מתלבטת.....

• פותח הנושא IWRIS
  • פורסם בתאריך

IWRIS

New member
מתלבטת.....

שלום... אני ממש מתלבטת אם ללמוד משפטים או לא. כל מי שאני מכירה אומר לי לא ללכת על זה כי: א.השוק מוצף ואי אפשר למצוא עבודה. ב.אני "טובה" מידי ואין לי מרפקים, ואני צריכה להיות ביצ'ית כדי להתעסק בתחום.... אז רציתי לשאול מהי דעתכם לגבי שתי הסוגיות האלו. תוכן הלימודים מעניין אותי, אבל אני לא יכולה להתעלם מבעיית השוק המוצף (אני חייבת לציין שאני לא מי יודע מה בררנית בקשר לכסף ואני לא מצפה להרוויח מיליונים)... בנוסף, מה הסיכוי להשתלב בעמותות? השכר זה משהו שאפשר לחיות ממנו או שזה יותר קרוב להתנדבות....? תודה מראש!

PoisonousLitchi

New member
כמה מוכר..

אם את לא שואפת למשכורת ממש גבוהה, אני לא חושבת שתהיה לך בעיה למצוא עבודה.. (וכמובן תלוי איפה תלמדי)

flutter girl

New member
אני מבינה שאת מבססת את הידע שלך

על השנים הרבות שלמדת משפטים וההיכרות העמוקה שיש לך עם הנושא? אה, לא, סליחה. את מבססת אותו על שמועות ואמונות שעדיין לא ניפצו לך, כי עדיין לא התחלת ללמוד.

flutter girl

New member
לא,

לא הייתה לי בעיה עם הדעה שלך, אם היא הייתה מבוססת על מציאות נוקשה שאת מכירה והתמודדת איתה. רוב ההודעות שלך בפורום נכתבות על-סמך השערות והנפצות שקשורות לתחום המשפטים. זה מרתיח ומרגיז ואת פשוט חייבת להפסיק עם זה, כשאת מביעה דעה, תאמרי שזאת דעה - אל תדברי כאילו המציאות היא כזו ואת יודעת זאת ב100 אחוזים, כי הרי זה בכלל לא נכון והרבה מהדברים שאת אומרת הם קשקוש. סופ"ש נעים.

EgeBamayasi

New member
תמיד שאומרים לי שבמשפטים אין עבודה

אני תמיד חושב לעצמי, באיזה תארים אחרים יש עבודה? הרי אם הייתי אומר שאני רוצה ללמוד ספרות, מדעי המדינה, גיאוגרפיה, כלכלה, מנהל עסקים, סוציולוגיה, פסיכולוגיה, היסטוריה, מתמטיקה, פיסיקה, ביולוגיה, כימיה והרשימה עוד ארוכה... אנשים גם היו מעקמים את הפרצוף לגביהם, ואני בטוח שסיכויי התעסוקה של בוגר משפטים ברמה של כל התארים האלו או אפילו יותר עם כל המשרות שפתוחות בפניו בסופו של דבר, התארים היחידים שהמצב התעסוקתי שלהם יותר טוב ממשפטים הם מחשבים, תחום בהנדסה או חשבונאות, אולי יש עוד מעט מאוד שלא שמתי לב אליהם. בכל מקרה, תמיד שאומרים שבמשפטים אין עבודה, אני נזכר שהרי ברוב התארים אין עבודה! ואת אלו שיש עבודה בהם אני לא רוצה ללמוד! מה שלא מובן הוא למה דווקא למשפטים מעקמים את הפרצוף הכי הרבה, אני חושב שזה אשמת התקשורת שמפרסמת בלי הפסקה כמה השוק רווי, ממש נהיה פופלרי בזמן האחרון לעקם פרצופים לאנשים שרוצים ללמוד משפטים, זה מה שהמשפחה שלי עשתה לי ועוד לפני זה היא התלהבה מזה שאני חשבתי ללמוד גרפיקה, באמת שאני לא מבין את ההיגיון הזה נ.ב. כל ההודעה הזאתי נכתבה מתוך ההנחה הקיצונית שבאמת אין עבודה, קראתי דעות של אנשים פה בפורום שטענו שבוגר של אוניברסיטה כן יכול למצוא עבודה בתחום עריכת הדין. לכן, לא בטוח שהמצב הוא באמת כזה

יש במשפטים כל כך הרבה "טיפוסים"

שאני לא חושבת שזה צריך להדאיג אותך שאת "טובה" ולא ביצ'ית [ואגב זה בסדר, לא נעלבנו
] סה"כ את הרושם על התחום מקבלים מהתקשורת/סדרות וכאלה והם משקפות תחום מאודד צר של עו"ד [בעיקר במשפטים בבהמ"ש..] ויש גם הרבה שלא ממש צריכים לריב כל הזמן או להיות נחשיים וכו' ולדעתי האישית אם את מתקבלת לאונ' אין לך סיבה לחשוש מתחום מוצף, וגם תמיד אחרי תואר במשפטים את יכולה לפנות לך לכל כיון שהוא ולאו דווקא משפטי..

