מתה להתפטר

מתה להתפטר

לא יכולה יותר אני חודש וחצי נשחקתי, כמו גפרור זה לא העבודה, אני לא מדברת עם לקוחות זה הצוות האנשים, המשמרות.. אני רוצה לסיים עד סוף 30 בנובמבר וזהו חתמתי חוזה לשנה כנס 1400 שקל זה בסדר הכל רק לעוף משם מחויבים בדר"כ לתת מכתב התפטרות שבועים לפני פיטורין? אם נותנת מכתב שבועיים זה יפגע במשהו? חוששת למשכורת..אני מאמינה שינקו ממנה 1400 שקל אבל השאר עדיין צריכה לקבל וזו חברה מסודרת והוגנת מבחינת תשלומי משכורות... יש לכם רעיונות איך לגרום להם שיפטרו אותי כדי שלא אצטרך לשלם את הכנס? פשוט נותנים מכתב התפטרות של שורה למנהל עבודה שלנו וזהו?

deja vu 23

New member
קודם כל

תירגעי, תנשמי עמוק. איזה חברה את עובדת? מדובר בשירות לקוחות או טלמרקטינג? מה קרה שנשחקת ככה אחרי חודש - אולי לקחת על עצמך יותר מדי משמרות? אולי תורידי קצת משמרות, או קחי כמה ימים חופש? ואם את בכ"ז משוכנעת על לחפש עבודה אחרת, כדאי שתחפשי כל עוד את עובדת, שלא יגיע מצב שתשבי סתם בבית עד שתמצאי עבודה כי כסף לא ייכנס.

הממ

בהוט.. לא שירות לקוחות ולא טלרקטינג. אני לא מדברת עם לקוחות כמעט. זה לא קשור למי שאני מדברת איתו. זה הצוות שאיתו אני עובדת ותנאי העבודה המשמרות.. אי אפשר לקחת פחות, נותנים 5-6 משמרות בשבוע כאשר זה 8-9 שעות. ושבוע הבא יש לי יומיים שזה 11 שעות.. אי אפשר לקחת חופש, רק התחלתי, זה לא ממש ישנה משהו או יעזור. אני לא יכולה להמשיך שם, ולא רוצה. אני לא אשב סתם בבית, אני צריכה ללמוד למשהו..ולשבת סתם בבית זה כל מה שדאני רוצה כרגע, אין לי כח לאנשים יותר ולא לכלום..אני לא נואשת לכסף כרגע..אבל אני אחפש..

אכן גשם של דמעות...

אני כל כך מכירה ומזדהה עם העניין הזה של אנשים שלא קל לעבוד איתם. זה יכול להמאיס עלייך את סביבת העבודה ברמות של לבכות לפני משמרת, זה פוגע בתפקוד שלך בעבודה עצמה, וזה לא נעים ולא בריא. אני יודעת שרוב האנשים יגידו לך לא לעזוב מקום עבודה לפני שיש לך משו אחר, אבל אני חושבת שאם יש לך אפשרות לא לעבוד, ולחפש עבודה (שלפעמים זו עבודה בפני עצמה), לכי על זה. אני לא בעד להשאר במקום שאת סובלת בו. בהצלחה!

ShirleyT

New member
אולי-

אני חושבת שאם כל כך רע לך איפה שאת נמצאת כרגע אז את צריכה לעזוב וזה לא משנה אם תשלמי קנס אפילו של 893246 שקל לא נשארים איפה שלא טוב, בעיקר כשכמו שאמרת את לא רעבה ללחם כך שיש לך אפשרות לבחור ולהיות במקום שטוב לך בו וזה הכי חשוב. אבל השאלה היא אולי אפשר בכל זאת לשפר את המצב שלך שם ולהרגיש טוב יותר במקום העבודה להחליף צוות, לשנות תפקיד לתפקיד אחר, לא יודעת או אולי לחפש עבודה במקביל, כדי שלא תשארי באוויר בהצלחה

מסכימה עם שירלי

ההרגשה שלך חשובה לא פחות ואפילו יותר מהכסף שתרוויחי שם. יש לך מחשבות לכיוון חדש?

לא יודעת

אני צריכה לעשות קורס פסיכומטי ביואל גבע בפרבואר אין לי אפשרות ללמוד ולעבוד זה יותר מדי לחץ בשבילי אני לא מחפשת מקום מושלם שיהיה לי טוב בו אבל אני לא מסוגלת להשאר שם יותר אני כל חוזרת ובוכה באוטובוס או בורחת לבכות בשירותים בהפסקות אני מחפשת משהו פקידותי עם פחות לחץ נפשי לא אכפת לי לקבל שכר מינימום השקל שאני מקלת יותר כרגע לא שווה את זה

Oיון

New member
דברי עם האחראי שלך ../images/Emo88.gif

הוט עשתה שינוי תפסתי גדול מאוד בתקופה האחרונה לגבי העסקת העובדים, יכול מאוד להיות ששיחה עם המנהל יעשו שינוי. קחי בחשבון, שאת מבחינתך מוכנה לעזוב עם הקנס, כך שאין לך מה להפסיד, מצד שני, אני מאוד נגד "שרפת גשרים" ולכן, הייתי מציעה לך לעשות שיחה כנה עם המנהל/ת הישיר/ה שלך, ולשתף אותם במה שעובר עלייך. אני מאמינה, שהמקרה הגרוע ביותר שיכול לקרות זה שתשלמי את הקנס, ותצאי אולי, עם מכתב המלצה. בהצלחה!

nukke

New member
מתי נכנסת המשכורת?

