מתי יודעים שזה נגמר?

pa ta ta

New member
אני רואה את המלחמה כהפך של אהבה.

אני יודעת שלפעמים באהבה צריך להתפשר, לוותר וללכת ככל האפשר לקראת הצד השני. השלב של המלחמות באמת אינו טוב לאף אחד מהצדדים. בין אם שני הצדדים ילחמו שווה בשווה, ובין אם אחד הצדדים יהיה יותר נחוש. מלחמות אינן בריאות לאהבה.. ואם יש כאלו בשלב כה מוקדם (כן, 4 שנים זה לא הרבה!) אז בוודאי קיים חשש למלחמות עתידיות, שעלולות להיות חזקות יותר. לא? (אם בעקבות מצבים פרובלמטיים בחיים, עבודה, בריאות וכדו'.)

יותר מאהבה, צריך שיהיה רצון הדדי

אם בני הזוג רוצים להיות ביחד, הם חייבים לנסות ביחד לשמור על הקשר. לשמור על הזוגיות. לפתוח את הלב ולדבר על מה שכואב, יכול לעזור (לפעמים) אולי בן הזוג לא שם לב לבעיה כי בשבילו היא פחות משמעותית ולכן פתיחת הדברים יכולה לעזור. בני הזוג אמורים לקחת לתשומת הלב, את הדברים שכואבים לצד השני ואם זה בר יכולת (ולא להוריד כוכבים מהשמיים) כדאי לשים לכך לב ולהקדיש השקעה כדי לשמח את הצד השני. האושר הוא יותר מהאהבה, אבל הוא מבוסס עליה. בהצלחה

מול123

New member
לפי דעתי, מעמידים אולטימטום, אם חשו

ב לו וגם לך, אזי הקשר יתחדש ואפילו יקבל חיזוק בצורה של אירוסין, חתונה, הסכם משהו, ובעקבות השלב הזה יכול להיות שתולידו צאצאים, וכך הדבק שמהווה דור ההמשך יכול לגרום לקשר להתמשך ולהגיע אף לנצח.

אולטימטום?

אולטימטום
זו לא דרך לפתור בעיות במערכת יחסים שאנו מעוניינים שתמשך באופן הדדי ובריא לאורך זמן. אולטימטום הוא מבחינתי סימן לחוסר כבוד ולחוסר תקשורת בין שני הצדדים וכן לכך שהמערכת הגיעה למצב של ייאוש.

yot888

New member
דן בן אמוץ כתב על פרידה ככה:

נדמה לי בספרו "יופי של מלחמה" הוא כותב על הפגישה הרגע הראשון של האהבה ועל סופה דימוי.... הוא כותב שהרגע הראשון של האהבה זכור כמו התו הראשון בקונצרט, הצליל הראשון בשקט, זכור וחד. את הפרידה הוא כותב.. ניתן להשוות לשקיעתה של השמש. לעולם איך יכול לזכור מתי בדיוק היא התחילה לשקוע, ומתי נעלמה לגמרי. פשוט לשחרר וקודם לאהוב את עצמך, אח"כ ניתן לאהוב את השאר. יותם

rocket

New member
שלום לך ...

הלווי ויכולתי לתת לך עצה. אבל אני נמצאת במצב כל כך דומה לשלך ..הלווי והיו לי תשובות כדי לעזור קודם כל לעצמי.. ולכן אני יכולה רק להציע
ולאחל לך שתמצאו את הדרך הנכונה שלכם והלווי ותהיו מאושרים .

innocence

New member
המממ...

מצב קשה, בעייתי. הייתי במצב שלך בערך לא מזמן. התקופה שבה עוברים ה"פרפרים בבטן" והריגוש היא מאוד קשה... ויום אחד רבנו, ממש, ומעולם לא רבנו לפני כן. היינו קרובים לפרידה באופן מוחשי כל כך ופתאום זה "סידר לי את המחשבה". אף פעם אתה לא מעריך את מה שיש לך עד שהוא כבר לא שם. לא יודעת אם זה מומלץ לכולם (ולך בפרט), אבל לי זה עזר.. בכל מקרה, המון בהצלחה! ~מחבקת~