IWRIS

New member
תודה על התשובה :)

לאיזה כיוון אפשר לפנות עם תואר במשפטים שהוא לא משפטי? אפשר בבקשה דוגמאות? תודה!

הייבי

New member
תחומים מגוונים

עקרונית, כל תחום עבודה שדורש תואר ראשון (לא משנה במה) נפתח לך עם תואר במשפטים. חוץ מזה, ידע משפטי נחשב לבסיס טוב לתחומי הניהול, כך שעם עבודה קשה אפשר להתחיל בחברה עסקית בתפקיד זוטר ולהתקדם למעלה. בנוסף, ישנם מקומות שמחפשים עו"ד לאו דווקא לעריכת דין אלא לתחומים אחרים כמו: השמת עו"ד (תחום של כוח אדם) או בחברות שמוציאות לאור ספרות משפטית (נדרש ידע משפטי לצרכי עריכה אך, לא ממש כתיבת חוזים) וכו'.. מעבר, היום מאוד פופולרי לשלב תואר במשפטים עם תואר נוסף כמו: כלכלה, חשבונאות, ניהול (אלה השילובים המקובלים, אבל יש שילובים נוספים) מה שפותח לך כמובן עוד דלתות. לדוגמא, אפשרות לפנות לתחומים של ייעוץ כלכלי/עסקי וכו'.

IWRIS

New member
לגבי תחומים ספציפיים שלא הזכרת

מה עם שילוב עם מדעי המדינה/יחב"ל/תקשורת....? (או לעשות תואר שני בתחומים הנ"ל)

הייבי

New member
אפשר לשלב ואנשים משלבים

צריך לקחת בחשבון שתואר במשפטים עמוס בחומרי קריאה, לכן, לקחת עומס נוסף של תואר שגם הוא עמוס בחומרי קריאה ועבודות עשוי להיות קשה יותר שכן העומס עשוי להיות גדול. אבל! אנשים עושים את זה- משלבים מדע המדינה, תקשורת, תוכניות BA כללי ועוד.. (תואר שני מעצם היותו עוקב לתואר ראשון תלוי בהישגים שלך בתואר הראשון, במגוון ההשלמות שתדרשי לעשות וכו' לכן מדובר כבר בפרוצדורה אחרת לגמרי). הייתי מציעה לך קודם להחליט האם משפטים מעניין אותך ואת רואה את עצמך עוסקת בזה ורק אח"כ להתחיל להסתכל מסביב על השילובים מהסיבה הפשוטה: רוב מי שמשלב לומד משפטים באופן מוגבר ואת החוג הנוסף במתכונת מצומצמת מה שאומר שלרוב משקיעים גם את רוב הזמן במשפטים, הרבה ממשיכים לסטאז' אחרי התואר ורק אח"כ מתחילים לחפש אפיקי עיסוק אחרים. לכן, אם משפטים כתחום לא מעניין אותך (לאו דווקא ברמה האקדמית, אלא גם ברמת העיסוק) אז אולי כדאי לך להשקיע את המאמצים בשילוב תארים שיביא אותך למה שאת באמת רוצה לעסוק בו ולא במסלול עוקף דרך משפטים.

