מתלבטת

מתלבטת

קבלתי במבחן של שתי נקודות זכות 80, מה אתם אומרים יש כאן אנשים ששיפרו ציון כזה? (שנה ב' ואין לי התמחות).

יפתח00

New member
כן, לא, תלוי...

אני נוטה להאמין שגם אם אהרון ברק היה מבטיח לחזור לכס השיפוט כדי להיות המאמן שלי לא הייתי ניגש לשפר קורס של שתי נקודות בציון 80, בעיקר משום שיחס העלות- תועלת כאן נוטה לכיוון של לא לגשת. מנגד, תלוי על איזה קורס מדובר, ומה המשמעות שלו לחיפוש הסטאז' (וגם כאן, אני נוטה להניח שמדובר בקורס בחירה לא מזיק בעליל). בשורה התחתונה, מלבד חריגים מעיקים, בראיונות מסתכלים על שורת הממוצע, ונוטים פחות להתמקד בפירוט (ואם כן, הנטייה היא להתייחס לקורסים שמאפיינים את תחום העיסוק של המשרד). שאלה אחרת, היא עד כמה משפיע הציון הזה על הממוצע שלך, ועד כמה הוא יוצא דופן בנוף גיליון ציונייך. ועדיין, מדובר בכולה שתי נקודות...

פרח 2 2

New member
אני שיפרתי כל ציון מתחת ל-80 וגם 81,84,85

זה אמנם היה ב4-5 נקודות זכות, אבל זה חוק כזה שאם אפשר לקבל יותר - משפרים. אם זה מבחן ממש קשה ומבעס אותך (כמו מחשבים למשל) אז אל תעשי, אבל אם זה מהנורמאליים הרגילים לכי על זה, הכי כיף לראות 90מים ולא רוב 80מים, ומעסיקים כן מסתכלים על כל הגיליון ולא רק על שורת הממוצע, כששולחים גיליון-הם כן סורקים אותו בעיניהם. את כמובן יכולה לבחור באפשרות של לא לשלוח גיליון ורק לכתוב את הממוצע אם הוא גבוה, יכול להיות שבסוף אם תוותרי לעצמך על 2 נ"ז את תוותרי גם על 3 ו-4 ואפילו 6 נ"ז אם זה כבר סוף התואר וכבר לא משנה.. אבל זה כן משנה. אני אומרת אל תוותרי לעצמך אם זה לא כרוך בסבל רב.

זה באמת תלוי

תלוי גם ביחס שלך אל הקורס - אהבת אותו במיוחד? חושבת שאת יכולה להוציא בו יותר, ושמגיע לך להוציא בו יותר? אם כן - עשי מועד ב' (אני הייתי עושה מועד ב' על קורס של 2 נ"ז על 85, שמאד אהבתי, למרות שסגרתי התמחות מזמן, אבל אני לא בארץ בזמן המבחן). אבל כנראה שזו הפריקיות שלי. מציק לי כשיש חוסר פרופורציה בין אהבתי לקורס לציון (זה נכון גם הפוך, אבל אף פעם לא ניגשתי למועד ב' בשביל להוריד ציון גבוה מדי
). זה תלוי גם בזמן הפנוי שלך, אם יש לך זמן ללמוד למועד ב', ואם זה לא מחסל לך את החופש באופן סופי.

PIonit

New member
לא נראה לי שהייתי ניגשת

ממה ששמתי לב דוקא באוניברסיטה הקורסים הקטנים האלו יוצאים הכי מנורמלים- לטוב ולרע, ולרוב קשה להשיג בהם ציונים טובים.. וכמו שאמרו קודמיי- זה תלוי עוד כמה מועדי א/ב יש לך, אם יש לך תוכניות לחופש או שאת עובדת במקביל וכו'..... בסופו של דבר 2 נ"ז מתוך תואר שלם זה די שולי..

אלמרפאד

New member
נסי להיעזר במחשבון הזה:

http://www.myidc.org.il/?CategoryID=336&ArticleID=410 זאת בהנחה כמובן שמה שחשוב לך זה הממוצע הכללי ולא הציון הספציפי בקורס הזה. [ואגב, אני לא הייתי ניגש. ההשפעה של קורס של 2 נ"ז על הממוצע הכללי היא מזערית ולא שווה את ההשקעה הנדרשת. מה גם שציון 80 באופן יחסי הוא טוב מאוד.]

תודה לכולכם על התגובה

השיקול היחידי הרלוונטי בעיני ללמה לא זה הנרמול. אין לי בעיה ללמוד לקורס עוד פעם, גם ככה זה קורס שאהבתי. השאלה אם זה רווח פתאום לשפר מ-80 לאיזה 90, המומצע שלי לא גבוה, עומד בסביבות 82 וחצי. תודה

כן

כבר היו לי מועדי ב' בהם שיפרתי יותר מזה. הכי הרבה ששיפרתי במועד ב - 13 נקודות. הכי מעט ששיפרתי - 6 נקודות. אבל היתה פעם אחת שבמועד ב' קיבלתי ציון נמוך יותר ב-5 נקודות. (ואלה 3/4 מועדי הב' שעשיתי בתואר)

למעלה