מתה להתפטר

זו כבר חריגה מנושא הפורום

אם אתה רוצה לעורר מרד עובדים נגד הוט, אתה רשאי לעשות את זה אבל לא כאן. הנושא כבר דוסקס מעל ומעבר ומגיע למחוזות הזויים בטירוף.

לא מחפשת לעשות להם שום טריק...

אם אני מתפטרת, אני חייבת 1400 שקל וזהו, לא משנה אם הנודעתי שבועיים מראש או יום מראש..ואז אין יתרון להודיע לאחר שנכנסת המשכורת כי בכל מקרה מחזירים רע לי שם העבודה מדרדרת אותי מבחינה נפשית ויש לי לימודי פסיכו' על הראש מדצמבר אני לא יכולה להמשיך לעבוד שם אם יש עצות איך לגרום להם לפטר אותי תוך שבוע בלא לעשות מעשים דרסטיים (כמו פשוט איחורים,עבודה איטית) זה יהיה מאוד רלוונטי עבורי..

תכלס לוקחים 1400 שקל על שבוע

של הדרכה שבו עשינו 5 שעות הדרכה ביום. כאשר לא מעט שעות עבודה לא אקבל עליהן בכלל שכר.

קצת בעיה..

כי יש מישהי שהיא וותיקה שנה שם והיא יוצרת בעיותיות לכל הבנות החדשות (3), לא לי אישית רק אני לוקחת את זה כ"כ קשה.. הבעיה שיום אחד אחרתי, היתי צריכה להגיע ב7 וחצי והגעתי ב7:35 אבל נכנסתי לחדר רק ב7:40. וכשיצאתי להפסקת חצי שעה היא נמשכה 40 דק' (התעכבתי בתור כי הלכתי לקנות אוכל) והאחמ"ש אמר שאני אכנס לשיחה אצל האחראי שלי, בסוף לא נכנסתי כי קצת שכחו ממני באותו יום. בכל מקרה, היו לא מעט קולות זועמים בזכותה (היא היתה אמורה לצאת להפסקה אחרי), וכל זאת לא לזכותי מול האחראי. העניין הוא שבכל מקרה בגלל שמתחילה קורס פסיכו' לא תהיה לי אפשרות לעבוד כ"כ הרבה שעות וללמוד במקביל, אז נאלצת להתפטר..

Oיון

New member
בטוח יש מישהו מעליה..

אני לא הייתי מוותרת בכזו קלות..

tenen

New member
יש כמה אפשרויות

בתור התחלה אם את רוצה שכר גבוהה תבדקי האם את יכולה להעביר שיעורים פרטיים מכיוון שזה הדבר הכי משתלם שיש בתחום ההשכלה והגיל של רובנו. אם אין לך אפשרות ללמוד ולעבוד אני לא אציע לך להצטרף אלינו מכיוון שאצלנו זה מינימום של 3 משמרות עם מינימום 8 שעות. מה שכן אם את רוצה אני יכול להפנות אותך לחברה שמנהלת השגחות על בוחנים במבחני בגרות, יום אחד או שניים שבו מלמדים אותך את העבודה, את מסתכלת על מתי יש איזו בגרות ונותנת להם לו"ז באלו בגרויות את יכולה לעבוד. את התוצאות של הביקורת את מעבירה ב 5 דקות בבית דרך האינטרנט, ובעצם אין לך שום בוס או שותפים לעבודה מהיום הראשון של הביקורות עד האחרון.

מצאתי קובץ חוקים על קנסות

1400 שקל שווים ל5 ימים הכשרה שכל יום זה 5 שעות ? מה שעשינו בימים האלה זה מה משדרים בכל הערוצים של הוט וקצת למדנו תוכנה אחת..

tenen

New member
לא עושים את זה...

אם את רוצה לחלוק על הקנס דברים איתם/פני לבית משפט. בדווקא תצליחי להשיג פיטורים יחד עם הקנס...

מותר לי

New member
לא נכון!

אם הם מפטרים אותה אין להם זכות לגבות ממנה את הקנס! (גם אם הם מפטרים אותה בגלל שנמאס להם ממנה ונראה להם שהיא עושה "דווקא" כדי שיפטרו אותה...)

tenen

New member
את חושבת שהיא הראשונה ?

