מתכון לבצק פיצה?

Maldini Girl

New member
מתכון לבצק פיצה?

לא יודעת מה עובר עליי, אבל בא לי לנסות להכין מחר פיצה.כזאת עם בצק מוצלח וכיפי.
אשמח למתכון לבצק פיצה על בסיס של קמח לבן (לא מחמצת או משהו כזה כי אין לי), אין בעיה להתעסק עם שמרים בתנאי שיהיה הסבר טוב לאיך להכין את הבצק :)
אשמח אם תוכלו להגיד לי לאיזו כמות בערך מספיק הבצק (אני צריכה כמות די קטנה, כמות של פיצה אחת או שתיים אישיות, אז פשוט לדעת אם צריך לחתוך בכמויות)
תודה מראש.

בבקשה

שלום
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-df29cf2e4721731006.htm

הבצק:
למרות האמור ב-1:
שמרים יבשים: חשוב שהתאריך שלהם יהיה בתוקף!
שמרים: אוכלים סוכר. מלח הורג אותם. גם מים חמים מדי!
מציע לערבב את השמרים עם הסוכר במים חמימים למגע יד.
לתת לזה לנוח כ-10 דקות בטמפ' חדר, עד שהשמרים יצרו קצף לבן עדין למעלה.
ואז להוסיף את לקמח, עם יתר חומרי הגלם.

אפיה:
מומלץ לרכוש מגש (עגול) של אבן שמוט.
להכניס לתנור על מדף רשת.
לחמם את התנור לחום הרצוי עם האבן.
להניח את הפיצה על האבן (החמה).

בהצלחה

Maldini Girl

New member
תודה, כמה שאלות

1. ניסית פעם את המתכון? יצא לך מוצלח?
2. לא ציינת במתכון שלב של התפחה? אני מניחה שיש כזה? האם אתה יודע להגיד לי בערך זמנים?
3. אתה יודע להגיד לי בערך איזו כמות יוצאת?
(יש אבן שמוט, תודה)

תשובות

שלום
לא עשיתי פיצה אבל עשיתי לחם. הבצק דומה.
אפשר לתת התפחה אחת ל-20 דקות. ואח"כ לרדד לפיצה. הרידוד מוריד את הנפח
אבל מחזק את הקשרים (גלוטן).
מה הבעיה עם הכמות? מקסימום לא תאכלו, הלכה כוס קמח וכפית שמרים יבשים...
הפיצה תצא טעימה, טוב שיהיה עוד

shlang

New member
מומלץ להוסיף חצי כוס חלב תמורת מים

בכמות זהה , מתקבל בצק רך

רוני1955

Active member
פיצה

אני מכין הרבה פיצות. מהכמות שיש במתכון אני מכין 4 פיצות, ואפשר לעשות כמובן רק חלק, וחייבים לשמור על היחסים. את הרוטב אפשר להכין לפי המתכון, ומה שישאר לשמור בהקפאה. המתכון כתוב בצורה בה אני מכין. מכיוון שפיצה צריכה חום גבוה וזמן קצר, יש לי טאבון חשמלי שקניתי ב 150 שקל בדאלית אל כרמל. במתכון שלי אין סוכר, והוא עובד מצוין.

פיצה
1 ק"ג קמח
25 גרם שמרים יבשים
50 סמ"ק (5 כפות) שמן זית
10 גרם מלח
600 סמ"ק מים (אם יש צורך מוסיפים תוך כדי לישה)
לשים היטב לקבלת מרקם אחיד. לזכור!!! את המלח מוסיפים אחרי לישה חלקית. מלח על השמרים הורג אותם.
נותנים לתפוח עד הכפלת הנפח.
מרדדים לעובי הרצוי (כל אחד לפי העדפותיו)
יוצקים את הרוטב, שמים גבינה צהובה או מוצרלה, על זה שמים כל מה שמתחשק, ולטאבון החשמלי ל 4 דקות.
הרוטב:
בערך 800- 750 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסה)
קופסה קטנה רסק עגבניות
200 גרם קטשופ
אורגנו, בזיליקום, שום, מלח, פלפל (לפי הטעם)
מבשלים בערך 15 – 20 דקות
אם הרוטב סמיך, להוסיף מים.
לבשל לקבלת מרקם וטעם. לטעום ולראות שזה בסדר.

