מתחילה לחקור

Exit 25

New member
משכיל- אני מקווה שישאר לך

קצת כסף לאחר שתקנה כ"כ הרבה ספרים. או שאולי יהיה לך הוצאה לאור משלך?

אפיפיור

New member
לדעתי זה שילוב מטופש של

רומן ופילוסופיה. האמת שלא קראתי אותו עד הסוף כי אחרי כמה עמודים כבר החלטתי שזה טיפשי

הלוואי והיתה לנו ספריית יוצאים

תארו לכם היינו עושים ספרייה, וירטואלית, בה יכל כל דורש לקרוא באין מפריע את הספרים עליהם אנו מדברים. משהו שירכז ספרים מכלל המקורות שציינו: יהדות, פילוסופיה, מדע בדיוני, מדעים מדויקים ועוד. זה יכל להיות שרות מצוין לציבור. ובלי המלצה אי-אפשר: מרד ההמונים מאת חוזה אורטגה אי-גאסט, סוציולוג ופילוסוף שאלמלא היו אלה כישוריו, רבים היו קוראים לו נביא (למען האמת אומרים שזה גם קצת ממה שהוא חשב על עצמו). זה לא ספר אמונה אלא ספר המסביר באיזה עולם אנו חיים ברמה החברתית, ומה קושר אנשים אלה לאלה בחברות ספציפיות בעידן המודרני. זה מאפשר להתמצא טוב יותר במרחב האנושי ונוגע בשאלה האוניברסלית של להיות חלק מ או מחוץ ל, שמסתבר שאינה מאפיינת רק יוצאים יהודיים מהדת, אלא יוצאים באשר הם שם. הספר נכתב בשנת 1927 אם אינני טועה, והוא אקטואלי להדהים עד עצם היום הזה. קצת קשה להשגה, אולי בחנויות ספרים משומשים, זכיתי ויש לי עותק. קריאה נעימה! וואו עשיתם לי חשק להחזיק שוב ערימות של נייר דק האגודות יחד, ממש בקצות האצבעות.

Le Fay

New member
חשבתי להתחיל אחת אצל בן הרב...

אבל אולי גם בה.ל.ל. אפשר.

וואלה?

זה יכול להיות מצוין. כמובן יהיו לא מעט בעיות אופרטיביות מעבר להקמה, למימון ולתפעול. אנשים עלולים לחשוש להגיע למקום כזה מחשש שמסתכלים על הבאים. בנוסף אנשים יכולים להתחזות למתענינים ופשוט לרוקן אותו מתוכנו. לכן חשבתי על ספריה וירטואלית. צריך לברר את עניין זכויות יוצרים ולמשל לעשות את הספריה כך שאין אפשרות להוריד ספרים שלמים אלא יותר לצפות או רק חלק בכל פעם, או כל פתרון אחר. כך זה יהיה נגיש מהמחשב, קל לתחזוק ומוגן. מצד שני זה ישאיר את אלה שאין להם מחשב בלי ספר. מצד שלישי זה כבר צעד גדול קדימה. מצד רביעי זה מזרח, תלוי איך עומדים.

Le Fay

New member
גם ממשית וגם וירטואלית אמורה לשלם

תמלוגים לכותבים. מי עומד? אני בדרך לפוך. אולי.

שומרת נפשה

מה איחפד לך שיהיה אפשירות להוריד ספרים שלמים ? למה רק לצפות או רק חלק בכל פעם ? גם בספריה רגיל יש אפשירות לעשות העתק מספרים שלימים !

ההבדל

אם מישהו לוקח מספריה ספר, מצלם אותו ומחזיר, זה על ראשו ולא משהו שהספריה עשתה. אם ספריה וירטואלית מאפשרת להוריד קבצים של ספרים שלמים, זה כאילו שהיא עושה עבור הקורא את פעולת ההעתקה עצמה. פסק הלכה מעניין ששמעתי מהרב יהודה קופרמן משמש אותי עד עצם היום הזה בנוגע לצילום מספרים. הרב אמר שאם אלמלא הצילום היינו קונים את הספר (גם אם מדובר בצילום חלק קטן מהספר), אז יש בצילום נזק כלכלי ליוצר ואין לעשות זאת. שאזל מהשוק או שקשה למצוא ולקנות אותו ושאם לא יצולם לא יקנה על ידי הנהנה מהצילום ממילא (כדוגמת הספר שצילמתי ללה-פיי) אז לא נוצר נזק לאף אחד ואין בעיה עם זה. אותו פרנציפ משמש אותי גם לעניין צריבת דיסקים.

שומרת נפשה עוד הפעם

לא הבנתי החילוק בין על ראשו ולא משהו שהספריה עשתה ? מה הנפקא מינה ? תלמדינו הרבנית !

ומה קרה למחשבה?

אם היית דתית היינו אומרים ´מחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה וגו´´ ומה נגיד עכשיו?

גם מחשבה היא סוג של מעשה

וגם מעשה הוא סוג של מחשבה. מתכנתים וגרפיקאים שיכולים לעזור ואני מאמינה שגם ישמחו לתת כתף, יש לנו כאן בשפע. אני יכולה לערוך את הספריה הוירטואלית ברמת הטקסט ולעשות "עבודות רגליים". אפילו משפטנים מצוינים שייעצו בעניין זכויות יוצרים יש לנו פה. מימון אין לי שמץ מאיפה להביא אבל למציאות יש דרכים משלה לקרום עור וגידים. ובטח ובטח שיהיה משם לינק לפורום יוצאים ואולי כדאי גם לעשות שם פורום פנימי לדיון עצמי בין הקוראים.

למעלה