שאומרת וואלה בואו נעשה דווקא, יפטרו אותי ואני לא אשלם את הקנס? הטריק הה של לעשות דווקא כבר ישן נושן פשוט מפני שרצו להשתמש בו כבר לפני שנים אנשים שרוצים להתפטר ומתקשים לוותר על פיצויי הפיטורין המגיעים רק למפוטרים. בבתי משפט לא יושבים מטומטמים ומי שלא מגיעה או מאחרת באופן קבוע למשמרות בעבודה שמבוססת על משמרות אף אחד לא יפסוק לטובתה לא את פיצויי הפיטורין ולא את הקנס. בנוגע לפיצויי פיטורין מופיע בקישור בסעיף 10 ב' http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Sherut/Takanon/Perek1B/Hafsaka/Piturin/pizuy.htm והחוק לא שונה בהרבה לגבי הקנסות, מה שנדמה לגברת שהוא 1500 שקל ל 35 שעות סתם קנס דרקוני אבל האמת שזה מכיוון שהיא שוכחת שגם שילמו לה על השעות האלו, ובחישוב של 20 לשעה יוצא ששילמו לה 700 שקל מתוך זה כדי שתשתמש בידע שנותנים לה שם וגם שילמו למישהו שיתן לה את הידע הזה ואם היא רוצה לעזוב זכותה אבל שילמו לה את הכסף כדי שתרכוש השכלה ותעבוד איתה במשך שנה ולא במשך שבועיים ואם לא מתאים לה אין בעיה אבל שתשלם על ההכשרה שקיבלה מכיוון שאין שום הצדקה לדרוש משום חברה לשלם לך על הכשרה אם אתה לא מתכנן לעבוד במה שהוכשרת בשבילו ובנוגע ללימודים הייתה צריכה לחשוב על זה קודם...

מותר לי

New member
אתה חושב שהיא תיקנס?

10. פיטורין שאינם מזכים בתשלום פיצויים לא יהיה עובד זכאי לפיצויים או יהיה זכאי לפיצויים חלקיים בלבד, הכול לפי העניין, אם פוטר בנסיבות, שעל-פי הסכם קיבוצי, החל על המעביד והעובד - ובאין הסכם כזה, על-פי ההסכם הקיבוצי החל על המספר הגדול ביותר של העובדים באותו ענף - מצדיקות פיטורין ללא פיצויים או בפיצויים חלקיים בלבד. (41) הוסכם בין הצדדים כי הנסיבות המפורטות להלן מצדיקות פיטורי עובדי מדינה ללא פיצויים או בפיצויים חלקיים בלבד: (42) א. עובד קבוע שפוטר לאחר שהורשע בפסק-דין סופי בעבֵרה שדינה 3 שנות מאסר או יותר שיש עִמה קלון, הנובעת מתפקידיו בשירות או קשורה אתו, ומי שפיטרו קבע כי אין הוא זכאי לפיצויי פיטורין - במלואם או בחלקם - בהתחשב בחומרת העבֵרה. וביתר נסיבות העניין. ב. עובד בתקופת ניסיון או בתקופת עבודה במעמד ארעי שפוטר בגלל אחת מאלה: (1) התנהגות בלתי הוגנת במילוי תפקידו או בקשר אתו. (2) התנהגות העלולה לפגוע בתדמיתו או בשמו הטוב של שירות המדינה. (3) הרשעה בעבֵרה שיש עִמה קלון הנובעת מתפקידו בשירות או קשורה אתו. ומי שפיטרו קבע כי אין הוא זכאי לפיצויי פיטורין, במלואם או בחלקם, בהתחשב בחומרת העבֵרה וביתר נסיבות העניין. ....... אז נכון שפיצויים היא לא מקבלת (היא גם לא עובדת שנה בכל מקרה) אבל... מה זה קשור לקנס? תאר לך שהיו מפטרים ודורשים קנס? אז היו מגיעים נציגי שירות חדשים, היו מפטרים אותם אחרי שבוע וחצי עם איזו עילה מזדמנת ודורשים מהם לשלם את הקנס. זה לא עובד ככה! החוק לא שונה לגבי קנסות? זה מעניין... מי קבע?

לא רוצה פיצויים

ומצידי, אני מוכנה החזיר את הכסף עבור 5 ימי הקורס שלמדנו מה משדרים בכל ערוץ (אין בזה צורך בתפקיד בכלל..) אבל 4 ימים עבודה של 8 שעות להחזיר כסף זה לא הוגן ומרגיז...
ופיטורים של מישהו כי הוא מאחר לעבודה הרבה לא שייכת לאף אחד מהסעיפים שפירטת..אז.. ומה הכוונה "התנהגות בלתי הוגנת במילוי תפקידו או בקשר אתו"?

אבל לא קיבלתי שום הכשרה

הינו אמורים, אמרו לנו חודש קורס הכשרה, בפועל 5 ימים שראינו טלויזיה וכתבנו מה מראים בכל ערוץ (משהו שאין כל צורך בו בתפקיד שלנו) קצת למדו אותנו את התוכנה אבל בפועל לא למדנו כלום ואת לימודי התוכנות שלמדתי רכשתי לבד ע"י ריצות אחרי אנשים ותיקים שיענו לי על שאלות.. עד היום החדשים לא יודעים מלא דברים..וזה הכל כי לא הכשירו אותנו בפועל חשבתי, שאם מפטרים אותי לא אצטרך לשלם 1400.. זה גם 4 ימים שעבדתי בפועל בחינם מדוע לא מגיע לי השכר על ימים אלו? ועל הזמן שבזבזתי בשעות "הקורס מה רואים בכל ערוץ"??

שאלת בפורום דיני עבודה?

שם בוודאי יוכלו לתת לך את התשובה המקצועית ביותר.

הם יגידו לי שחתמתי חוזה וזהו..

אני רוצה להתפטר רע לי שם אני רצה שיפטרו אותי..ולא יודעת מה לעשות בשביל זה כי אני נציגה טובה

למעלה