BlackUnicorn

New member
תשובות

מבחינת שוק מוצף - א. אומר את זה כל מי שלא מגיע מתוך השוק עצמו. בפועל, תחום עריכת הדין מתחלק לתתי תחומים רבים, לדוגמת תחום הנזיקין, משפחה, מסחרי, עבודה ועוד. מן הסתם שתחום אחד אינו דומה למשנהו, ובכל תחום המצב שונה. בעוד שבתחום המסחרי לדוגמא קשה יותר להיות עצמאיים ונהוג להיות שכירים, בתחום המשפחה יותר נהוג להיות עצמאיים, המשרדים קטנים יותר וכו'. ב. מניסיון שלי של החודשים האחרונים לא נתקלתי בשום בעיה של שוק מוצף. יצא לי ללכת המון (לפחות פעם בשבוע) לבתי משפט בחודשים האחרונים מתוקף עבודתי כטרום מתמחה, ואין יום שאני לא רואה מודעות תלויות של הצעות עבודה לעורכי דין. באותה מידה, אם תפתחי עיתון, תראי שיש לא מעט הצעות עבודה. ג. אני חושבת שמי שצריך להיות איכשהו מודאג הם אנשים שלומדים במוסדות הלימודים הפחות נחשבים, להם יהיה יותר קשה להתקבל לסטאז'ים טובים ולצבור ניסיון, ובנוסף אנשים בעלי בעיות שפה כאלו ואחרים. ד. בכל מקרה אין כמעט שום תחום היום בארץ שבו אין הצפה. אני מאוד מאמינה במשפט - "מי שטוב, מצליח" (וגם "אם תרצה אין זו אגדה" אבל חלאס עם הקלישאות..). האם אין בעיה למצוא עבודה לפסיכולוגים? לכלכלנים? ללומדים תקשורת? יש בעיה כמעט בכל תחום, אולי חוץ מתחומים מסוימים וחדשניים בהייטק. מבחינת "טובה מדי" ו"אין מרפקים" - הדעה שלי היא שזה מאוד תלוי תחום ותלוי שאיפות. אין ספק שאם תשאפי ללכת למשרדים המסחריים הגדולים ביותר, תצטרכי מרפקים. בתחום עריכת הדין יש כרישים לא קטנים, ויש תחומים שאין מה לעשות ובאמת צריך להיות כריש לא קטן, להפעיל מרפקים וכו'. לעומת זאת, יש תחומים אחרים (בעיקר אזרחיים ופרטיים יותר) שמאפשרים לך להציב לעצמך גבולות אדומים (ואין זו פנטזיה, אני מכירה לא מעט עורכי דין שעושים זאת בתחום דיני המשפחה שבו אני מתמחה כיום), ומאפשרים לך להיות "עצמך" ובכל זאת להצליח. זה מאוד תלוי תחום, תלוי משרד, תלוי שאיפות, וגם תלוי משכורת כמובן. לגבי עמותות - אין לי שמץ של מושג, אבל הגיוני שהשכר יהיה נמוך מאוד, אולי מינימום. מה שכן, יכול מאוד להיות שתוכלי לשלב עבודה במשרד רגיל + התנדבות בזמנך הפנוי (לאחר תקופה כלשהי של ניסיון) בעמותות. הדבר היחידי שכן הייתי מזהירה מפניו, הוא שהתחום לא תמיד נראה כמו שהוא. כלומר, צריך לשאול למה את חושבת שזה מעניין אותך? לפעמים (ויש שיאמרו שזה נהיה "בד"כ") משפטים נראים מאוד מעניינים מבחוץ, אבל כשמתחילים ללמוד התחום נראה פתאום מאוד.. לא זוהר. עצה שלי - אם יש לך קרובי משפחה שתבעו/נתבעו, ויש להם מסמכים של בית משפט/עורכי דין - תפשפשי קצת ותראי אם זה מעניין אותך. זה לא ממש קשור ללימודים עצמם, אבל לפחות זה ייתן לך קצת כיוון. שיהיה יום נעים ובהצלחה :)

IWRIS

New member
מוסדות לימודים

אילו מוסדות לימודים נחשבים יותר או פחות? (מן הסתם אוניברסיטאות יותר, לא?) תודה

IWRIS

New member
עוד משהו

לגבי ההערה שהתחום לא נראה כמו שהוא, אלא פחות זוהר.... מה את חושבת הסיבה לאכזבה של אנשים מהתחום? מה בדיוק נראה מעניין מבחוץ שמבפנים מתגלה כלא כ"כ מעניין? אם אני מנסה להקביל את הלימודים למשהו מוכר, הכי קרוב שאני מגיעה זה אזרחות, שדי אהבתי.... אם תוכלי לפרט על הלימודים ותכנם, אשמח.... ד.א: תודה על התשובה המפורטת.

