רעיון 2 לארוחת ערב בריאה וטעימה עם ירקות ירוקים
 
ארוחת ערב שאני מאוד אוהבת, כל הירוקים המרעננים יחד. אפשר לאכול עם אטריות שעועית או אטריות אורז ליד, או רק את המה עצמה.
 
ברוקולי, אספרגוס ושעועית בשום, לימון ושמן שומשום
4-6 מנות
 
המרכיבים:
מלח
400 גרם גבעולי אספרגוס טריים
400 גרם שעועית ירוקה, או אפונת שלג, אפשר קפואה-מופשרת
400 גרם ברוקולי, מופרד לתפרחות, כשהגבעולים פרוסים לרוחב לצורת פרחים
1 כף שמן זית
3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
1/2 כפית סוכר
1 כף שמן שומשום
1 כף מיץ לימון או ליים
 
1. ממלאים סיר גדול במים, מביאים לרתיחה ומוסיפים כפית מלח. מוסיפים את האספרגוס ואת תפרחות הברוקולי ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה 4-5 דקות, רק עד שהירקות מתרככים מעט אבל עדיין פריכים.. בעזרת מלקחיים, מעבירים את הברוקולי והאספרגוס למסננת.
2. מביאים שוב את המים בסיר לרתיחה, מוסיפים את אפונת השלג או השעועית הירוקה ומבשלים 2-3 דקות לאפונה או 4 דקות לשעועית. מסננים.
3. במחבת גדולה, שתכיל את כל הירוקים, מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום על להבה בינונית-נמוכה כמה דקות רק עד שהוא רק מתחיל להזהיב (משגיחים שלא ייחרך) .מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הירקות, יוצקים עליהם את שמן השומשום ומיץ הלימון, מתבלים בחצי כפית מלח ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה 3-4 דקות, תוך ערבוב בעזרת מלקחיים. מסירים מהאש. טועמים ובודקים אם צריך עוד מלח, עוד מיץ לימון או עוד שמן שומשום. משפרים תיבול ומגישים, אפשר עם אטריות שעועית או אטריות אורז מבושלות..