מתי מפגש פורום ?

marceloros

Member
מנהל
תשובות

אני מעריך את הכנות שלך ואני אענה לך גם בכנות וסליחה אם זה יהיה מקיף מדי.
אני גם משיב לא מעט באופן אישי ולא בתפקידי כמנהל הפורום, כי בסה"כ אני גם בן אדם שאוהב סקי ונוסע לסקי ולא רק בעל תפקיד.
&nbsp
התשובה של תומר מאוד נכונה. נהוג, אולי בתור ירושה מאלונה, שיתקיים משהו במפגש מעבר לסתם פטפוטים.
סקירה קצרה על המפגשים שהייתי בהם: היו אלבומי תמונות של אלונה, הרצאת קפה וטעימת משקאות מטעם אילן, הייתה תצוגת עפיפונים והרצאה של נתי, הייתה טעימה מהאופניים המיוחדים של דורון, מה שכחתי? כמובן היתה המסיבת פרידה מאלונה + מסיבת פרה-סקי עם הנאום המהמם שלי (סתם..אני לא דברן גדול).
באמת ממליץ לך להגיע פעם, גם נחמד לפגוש חברה וגם מעניין, וגם אשמח לפגוש אותך.
&nbsp
לא קל לארגן מפגש, לא קל תמיד למצוא תוכן, לא קל למצוא מועד שיתאים לרוב.
הפעם החלטתי אני לנסות להזמין את מעוז, וגם זה לא קל בכלל.
הוא לא באמת מגיע כסוכן ליריד סקי ומכירת חופשות, הוא מגיע על חשבון זמנו הפרטי ועל חשבונו ומרחוק. בעיקר לפחות מבחינתי גם כי מאוד ביקשתי שיגיע. לגבי הצד שלו אתה מוזמן לשאול אותו. אני רק יכול להגיד לך שהוא בכלל בעד מועד מאוחר יותר, פשוט כרגע הפורום וענייני הסקי בשנת קיץ.
באופן אישי הייתי מוסיף שוב ברשותך המלצה לפגוש אותו פעם. אני השתמשתי בשרותו כסוכן לראשונה השנה, ובאמת היה מאוד טוב כמו בכל העדויות ששמעתי לפני, וגם זכיתי לפגוש את האדם הנהדר שמאחורי התפקיד.
&nbsp
החלטה נוספת שלקחתי הפעם ובכוונת תחילה כדי שלא יהיו שינויים, הייתה לתאם מועד עם המארח אילן, ועם מעוז ואז להצהיר על כך. מבלי לערוך סקר תאריכים עם כל הבעייתיות שבכך, תמיד יהיו באמת כאלו שיצא להם בזמן לא נוח וגם עלולים להיפגע.
לכן כאשר "האייטם" של המפגש הפעם לא יכל להגיע, רשמתי שנבדקות אפשרויות, בדומה למה שנעשה כאשר אלונה לא יכלה להגיע אז לאייטם מסיבת הפרידה ממנה. בינינו לא פורסם שום שינוי כי כנראה הייתי משאיר את התאריך על כנו בכל מקרה, ובינינו לא הרגשתי התעניינות מאוד גדולה הפעם ובהתייעצות אופליין עם חלק מאלו שכן התכוונו להגיע, אמרנו ניפגש, נהנה, ונקווה לראות את מעוז בהמשך.
&nbsp
לגבי הניסוחים שלי שציטטת.
זו צורת הניסוח שלי, אין פה איזה משהו חבוי או תמלוגים או הטבות.
לפעמים זה קצת בהומור ולפעמים קצת בהגזמה, כן בניסיון לרתום עוד אנשים לעניין.
הנסיעה השנה, נסיעת הפורום 2015, תכלס יצאה במקרה אני חושב שכבר ציינתי זאת בעבר. אני לא לוקח קרדיט אמיתי על כך חוץ מאשר בהומור.
אבל באמת יצא לכולנו להיות ביחד עם חברה נהדרים שנורא רוצים לשחזר זאת השנה, ורוצים גם שיצטרפו עוד מהפורום אם נצליח בכך, לכן גם התחלנו מוקדם.
לקרוא לזה נסיעת פורום זה באמת יותר עניין שיווקי, אבל שלי ולא של אף אחד אחר. כמו גם הניסוח או ניסיון שמעוז יהיה הסוכן. עסק גדול אין פה, הייתי שמח שנגיע ל-25 ומעלה נוסעים, שיהיו גם 100, שבאמת כל הפורום יבוא! שנזכה גם לדיל לכולנו, שתהנה גם אתה, אבל בינתיים כנראה שלא.
בסיכום זה לא שיווק לסוכן, זה אולי בקושי שיווק לנסיעה ושיווק למפגש. אני עדיין מנסה לשכנע את מעוז שיתן איזו הרצאה בנושא אחר מנקודת המקצוע שלו, שוב זה אני וללא שום כוונות רעות.
אם מישהו יכול לעזור להשיג מישהו בתחום עניין אחר שיגיע, אשמח ובכיף, לא משנה לי מהיכן או מאיזו סוכנות. תאמין לי זה לא פשוט אנחנו לא מביאים קהל גדול כדי שמישהו ישמח לתת חסות או להתאמץ.
&nbsp
מקווה שעכשיו זה יותר ברור, אם תרצה לשוחח בעניין באופן אישי דבר איתי, אין לי בעיה גם להרים טלפון.
&nbsp

