מתחילים לשפץ

gagman

New member
מתחילים לשפץ

שלום רב...ותודה מראש על העזרה ! בשעה טובה קנינו דירה ויש לעשות כמה דברים על מנת לאפשר חיים סבירים ונשמח לקבל מעט עיצות . אנו מעוניינים בבנית מטביח חדש בצידו השני של הקיר בו הוא מצוי היום - כלומר הצנרת נמצאת באותו המקום רק מצידו השני של הקיר - האם משהוא יודע על בעיה או סיבוך שיכול להווצר מהעניין ? דבר שני - יש ברשותנו מרפסת גדולה שכיום יש איתה בעיות של רטיבות - דלפה לקומה שמיתחת ונדרש טיפול , לכן חשבנו כבר לפרוס יריעות ולרצף מחדש או משהוא כזה...בלי להרים ריצוף ישן אלה לאתום ולהדביק על או משהוא כזה....משהוא יודע מה האופציות ? וסדר גודל של עלויות עבודה ( 60 שקל למטר) הקרמיקה...וכמה עוד עבודה היא 90 מטר גודל . שלישי סיוד + עבודה של טיוח בכל הבית - 90 מטר ... רביעי סידור חשמל תלת פאזי ( 2500 שקל לחברת החשמל) ועוד לחשמלאי - למשהוא יש סדריי גודל ? ולקינוח שאלה למבינים בבניה ...מעוניין לשים גקויז על המרפסת הוא שוקל כ 1700 קילו במשקל מלא וחשוב לי לדעת עם זה לא מסוכן - ברור לי שצריך לדבר על מהנדס אבל עדיין אם משהוא יודע או עשה זה יהיה נורא נחמד בדגול מחפשים עיצות ואולי סדריי גודל של כסף ממי שעשה כבר..

קצת לא ברור מה, למה, כמה?

הייתי אומרת, תדפדפו קצת את הפורום, בשורה עליונה יש מאמרים, קבצים, לוחות....אולי, גם השאילה שלכם יהיה יותר ברורה...

gagman

New member
אוקיי ננסה לשפר אמדות

תודה על התגובה המהירה ועכשיו למרות שאני אחריי 2 כוסות מקלאן אני אנסה לחדד את השאלה.. בחלק הראשון ניסיתי להסביר שכיום המטבח בדירה הנ"ל נמצא בחדר גדול ויפה ואנו צריכים אותו כחדר ולכן מעוניינים להעביר את המטבח לדידו השני של הקיר - שפונה לסלון - שאלתי עם זה ניתן והאם במידה והמטבח יהיה על אותו הקיר האם אוכל לבצע את השינוי בלי העברת צנרת מחדש - כלומר להשתמש באותה הצנרת - כמו כן מאחר ואנו זוג צעיר וזו דירתנו הראשונה עם למשהוא יש הערכה ולו גסה כאומדן מחיר למטבח איכותי פונקציונאלי אבל לא יקר מאוד כי אין לנו יכולות להגיע לסכומים גבוהיים . מה שעוד חשוב לי הוא הנושא של הגקוזי שאנחנו רוצים להניח אחר כבוד במרפסת - האם יש נוסחה מסויימת שניתן לפיה לדעת עם זה בסדר להניחו שם - הוא ישקול במצב מקסימאלי 1700 קילו והוא כ 2.1 על 2.1 מטר - יש חלוקת משקל מותרת ? או משהוא כזה ? לגביי הפורום אני אדם יסודי - הצצתי ואמשיך מחר ואחפש תשובות לשאלות שלי אודה מאוד על המשך התייחסות רצינית ומתנצל מראש על שגיאות הכתיב - בעוונותיי דיסלקט אנוכי בברכה נמרוד

1. צנרת חדשה...עקרונית נכון, אבל..

תלוי, מתי עשו את האינסטלציה המקורית? אם יותר מ: 20 שנה, תתקונן להחלפה! אם הצנרת חדשה, אז יש סיכוי שהאינסטלטור יכול לעשות דוך אמד דוך...

ג'קוזי? זה מה שחסר לזוג הצעיר?

אם המרפסת בצורת קונזולה (אין עמודים בקצה החיצוני) תשכחו מזה! אם יש עמוד בקצה, אז אתם חייבים להזמין מהנדס קונסטרוקציה ליעוץ במקום. בלי זה סכנת חיים! אם תוצעה של היעוץ, שאי אפשר, אז עוד פעם תשכחו מזה! אז לא יותר טוב מראש לשכוח מזה?

../images/Emo6.gif שגיאות כתיב? בוא נעשה תחרות!

אני לא דסלקטי - או אולי כן? אפילו עם ה: WORD עושה שגיאות, כי יש דברים בעיברית, שלא מסוגלת להבין: לא מזמן כתבתי מנחרה..במקום מנהרה, ורק אחרי שמתו כאן מצחוק, הבנתי איפה הביעה...תרגיש בבית!

gagman

New member
תודה תודה !!