אני יוצאת עם חבר שלי כמעט 8 שנים

אני יוצאת בחודש הזה עם חבר שלי כמעט 8 שנים אני אוהבת אותו והוא אוהב אותי אני גרה בקריות והוא גר בחיפה הוא בן 32 ואני בת 30 אני גם מפחדת להפרד מחבר שלי אני גם אמרתי לו והוא גם מרגיש כמוני אני מספרת לו הכל והוא גם אני וחבר שלי נפרדנו פעם 1 ועכשו אני מפחדת להפרד עוד הפעם אני מתגעגעת אליו והוא גם מתגעגע אלי אני רואה אותו פעם בשבועיים לפעמים אני יושנת אצלו והוא גם יושן אצלי ואנחנו מבלים

יוסי גל

New member
היה וכמו לרוב,היתה לי חברה...

תעשי את השיקולים שלך... דברי איתו...שעדיף שיחזר אחרייך... את צריכה להבהיר לו,שהיחסים בינכם עלולים לעלות על שירטון...

em91

New member
זה שכולם מרגישים שהסוללה מתרוקנת

אחרי ביחד ארוך יש להבין שאפשר למלא אותה ואין צורך להחליף באחרת איך ממלאים סוללה זוגית ריקה? על כך בקרוב.

99aviv

New member
.

אולי תנסי להתרחק קצת, למספר ימים. לא להתקשר ולא להיפגש, תבלי עם חברות, למספר ימים

fluppster

New member
כמעט כאילו אני זו שכתבתי את ההודעה.....

בהתחלה נבהלתי כשראיתי את תמצית ההודעה בשער של תפוז, זה היה פשוט דומה מדי...
ההבדל הכמעט יחיד הוא שאני בת 22 והוא בן 25. גם לי הוא האהבה והזוגיות הראשונה, גם אנחנו 4 שנים (וחודשיים) ביחד, גם אנחנו לא לקחנו מעולם אפילו הפסקה אחת בקשר. גם אנחנו לאחרונה היינו מאוד קרובים להפסקה, ואפילו לפרידה, וזה היה מפחיד כל כך. בשלב מסוים אני יזמתי רעיון של הפסקה, רציתי הזדמנות לחוות קצת ממה שעוד יש לעולם להציע לי, כי לא הספקתי לחוות כמעט כלום לפניו. זה נגמר רע, הוא ממש לקח קשה את כל העניין הזה, ובינתיים החלטנו להמשיך כרגיל ולראות מה יהיה. רעיון ההפסקה ירד כרגע מן הפרק. אגב, אנחנו גרים ביחד כבר שנה וחצי. זו דילמה קשה, ואני הכי מבינה אותך. מצד אחד הוא האהבה של חייך, אנחנו לפחות מדברים המון על חתונה וילדים וחולמים על חיים משותפים ושלווים. את מפחדת לעשות טעות ולזרוק לפח את הזוגיות הכי טובה שאולי תהיה לך אי פעם. הרי אם זה ייגמר מיוזמתך, יכול להיות שתמצאי מהר מאוד אהבה חדשה, או שתבלי את עשר השנים הקרובות בחיפוש אחר האחד, כמו המון רווקות בארצנו. מצד שני, אולי הוא הטעות? אולי זו טעות להישאר איתו, ולחיות חיים לא מספיק מאושרים, בזמן שהאחד האמיתי שלך חי את חייו היכן שהוא? זה מפחיד. אין אף אחד שיוכל להגיד לך מה לעשות, ולעתים את מייחלת שמישהו יגיד לך "תזרקי אותו" או "תישארי איתו", וזה יפתור לך את כל ההתלבטות ויסיר מעלייך את האחריות להחלטה. הלוואי שזה היה כל כך קל. אין ספק שקשר אחרי 4 שנים הוא לא אותו קשר שהיה אחרי שנה. במובנים מסוימים הוא טוב יותר, עם הרבה יותר אמון, הבנה, הכרה אחד של השניה, אהבה בוגרת שלא מבוססת על רשמים ראשוניים או שניוניים. אבל הוא גם שגרתי מאוד, לעתים אף קצת משעמם, עם מינימום ריגושים, ואפילו הסקס הוא כבר לא מה שהיה פעם. כנראה שמה שאת צריכה לשאול את עצמך (וגם אני את עצמי), זה האם את מרגישה שהמצב לא יכול להשתפר? מתוך הבנה שהמצב כרגע לא משהו, האם יש סיכוי שיהיה יותר טוב בהמשך? אולי יש משהו שאתם יכולים לעשות כדי לשמר את הלהבה ההיא שנעלמה כבר מזמן? דברי איתו, אולי יש משהו שחסר לו, כמו שברור שיש דברים שחסרים לך. אולי באמת תלכו לייעוץ זוגי, כמו שמישהו כאן הציע. נסו לעבוד על הדברים, אל תעשי משהו פזיז שאת עלולה להתחרט עליו. תנו עוד דחיפה, ואם זה לא יעבוד, אולי הפרידה תגיע כבר ממקום הדדי ויותר שלם. שיהיה לך המון בהצלחה! נ.ב. רשמת בכותרת "מתי יודעים שזה נגמר?". הלוואי שידעתי... כנראה שלא יודעים, כנראה שצריכים להחליט מתי זה באמת נגמר.

