מתלבטת בנושא חוגים....

blonda3

New member
מתלבטת בנושא חוגים....

בתי בת 4 ושלושה רצתה להרשם לחוג בלט בעקבות חברה שנמצאת בחוג פעם בשבוע. החוג שנמצא קרוב לבתנו מתקיים פעמיים בשבוע ולי מתאים אם בכלל פעם אחת,כך שבכל מקרה הבנות לא נפגשות בחוג. המורה ניסתה לשכנע אותי לרשום לפעמיים בשבוע ולא אהבתי את הלחצים שהיא מפעילה עליי. בנוסף יש חוג יצירה פעם בשבוע. ושם משתתפות ילדות מהגן הקודם. מה לעשות? לרשום לחוגים?לחכות עד האביב?לחכות לשנה הבאה? אשמח אם תעזרו לי להחליט. תודה

אישית

נראה לי חשוב ונכון יותר לשלוח ילדה קטנה לאחד מתחומי אומנויות ההגנה העצמית...אבל זו רק דעתי.

blonda3

New member
גם אני חשבתי

פעם כמוך והייתי בטוחה שאת הבת שלי הזאת אשלח לג'ודו או קאראטה אבל היא פתאום הפתיעה אותי עם הבקשה שלה....

תמר,

New member
גם לבנים היית ממליצה על זה?

אני בהתלבטות קשה בנושא, כי לי יש רתיעה מחוגים כאלו (נראה לי שהם מעודדים מכות בין ילדים מחוץ לחוג, בטענה שזה "ג'ודו" או "קאראטה"), והבנים שלי כל הזמן חוזרים לזה שהם רוצים חוג כזה. (ובעצם לא מדובר בלימוד הכאה, אלא הגנה עצמית...)

האמת היא שזה מאוד אינדבידואלי

בקשה של ילד או ילדה הם הזדמנות להכוונה - לעיתים שונה מהכוונה המקורית של הילד/ה. אני משתדלת להתייחס לערך המוסף של החוג לילד/ה הספציפי/ת שלי. למשל - לעומר היה חשוב מאוד לשחק כדורגל ככלי להטמעות חברתית בכתה. חודים כמו טאיקוונדו או ג'ודו מלמדים הגנה עצמית, שליטה עצמית ונותנים בטחון בגוף - מה רע? בלט מקבע לדעתי ילדות כברבי צעצוע. יש משהו שממש מקומם אותי בחוג הדי טפשי הזה כי משתמשים במיינסטרימיות שלו של "חוג לבנות", שימוש מניפולטיבי לא מודע, כחממה לגידול "קעצ'קס". ברור לי שהילדות רוצות ואני מצפה שגם הבת שלי תגיע עם זה עוד שנתיים שלוש אבל אני מקווה שזה מקומם אותי די הצורך כדי לכוון אותה למשהו אחר. ברוב הערים יש מרכז אומנויות, למשל, עם חוגי תנועה אחרים.

blonda3

New member
חוג בלט...../images/Emo66.gif../images/Emo79.gif

גם אני מרגישה כמוך לגבי החוג הזה במיוחד בגיל הרך..... אז החוג הספציפי הזה לפי מה שראיתי מתקיים כחוג הכנה לבלט באופו יצירתי ונעים המורה נחמדה וטובה..... לילדות נעים בשעור וזה נראה כמו שעור תנועה..... הבת הבכורה שלי למדה בלט קלאסי מספר שנים הלכה בהתמדה מעוררת כבוד לכל השעורים..... אבל היום היא אומרת שזה היה יותר בגלל שכל החברות שלה למדו בחוג
בגלגיליות היא נהנתה הרבה יותר
החוג בזמנו לדעתי כן נתן לה הרבה מכל מיני בחינות,וטוב שהיא הלכה גם אם היא לא תהיה בלרינה.

בחירה מגדרית והעדפה אישית

סיפרה לי היום חברה שביתה היא היחדיה בכתה שסרבה כל השנים לבלט. רק השנה הסתבר לה למה - הילדה שונאת טייץ. ועוד משהו על העדפה של בנות / בנים - בימים האחרונים, כשאני מלבישה לרעות משהו כחול-ירוק-אפור-שחור, היא מסירה את זה בחמת זעם וצועקת עלי "זה צ'ל עומה" (זה של עומר). לא עוזר לי כשאני מראה לה שהמידה קטנה ויש ציור חמוד וכולי. הכי רגיש זה בעניין הגרביים. מאיפה היא קבלה את זה? אז אני בהחלט רואה את עצמי מוחלת על העדפותי שלי ונותנת לה מה שהיא רוצה. אני מאמינה שלאפשר לילדים מה שהם רוצים "תחת מחאה" (אמירת ההסתייגות) - יש לו ערך חינוכי מוחלט.

blonda3

New member
../images/Emo6.gif

גדול הקטע עם הטייץ.....
לגבי הציורים והצבעים וכו' אני מקבלת בגדים לבת שלי מבן אז הצבעים בהתאם....כפי שציינת והבת שלי גנדרנית מטבעה אז צ'יפרתי אותה השנה בכמה חולצות וסווטצרטים בצבע.......וורוד! וגם במכנסיים... ובחליפה....וורודים
כן, כן, לקח לי 4 שנים עד שקניתי לה משהו וורוד
מודה-נשברתי

Arfilit

New member
לענין הבלט והמגדר -

אני לא שוללת חוג בלט ואפילו לא מתקוממת כנגדו. באופן אישי אני מאוד אוהבת מחול, וצר לי על כך שלא למדתי מחול כילדה - ואני נאלצת לאהוב רק בעיניים. לגבי הניתוב - אולי כדאי לכוון בנים לחוגי בלט ודומיו (מקרמה? רקמה? ההסטוריה של ברבי וקן?), ולא את הבנות לחוגים "גבריים".

blonda3

New member
לנתב....

