סלט נהדר ,מאוד מומלץ ורוטב עוד יותר שהביאה דנה20
מתכון של נורית ברניצקי, התפרסם בגליון "שף" 131, 09/2003
סלט חסה ופירות החג
רכיבים:
לרוטב
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
2 שיני שום גדולות כתושות
4 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף דבש/סילאן
1 כף רכז רימונים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כפית קליפת לימון מגוררת
לסלט
6-8 כוסות עלי חסה מגוונים ופריכים, קרועים לפיסות
3 תפוזים קלופים חצויים לאורכם ופרוסים דק
2 אגסים גדולים ובשלים (רצוי מזן ספדונה) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ , שרויים בכמה טיפות מיץ לימון עד לשימוש
10 תמרים מגולענים פרוסים דק
1 כוס גרגרי רימון
אופן הכנה:
1. הרוטב : שמים את כל מרכיביו בצנצנת אטומה ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד
2. הסלט : שמים בקערת הגשה את עלי החסה ועליהם את התפוזים, האגסים והתמרים . מפזרים את גרגרי הרימון, יוצקים את הרוטב ומערבבים בקלילות. מגישים מיד.
** אני מוותרת על הקליפות המגוררות
מתכון של נורית ברניצקי, התפרסם בגליון "שף" 131, 09/2003
סלט חסה ופירות החג
רכיבים:
לרוטב
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
2 שיני שום גדולות כתושות
4 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף דבש/סילאן
1 כף רכז רימונים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כפית קליפת לימון מגוררת
לסלט
6-8 כוסות עלי חסה מגוונים ופריכים, קרועים לפיסות
3 תפוזים קלופים חצויים לאורכם ופרוסים דק
2 אגסים גדולים ובשלים (רצוי מזן ספדונה) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ , שרויים בכמה טיפות מיץ לימון עד לשימוש
10 תמרים מגולענים פרוסים דק
1 כוס גרגרי רימון
אופן הכנה:
1. הרוטב : שמים את כל מרכיביו בצנצנת אטומה ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד
2. הסלט : שמים בקערת הגשה את עלי החסה ועליהם את התפוזים, האגסים והתמרים . מפזרים את גרגרי הרימון, יוצקים את הרוטב ומערבבים בקלילות. מגישים מיד.
** אני מוותרת על הקליפות המגוררות