שני דברים לי ... הראשון לא הבנתי את נושה הדוך של הצנרת ... וגקוזי - זכיתי בו במכרז ולכן הוא עובדה בשטח... המרפסת היא לא על קונזולה - זהוא פנטהאוז כח שמתחת למרפסת יש דירה שלמה .. בגודל רגיל ... מרגיש בבית המון תודה !! מראש על היחס והחיוך.. נמרוד

אלבה

New member
אתה בטוח לגבי המשקל של הגקוזי?

נראה לא הגיוני בכלל. והשאלה שלך מצחיקה- אם מתחת למרפסת יש דירה רגילה, אז מה ההבדל בין המרפסת לחדר אחר בבית? ולמה אתה לא שואל אם אתה יכול להזמין 20 אורחים לדירה (1.5 טון בממוצע) מבלי שהרצפה תתמוטט?

gagman

New member
אני משוכנע

אבל לא מדוייקת תשובתך כי 15 או אפילו 50 איש במרפסת מפוזרים בצורה מסויימת על כל השטח בעוד הגקוזי הוא בגודל 2*2 ולכן מרכז משקל במקום ספציפי ולכן שאלתי

לדעתי החשיבה שלך נכונה...

עדיף לבדוק קודם, מאשר לפול עם הג'קוזי לתוך הדירה של השכנים... כאשר קונסטרוקטור מתכנן תיקרה, לא בטוח, שתכנן משקל כזה...לכן, מפני שהסיכוי די טוב, וגם יש לכם ג'קוזי קיימת, בכל זאת ממליצה לפנות למהנדס, לקבל יעוץ במקום...זה יעלה כסף, אבל יתן לכם פתרון מקצועי... בקשר לדוך...אם יש צנרת במצב טוב, לסובב את הנקודה לצעד השיני של הקיר, באותו מקום בגיוק...עושים לא פעם, עיקר בחשמל, כאשר חסר נקודה... בכל מקרה, תדע את המצב, כאשר פותחים את הקיר...אישית, לא הייתי מתכנן מטבח מסביב נקודת מים/ביוב, כי הפרשי העלויות לא כל-כך גדולים, שיהיה כדאי לא לעשות מטבח אופתימלי...

gagman

New member
המון תודה !

על היחס ובוודאי אמשיך לנסות ולהעזר בשרותכם בעתיד הקרוב בברכה נמרוד

אני לא מהנדס קונסטרוקציה!

בקשר לג'קוזי אתה צריך מהנדס. אם אפשר להסיג את המהנדס שתכנן במקור את הקונסטרוקציה, הוא יכול אפילו בטלפון לעזור לכם!

לגבי התקרה.. בדרך כלל תקרות

רגילות (בדירות) אמורות לשאת משקל של עד 200 קילו למ"ר (לאחר הפחתת מקדם בטחון) באולמות חתונה וכיוצא בזה התקרות אמורות לשאת משקל של עד 500 קילו למ"ר לא נראה לי שבנו לך את התקרה לפי תקן של אולם חתונות מסוכן מאוד.. אני בספק אם תוכל לשים שם ג'קוזי כזה בהצלחה

gagman

New member
אמאלה...

כלומר עם אני אושתי והחתול עומדים באותו מקום זה מסוכן ? אתה משוכנע שזה הסטנדרד ? אני יודע שהביאו אתמול רצפות והעלו עם מנוף זו היתה חבילה ענקית של כמה מאות לגרמים ...ולא הגענו לשכנים... יכול להיות שהכוונה היא ל2000 קילו ? תודה מראש נמרוד

אם תעמדו כולכם באותו מקום

לא נראה לי שיקרה משהו.. כאמור לוקחים מקדם בטיחות כך שהתקרה אמורה לשאת יותר משקל עד שהיא תקרוס לגבי המשטח.. בהחלט מסוכן מאוד וכבר קרו מקרים שמשטח כגון ריצוף ששוקל בערך 2.5 טון לקוב גרם לקריסת תקרה (הקבלנים מחפשים בדרך כלל את הדרך הקלה) קרוב לודאי שהתקרה תחזיק את הג'קוזי אך לטווח ארוך זהו מצב מסוכן

אלבה

New member
לא הגיוני שזה התקן

כי זה אומר ש-4 אנשים לא יכולים להסתודד בדירה (300 ק"ג על פחות ממטר). וזה אומר שכל מי ששם מייבש מעל מכונת כביסה (100 ק"ג בשקט על 0.36 מ"ר), הרצפה שלו כבר קרסה.

4 אנשים על מ"ר זה אורגיה

זה היה התקן כשלמדתי.. עברו כמה שנים אולי הוסיפו כמה קילוגרמים לך תדע

נדמלי, שאתה לא מהנדס, אז בבקשה

לא לכתוב דברים, שלא בטוחים! אנשים עם הגיון פשוט יכלו להבין שזה לא נכון...אבקש ממהנדס, לענות, כי בעצמי לא יודעת בדיוק, ולא לאקחת אחריות על דבר, שלא בסמחותי...

אילן, כנראה עסוק, אז אברר אצל

הקונסטרוקטור, שעובדת איתו...כי הנתונים קצת מוזרים לי...

למעלה