מתחילה לחקור

גל נעים

New member
שפינוזה:"מאמר תיאולוגי מדיני".

במיוחד פרק שמיני שבו הוא מסביר מדוע התורה נכתבה ע"י בן אדם. פשוט מרתק ומאלף.

גל נעים

New member
דווקא את שפינוזה לא מצאתי מעולם בנט

וחבל...כי יש לו מאמרים מאלפים,מורידי דמעות. הוא פשוט מצליח להוכיח את חוסר אמיתותה של התורה ככתובה אלוהית.

המנודה

New member
למה לא כדאי לקרוא "מאמר תאולוגי"

מי ששם לעצמו מטרה "להוכיח" שה"תורה" נכתבה בידי אדם, זהה למי שמנסה "להוכיח" שהיא משמיים, שניהם סובייקטביים משום שהם ראשית כל מאמינים במשהו ואח"כ מנסים ל"הוכיחו" בשכלם אם עד היום אין תשובה ברורה כנראה שאין הדבר קשור להוכחה אלא לאמונה.

גל נעים

New member
שטויות במיץ קוקוס.

כנראה שלא הצלחת לטפל בנושאים כבדי המשקל שמעלה שפינוזה, ואף לא הבנת את כתביו בצורה ראויה. ולכן מסקנתך נובעת מחוסר ידע ניכר.

המנודה

New member
למה אתה כועס?

אחרי שכבדת אותי בתואר "בור-השנה" למרות שאין אתה מכיר אותי כלל, הרשה לי לומר לך שלא כל מי שמגיע למסקנות שונות משלך בעקבות קריאת אותו חומר הנו בור וכו´. כמו שלא כל מי שמסכים אתך (ובדברים מסויימים שכתב בנושאים אחרים אני מסכים, בחלקם לפחות) הוא צודק נאור ומלומד. ראיתי לא מזמן סרט טוב של מל גבסון(לא זוכר את שם הסרט)בו הוא מגלם דמות של כומר שיצא בשאלה בעקבות מות אשתו. במהלך הסרט הוא מנהל שיחה עם אחיו הצעיר על עניני אמונה ומקרה. במהלך השיחה אמר ה"כומר" משפט שלא נעם לאוזני אחיו הצעיר והוא מאוד כעס ואז אמר ה"כומר" משפט שלעניות דעתי הוא המשפט הכי חזק בסרט והוא אמר כך "למה אתה כועס, בגלל שלא קבלת את התשובה שרצית לשמוע?" אני לא נוהג לאמץ גישות מחשבתיות מסרטים כמו שאיני נוהג לקרוא מחקרים מדעיים בעיתוני צהרים אבל לפעמים גם בזבל יש יהלומים. נסיתי לא להעליב, גל. ומקוה שהצלחתי. בכל אופן שיהיה נעים אני אוהב מיץ קוקוס רק אם הוא טרי וירוק.

גל נעים

New member
מיץ קוקוס ירוק?....אחלה!.

לא,לא ציפיתי שתקבל את המסקנה שלי, האמת?,לא ציפיתי בכלל, ולא הפכתי אותך לבור השנה,אתה יכול להיות סמוך ובטוח בכך. התכוונתי שהחומר של שפינוזה הוא לא קליל במיוחד ולכן המסקנות שלו מורכבות. זה הכל. אגב-תלמד אותי איך מכינים מיץ קוקוס ירוק...אההההההההממממממממממ.

המנודה

New member
איך להכין מיץ קוקוס ירוק?

קונים כרטיס טיסה, רצוי באל על. (אם אתה רוצה לשתות וגם להשאר בחיים)סע לתאילנד או לכל מדינה במזרח. לך לרחוב ים שם דוכנים לממכר מיץ אננס וקוקוס המיץ לא ירוק הקוקוס הוא ירוק ואגב מיץ קוקוס לא מכינים הוא מוכן מעצמו ואם נוא עוד לא מוכן נקווה שלא נצטרך לדבר אחר כך יש קוקוס ויש קוקוס