Maldini Girl

New member
תודה רבה על המתכון, שתי שאלות

אמורה להיות בעיה אם אמיר את השמרים היבשים בטריים?
בנוגע למים- האם גם במתכון שלך כדאי מים חמימים/ להמיר חלק בחלב? או שאין צורך?
&nbsp
האמת שיש לנו גם טאבון חשמלי מצוין. אני מתלבטת אם להדליק אותו עבור פיצה או שתיים. אז או שאתפשר על התנור עם אבן שמוט או שאנסה בכל זאת בטאבון.
&nbsp

רוני1955

Active member
המשך

זה המתכון שלי. לא ניסיתי עם שמרים טריים, ואין לי מושג מה היחס ביניהם מבחינת כמויות. בקיץ אני שם מים מהברז, ובחורף מים חמימים. אני לא ממיר לחלב, רק מים. אני לא יודע איזה טאבון יש לך. זה מה שיש לי:

yair_bar

New member
מנהל
מתכון לבצק פיצה

בצק אמיתי לפיצה מכיל 4 מרכיבים בלבד:

קמח, שמרים, מים ומלח.

היחס:

1 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
650 מ"ל מים

תלושי במיקסר במהירות איטית במשך 2 דקות ואז במהירות בינונית עוד 7 דקות.

תכסי עם מגבת ותשאירי לתפיחה של 20 דקות

בינתיים תכיני על השיש 3 שקיות ניילון ותשמני אותן עם מעט שמן.

תחלקי את הבצק ל-3 כדורים ותגלגלי אותם מבפנים החוצה עד שפני הבצק חלקים. מצרף קישור לסרטון שתוכלי לראות את התנועה

תניחי כל כדור על שקית ותשמני מעט את כפות הידיים ותלטפי כל כדור בצק (זה מונע קרום של התייבשות על פני הבצק בתום התפיחה).

תכסי כל כדור בשקית נוספת ותוודאי שהשקית מכסה את כל הבצק.

תתפיחי 45 דקות נוספות.

הבצק מוכן לעבודה.

על מנת לפתוח את הבצק מכסים אותו בקמח מכל הצדדים (נהוג להכין ערימת קמח על השיש ולהפוך את הבצק מכל צדדיו.

תרדדי על משטח מקומח מעט, תעבירי את הבצק בין הידיים כדי להעיף את שאריות הקמח ומשם לתבנית.

Maldini Girl

New member
תודה על המתכון, נשמע מצוין. ושאלות...

בדומה לשאלות ששאלתי אחרים
מקילו אני מניחה שיוצאת כמות די ענקית?
המים- צריכים להיות חמימים? פושרים? לא משנה?
האם ניתן להמיר את השמרים היבשים בטריים?

רוני1955

Active member
אני חייב לך התנצלות.

אני הבנתי מהתגובה שקדמה, שהבצק שאני מכין הוא מזויף, כי מישהו הביא "בצק אמיתי לפיצה". לכן, אני מתנצל.
בשבת האחרונה הכנתי 4 פיצות לארוחת צהריים, לפי בקשת הקהל. מצורף סרטון מהשבת האחרונה. הבת שלי צילמה, הבן ערך, אני העליתי ליוטיוב. התוספת כאן היא בצל מטוגן. אני מציע להתעלם, כי זו פיצה מבצק "לא אמיתי" (הערה: זו לא באמת המהירות שבה אני עובד...).
https://www.youtube.com/watch?v=GYF9C2j877k

Maldini Girl

New member
אני מקווה שלא נפגעת ממני?

אני חושבת שהגבתי בכבוד לכל מי ששלח לי מתכון, הודיתי ושאלתי שאלות המשך כדי שאוכל בסוף להחליט באיזה מתכון להשתמש. אגב, עוד לא החלטתי.
אני מעריכה מאד את המתכון שנתת לי שנראה מצוין והוא בהחלט אופציה. אני גם מעריכה את זה שענית לי על שאלות.
אני אפילו לא ייחסתי חשיבות למילה "אמיתי" שכתב יאיר ולקח לי כמה רגעים להבין בכלל על מה אתה מדבר.
בכל מקרה, כל המתכונים נראים טובים ובטח בקרוב אגיע לסופר להשלמות ואז אחליט איזה מתכון אני מכינה.
המון תודה ושבת שלום

רוני1955

Active member
להיפגע ממך?

על מה ולמה? שאלת שאלות, קיבלת תשובות, והכל בסדר. גם מיאיר לא נפגעתי. זה פשוט היה קצת מגוחך בעיני שמישהו מחליט שיש "מתכון אמיתי". כאילו מתכונים אחרים הם "מזויפים".
למעשה הגבתי למה שהוא כתב כי חיפשתי תירוץ להכניס את הסרטון.....

רוני1955

Active member
נכנסתי לאתר שלהם.

ההגדרות מדברות על שני סוגי פיצה בלבד, והמתכון של הבצק שהבאת לא דומה מבחינת הכמויות או התהליך למה שכתוב שם. לכן אם קובעים עובדות, אז עד הסוף.

למעלה