משהZ

New member
תשובה

אני גם בעד שיהיו תוכן למפגש אולם לא פרסומי נטו...
&nbsp
יכול להיות לא מעט אפשרויות לתוכן כגון:
איך שומרים על הציוד/ אכסון נכון עד לחופשה הבאה השחזת סכינים ווקס נכון סוגי ווקס כביסה לפרטי לבוש וכו'
התאמה של ציוד לגולש (גובה משקל סוג הגלישה נסיון וכו'),
אתרים שונים בעולם הצגה של המקום (ממש כמו בהרצאה שבלמטייל)
לבוש נכון לספורט חורף בתנאים קור/ קור קיצוניים/ לבוש נכון כשלא פעילים (לבוש נכון..)
השרדות בשטח (בעיקר בהשלכה לנושא האופ פיס, מה עושים שנתקעים)
אופ פיס ציוד שכדי לקחת
צילום בחופשה...
וזה שליפה מהמותן לא חסרים נושאים לדון בהם...
&nbsp
מרסלו
יתכן שזה נעשה בתמימות אך בכל זאת זה נראה לא הגיוני שכל שנייה משהו מהלל בעל מקצוע מסויים ורק אותו.
ומפגש הפורום הופך להיות בסימנו
אין ליד דבר נגד הבחור אך עודף פרסום לדעתי דווקא פוגע ולא עוזר... (בכל מקרה מאחל לו רק פרנסה טוב,)
&nbsp
אין ספק שלא קל לארגן מפגש בטח לא לשביעות רצון הכלל אך עם זאת העניין נראה לא הכי טוב ולכן כתבתי את דעתי על כך...
&nbsp
לגבי התזמון "פשוט כרגע הפורום וענייני הסקי בשנת קיץ."
בשביל זה יש הנחה על הזמנה מוקדמת...
&nbsp
&nbsp

