מתכוננים ל'תפנית'

מתכוננים ל'תפנית'

מעניין שהחבירה של הפורשים לתפנית רלוונטית רק במקרה שלפיד ופורז פורשים. כנראה שגם עוזי דיין לא ממש מעוניין בצמד-חמד.

מה זה שינוי?

אם שינוי תציג הנהגה אטרקטיבית (לא לוונטל לבדו), היא בהחלט אופציה. אני אישית הייתי מעדיף שהפלג שנשאר בשינוי יחבור עם תפנית, יותר מאשר פורשי שינוי, אבל כל עוד לפיד ופורז בחוץ, אין לי בעיה עם היתר שמתכוונים אולי לחבור לתפנית. כרגע - לתפנית יש יתרון. תלוי מאוד בשינוי, מה יהיה עד ה 28 במרץ. אבל אומר לך את האמת - לדעתי הסיכוי הן של שינוי והן של תפנית לעבור את אחוז החסימה קטן. לכן אני הייתי מעדיף חבירה של שתיהן והליכה משותפת. אחרת, המרויחה הגדולה (כרגיל) תהיה קדימה.

אנדרי ז

New member
ולמה נראה לך שפורז יישאר בחוץ?

ולגבי חבירה - כרגע יש לי הרגשה שיש סיכוי יותר גדול שתקבל אותה אכזבה גם בתפנית, גם אם יעברו את אחוז החסימה, ובגלל בדיוק אותם אנשים. אל תשכח שהפורשים הם החיילים של פורז ובעלי אותה תפיסת חיים.

מידת השפעתם תהיה קטנה יותר

מכיוון שכפי שכתבת הם היו חיילים של פורז, לא של דיין. בתפנית מידת השפעתם קטנה יותר. ולגבי פורז בחוץ - זה מה שמשתמע מהכתבה, שהחבירה לתפנית רלוונטית ללא פורז. דרך אגב, לדעתי שלגי מתאים לתפנית. על האחרים קצת קשה לי לומר, אבל עד כמה שהצלחתי להכיר את עמדותיו של שלגי, תפנית די מתאימה לו. מלבד זאת שמבחינתי יש יתרון נוסף להצטרפות של אנשים משינוי לתפנית - ברב התחומים, מצע תפנית ברור יותר ומתאים לי יותר ממצע שינוי. היתרון היחיד שהיה לשינוי מבחינתי לעומת תפנית, היה בתחום דת ומדינה - ובתחום זה הצטרפות של אנשי שינוי לתפנית יכולה מבחינתי רק לעזור. לכן "הוטו" שלי הוא רק לגבי לפיד ופורז, ולא לגבי השאר.

אגב, אנדרי, "בזכות" המשבר בשינוי

מדברים ומזכירים כעת רבות את תפנית. אם תפנית אכן תעבור את אחוז החסימה, היא תצטרך לשלוח זרי פרחים יפים לחברי מועצת שינוי.

אנדרי ז

New member
אולי לא שמת לב

אבל בזכות המשבר בשינוי גם מזכירים את שינוי... אז אולי שינוי גם תשלח זרים לעצמה?
ודרך אגב, אם לפיד ופורז כן מצטרפים לתפנית (או אחד מהם) מה תעשה אז?

את שינוי מזכירים כל הזמן

ואם מישהו במקרה שכח אותה, אז לפיד או פורז תמיד דאגו להזכירה (בזמן האחרון בדרך כלל לא ממש לחיוב). כפי שכבר כתבתי, אם לפיד ו/או פורז מצטרפים לתפנית - אני חד-משמעית לא אצביע לתפנית. למה כן? לא יודע. תלוי בשינוי. אז אופציית הפתק הלבן תחזור שוב.

אנדרי ז

New member
כלומר כן תשקול חזרה לשינוי

מעניין אם כדאי לנו לעודד את המגעים האלה מאחורי הקלעים...