BlackUnicorn

New member
תשובות לשתי השאלות

לגבי המוסדות הנחשבים, יש כאן הרבה תשובות אם תעשי חיפוש. ממש בגדול, הנחשבות הן האוניברסיטאות ובין המכללות - המכללה הבינתחומית והמכללה למנהל. כל שאר המכללות נמצאות אי שם בתחתית. יצא לי לדבר עם לא מעט עורכי דין בחודשים האחרונים, ואין לי שום ספק שיש העדפה גורפת לתלמידי אוניברסיטאות. אני ממש לא אומרת את זה כסטודנטית שלומדת את זה באוניברסיטה אלא ממה שאני רואה בשטח. לגבי השאלה השנייה.. תראי, זה מאוד תלוי בתחום. קודם כל, זה מתחיל מזה שהלימודים, במיוחד באוניברסיטה אבל לא רק, הם מאוד מאוד תיאורטיים ומתישים במובן מסוים. חלק מהייאוש מתבטא בכך שסטודנטים שהיו רגילים להצטיין בתיכון פתאום מקבלים ציונים ממוצעים באוניברסיטה (75-80), ולא תמיד יש יותר מדי מה לעשות לגבי זה, שכן זה לא כמו במתמטיקה שיש תשובה אחת נכונה. הרבה פעמים, ואת יכולה לראות את זה כאן בפורום לא מעט, הציונים נתונים לגחמות המתרגלים (אלו שבודקים את הבחינות.. המרצים לא עושים את זה). יש כאלו שזה הולך להם, אבל יש כאלו שלא. כמובן שככל שמנסים לשלב יותר דברים בחיים כגון עבודה או תואר נוסף, כך זה נהיה גם קשה יותר. מעבר לעניין שהלימודים תיאורטיים ולא ממש קשורים לפרקטיקה (כך שאת מרגישה לא מעט שאת לומדת "סתם" בחלק די נרחב מהקורסים, אלא אם כן את אדם אוהב לימודים מלכתחילה. לא כולם כאלה), יש את העניין של הפרקטיקה עצמה. הרבה פעמים מצפים שהעבודה תהיה מלאה באקשן, סיפורים מעניינים, בעבודה בעיקר בבית משפט, שכר גבוה, הרבה יוקרה וכו'. ז"א, איפשהו בראש מדמיינים את מה שרואים בסדרות הטלוויזיה. אבל זה ממש לא כך. גם כאן זה מאוד תלוי תחום, אבל באופן עקרוני, רוב העבודות הן די משרדיות וסטנדרטיות, כוללות בסה"כ לעשות את אותן פרוצדורות שוב ושוב, לשלוח המון בקשות לבית משפט, לבצע מו"מ עם המשרד של הצד השני, ופחות לעשות משהו "משמעותי", "רגשי", "משפיע". בסופו של דבר את צריכה לדעתי להסתכל על זה כעל עבודה משרדית בעלת תוכן משפטי, עם שכר גבוה וחשיבה רבה. יש תחומים שיש בהם יותר אקשן או יותר "ריגשי", אבל זה לא מתאים לכל אחד. בכל מקרה זה ממש על קצה המזלג.. קשה להסביר את הבעייתיות מבלי שמתחילים ללמוד ולהבין את המקצוע. יש כאלו שאוהבים את המקצוע, ויש כאלו שלא. מהניסיון שלי ומההיכרות שלי עם סטודנטים אחרים, או ששונאים או שאוהבים, וזה נכון גם לגבי הלימודים וגם לגבי הפרקטיקה. אני אישית לא סובלת את הלימודים אבל נהנית מהפרקטיקה מכל רגע. שוב, שיהיה בהצלחה :)

IWRIS

New member
מה עם ייעוץ משפטי?

אייך זה שונה מעריכת הדין? פחות יבש מבחינת הפרוצדורה/פרקטיקה של העיסוק? תודה וסליחה על הנדנוד

BlackUnicorn

New member
אין לי מושג. לי זה נשמע

אותו הדבר פחות או יותר, אולי אפילו יבש יותר כי בסה"כ (עד כמה שידוע לי, אני ממש לא סגורה על זה) מדובר במתן ייעוץ וחוות דעת ולא בהתעסקות בתיקים פרופר. תראי, לא אמרתי שזה יהיה לך דווקא "יבש", אבל יש כאלו שזה כן בעיניהם. כדאי להסתכל בתיקים של אנשים אחרים ולראות אם זה מעניין אותך או לא. אפשר גם לנסות לקרוא קצת פסקי דין ולראות אם זה מעניין (זה חלק משמעותי ביותר בלימודים וחלק די נכבד מהעבודה אח"כ).

לגבי תיאוריה/פרקטיקה:

[נצלשתי לך יוניקורנית כי זה התקשר קצת
] נכון שאני רק בתחילת הדרך (
) אבל נראה לי שהלימודים ממש לא משקפים את התיאוריה וגם לא יכולים לרמז על ההמשך..לטוב ולרע.. כאילו אני מסתכלת על עצמי- * חוזים היה לי ממש מענין וכיף ללמוד אבל להיות עו"ד שעוסק בעריכת חוזים נראה לי די משמים ורוטיני..והרי סה"כ בלימודים לא לומדים את ה"טכניקה" אלא את הפגמים בחוזים כדי להבין על מהם מה כן צריך לעשות ובעצם הפגמים הם שעושים את זה מעניין... * עונשין- לקרוא כל פס"ד זה מרגיש לי כמו לראות פרק בCSI אבל אני ממש לא רואה את עצמי עו"ד פליליסטית.. אז תכלס גם אם משהו מעניין בלימודים זה לא אומר שזה יהיה מעניין לעבוד בו בהמשך..

למעלה