מתי יודעים ש- enough is enough?

לא מפה1

New member
מתי יודעים ש- enough is enough?

אני נשואה מזה כשנה וחצי לגבר עקשן,כוחני ואלים מילולית לעתים, ונמצאת כרגע בהריון. לאחרונה הוא הפגין אלימות פיזית כלפיי ("הצליף" בי באמצעות חולצה שלו) תוך כדי הפגנת אלימות מילולית- צרח עליי שאני פסיכית מס' פעמים ושההריון מעביר אותי על דעתי. (כל זה בגלל שזירזתי אותו לצאת מהבית וניסיתי לעזור לו ללבוש את החולצה) איך יודעים מתי זה מספיק? מתי כדאי לפרק את החבילה? אנחנו כן אוהבים אחד את השניה ואני כן רוצה להישאר איתו, רק שבכל פעם שאני מציעה שנלך לטיפול זוגי הוא לא מסכים בשום פנים ואופן, ומספר לי שהיה כבר פעמיים בעבר וזה לא עוזר, ומזכיר את המצב הכלכלי הלא מזהיר שלנו- שכביכול אין לנו כסף להוציא על טיפול זוגי מאחר ואני כעת לא עובדת. הוא התנצל עשרות פעמים, בכה ונשבע לי שהמקרה הזה לא יחזור על עצמו, איך אפשר להאמין? איך הוא יוכל לטפל בעצמו לבד אם אין לו את הכלים? אני חייבת לציין שמקרה זה קרה כבר בעבר- חטפתי "הצלפה" עם מגבת מטבח, בכל הכח, רק בגלל שטפטפתי לו בטעות טיפה של אבטיח על חולצה, כשהוא בדיוק גיהץ.

עזרת לו ללבוש את החולצה... ??? הרגת אותי

ועכשיו אחרי שצחקתי, אכן ההריון מעביר אותנו למצב של אממ.. עצבנות יתר, אותי בכל אופן. שום סיבה בעולם לא מצדיקה אלימות !!! אם את מחליטה להשאר איתו, שלחי את הבחור לטיפול בכעסים שלו ! סקרנות, איך הגעת עם האבטיח לחולצה ?

לא מפה1

New member
אני כותבת מתוך מצוקה ובלבול

אם זה מצחיק אותך את לא חייבת להגיב. אני מצפה לתשובות בוגרות ומנומקות. ואם היית קוראת בעיון, היית שמה לב שהוא לא מוכן בשום פנים ואופן ללכת לייעוץ על מנת לטפל בכעסים שלו, ככה שלא עזרת לי.

סליחה חביבתי,

אבל מאד לא בוגר להלביש את הבעל. לא מתכוון ללכת לטיפול ? אל תהיי שם. זאת העיצה שכתבתי לך. מנומקת ובוגרת ? אין שום סיבה שתצדיק אלימות ! נתפסת לזה שצחקתי ? מתנצלת.

אייבורי

New member
חולק על דעתך

המין האנושי אלים מטבעו. כאשר תוקפים אותך פיזית, אלימות היננה פתרון לגיטימי לגמרי. כאשר מדכאים אותך כעם, התקוממות אלימה הינה פתרון לגיטימי דווקא גנדי שמוביל שינוי בדרך לא אלימה מהווה יוצא מין הכלל המעיד על הכלל. לכל אדם יש מרחב אישי, כניסה למרחב הזה נחשבת אצל כל בעלי החיים כאקט מלחמה ואקט של תקיפה. דמייני אותי מיוזע דביק בחום הישראלי, נצמד לאחוריך באוטובוס או בהמתנה בתור לקופות, דמייני איך את צורחת עלי בכל העוז או אפילו חובטת בי. אז אלימות כדאי לרסן, אבל צריך לזכור שהיא מהווה פתרון טרוויאלי עבור בני אדם. למען האמת, תארי לעצמך שאת מנסה ללבוש חולצה והגבר שאיתך מחליט להתערב לנסות להלביש אותך בניגוד לרצונך.

במחשבה שניה אתה צודק. מרוב

שצחקתי לא חשבתי על כך שזו כניסה למרחב האישי שלו.

I C E M A N 7

New member
לגבי המהטמה

אפילו היוצא מן הכלל שלך מרוב שהתאפק מבחינה לאומית, היה צריך לפרוק את האגרסיות איפשהו, וכנראה שעשה את זה על אשתו (ואני לא מדבר על אלימות כלכלית
). או שאפשר להסתכל על זה מזווית אחרת.. שאפילו אחד שכובש בריטי אכזר ורצחני לא מוציא אותו מכליו, לא מסוגל לשמור על הפאסון המאופק מול האישה בבית.

אייבורי

New member
אני עדיין תקוע

במחשבות עליה עם אבטיח ביד, נכנסת לחדר ורואה את בעלה מתלבט איזו חולצה ללבוש, היא ישר תוקפת מימין, מלבישה אותו בניגוד לרצונו בחולצת פולו אופנתית, ומטפטפת במקביל עם האבטיח על החולצת קורדורוי ירוקה שהוא שמר מתקופת לימודיו בתיכון. בחיי, להצליף בה עם המגבת, יצאה בזול.

chenby

New member
ושוב

זה לא כזה מצחיק. עדיין היא אישה בהריון, וגם הוא צריך להבין שההורמונים משפיעים ולא - להצליף עם מגבת כאקט של כעס, זה לא מגיע לה זה אלימות. (להצליף באקט של משחק - זה משהו אחר- זה גם בעוצמות רכות יותר..) וזה בלי קשר להריון או לא. כן היא צריכה ללמוד לשלוט בלחצים שלה ולהבין שחלק מהמתח והלחץ זה מההריון.. והוא צריך לשלוט בכעס ובכוחניות שלו ולהבין שיש אישה שקודם כל היא אישתו, והיא בהריון עם הילד שלו. ממש לא מצחיק אותי.

