מתכונים

פוקסי99

New member
מתכונים

שלום רב מחפש ריכוז מתכונים של יהדות פולין. אהבתי מאד את המאכלים אשר הכין אבי ולא הייתי מספיק חכם לבקש ממנו שייכתוב את אשר בישל. תודה שנה טובה פוקס משה

נסה להיצמד למתכוני החגים, למתכונים

של יהדות פולין, של פעם, של הצאצאים של "פעם", שהוסיפו נופך ים תיכוני משלהם, ושל פולין לשעבר ולימים ליטא, רוסיה וכו' וכו', המכנה המשותף והדמיון ביניהם כלול במתכוני יהדות מזרח אירופה. ככה שבראש השנה סביר להניח שרובם יאכלו קודם כל תפוח בדבש, ורימון אחד גדול אדום ויפה יתנוסס לקישוט על השולחן, אחר כך גפילטע פיש, עם חזרת אדומה, לימון וקריש דגים, כבד קצוץ, רגל קרושה, לא חייבים
, אולי גם סלט ביצים במיונז, סלט סלק אדום-חמוץ מתוק, מרק עוף עם אטריות ואולי בתוספת כיסונים ממולאים במרק, צלי בשר בקר בתנור אולי עם תפוחי אדמה ושזיפים יבשים, אולי עוף ממולא בציפוי דבש, אולי גם לשון ממולאת(המון עבודה) צימס גזר, עוד סוג של תפוחי אדמה, למה סוג אחד לא מספיק, שחס וחלילה אף אחד לא ישאר רעב
,בטח מלפפונים חמוצים על השולחן, יין ולימונדה, בלשוננו דיאט קולה, ולקינוח קומפוט(מרק פירות קר מפירות יבשים, כדי שהאוכל ירד יותר טוב) וכמובן עוגת דבש עם כוס תה, כדי שאם זה לא ירד אז עכשיו בייטח ירד, וכדי לא להעליב את המארחת, פולניה כשרה
אז לוקחים אלקה סלצר לפני השינה, כזה תוסס בכוס מים, ואם הסתנן לכם, ככה בשקט, ובלי לשים לב לרעש שמסביב לשולחן, איזה קוגל איטריות עם סוכר בדבש, צימוקים ואגוזים, אז אכלתם אותה, למה תרגישו בבטן כמו אייזן בטון, ובא שלום על ישראל ושנה טובה לכולם

דולצינה את צודקת כמעט בהכל../images/Emo13.gif

רגל קרושה זה מעדן מלאכים, והאמיני לי כי הכל יורד טוב, ראי את כמויות האנשים (ברובם אינם פולנים) שמגיעים למסעדות וקיטרינג "יהודיים"

פולני, נראה לי ,שכדי לא לבייש את

הפירמה, אני הולכת להכין לחג רגל קרושה, מקסימום קונים בקייטרינג

p a l o m a

New member
דולצי, גמאני גמאני.. אני אלופה בזה

..
אבל תגידי אולי את יודע מתכון לקרעפלך (הבצק בעיקר.. אבל מדויק. כי "ככה וככה" גם אמא שלי אומרת לי.. אני צריכה כמויות מ ד ו י ק ו ת... כ -30 קרעפלך...)
תודה מראש...........

פלומה, אני הולכת לחפש במחברת

המתכונים שלי (הכל כבר במחשב) ואחזור אליך עם המתכון, אישית אני לא עושה קרעפלך, כי זה המון עבודה. יש מוכנים קפואים, אבל צריך לחפש שם את המילוי בזכוכית מגדלת
, אפשר גם לקנות מוכנים בקייטרינג עבודת יד, אבל כדאי לטעום קודם שקונים

p a l o m a

New member
דולצי אמנם לא זאת כוונתך (בניקך)

אבל דולצ'ה זה גם מתוק.. אז את ממש מתוקה וגם נחמדה...ואני מחכה בסבלנות.. החג רק בעוד 10 ימים..קחי את הזמן שלך..

