מתכוננים ל'תפנית'

sheketz

New member
יכול להיות - אבל שוב

זה לא הכיוון של עוזי דיין שצריך לפנות לקהלים מגוונים על מנת לעבור את אחוז החסימה, ומעבר לכך המסר של שינוי היה בשביל להבחר כך מתברר, וכלל לא היה מצע אופרטיבי. אני מעדיף את עוזי דיין האותנטי על פני טקטיקה של בחירות שמאחוריה לא מסתתר כלום פרט לרצון להבחר.

אני מבין אותך ועקרונית מסכים איתך

אבל המסקנה הסופית שלי, במקרה זה, לא נחרצת כמו זו שלך.

sheketz

New member
אני מקווה שדיין ידחה אותם בנימוס

אני לא מחפש תירוצים. אני פשוט לא מבין מה יש לו לעשות איתם.

תסביר לי דבר אחד ארח

איך אדם כמו עוזי דיין, שאני דווקא מאוד מעריך, שיזם וכינס את כנס שדרות לחברה בשלו השנים האחרונות, יכול להתחבר עם אנשים משינוי שלא רק שלא טרחו מעולם להגיע לכנס הזה, אלא מזוהים עם ההיפך הגמור למה שמזוהה איתו ומאמין בו עוזי דיין? הרי ברגע שעוזי דיין יתחבר עם שינוי, או אפילו עם מישהו משינוי, כל הלגיטימציה שהיתה לו בקרב השכבות החלשות, פשוט תאבד לו.

לא ראיתי שהשכבות החלשות נהרו אחריו

עד עתה. ולעניין - כל מצטרף לתפנית יצטרך לקבל את עקרונות תפנית. ובתחום הכלכלי-חברתי (כמו גם בתחום המדיני-בטחוני), שבו עמדתו של דיין מאוד דומיננטית, אני לא מאמין שדיין יתפשר וישנה מדרכו. כפי שכבר כתבתי, אם הצטרפות של אנשי שינוי לשעבר, תשפיע במידה מסויימת על העמדות והמסרים בתחום דת ומדינה, מבחינתי זה רק חיובי. שם מבחינתי הייתה נקודת התורפה של תפנית, והצטרפות אנשי שינוי יכולה רק לעזור. בכל מקרה, שאלות לדיין צריך להפנות לדיין. אני לא יכול וגם לא יודע לדבר בשמו.

אנדרי ז

New member
אם חשובים לך ענייני דת ומדינה

למה שתהיה מוכן להסתפק בחידוד מינורי בלבד?

חשובים לי עוד דברים, מלבד

ענייני דת ומדינה, והאמת חלקם - יותר מענייני דת ומדינה. כרגע, מבחינתי במקום הראשון - המלחמה בשחיתות. לצערי, שינוי די גימגמה בתחום הזה וגם כעת היא די מגמגמת. ובתחום המדיני - תפנית הרבה יותר חדה וברורה. גם בתחום הכלכלי-חברתי, הגישה של תפנית יותר לטעמי מהגישה האולטרה-ימנית לדעתי של שינוי בתחום זה. ואני כבר לא מדבר על בעיות ההתנהלות של שינוי, שאני מאוד מקווה שתצליח להתעשת ולבנות עצמה מחדש. בסך הכל הכללי, נכון להיום (ואני מדגיש - נכון להיום), לתפנית יש יתרון. אבל אם שינוי תצליח להתאושש, להתארגן מחדש ולשים את עקרונותיה במרכז עשייתה, היא בהחלט עשויה להיות אופציה. כפי שכבר כתבתי לך - זה תלוי בשינוי.

יש הרבה יותר מענייני דת ומדינה

שינוי רצה לבחירות בטיקט מאד קלוש. היא איכשהו הצליחה לשכנע 15 מנדטים שכל הצרות שלהם זה ישיבתה של ש"ס בקואליציה. והנה הפלא ופלא, עכשיו ש"ס לא בקואליציה כבר זמן מה, ושום דבר באמת משמעותי לא השתנה. איזה שוק.

vantan

New member
הם יעשו לדיין מה שהם עשו לפריצקי:

יגרשו אותו מביתו אפילו בלי מראית עין של הליך משפטי.

זה נכון עקרונית, אבל מכיוון שתפנית

לא ממש מבטיחה כסאות, זו אימרה לא ממש מייצגת את המצב הנוכחי.

אני לא יודע מה יהיה בפריימריז של

העבודה עוד יומיים, אתה שואל אותי על הפריימריז של תפנית בעוד 4 שנים? אינני יודע אם תהיה תפנית עוד 4 שנים. אנו עוסקים בהיום לא בעוד 4 שנים.

הם יעשו את הדיל שלהם גם התפנית,

יברחו מהתמודדות אם הדיל לא יצליח וילכו למפלגה שלישית.

בא נתמודד עם הבעיות של היום

לפני שאנו ממציאים את הבעיות של עוד 4 שנים.

אין שום סיכוי לכך

כמו שאני מכיר את דעותיו של עוזי דיין, חבירה כזאת של פליטי שינוי לתפנית נשמעת הזויה. כל השנים עוזי דיין התנגד לטון המתלהם של שינוי כנגד הדתיים. במפלגת תפנית חברים גם חובשי כיפה כמו אריה שומר, ואפילו רב יהודה גלעד. המסורת והזיקה היהודית מאד חשובה למפלגה הזאת, והיא נבדלת באופן מהותי ממפלגת שינוי. אני מאמין שעוזי דיין נפגש עם הפורשים של שינוי רק בשביל קצת חשיפה בתקשורת. תקראו לזה ספין אבל בתקופה כזאת קשה, אין ברירה...

תפנית לא יקבלו את הסחורה הפגומה

למרות שיש לה מנהיג בעל שיעור קומה ואישיות, תפנית מבוססת על דמוקרטיה אמיתית ומנהל תקין. ומאחר שעבור חבורת נפולת הפורשים זה מושג לא מוכר, תפנית לא "תתלכלך" עם קישור שמה איתם. מה גם שהתחברות איתם צפויה להפחית את סיכויי תפנית לעבור את אחוז החסימה.

למעלה