natalut

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo194.gif../images/Emo47.gif תגובה לתגובות! ../images/Emo41.gif ../images/Emo88.gif

קודם כל תודה לך לכל האנשים שהגיבו!
אני נורא מבולבלת מכל התגובות שקיבלתי ומהמסרים האישיים הרבים שהגיעו אליי בעקבות פתיחת ההודעה הפורום, אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל להגיב לכל ההודעות, או מה לקחת אליי מכל זה ועל מה לוותר... כשפתחתי את ההודעה בפורום לא חשבתי שאזכה לכך כך הרבה תגובות ולפירסום בדף הראשי.. ועכשיו קצת קשה לי להתמודד עם כל התגובות..חלק מהתגובות מגיעות מאנשים שמזדהים ומספרים על מה שהם עברו או עדיין עוברים.. חלק מייעצים לי להמשיך להילחם..חלק מייעצים לסיים את זה מהר.. אני רק מבולבלת עוד יותר.. אבל אם יש משהו שהבנתי מכל התגובות האלה זה שאין תשובה מולחטת לשאלה שלי... ושאני אצטרך להתחפר בה עוד הרבה עם עצמי... נכון לעכשיו אני מתכוונת לעשות כמיטב יכולתי כדי להמשיך את הקשר... פרידה ממנו תעציב אותי מידי ואני מבינה שאני לא רוצה בה... עדיין לא.. לא עכשיו... נכון להיום אני לא מסוגלת כרגע לתאר את העתיד הקרוב שלי בלעדיו...
הציעו גם שנלך לייעוץ זוגי, זה לא רעיון טוב מבחינתי, אנחנו לא זוג נשוי וגם לא ניהיה אחד כזה (כפי שכבר הבנתם אם עקבתם אחרי כל ההודעות שלי בשירשור הזה..) ולכן אני לא חושבת שזה מתאים במקרה הזה. אני ממש מודה לכל ההודעות המעודדות שקיבלתי פה וגם במסרים.. מודה על כל החיבוקים והתמיכה הוירטואלית
קיבלתי כל כך הרבה תגובות ומסרים שהגיעו הישר מהלב שאני מרגישה חייבת לעשות את ה"סיכום" הזה...:) אני מקווה שיהיה טוב.. שכך או כך, יהיה טוב... מנסה לשמור על אופטימיות.. ושוב- המון תודה לכולם!

למה את חושבת שמי שהולך ליעוץ זוגי חייב להיות

נשוי? הרי אם גם לא תתחתנו, אבל תחיו את חייכם יחד, ותהיה איזו בעיה, לא תרצו לפתור אותה?

../images/Emo45.gifאני מסכימה איתך.

ייעוץ זוגי לא מיועד רק לזוגות נשואים. הוא מיועד לכל זוג שרוצה ללמוד לתקשר בצורה אחרת. ולדעתי, אין דבר כזה ללמוד "מוקדם מדי" איך לתקשר טוב יותר בתוך מערכת זוגית.

smartblonda

New member
כן זוהי התשובה באם את רוצה להציל

את יחסיכם. לתת לבן אדם מקצועי את הפרספקטיבה שלו על הקשר ,לתת לעינייםן מקצועיות לעלות על הבעיות וביחד לנסות לפתור אותם. ושוב יעוץ זוגי הוא לא רק לנשואים אלא גם לזוגות שרוצים להציל את הקשר שלהם ,ללא שום קשר לחתונה.

למעלה