלו. אם רצונך בתכנות צד שרת, תישאר עם ASP או תעבור לPHP. לדעתי עדיף לך ללכת על משהו נפוץ (ומה לעשות שPHP\ASP יותר נפוץ מJSP ואחרים). המלצה יותר ספציפית תהיה על PHP ולו בגלל העובדה שהיא קוד פתוח (כמובן שיש עוד מלא סיבות אבל אני מתעצל לכתוב את רובן...) לגבי שפת תיכנות רגילה, אני (ורוב הנוכחים) ממליץ לך ללכת על C++. אם תרצה, חפש בהיסטוריה ותוכל לראות דיונים שונים לגבי הבדלים בין שפות תכנות כאלו ואחרות. בהצלחה.

nirtheking

New member
אין לי ממש דרישות

אני פשוט רוצה לעבור למשהו שיעזור לי בעתיד (אני בן 14) ידוע לי שלאט לאט ASP תרד לטובת ה-ASP.NET המתפתחת אבל גם פלטפורמת ג'אווה תופסת תאוצה ולכן חשבתי על האפשרות של JSP כך שאם אני כותב JAVA אני אוכל גם לכתוב JSP ובכך יהיה לי את היכולת לעשות שני דברים... לתכנת ולבנות אתרים... (וגם התמיכה הנרחבת של ג'אווה) אבל מצד שני יש את ASP.NET שתופסת יותר מדי תאוצה כי היא שייכת למייקרוסופט (ואני לא רוצה להיות תלוי כל החיים במיקרוסופט) ולכן רוב התעסוקה כיום מתבססת עליה... אני לא נביא אבל ג'אווה תתפס חזק יותר בשוק במהלך השנים ...

nirtheking

New member
אז שאלה אחרת

מה היתרונות והחסרונות של C# נגד ג'אווה ? בתודה ניר

scalla

New member
החיסרון העיקרי של #C

היא שהיא תלויית מייקרוסופט, היא למעשה נוצרה רק כדי שמייקרוסופט יוכלו להעתיק את JAVA באופן חוקי. אני באופן אישי מעדיף להתעלם מקיומה כמה שאפשר.

nirtheking

New member
הקטע הוא שאני רוצה ללמוד JSP או

ASP.NET אם אני בוחר ב-ASP.NET אני הולך כל C# כי אם כבר אני הולך מיקרוסופט אז אני אקח את השפה שהם מטפחים אם אני בוחר JSP אז מן הסתם אני לוקח את JAVA ולכן רציתי לדעת מהם היתרונות והחסרונות של כל שפה כדי שאני אדע גם איזה מהן ללמוד

gilad_no

New member
שאלה:

למה לא C++? ב.NET תוכל עדיין לפתח עם C++ ובלי שום קשר, תוכל גם לכתוב יישומים מלאים ולא רק אתרי תוכן. בשביל זה שאלתי מה התכנון שלך. אם אתה רוצה גם לכתוב יישומים, אז בכל מקרה תצטרך ללמוד שפה רצינית - לך על C++.

nirtheking

New member
C# זו לא שפה רצינית ???

למיטב ידיעתי אפשר לתכנת גם איתה תוכנות... או שאני טועה והיא נועדה רק לאינטרנט...

gilad_no

New member
C#

C# שייכת למשפחת ה.NET. בתור שכזאת, היא יכולה לרוץ רק על פלטפורמת .NET. כיום היא קיימת רק במערכת חלונות (יש גם נסיונות לפלטפורמות על סביבות אחרות - עדיין לא בצורה מלאה). C++ עובדת על כל מערכת הפעלה ויש לה תמיכה הרבה יותר גדולה מאשר C#. מה גם שהיא אינה כבולה למונופול עיסקי כגון מייקרוסופט.

scalla

New member
שמע בעיניין הטיפוח

אחרי שמייקרוסופט הגיעה להסכם עם סאן אני לא בטוח לגבי כמה זמן הם ייטפחו את #C אז כמו שמישהו אמר כאן עדיף לך אולי ללכת בכיוון ++C .

nirtheking

New member
לאחר התייעצות עם המורים שלי למחשבים

החלטתי ללכת על .NET אבל מה לגבי התמיכה... יש יותר מתכנתי C# וVB בסביבת ה-ASP.NET מאשר C++ איך אני הולך להחליט ?!!! מה יותר יעיל ?!!! למה אין לכם FAQ...

gilad_no

New member
טעות

יש יותר מתכנתי C++ מאשר כל מתכנתי .NET ביחד. כמו שעניתי קודם, C++ קיימת גם במערכות אחרות (מי אמר לינוקס?). ע"י התמקדות ב.NET אתה מגביל את עצמך לסביבה מסויימת. מה גם, שעם C++ תוכל עדיין לתכנת ב.NET (ע"י MANAGED C++) דבר שלא יכול להתקיים בכיוון ההפוך (עם C# למשל לא תוכל לכתוב יישומי לינוקס, פאלם, מק ואחרים.

nirtheking

New member
בתמיכה התכוונתי באנשים

שיודעים ASP.NET עם ידע ב-C++ והשילוב ביניהם... אם תלך כאן לפורום ASP.NET תראה שרובם עובדים עם C# או VB אני יודע שיש הרבה מתכנתי C++ ומה יותר חזק מבחינת ביצועים ג'אווה או C++ ? כי ברצוני לבחור את השפה הטובה ביותר (שלא קשה כמו אסמבלר) והיעילה ביותר שאפשר לעבוד איתה בסביבת האינטרנטותעבוד בכל המכונות (muly platform)

gilad_no

New member
בוא נחזור לדרישות שלך

עם כל הכבוד לבוני אתרים, כל עוד שאתה לא מתחזק את גוגל או משהו דומה, אזי ASP/PHP הם לא שיקול. אם תצטרך לבנות משהו פשוט (גם עם DB וכו'), תוכל ללמוד איך לעשות זאת ב5 דקות של שיטוט באינטרנט. עוד לא החלטת מה אתה רוצה: לבנות תוכנות או לבנות אתר. אלו 2 תחומים שונים אחד מהשני. קודם תענה על השאלה ואז נמשיך.

nirtheking

New member
התמקדות באינטרנט

עם אפשרות לתכנות טוב... (לא סתם לומדים שפת תכנות -))

gilad_no

New member
לא ענית על השאלה

אתה רוצה לכתוב תוכנות (דפדפנים, משחקי רשת, תוכנות צ'אט וכו') או לבנות אתר (תפוז, וואלה וכו')?

nirtheking

New member
שניהם ../images/Emo3.gif ../images/Emo13.gif

ואני בוחר C++ על איזה ספר אתם ממליצים
אין לי בעייה לקרוא באנגלית למרות שאני מעדעף בעברית

DecayCell

New member
פורומים הם לאו דווקא השיקול היחיד

יש הרבה יותר תיעוד וספרות ל-Java ול-++C מאשר לשפות הקנייניות של מיקרוסופט. בקשר לשאלות האחרות - מבחינת ביצועים, אין ספק ש-++C טובה יותר. הסיבה היא שהיא מהודרת ישירות לשפת מכונה, בעוד ש-Java מהודרת לקוד שרץ על מכונה וירטואלית. אני חושב שמבחינת סביבות יישום לשתי השפות ייתרון כמעט זהה, אבל ל-++C יש את הייתרון של ריצה על מערכות משובצות, דבר שאני לא חושב שעושים עם Java (זה מאוד לא יעיל).

למעלה