marceloros

Member
מנהל
אז תודה שהפנת את תשומת ליבי

על כך שהצורה בה אני מציג את הדברים היא כ"כ מקוממת.
אני רק חוזר ואומר שאין לי שום כוונות נסתרות או רווח או הטבות, לא לי ולא לאיש.
אני כן כידוע מכבד את האיש, ובמיוחד אחרי שרכשתי אצלו באופן אישי שרות וניסיתי בעצמי. ממש כמו שאני ממליץ על אירן בענייני בולגריה מבלי להתנצל למה אני לא ממליץ על פינגווין (למשל, שיש להם כאן ביקורות טובות גם) או אחר.
&nbsp
אני מבין שיש לך התנגדות כללית לענייני סוכנים וסוכנויות, בהמשך לויכוחים הותיקים בפורום מה עדיף וכדומה.
מהבחינה הזו מעוז הרוויח את מקומו בפורום וכנראה את אהדת חלק מהקהל, בכך שהוא גם תורם כאן מעצמו.
בסופו של יום סוכן נסיעות זה גם מקצוע, עם ידע שנלמד וניסיון שנרכש. לא של בן אדם אחד שמארגן לעצמו נסיעות מעולות, אלא של הרבה אנשים שנסעו.
אם מפריע לך שזה רק איש אחד מסוכנות אחת, שוב אתה מוזמן לנסות להזמין לכאן נציגים מסוכניות אחרות. שיעקבו, שישיבו על שאלות באופן מקצועי, כפי שאתה ואחרים יכולים להשיב על ארגון עצמי.
אישית אין בעיה שמדובר ברק גולש אחד שהרוויח לעצמו את הזכות עוד לפני.
אגב, בפעם הקודמת (מזמן כבר), הזמנתי פעם ראשונה קלאב דרך סוכן מורשה (אחר) ולא דרך הקלאב אחרי המלצה מכאן. כך נחשפתי ליתרונות למשל בזמן לקבלת מענה, כלומר שרות. כל זה באותו מחיר בידיוק. כיום יש תחרות ומפנקים אותך החל מביטוחים חינם ועד ביגוד, זה ממש לא מדוייק לומר שאין הבדל, אני מבין שאתה לא מדבר מניסיון.
&nbsp
אם לסכם, אתה יכול לכעוס עלי אבל לא על מעוז, זה בטח לא בא ממנו. הוא מעולם לא נדחף גם אם ממליצים על מישהו אחר.
הרצון שיגיע למפגש כאיש מתחום תיירות החורף הוא שלי, אני פונה למי שאני והפורום מכיר, כי מי ידבר איתי באמת מסוכנות אחרת? ישאלו כמה באים ואם זה פחות מ-50 יתאמצו?
סה"כ ובשיחות עם אנשים שמגיעים ועם אנשים שמעוניינים לנסוע, כן רוצים לשמוע רעיונות לנסיעה. אף אחד לא בא עם פנקס צ'קים אתה יכול להיות רגוע.
&nbsp

משהZ

New member
מרסלו אין לי דבר (וכבר אמרתי זאת)

מרסלו אין לי דבר או חצי דברנגד מעוז (וכבר אמרתי זאת) זה עסוקו וזכותו להתפרנס (ושיהיה לו בהצלחה)
אין לי גם דבר אישי נגדך, אולם לדעתי לא היה ראוי להציג מפגש פרסום כמפגש פורום...
או לכל היותר להציג זאת בריש גלי
אני מסכים שמעוז כותב כאן לעיתים ונותן עצות, הטענות לא אליו.

בעניין אם צריך סוכן/ משרד נסיעות/ כל דבר אחר, זה לא הדיון את תשובה לבחור שהגיב מעל...

marceloros

Member
מנהל
העניין שזה לא מפגש פרסום !

כן רוצים לדבר על לנסוע ביחד שוב.
גם אתה מוזמן וכפי שתומר רשם אתה יכול להצטרף ולהציע חלופות כראות עיניך.
היות ואתה לא יכול להגיע אתה יכול לעשות זאת גם דרך הפורום.
&nbsp
רק לידיעה אני, נכון להיום, לא יכול להצטרף ב-2016 לשום נסיעה, אבל אני אשמח לעזור למי שכן יכול.

marceloros

Member
מנהל
נ.ב. הפעם בקצרה אני מקווה

נושאים כמו שאתה מעלה הם מעולים.
שאל את רובי, סליחה שוב כי אני מכיר אותו מהפורום אבל מעולם לא רכשתי אצלו כלום, כמה פעמים ביקשתי שיגיע, שירצה על משהו, נושא לבחירתו כאיש מקצוע שמתעסק וחי מהספורט הזה, ללא הצלחה.
אחת הסיבות שלו לסרב להבנתי היא שיבואו אנשים בידיוק כמוך ויתלוננו שזה ממוסחר.
מה אני אגיד לך, אני לא מעיז להתקשר למקום אחר ולבקש חסות, אני לא יכול להתחייב כמה אנשים יגיעו.
&nbsp

משהZ

New member
הוא צודק זה בעייתי מאוד, לדעתי זה יפגע בשמו הטוב

כי בתור בעל עסק קשה להיות אביקטיבי,
מרבית האנשים בהרצאה שכזאת יכוונו לציוד שלהם
וזה דבר טבעי
לכן היה חשוב לי שיגידו שזה כנס ספציפי .... ולא מפגש פורום.

