מתכון החצילים שהפתיע גם אותי
בטח! בספר החדש שלי יש מתכון לחציל קלוי עם טחינה ופטל טרי, שההשראה שלו הגיעה ממסעדה מופלאה, מסעדת שראביכ של השף חיאט בכפר ראמה, שבה טעמתי גרסה שונה קצת, אבל גאונית לגמרי, לשילוב הזה, ופשוט הייתי חייבת לנסות בבית. הנה המתכון, מ"טעים וטוב":
 
לחצילים:
4 חצילים יפים
2-3 כפות שמן זית
מעט מיץ לימון
לטחינה עם הפטל:
1 כוס טחינה גולמית
כ-1/3 כוס מים , או לפי הצורך
מלח, פלפל שחור
1 כוס פטל טרי אדום או שחור
אפשרות: נענע קצוצה
 
1. החצילים: מחממים גריל פחמים, גריל גז או את גריל התנור לחום גבוה (190 מעלות). צולים את החצילים על הגריל או בגריל התנור כחצי שעה, או עד עד שהם משחירים מכל הצדדים.
2. מניחים את החצילים על משטח העבודה וחוצים במרכז. פותחים אותם קצת לצדדים, כדי שבשרם יתגלה. מתבלים את בשר החצילים במלח ובפלפל ובמעט לימון, ויוצקים מעט שמן זית.
3. בקערה נפרדת, שמים את הטחינה ואת המים ומערבבים במזלג עד שהסמיכות היא במרקם דומה לזה של שמנת מתוקה לפני ההקצפה, מתבלים במעט מלח ובפלפל. מניחים מהטחינה על החצילים החמימים, ומערבבים בעדינות עם בשר החציל, בעזרת מזלג. מניחים מלמעלה הפטל ומועכים קצת במזלג כדי שטעמו ומיציו ישתלבו בטחינה ובחצילים. יוצקים עוד שמן זית ואם רוצים נענע קצוצה, ומגישים מיד.