מתכונים

פולני, אמצתי את המילוי וככל הנראה

אמלא בו את הקניידלך מקמח מצה בפסח

deebeebee

New member
אתמול קניתי קרפלך ברמת גן

טעמתי, ואפילו אבא שלי טעם ואמר שזה לא רע.

אגב פלומה, גם אמא שלי הייתה אומרת

לי ככה וככה
וקצת מזה ויותר מזה, ככה הכל לפי המראה, לא היה לה אף מתכון רשום, הכל היה בראש שלה, גם מתכונים שהעבירה בין חברותיה הייתה מיישמת בעל פה, וכמובן שהיא קראה וכתבה עברית, וגם יידיש כמובן, אבל לפני החגים הייתי עוזרת טבחית שלה, היא הייתה משכימה מבעוד יום, עוד בטרם עלה השחר, והסתכלתי והתבוננתי, ומשם למדתי, יחד עם זה אני חייבת לומר שהוספתי את הנופך והטעם האישי שלי, המושפע מאזורינו המתובל חזק יותר, בדרך כלל.

תותח9

New member
איפה להשיג מוכן ?

אישית אני לא נוגע בדבר הזה (בתקווה שלא אנודה מהפורום
) אבל אולי אביא להורים של אשתי לסעודת החג רצוי מקום באיזור השרון, אם לא - בתל אביב

talia olav

New member
אם התכוונת לרגל קרושה -

בעבר היה ניתן לקנות "על המשקל" במעדני מזרע ברמת אביב ג'. לא ביקרתי שם לאחרונה ולכן אני לא יודעת אם עדיין קיים במצאי. אבל קל מאד להכין לבד - בפרט אם אתה מכין מעוף ולא מרגל בקר. בערך אותה עבודה כמו להכין מרק עוף.

תותח9

New member
אכן, התכוונתי לרגל קרושה

אין מצב שאני אכין את זה, אגע בזה ובטח שאוכל את זה, רציתי רק לעזור להורי אשתי בכל מקרה, תודה על המידע

פוקסי99

New member
זכרונות ילדות

החזרת אותי אחורה בזמן, לשולחן החג של הוריי שהיו פולנים אמיתיים. וזה בדיוק השולחן שנפרש אצלנו בחג. אין תחליף לגיפילטע פייש, למרק פרות יבשים, לרגל כרושה (מרגליים של עוף). לברווז ממולא(מילויי בגוון שחור שעד היום אני זוכר את הטעם). אבל מי יכול לגרום לי נחת ולמצוא עבורי את המתכונים לשולחן חג פוקסי

נסה בגוגול לחפש לפי שם המתכון

שמביאים אנשים שקיבלו את סודותיו מבית הוריהם, אך רבים מוסיפים נופך אישי משלהם, יש גם ספרי בישול מהמטבח היהודי של מזרח אירופה, סביר להניח שתמצא שם פחות או יותר את מבוקשך, כי את זה מקבלים על ידי התבוננות ועזרה לאם או לאב בתהליך הבישול כשלעצמו.

p a l o m a

New member
פוקסי את/אתה ...../images/Emo8.gifיודע/יודעת ../images/Emo6.gif

שרגל קרושה מרגלי עוף (שגם אמי עשתה מטעמי חסכון כמובן...) קוראים לזה חאלאדייעץ CHALADIETZ אני חושבת שהמילה ברוסית ולא בפולנית

פלומה גם אמא שלי עשתה לפעמים רגל

קרושה מרגלי עוף, ובכלל מעוף אחד, על כל חלקיו, הפנימיים והחיצוניים, אכלנו כולנו כל השבוע

אמא שלי כבר התחילה להתכונן לחג..:)

זא לתכנן איך היא עומדת עכשו שבוע לבשל במיטבח,להתיש את עצמה ואחכ לקטר על זה בהנאה ולשאול על כל מאכל שנכון שהוא גרוע(היא פשוט מזוכיסטית בטירוף!).אמא שלי התקדמה יותר ואת המתכונים היא רושמת על פיסות נייר(חס וחלילה מה פתאום ספרי בישול????)המפוזרות במגירת המיטבח בערימות קורסות,לאחרונה פתאום היא החליטה לחלוק לי את הכבוד לצפות בה בפעולה אבל עדיף שלא... שלכם חנה גונן

חחחחחחחח../images/Emo6.gif אמא פולניה פולניה../images/Emo45.gif

אמא שלי, הייתה נוהגת להפציר כל הזמן בסועדים, ביידיש כמובן, תאכלו, תאכלו, לא אכלתם שום דבר, למה אתם לא אוכלים, משהו לא בסדר? תאכלו נו תאכלו מה קרה, אוי ויי וכמעט מתחילה לבכות מרוב צער, הקיצר עד שכולם לא שיחררו את הכפתורים והסירו את החגורות והאבזמים, והנשים כמעט התעלפו ופתחו כמה רוכסנים, היא לא נרגעה, רק כשכולם היו כבר מעולפים, אדומים, ולא נותר בהם אפילו כח להניד עפעף, רק אז היא נרגעה והבינה שמשימתה מולאה כראוי. לא יודעת, אבל לאמהות הפולניות יש תכונה שהן כל הזמן רק רוצות להאכיל את ילדיהן, זה משהו גנטי אני חושבת, עוד מהימים שיהודים היו עניים, מרובי ילדים והדאגה העיקרית הייתה לדאוג לכך שהם יגדלו כראוי.

וברוח זו דולצ'י...../images/Emo24.gif

אני מוזמנת לערב חג אצל המחותנים שלי... ואני רוצה להכין משהו לקינוח, משהו "סוף הדרך" כלשון הצברים. יש לכם הצעות??? מתכונים מעניינים?

באהל''ה, כמובן עוגת דבש זה תמיד

טוב, פאי תפוחי עץ, מוס שוקולד על מרנג, מוס שוקולד בלי מרנג: אפשר לעשות 2 שכבות, 1 משוקולד לבן ו- 2 משוקולד חום ולקשט למעלה בדובדבנים, פירות יער, סלט פירות מפירות טרופיים מיוחדים, במרכז הקינוח שימי זיקוקין, והדליקי אותם בזמן הגשתם, זה מה זה מרשים ומרנין ומיפה, ואת עוגת הדבש אפשר לאפות בתבנית דמויית סיר פלא, או בתבנית קוגלהוף ובחלל שנוצר במרכז העוגה לשים צרור קטן של פרחים שטופים. זה מה שעולה בדעתי כרגע

הלינקה

New member
די לדבר על מאכלים פולניים../images/Emo88.gif

אני זורקת כאן רעיון לגמרי מטורף: - מפגש בחג, שכל אחד יביא את המאכל הפולני שהוא מומחה בו. אני מומחית בגפילטה פיש, ויש לי ציידנית. מה אתכם?

ואני מרימה את הכפפה...

על איזה מועד מדובר? אולי ביום שבת באיזו חורשה? המ עוד... שהריר שלי עדיין נוזל ומחכה למאכלים של פאלומה, דולצ'י וטליה
. ואולי גם TJ יביא לנו מהמאכלים הטעימים שהוא מכין, ויהיה נציג הגברים הפולנים הבשלנים שבפורום. האחרים יגיעו עם מפית לצואר.

למעלה