אין צורך להתחייב על כמות אנשים אפשר להסביר שזה פורום פתוח וכו'
מפגשים יכולים להיות על דשא או בפארק כזה או אחר עם קרבה לבית קפה כזה או אחר (אפשר לשבת בספונטניות עם כמות האנשים שהגיע)
כל מה שצריך זה נושא שיחה ומשהו שיוביל את הדיון בצורה עניינית (והתאם לנושא שנבחר, אפשר לבחור מראש)

שלא תבין לא נכון ישר כוח על הארגון (אך בכל זאת העניין הנ"ל מאוד מפריע ...)

tomersi

New member
צודק, בשביל מה צריך לשבת בבית קפה?

נשב במקום, עם קרבה לבית קפה, יש אחלה ספסלים בתל אביב, כל אחד יביא סנדוויצים מהבית, (רצוי עם מרגרינה ומלח, שזוגלובק לא יגנבו אותנו).
תרמוסים עם נס קפה עלית ותה (לא תה ירוק או תה בטעמים, עובדים עליכם! תה רגיל)
מים מהברז (לא לקנות מים מינרליים עובדים עליכם!!!)
איך כתב יוסי בנאי לגשש ב"חתונת הדמים":
אפשר לעשות אירוע, מתחת לאיזה קיבוץ, מעל כיפת השמיים..."

Cמן רשום

New member

o h a d d

New member
זו יוזמה של קבוצת חברים ולא משו ממסדי

אתה יכול לארגן מפגש נוסף מתי שנוח לך ואשמח להצטרף. אין בתאריך הזה הזה משו מיוחד לעומת כל תאריך אחר ולכן אני חושב שגם אם יזוז התאריך אחוז האנשים שיוכלו להגיע יהיה זהה.
משום שטיול הפרום הבא יתגבש במפגש זה, עבור חלק גדול מחברי הקבוצה (כולל אני) חשוב שתהיה חוות דעת מקצועית ואינפורמציה. בנוסף, כאשר מארגנים טיול חשוב שהפרטים, לרבות הסוכן, יהיו מקובלים על הרוב. לדעתי מעוז הוא סוכן שעונה להגדרה.
מה שאתה טוען היה אולי נכון במסגרת ממסדית. אבל ארגון המפגש אינו כזה, הוא אפילו לא יוזמה שקשורה בתפוז (שאוסר קיום מפגשים) אלא יוזמה של קבוצת חברים שמשתמשים באינטרנט לתקשורת.
אשמח אם תוכל להגיע, אתה באמת לא חייב לקנות דבר מאיש, אתה יכול להביא יוזמה משלך ונשמח לשמוע.
אוהד

tomersi

New member
עזוב אוהד, אין טעם לשכנע את הצודקים תמיד.

הם הצודקים תמיד בכל, האלוהים והנביאים להם.
לך נסה להסביר להם, שלא כל דבר זה אינטרסים צרים, ולא כולם מנסים לעבוד עליהם כל הזמן.
אח"כ אתה רואה אותם, היודעים הכל, מחפשים פה בפורום, מישהו זר, שיסכים לנסוע איתם לסקי, כי אף אחד לא רוצה לנסוע איתם.....
ושלא תעיז להגיד שנהננו שמעת?!?!?

משהZ

New member
אוהד הנקודה היא פשוטה

היה צריך לכתוב בצורה גלויה שזו מפגש לצורך פרסום שיווק וכו'
ולא להציג זאת בתור מפגש פורום רגיל ותמים.

מי שנוסע עם כל סוכנות שהיא שיהנה כאן זה לא העניין.
אם מתארגנת קבוצה לנסיעה שיהיה להם בכיף שיבחרו את נותני השרות שמקובלים על הקבוצה ושיהנו.
אך מנגד אם המפגש בנושא הקבוצה הנוסעת,
תעשו מפגש של "הקבוצה הנוסעת" עם נותני השרות הרלוונטים אך לא לקרוא לזה מפגש פורום...

tomersi

New member
נסביר זאת שוב, זה לא היה מפגש לצורך פרסום שיווק וכו'!!!!!!!!

זה לא להאמין....
מעוז הוזמן למפגש, לא בשביל למכור חבילות סקי!!!
מעוז הוזמן על ידי מרסלו ולא הזמין את עצמו, או הציע את עצמו!
הוא הוזמן בשביל לדבר! לא בשביל למכור, ולא בשביל לנסות לדחוף לאף אחד שום דבר, ולא בשביל לנסות לעבוד על אף אחד חס וחלילה.
חלאס עם זה כבר!
הסבירו לך 10 פעמים תפנים.

natyh

New member
אז תיפגש איתו ועם מרסלו בחיפה .