חי אדר

New member
מומלצים

האמת כי קשה להמליץ על ספרים ללא הכרות מוקדמת לגבי תחומי ההתעניינות ולגבי טיב מידת ההשקעה. בכל אופן הייתי ממליץ על הספרים הבאים: 1.ספר ´מורה הנבוכים לרמב"ם. זהו ספר בסיסי ויסודי, מעמיק ונוקב. אך יש צורך ללומדו מספר בעמים על מנת לחדור אל צפונותיו. עם כל הקושי זה לדעתי מהווה אתגר אינלקטואלי רציני וענייני. באורח אישי, אני מחלק את חיי לשניים. האחד טרם הכרת מורה הנבוכים והאחר לאחר הכרת מורה הנבוכים. טעמו לא נמר ועונג הוא לטבול במימי הדעת הנקווים בקפלי שורותיו. 2. ספרי ישעיהו לייבוביץ: אמונה היסטוריה וערכים, ורציתי לשאול אותך ישעיהו לייבוביץ. על שיטתו ועמדתו ניתן למצא ניתוח מענין בספרה של פרופ´ נעמי כשר ´אמונתו של לייבוביץ´ 3. ספינוזה:מאמר תיאולוגי מדיני, הוא ספר חשוב אך חשוב להיות ערים שהצגת הדת אצל ספינוזה נעדרת גישה אוביקטיבית, אשר מקורה בחרם שהטילה עליו הקהילה, וזה נותן אותותיו בכתיבתו.הטיב להוכיח ולהצביע על כך פרופ´ ירושלמי, במאמרו המופיע בכ"ע דברי האקדמיה למדעים כמדומני כרך ו. וכפי שהעיר על כך פרופ´ יוסף בן שלמה, בספרונו ´פרקים בתורתו של שפינוזה´. עם זאת צריך לציין כי עיקרה של הגותו של ספינוזה, מופיעה בספרו ´תורת המדות´. בשלבים ראשונים מומלץ ספרו ´מאמר על תקון השכל´ . 4. ניטשה: מומלץ ספרו מעבר לטוב ולרוע, וגיאונולוגיה של המוסר´. מאמר חשוב בעניין בהינו מאמרו של פרופ´ רוני אבירם ´החילון כמבא לצמיחתו של האדם האחרון´. המאמר הופיע בקובץ ´בין דת למוסר´ בעריכתם של פרופ´ דניאל סטטמן, ואבי שגיא, בשנת תשנ"ד. כמו כן מומלץ ספרו של פרופ´ ירמיהו יובל ´חידה אפילה´, העומד על מהות תפיסת היהדות והיהודים אצל ניטשה. 5. הרב יוסף דב סולייבציק:ספריו מבקשים להתמודד עם המתח בין הדת לתפיסת המחשבה של העת החדשה. ספר מעמיק וחשוב הינו ספרו ´איש ההלכה גלוי ונסתר´ בספר זה מעלה הרב סוליבצ´יק גלריה של שלוש דמויות. איש הדת, איש הדעת, ואיש ההלכה. איש הדת מייצג את התפיסה הדתית הרווחת, אשר מהולה ביותר מקורטוב של מיסטיקה. איש הדעת מייצג את איש המדע הנאור הרציונלי, איש ההלכה, מייצג דמות הפועלת מתוך מחויבות כפולה בין שתי עולמות של איש הדת ואיש הדעת. ספק קליל יותר, הינו ספרו איש האמונה הבודד, המתאר את מצוקתו של המאמין על רקע המציאות העכשוית. רקע וקווים להגותו של הרב סוליבצ´יק, ניתן למצא בקובץ ´אמונה בזמנים משתנים´ בעריכת פרופ´ אביא שגיא. 6.ד"ר אברהם מלמד: ´שתי עגלות וכדור פורח´ זה ספר יחודי,העוסק בשורשן של תפיסות הדת ותפיסות חילוניות על רקע הפוסטמודרניזם. זהו רק מעט מן המעט, ניתן להמליץ עוד ועוד.

סיטרא

New member
אני אישית מכיר כמה יוצאים

שיצאו בשאלה בגלל הספר "עולמה של סופי ", כי הוא פתר להם כמה תסבוכות שהיו להם עם הדת, אולי הוא קצת לגיל הרך, וחובבי פילוסופיה מושבעים יגידו שאני סתם מבלבל את השכל, אבל זה פשוט מדהים, ושווה לקריאה לכל נפש גם אם היא מעולם לא חוותה פילוסופיה,

סיטרא אחי

מי הכותב של הספר "עולמה של סופי " ? ומה התוכן של הספר ? יש לך לינק ?

למעלה