nowonder

New member
אכן

לא מצחיק. אם הוא באמת הצליף בה בחולצה, זה ממש לא מצחיק. ואם היא מגזימה והוא נופף בחולצה בכעס ובטעות פגע בה, זה גם לא מצחיק. לא מצחיק אותי בכלל לראות שני אנשים שעומדים להיות אחראים לילד, מתנהגים אחד לשני, ובעצמם, כמו ילדים בני שלוש. ההריון וההורמונים לא מצדיקים את ההתנהגות שלה. וההתנהגות שלה לא מצדיקה את התוקפנות שלו. כשאני רואה פוסטים כאלו, נהיה לי עצוב, ואני פשוט לא יודעת מה לומר.

g u y 4 u

New member
או לחילופין...

תאר לך שאתה מבקש ממנה להניח לך.... והיא לא מפסיקה להעיק, ולנג'ס, ולהתערב, ולהעיר, לדחוק, להאיץ.... אפילו אני הייתי חוטף את הג'ננה.... היא פשוט לא מבינה שהיא מעיקה עליו. סוג של חפרנית.

אייבורי

New member
בעלך צודק

ההריון אכן העביר אותך על דעתך. את תוקפנית, פולשנית ואלימה לא פחות. אינני מצדיק את פעולתו, אבל פעולותיך מעוררות תהייה ואף מחשבה אתם מגיעים זה לזו. בעניין הטיפול, הייתי ממליץ לשניכם לעשות טיפול אישי.

chenby

New member
גיא

התגובות הציניות האלו כל כך מיותרות. בעיקר שאתה לא כותב שום דבר חוץ מזה.. ואני הגבתי לזו דווקא אבל הכוונה לכל התגובות שכתבת בשעה האחרונה.

czar

New member
חן, אולי אין כאן מקום לציניות אבל מניתוח קל

של מה שהיא כותבת גם לה ברח קצת. תחשבי: - בעל מגהץ בסלון והאישה אוכלת אבטיח, איך לעזאזל מגיע אבטיח לחולצה שלו? - שניהם עצבנים ביציאה מהבית כמו כל זוג קלאסי והיא באה ו"עוזרת" לו להתלבש.....זה בטח לא היה בחיבוק וב"בוא ממי ואעזור לך....." זה ההימור שלי אלא אם תבוא הכותבת ותתאר בדיוק מה שקרה....אני מבכים עם הרעיון הכללי שגם היא לא מהיציבות ביותר כיום וזאת מבלי להצדיק במאומה אלימות מילולית ופיסית משני הצדדים.

chenby

New member
אני הגבתי גם בגלל ההודעה הזו

וגם בגלל ההודעה שהוא כתב לנטע לי .. "הוא רשע ואת מדהימה" - אני רואה ב2 התגובות האלו - ציניות שלא נותנת כלום וסתם בשביל הצחוקים ואותי זה לא מצחיק... אין בזה כלום. וזה הפריע לי אישית לכן הגבתי - אפילו לא בתור מנהלת הפורום - אלא בתור חן בלבד. (הצבע הכחול סתם עושה את זה רשמי יותר.. :) שלא תבין לא נכון - יש פה לא מעט תגובות ציניות - אבל יש בהן איזה תוכן שמסביר לפחות למה.. או למה התכוון המשורר.. סתם להתריס למישהי במצוקה את מדהימה והוא רשע או אל תאכלי אבטיח.. לא נותן כלום. וזו רק דעתי , לא באה למחוק את ההודעות האלו.. אבל להעיר על מה שמאיר לי. מה עם
?

g u y 4 u

New member
לא התכוונתי להצחיק אותך.

התכוונתי להדגיש התנהלות של הכותבת. לא תמיד צריך להכביר במילים. לפעמים - מרוב מילים - כולם מתבלבלים. אז החלטתי להביע דעתי בצורה שונה. קצרה ועוקצנית. זו המחשבה שעברה לי בראש. אילו הן/ם רצו להבין למה כתבתי את מה שכתבתי - הייתי עושה זאת בשמחה. אלא שאני נוטה להאמין שהן/ם בוחרות להטמיע ולקבל רק את ההודעות שמתאימות להן/ם, שתואמות את תפיסת עולמן/ם ומפרגנות להתנהגותן/ם. הרי ברור שלא היתה לי כוונה להסכים או לאהוב את ההתנהלות התמוהה (בעיניי). במקרה זה - לא משנה כמה אאריך בהסברים...הן/ם ממילא לא יקראו. יש מקרים בהם אני חושב אחרת. במקרה הזה - לא.

chenby

New member
יפה

ואני רואה מישהי שחווה אלימות ובאה לקבל תמיכה. זה הכל. מבלי להכביר במילים.

g u y 4 u

New member
מה המשמעות של ההערה שלך?

האם אני "מוזהר"? נדמה לי שהוכחתי שיש לי אפשרות והיכולת לענות. אלא שנתקלתי בצבר של הודעות שבעיניי היו הזויות. מצאתי לנכון להגיב כפי שמצאתי לנכון. ברשותך... אלא אם כן אין לי כזו... (את יודעת, רשות). בכל מקרה, לא ידעתי שיש צנזורה על ציניות.

למעלה