אני אישית מבטיח לא להגיע ולא לקלקל ... לא הוא ולא אתה הופעתם למפגשים הקודמים אז אולי מי שמקלקל זה אתם ?

חבל היתה מסורת נחמדה שאלונה החלה בה .
אם מרסלו לא מבין מה הוא עושה כאן אז כדאי שמישהו יסביר כדי לשמור על קיום הפורום הזה שעדיין קיים .
אך בגישה הזו לא להרבה זמן .

marceloros

Member
מנהל
היות ועוד לא הבנתי אז אולי תסביר

מבטיח שאם טעיתי אני אשב עם אולמרט מרצוני

marceloros

Member
מנהל
משה נגעת בנקודה חשובה

היה רעיון לעשות מפגש רק למי שהיה בלזארק ומעוניין לנסוע שוב, ואולי עוד כמה שלא היו אבל מתעניינים לפעם הבאה.
רק הקבוצה הקטנה הזו לא סגורה ולא אגואיסטית וכדומה ולא רוצה להפוך לכזו.
לכן פה אחד הוחלט שמעוניינים להזמין את כולם!
&nbsp
מצטער שמבחינתך זה יצא הפוך על הפוך.

משהZ

New member
מרסלו

רק יהיה נחמד שיודיעו על מפגשים שהם בעלי אופי "ספציפי" ומיועדים למטרה ספציפית
נחמד שהחלטתם לשתף את הכלל אבל אולי תשתפו אותם לפני בסיבת הכינוס?
&nbsp
קצת מבעס להגיע מרחוק ולגלות שזה שמטרת המפגש "מעט שונה" וזה בכלל התארגנו לנסיעה לשנה הבאה...
&nbsp
בכל זאת לדעתי מפגשי פורום צריכים להיות נטרלים עד כמה שניתן.

marceloros

Member
מנהל
ולא הודענו?

לא רשום מה יהיה במפגש? רשום במפורש ללא שום הסתרה או הטעיה או מטרה מעט שונה.
הרי מהסיבה שרשמנו התרעמת לא?
&nbsp
כשאני מדבר על "נסיעת הפורום 2016" הכוונה לעניין כמה שיותר אנשים לבוא לנסיעה כזו.
ברור שזה לא מעניין כ"א ולכן לא הושאר עניין זה כבודד במפגש.
"ענייני סקי אחרים" נוגע לבקשה שלי לחשוב על משהו מעניין מתחום הנסיעות שיעניין כ"א - דוגמה לרעיון שהעלאתי זה סיפורים מצחיקים מתחום התיירות.
תמונות מהחופשות לא מדובר בתמונות שלנו, אותן כבר ראיתם כאן, מדובר גם בתמונות של כל מי שבא. בכלל את הרעיון הציע שחר שלא היה איתנו בנסיעה אבל כן במפגשים קודמים.
יותר מזה מה שביקשתי זה להציע הצעות, רעיונות, מקומות, נכון לנסיעה, אבל גם באופן כללי. אם בא מישהו ומציע את בקירה שאף אחד לא מכיר, זה מעניין לדעתי (מבחינתי לגבי בקירה כבר בדקתי את המקום, מחירים והכל וזה לא היה קורה לולי הייתי פה בפורום).
&nbsp
שים לב גם מה הסעיף הראשון שנרשם:
"נפגוש חברים, נשתה קפה משובח וכל מיני בומברדינוס למיניהם, מוזיקה טובה ומי שרעב גם ימצא משהו טוב בתפריט"
זה לא סתם נרשם ראשון, כי זה גם העיקר, גם בכל מפגש שהיה.

סקיטוב

New member
מדינה חופשית

משה היקר שלום,
בינתיים אנו חיים במדינה חופשית(יתכן ובעתיד זה ישתנה).לפיכך כל אחד יכול להתכנס מתי שהוא רוצה והיכן שהוא רוצה.אתה כמובן רשאי להצטרף אבל לא חייב.לא מבין מדוע אתה מתעקש לקלקל לאנשים את הרצון להפגש.אגב בגישה שלך המפגש בבית הקפה הספציפי הוא גם בעייתי שכן הוא "מקדם מכירות, עבור אילן הבעלים של המקום.

למעלה