לדעתי לכל ילד יש את הנטיות שלו ואת הכשרונות והרצונות שלו ואנחנו ההורים צריכים להיות קשובים לילדים שלנו כדי שלא ייצא שננתב אותם למה שאנחנו רצינו ללמוד ולא יצא לנו... אז יש בנים שילמדו בלט ויש שיעשו מקרמה, יציירו, ינגנו וכו' הבן שלי כשהיה קטן אהב לחרוז לי מחרוזות.... אבל לבלט הוא לא היה הולך
לעומת זאת לכדוגל-כן
כי הוא בוחר, כי הוא אוהב את זה.... יאלה מכבי יאלה...

Arfilit

New member
אני מסכימה

מבחינתי - מה שיעשה להם שמח זה בסדר. אם זה עונה על השריטות שלי - מה טוב, ואם לא - מה טוב מאוד. מה שניסיתי להגיד, ואולי בצורה לא כל כך ברורה, זה שאני רואה יותר אמהות שיעיזו לכוון את הבנות שלהן לכיוונים "גבריים" (אמנויות לחימה; בגדים כחולים בינקות וכו') מאשר אמהות שיכוונו את בניהן לכיוונים נשיים (חוג בלט; בגדים ורודים בינקות).

את מאוד צודקת

זה נכון גם בבחירת מקצוע, בלבוש, בתחביבים, בכל דבר ועניין. משום ש"נכון" יותר לדמות להגמון או לחקות אותו, מאשר לנתינותיו
הוא המודל, לא היא.

blonda3

New member
אז למה היום../images/Emo35.gif

רוב הגברים מתחילים להוריד שיער בכל הגוף? נדמה לי שמשהו בכל זאת משתנה..... ואופנת הגברים היום מאד מפותחת גם בצבעים ובכלל.....

אופנת הגברים היום שמרנית מתמיד....

הן בצבעים והן בגזרות. היו זמנים - אם זה בשנות ה- 20 של המאה הזו ואם זה במאות קודמות, שהיא היתה ססגונית ו"נשית" יותר. ולגבי השיער בכל הגוף - זה סוג של מצ'ואיזם שמאמץ אל תוכו דווקא את הסוכנים הפחות טובים של הדיכוי...תחשבי על דמות המתאבק השרירי, המצ'ואיסטי ועם הגוף המשומן - "לא מתאים" לו להיות שעיר....עוד דבר זה שלשעירות יתר יש קונוטציות קופיות שמעולם לא דרמו לגברים לחוש טוב, הם מרגישים אולי שדרך הלגיטימציה לחשוף את החלקים הנשיים שבהם, הם מקבלים הזדמנות להתייפות מול הקודקס הגברי דווקא. רק השערות....

blonda3

New member
הבת שלי

לובשת ולבשה כל הזמן בגדים של בנים בשילוב עם חלקי ביגוד של בנות כפי שציינתי.... הכחול שולט אצלה בארון וכחול זה צבע מאד יפה לדעתי בכלל רוב הצבעים מתאימים מאד לשני המינים וורוד אולי הוא הצבע היחיד שלא תראי שמלבישים לבן.... כשהוא קטן. גברים כבר לובשים וורוד וצבעוני. אני לא חושבת שהורים אמורים לכוון באופן מלאכותי את ילדיהם לכיוון מסוים כי אני מאילו שמאמינים שילד נולד עם התכונות והנטיות שלו ולכן אין צורך לכוון אותו, ובן שירצה ללמוד בלט יבקש זאת כבר מגיל מאד צעיר כמו בן שירצה מאד לנגן בפסנתר ובת שתרצה מאד ללכת לחוג ג'ודו אם זאת הנטייה שלה כנראה שתבקש זאת ילדים בגיל הרך נוטים לחקות את החברים שלהם אבל יש יוצאים מן הכלל. בכיתה של בתי הבכורה היתה ילדה אחת ובגיל 4/5 כשכל הבנות הלכו לחוג בלט היא היחידה שהלכה לחוג ג'ודו. זה היה יוצא דופן ועובדה שאני זוכרת....

Arfilit

New member
אבל -

את בטוח לא זוכרת שהיה בן שלמד בלט (ואת בטוח היית זוכרת אם היה).

blonda3

New member
נכון

אני באמת לא זוכרת אבל המנהלת של החוג לבלט הנוכחי סיפרה לי בטלפון שיש לה תלמיד שרוקד בלט מגל צעיר ילד אחד ויחיד יוצא דופן.... מה קורה ברוסיה? משם הרי יצאו רקדני בלט קלאסי מפורסמים. אז איך זה אצלהם? אני לא ממש מתמצאת....

אבא גאה

New member
אנחנו חיפשנו באופן אקטיבי

חוג בלט שיש בו גם בנים ולא מצאנו אף אחד כזה. כדי להראות לאושר שבלט זה לא רק לבנות (כפי שהוא אומר היום אחרי שקיבל הסברים מחברים לגן) יש חוגי בלט עם בנים אבל כולם לילדים גדולים יותר שכנראה החל לקנן בהם חיידק הריקוד וזה חזק יותר מההתניה החברתית. אבל בגיל 4 אין!!!!

למעלה