מתלבטת...

danit 16

New member
מתלבטת...

היי לכולם :) נרשמתי השנה לאוניברסיטה העברית ובינתחומי בהרצליה. אני עדיין מחכה לציון הפיסכומטרי שלי, אבל בהנחה שהוא יהיה מספיק לשני המקומות- מה נחשב ליותר טוב? בבינתחומי אני רוצה ללמוד במסלול של משפטים וממשל, ובעברית למשפטים ויחסים בינלאומיים. אני ממש רוצה להגיע להתמחות באו"ם ובבינתחומי יש דבר כזה, אבל בעברית אני לא בטוחה. מישהו יודע אולי אם יש את זה גם בעברית? או אם יש לי דרך להגיע לזה דרך העברית? בקיצור, אני ממש לא יודעת מה לעשות.. אני מעדיפה ללכת ללמוד במקום שיתרום לי יותר מבחינת ההתמחות ומה שייתפס כ"טוב" יותר כשאני מחפשת התמחות. אם למישהו יש מידע, רעיון , עצה או סתם מילות נחמה אני אשמח
תודה!!

יפתח00

New member
העברית, בלי התלבטות...

לגבי התמחות באו"ם, למה את מתכוונת? מי שרוצה להתמחות בטריבונאלים בינ"ל (כמו ה-ICJ), צריך להיות עו"ד עם ניסיון והרבה המלצות (יש באתר שלהם דרישות, זו אינה התמחות כמו זו הישראלית כדי לקבל רישיון עריכת דין). אם את מתכוונת להתמחות "רגילה" - אני לא חושב שיש דבר כזה באו"ם (יש במשרד החוץ, ואולי במחלקות מסוימות של הפרקליטות שעוסקות במשפט בינלאומי פומבי, ובפצ"ר כמובן). אבל בין אם האו"ם, ובין אם אחרת, אם את יכולה להתקבל לאוניברסיטה (כל אוניברסיטה) אני לא חושב שיש לך מה לחפש בבינתחומי [1]. [1] - אין כאן שמץ של זלזול בבינתחומי, או בכל מכללה שהיא. מה לעשות, אוניברסיטה זולה הרבה יותר, וככל הנראה איכותית יותר אקדמית. נ.ב: למה לא נרשמת לאת"א? אם את מתקבלת לעברית, את ככל הנראה מתקבלת גם לאת"א, לא כדאי היה לנסות כדי להגדיל סיכוייך?

../images/Emo45.gif

מה שאני מכיר, העברית מובילה ביחב"ל. גם במשפטים העברית ות"א מובילות והבין תחומי אחריהן.

FortuneFaded

New member
רק תיקון קטן על דבל"א

שזו המחלקה הבינלאומית בפצ"ר... אי אפשר לעשות התמחות בפרקליטות הצבאית (ומכאן - שגם לא במחלקה...) והם מתעסקים יותר בפן של דיני לחימה וממבט שטחי לא נראה שזה בדיוק מה שמעניין אותה.. מגבה את מה שרשמת על את"א, במיוחד כשיש לה התלבטות שכוללת לימודים במרכז..

יפתח00

New member
וואו, איזו נוסטלגיה...

אני זוכר אותך מפורום עתודה, בימים שבהם הייתי עוד תיכוניסט תמים...

FortuneFaded

New member
אלו היו הימים...

NOT. מאז הספקתי לנוס מהעתודה כל עוד נפשי בי, לשרת 3 שנים ועכשיו לעשות קאמ-בק מרשים לעולם המשפט? בתקווה..

למעלה