מתחילה לחקור

אופן מבקש סליחה ומחילה חרטה על עבר

קבלה לעתיד עם וידוי הנה יש אצל יוצאים חזרה בתשובה תגידי 3 פעמים

rigoletto111

New member
איזו מסקנה תהיה לנו בסוף?

שתי אופציות עיקריות: "לאחר קריאת ספרו של פרופ´ שלום רוזנברג "בעקבות הכוזרי" , הצטרפתי להתנחלות מעלה מופרעים חמושה בשביס" "בעקבות קריאת כמה מכתבי קרל מרקס אכלתי אתמול אחלא סטייק בשר לבן, עם חמאה ופיתה, ביום כיפור שחל בשבת חול המועד פסח"

Le Fay

New member
אחרי קארל מרכס מומלץ לקרוא גם את

סולז´ניצין, ולהבין ששום תורה לא מסיני.

אני לא ממליץ לך לקרוא

אם היינו חיים בעולם ללא ספרים זה היה משנה את ההחלטה עם לצאת בשאלה או לא? לחקור צריך בעמקי הנפש ולא בספרים. האם את רוצה לנתק את הקשר הדתי שלך? האם את יודעת למה את עושה את זה? האם יהיה לך יותר טוב מחוץ לדעת? ושאלת השאלות: האם את רוצה לצאת בשאלה? לאחר שתדעי אם את רוצה לחזור בשאלה ובמידה ואכן תרצי, תצאי בשאלה!

יעלוש2

New member
אולי בגלל החינוך

ההורים שלנו חינכו אותנו שאין סתם בעולם ,לא חיים בשביל הכיף לא עושים מה שבא לך

אם אין סתם בעולם אז...

למה ברא אלוהים את כל החילונים האלה? התשובה היא: סתם. והנה ההוכחה שיש סתם בעולם.

Le Fay

New member
אוה, אני רואה שאמא שלך עשתה

עבודה מצויינת! תמסרי לה בבקשה את הערכתי העמוקה (וברוכה הבאה לפולניה). ת´אמת? רוב החילונים למדו בבית בדיוק אותו הדבר (המחלוקת היא רק בקשר ל"מה צריך" לעשות בשביל כולם).

ברוריה2

New member
חולקת עליך לחלוטין נועם-

קריאה היא דבר מפרה. יש גבול כמה אדם יכול להסתבך עם עצמו ועם התודעה שלו ללא הפריה וחידוש ופרספקטיבה חיצוניים. לדעתי, יש לקרוא כמה שיותר ולאסוף את האינפורמציה וכאשר מגיעים לרוויה -עושים פסק זמן כדי לעשות סדר ולמצוא את עצמך בכל הדבר הזה. בודאי שאם היינו חיים בעולם ללא ספרים היתה ההחלטה אם לצאת שונה בתכלית. אולי אפילו לא היינו אף פעם בפנים שהרי שורש כל היהדות במתכונתה הנוכחית היא ספרים oriented. אני בניגוד אליך ממליצה ליעל לקרוא ולהעשיר את עולמה הרוחני כמה שיותר-גם אם זה לא יוביל אותה לשום החלטה קונקרטית בסיכומו של דבר.

אולי זה תלוי בטיפוס

אני שהתחילו לי כל השאלות לא רציתי לקרוא כלום, לא רציתי יותר להיות מושפעת מאלף כיוונים. רציתי את ההרגשה האישית שלי. עשיתי את מה שהרגשתי שאני רוצה לעשות. בדקתי עד כמה ובמה אני מחוברת ליהדות והלכתי אחרי מה שהלב שלי אמר לי. עכשיו רק אני מתחילה לקרוא יותר ולרכוש ידע. כנראה ענין של טיפוס. או שאולי היו לי אז יותר מדי קוצים בתחת בשביל לקרוא ספרים:) אלוהימית.

יעלוש2

New member
מקימים מיצוות כי ככה חונכו

לי מפריע בדת שככה חונכנו בלי שום סיבה ,קימתי מיצוות עד היום כי ככה חונכתי לא בגלל שאמנתי במיצוות. עשיתי סתם סקר בין כמה אנשים דתים ,למה אתם מקימים מיצוות ?כי ככה חונכנו שאלתי אותם אם הם מאמינים במה שחונכו אמרו לי לא בנאדם צריך להאמין במה שהוא עושה, לכן החלתי לחקור את כל העניין

ברוריה2

New member
אם התחלת לחקור-את כנראה טיפוס

חקרני (מסכימה עם אלוהימית שתלוי בטיפוס)-אל תפסיקי. בטוחתני שתגלי נפלאות ועומק שלא שיערת ותעשירי את עולמך ללא היכר. אגב, כשאני הגעתי לצומת הזו של חיי הלכתי ללמוד (תורה) בכל מיני מדרשות ומקומות. רק אחרי שהרגשתי שחקרתי מספיק פרשתי הצידה ועשיתי סדר לעצמי והנה אנוכי היום.. אם תגיעי לצומת הזו ועדיין יעניין אותך-פני אלי במסר אישי ואשמח להפנות אותך. >ברוריה בפרץ נוסטלגיה<

../images/Emo45.gif ואף יותר מכך

כשמישהו יוצא בשל חוסר אמונה, הוא מכיר טוב את השקפת העולם הדתית על סוגיה, והיא אינה נראית לו. מתבקשת השקפת עולם חלופית. אז אפשר לחשוב מההתחלה לבד, אבל למה להמציא את הגלגל ? למה לא לקרוא מה שאחרים כתבו ולהעזר בכך, ולקבל רעיונות ואולי אף יותר מכך ?

"דיאלוגים על הדת הטבעית"

של הפילוסוף דיוויד יוּם. יצא בהוצאת מאגנס, במסגרת הסדרה "ספרי מופת פילוסופיים". פשוט נפלא.

שוב שלום לך

תשמע ידידי אם אתה רוצה ללמוד ולהבין את ההשקפה היהודית מנקודת מבט ביקורתית, {לא דתית }אז תקרא ותלמד בעיון את תולדות עם ישראל בביית שני, ואז תבין ותשכיל, באיזה תקופה הכל נכתב!ומי כתב הכל, ועד כמה היהדות מתאימה כ"כ לאותה תקופה, ומנסיון אישי אני ממליץ לך בחום לקרוא באנציקלופדיות בערך יהדות, דתות, אני מבטיח לך שתשכיל אם תלמד בעיון ותתעמק... כמו שלומדים בישיבות,,, רק חשוב מאוד שתזכור לא ללמוד בצורה שיטחית כמו שלומדים החילוניים...

למעלה