פולני אני חיפאית, וקודם אני חייבת

שמישהו יטעם, אם הוא ישאר בחיים, אז אתה מוזמן

פלומה, תודה יקירה../images/Emo24.gif את שם הניק

שלי השאלתי מ"דון קישוט" לסרוונטס, דולציניאה או דולציניה לפי התירגום של ביאליק, אשר הייתה אהובתו הדמיונית של דון קיחוטה מ- לאמנשה
אז הנה המתכון של הבצק לכיסונים במילוי תפוחי אדמה, אם יצא לך יותר מדי, אפשר להקפיא, או להכין מחצית מהחומרים: 3\1 3 כוסות קמח לבן רגיל (לא תופח), 1 כוס מים פושרים, כף שמן, 4\1כפית מלח. בתוך קערה מערבבים את הקמח עם המלח, מוסיפים לכוס מים 1 כף שמן, יוצקים לאט את המים תוך כדי ערבוב, ממשיכים ללוש את הבצק, מוסיפים קמח במידת הצורך, עד שהבצק מתגבש לצורת כדור שלא נדבק יותר לידיים. מחלקים את הבצק ל- 4, מרדדים כל חלק, בעזרת מערוך, על משטח מקומח מעט, עד שנוצר עלה דק, אבל לא דקיק, הבצק לא קל לעיבוד ותוך כדי רידוד צריך למתוח אותו, קורצים עיגולים בעזרת כוס עם שוליים דקים, או בעזרת מכשיר מיוחד מנירוסטה, את העודפים מרדדים שוב, ושוב קורצים עיגולים וממלאים את כולם במילוי פירה תפוחי אדמה, לאותה כמות בערך
מקלפים 5 תפוחי אדמה, חותכים לקוביות ומבשלים במי מלח עד שהם מתרככים, מסננים את תפוחי האדמה המבושלים ומוסיפים כ- 4\1 חבילה מחמאה, מלח ומעט פלפל לבן\שחור טחון טרי, מועכים לפירה, ממתינים שתפוחי האדמה יתקררו, אחרת הם קורעים את העלה, שמים במרכז העיגול כפית די גדושה של פירה, מקפלים ומדביקים בעזרת האצבעות מסביב את דוגמת הסהרון(חצי עיגול שנוצר מהעיגול המקופל), הסהרונים נדבקים בקלות, את זוכרת כשהיינו קטנות היינו עושים דבק ביתי ממים עם קמח, ממלאים חצי סיר גדול במים, מוסיפים כפית מלח, ומביאים לרתיחה, מחליקים פנימה בעדינות את הכיסונים, אחד אחרי השני, שלא יהיו צפופים יותר מדי, מכסים חצי מכסה, מרתיחים ומנמיכים את הלהבה, מבשלים עד שהכיסונים צפים למעלה, ממשיכים לבשל עוד 5 דקות כדי לוודא שהבצק בושל כראוי, מסננים ומעבירים למסננת, מקררים ומעבירים לכלי סגור עד להגשה, מוסיפים לכל צלחת מרק עוף צח, כף אטריות דקות ומבושלות עם 1-2 כיסונים מחוממים וחתיכת גזר מבושל מהמרק

נכון אפשרי, לזה צריך אולי יותר

מיומנות, כי העמילן שבתפוחי האדמה מוסיף עוד דבק, כך שעל בטוח הם לא מתפרקים, לגבי בשר, לא נסיתי

p a l o m a

New member
וואו דולציניאה (נו כמובן שאני יודעת

את ה"ייחעס" שלך לדון קיחוטה...) אני מודה מודה מודה לך, על היעילות והזריזות... עכשיו לאנותרו לי תירוצים ועלי לקפל השרוולים ולעבודה... אני כמובן אעדכן אותך על התוצאות...

פלומה אשמח לשמוע, כשעשיתי בעבר

כיסונים ממש נאבקתי עם הבצק, וזה עלה לי בהרבה יזע
, אין לי מתכון למילוי בשר, אבל לדעתי מספיק לטגן קוביות קטנות בצל עם בשר טחון במעט שמן, מלח, פלפל שחור, לצנן ולהכין כנ"ל, לא ניסיתי, שווה לנסות

נהוג לקצוץ בשר עוף טחון עם כבד עוף

ביחס של 2/3 עוף ו1/3 כבד בתוספת מעט בצל, מעט מאוד שמן (במחבט טפלון לא צריך כלל, וכמובן מלח ופלפל. המילוי יוצא אוורירי וטעים

למעלה