מתלבט אם ללמוד משפטים

מתלבט אם ללמוד משפטים

אני נמצא בדילמה לגביי הלימודים כי הציונים שלי לא גבוהים מספיק בשביל להתקבל לאונברסיטה הן מבחינת בגרויות ומבחינת פסיכומטרי אבל בכל זאת אני רוצה ללמוד משפטים
1.עד כמה קשה למצוא התמחות כשלומדים במכללה ?
2.אחריי כמה זמן בערך מוצאים עבודת סטאז'?
3.לימודי משפטים קשים עבורכם ?
4.האם כדאי לי לנסות לעשות שוב פעם פסיכומטרי ולהשקיע בהעלאת ממוצע הבגרויות כדי להתקבל לאונברסיטה ? עד כמה הפער הוא משמעותי?

תודה

natilousky

New member
פער משמעותי

תנסה שוב פעם פסיכומטרי. צריך להבין שבחיים אין קיצורי דרך,וברוב המקרים הם עולים יותר בכסף ויותר בזמן מהדרך המקורית שהייתה צריך ללכת בה מלכתחילה.

עידוdee

New member
כמה תשובות

1. הכל יחסי כמובן, אבל מהנסיון שלי, יותר קשה למצוא התמחות לבוגרי מכללה מאשר לבוגרי אוניברסיטאות.
2. לא כל כך הבנתי את השאלה, אבל אם הכוונה היא מתי מחפשים או כמה זמן זה לוקח, אז מחפשים בשנה השלישית ללימודים, וזה יכול לקחת חודש-חודשיים עד שעוברים כמה ראיונות ומתקבלים.
3. גם זו שאלה יחסית, יש אנשים שהלימודים קלים וזורמים להם, והם מצטיינים מבלי להשקיע מאמצים ניכרים, ויש אנשים שהלימודים קשים להם, לא משנה כמה דם יזע ודמעות הושקעו בלימודים מבחינתם.
4. כן, כדאי לנסות לשפר את נתוני הקבלה כדי להתקבל לאוניברסיטה, גם מבחינה כלכלית - שכר הלימוד באוניברסיטה נמוך ממכללה פרטית, וגם מבחינת התדמית שיש לאוניברסיטה מבחינת המעסיקים.

לגבי 3 -

יש גם כאלה שמתאמצים מאד, דם יזע דמעות וכו', ומצליחים.
הייתי גם חושבת שאלו רוב רובם המכריע של המצליחים (כלומר, זה לא שאו שקל ומצליחים או שקשה ולא מצליחים)

עידוdee

New member
ברור שיש.

בסך הכל הבאתי שני מצבי קיצון כדי להמחיש עד כמה זה אינדיבידואלי, ואין מענה אחד לשאלת השואל.

למעלה