אני לא נעול על שום דבר

שינוי מחודשת (למדתי משהו מממתיק סוד
) ואטרקטיבית היא בהחלט אופציה מבחינתי. אבל אומר לך את האמת, חודשיים וקצת לפני הבחירות, לתפנית בינתיים יש פור גדול. שינוי תצטרך לעמול קשות על מנת להדביק את הפור הזה, אלא אם כן תפנית תעשה טעות איומה (כגון צירוף של מי מהצמד-חמד), וגם אז, שינוי תצטרך להתמודד עם אופציית הפתק הלבן, שכידוע אני לא נרתע ממנה.

vantan

New member
צר לי לצנן את התלהבותך, ארח חיים

אין, לדעתי, ל'תפנית' סיכוי לעבור את אחוז החסימה. חוץ מזה הקושרים משינוי, המנסים עכשו לחדור ל'תפנית', אינם נכס, אלא נטל. אתה חושב שדיין ושומר ייתנו להם להיכנס לחמישייה הפותחת? אין ב'תפנית' כיסאות לחלוקה.

אני לא חושב שהם נכס, ואם הם לא

ייכנסו לחמישיה הפותחת, זה רק טוב. אינני חושב שמגיע להם להיכנס לחמישיה הפותחת. אבל בכך, אתה רק מחזק את עמדתי, שעצם הצטרפותם לתפנית, לא צריכה לשנות את כוונתי להצביע לתפנית. ולגבי אחוז החסימה - זה לא שיקול מבחינתי. אם לא אצביע להם, זה וודאי לא יעזור להם לעבור את אחוז החסימה. אני מודע לחלוטין לסיכויים הנמוכים. אז כל מה שכתבת לא חידש לי מאומה ולכן לא שינה כהוא זה את מידת התלהבותי (שבנוגע לפוליטיקאים אף פעם אינה גבוהה ממילא). אבל לך אומר עוד דבר - בכל מקרה שלא יהיה, קדימה אינה אופציה מבחינתי.

vantan

New member
לא ניסיתי לשכנע אותך לבוא לקדימה../images/Emo13.gif

תתנחם בעובדה שקולך לתפנית - שלא תיכנס לכנסת - יתחלק בין המפלגות הגדולות כך שרובו יגיע לקדימה, שנאמר: מתוך שלא לשמה הגיע לשמה.

וגם זה לא רע...כי מבין המפלגות

הגדולות, אתה יכול לנחש, מי העדיפה בעיני. בקיצור - הכל יוצא טוב.

alaa zubi

New member
חתרן וצבוע כל המפלגות עלה זובי !

עלק קדימה חחחחחחח אתה יודע כמה פעמים כבר אמרתי לסוקרים שאני מצביע קדימה ושאני בטוח הולך להצביע חחחחחחחחח............... כמה אתם טיפשים , אתם על זובי ! אני עושה חיים בבחירות ולהצביע רק בחלומות של קדימה וכל השאר . אולי פתק לבן !? לא אבל פתק לבן זה קדימה וקדימה זה קן של נחשים וצבועים שאיכפת להם רק מעצמם !

אנדרי ז

New member
חבל

כי מתוך זה שאחוז החסימה הוא לא שיקול בעיניך, אתה תצביע למפלגה שאין לה סיכוי לעבור אותו וע"י זה תכשיל גם את שינוי, שמה לעשות, עדיין מייצגת יותר טוב מכולם (לפחות אלה שכן יכולים לעבור את אחוז החסימה) את הדיעות שלך.

אנדרי, היום אני ממש לא בטוח למי יש

סיכוי גבוה יותר לעבור את אחוז החסימה, לשינוי (בגרסא כזו או אחרת) או לתפנית. וכפי שכבר הסברתי, מלבד נושאי דת ומדינה, תפנית מייצגת את עמדותי יותר ברור, יותר חזק, ויותר טוב משינוי. שינוי הכשילה את עצמה, לא אני אכשיל אותה.

למעלה