האם אפשר להגיע לאהבה אמיתית בין גבר לאישה?
: בנושא זה אנחנו צריכים או לפנות לפסיכולוגים, פיסיולוגים, ואנשים שמתעסקים בטבע האדם, או למקובלים. מקובלים יכולים להסביר לנו מה שקורה מבחינת הטֶבַע הרוחני, מהשורשים שלנו. הקבלה מלמדת אותנו שכל אחד מאיתנו הוא, בסך הכל, אגואיסט קטן, רצון ליהֵנות. כך הבורא ברא אותנו, כדי לתת לנו הזדמנות להפוך את הטבע שלנו מאגואיסטיות לנתינה. בזה שאנחנו עושים את המַעֲבָר הזה, בלתקן את הטבע שלנו בעצמנו, אנחנו מתחילים להבין את הבורא, את הבריאה עצמה, ומגיעים לדבקות בו, להתאמה, להבנה שלו, ונעשים, באמת, שלמים ונצחיים כמוהו. הדרך הזאת שאנחנו צריכים לעבור, מהקָצה השלילי לחיובי, מאפשרת בהחלט קניית נצחיות ושלמות. לכן כך הוא ברא אותנו. ואם אנחנו מדברים רק על מישור העולם הזה, כאן, במקום שבו בינתיים אנחנו נפגשים כולנו, ודאי שלא יכולה להיות שום אהבה. לא ניתן, במצבנו, להכניס לקשר כזה שום מוּבן מֵעֵבֶר לאינטרס העצמי. אם נפנה לאנשים שמתעסקים בטבע האדם שבעולם הזה, הם יגידו לנו שהכל כאן מופעל על ידי הורמונים, הֶרגל, חשבון בלבד, ולא יותר מזה. גם אמא שאוהבת את בְּנָה הקטן, בסך הכל פועלת מתוך הדחפים הטבעיים שיש בה, מתוך אהבה טבעית. ואם היינו מנתקים את האהבה הטבעית הזאת - "טבעית" כי היא באה מהטבע - אין לה, ולא היתה יכולה להיות אצלה, שום אהבה לילד, כמו שאין לה אהבה לילד של השכן. היא לא חושבת על הילד של השכן, אלא על הילד שלה בלבד, כי הטבע מחייב אותה לכך. וכך קורה גם כלפי בן הזוג. אם נפגשים שני אנשים ומעוניינים זה בזה, אז זה כמו "אהבת דגים". היינו, אני אוהב את האדם השני מפני שיש לי ממנו תועלת, יש לי ממנו סיפוק של תאווה, טובה. ומצב זה נקרא ש"אני אוהב אותו". אני לא באמת אוהב אותו. אני אוהב את מה שאני יכול לקבל ממנו, שאני בעצם מנצל אותו. ובחיינו בעולם הזה, לא יכול להיות יחס אחר. לקוח מהתוכנית
שאל את המקובל