../images/Emo41.gif נצל"ש , שאלה דומה אך הפוכה
שחר, היא בדיוק בגיל של הבת של הבלונדה (4 ושלושה ח'). מסתבר שהיא הבת היחידה בגן שלא רשומה לחוג וגם ממש לא מעוניינת. בתחילת השנה כל הבנות נרשמו לחוג בלט/ריקוד וכו', וכששאלתי אותה אם היא גם רוצה התשובה היתה לא נחרץ. היא אפילו לא רוצה ללכת לצפות בשיעור. אני לא לחצתי וגם לא ממש התלהבתי מהרעיון של חוג בגיל כזה והחוג הספציפי הזה במיוחד (פירוט למטה). חשבתי שיתכן מאוד שכחלוף החודשים שהבנות האחרות יספרו חוויות מהחוג , ירקדו וכו', זה עלול להשפיע עליה (לחץ חברתי) אבל אני רואה שזה ממש לא משנה לה והיא ממשיכה להיות לא מעוניינת. האמת, שהאינסטינקט שלי הוא בכלל נגד. יש לה גם ככה יום ארוך, היא בגן מ 8:00 בבוקר ועד 15:45, ואחרי הגן היא בד"כ הולכת לסבתא. אז יוצא שרק פעמיים בשבוע היא מגיעה לבית שלה, לחדר שלה ולמשחקים שלה לפני השעה 18:30. אני מוציאה אותה מהגן רק פעם בשבוע וזה בשבילי (ואני מקווה שגם בשבילה) היום המיוחד שלנו יחד והאמת, לא ממש בא לי להקדיש את הזמן היקר הזה לפעילות במסגרת של חוג. אם היא היתה מבקשת בעצמה הייתי שוקלת לרשום אותה. אבל הא לא בקשה ואני מרגישה שהימים שלה ארוכים ועמוסים גם כך, שהזמן שלי איתה יקר ומועט (אפילו קצר מדי אבל זה דיון אחר) ושבשלב זה החוג די מיותר. בנוסף לכך, אני יודעת שזה לא מקובל, אבל כל הקטע של הבלט, ג'ז, בגדי גוף, שמלות בלט, לא ממש מדבר אליי. אם כבר חוג הייתי מעדיפה משהו שהוא קצת פחות "שבלוני". זה מזכיר לי את המצב מלפני 20 שנה כשאני הייתי ביסודי והכריחו אותי ללמוד לסרוג כשכל מה שרציתי זה היה ללכת לעבוד עם הבנים בנגריה
ובכל זאת, מכיוון שאנחנו כנראה ההורים היחידים בגן שחושבים כך, זה גורם לי לתהות (כי אם כולם אומרים שאתה שיכור, צריך לשקול את האפשרות הזאת.)