אצלנו בתאגיד היו כאלה שפשוט הפסיקו להגיע לעבודה אחרי שהמשכורת נכנסה, על מנת שלא יוכלו לקנוס אותם. בנוסף, לפני מס' חודשים התפרסמה ב-YNET ידיעה אודות קנסות לעובדים. חפשי בגוגל "איסתא" ו"קו לעובד" ותמצאי.

שיטה מוצלחת

אני לא יודע אם זה רלוונטי לגבייך אבל הנה שיטה: מחכים לסוף החודש דהיינו במקרה שלך לדצמבר ומתחילים להוציא ימי מחלה החל מהראשון לחודש. המשכורת מתקבלת ב9 לחודש, ברגע שאת רואה בחשבון בנק שהמשכורת התקבלה את לא מגיעה לעבודה למחרת. יש כאן שתי תוצאות אפשריות: שיפטרו אותך בשל ימי מחלה, אם כן תוכלי לתבוע אותם.או תישארי עם הכסף.. אל תקשיבי לבלבלני מוח שאת טורקת את הדלת וכו". בקורות החיים שאת שולחת לעבודה העתידית תתעלמי מהתקופה שעבדת שם, ותאמריבראיון העבודה העתידי שלמדת באותה תקופה לפסיכמוטרי. זאתי שיטה בטוחה שנוסתה, אני ממליץ לכל מי שעובד במוסד נצלני בשירות לקוחות לנסות אותה.

המשכורת מתקבלת ב1.12 לא ב9

ברגע שלא מגיעה לעבודה מתקשרים אלי אם אומרת שאני מתפטרת אז.. דורשים ממני 1400 שקל ואז, תובעים אותי בע

די די

מי יתבע אותך? הוט נמצאת בגירעון תקצובי ענק והולכת לפטר 1500 עובדים אז נראה לך שהם יתעסקו אתך? . אף חברה כזאת לא תגרור את עצמה לבית המשפט בשביל עובד שכביכול עשה תרגיל בשביל לא לשלם קנס דרקוני שהחוקיות שלו מוטלת בספק. די לתת לחברות הללו לנצל אתכם, אני עבדתי ב4 החברות הגדולות במשק שברשותם מערך שירות לקוחות ענק. אני ורבים אחרים עשינו את התרגלים הללו ואני לא חושב שמישהו אי פעם נתבע.את פוחדת? חוששת מהוט? לכי לרופא משפחה ותגידי שכואבת לך האצבע, תוציאי 5 ימי מחלה ויבעטו בך אחר כך כמו טיל. רוצה עוד שיטה? להוט יש פטיש לעמידה בלוחות הזמנים, את יכולה להגיד ללקוח שאת המלכה שלו ולא יפטרו אותך אבל אם תאחרי כל פעם למשמרת בוקר ותשתי חמש דקות קפה ותוצאה מכך תאחרי מהפסקת הצהריים יפטרו אותך. תביני בלי להעליב, עובד שירות לקוחות בחברה כמו הוט הוא יתוש על הקיר, תביני את המשמעות של זה ולפיכך תפעלי.. העיקר לא לפחד בכלל...

אני רוצה שתגיד לי את זה אחרי

שאני אקבל מכתב תביעה נגדי על 1400 שקל כי הפרתי חוזה ואני מאחרת לא מרצוני טבעי לצערי..האמת שאחרתי הרבה, העירו לי על זה אבל לא מעבר תראה בשבילי 1400 שקל זה הרבה כסף!..כואב לי להחזיר את זה אחרי שטחנתי שעות בעבודה..אם יש דרך לא להקנס יהיה נהדר.. הולכת לפטר 1500 עובדים?? הוט מחפשת עובדים נוספים כרגע לכל המוקדים כי חסר נציגים.. הוט מעבירה למחלקה משפטית אנשים שבחוב על תשלום כבלים של 200 שקל, נראה לך יוותרו על 1400? יתקשרו אלי וירצו צ'ק שאתן להם..ולא ירדו ממני..ובטח יגרמו לכך שלא יעסיקו אותי יותר בשום מקום או משהו כזה...בכל מקרה הרי חתמתי חוזה יכולים לעשות לי צרות אני רק בת 18 אני לא יכולה להתעסק עם זה...מעדיפה שיפטרו אותי על איחורים/תפקוד לקוי..

tenen

New member
בדיוק בגלל זה הם יתבעו,

מניח שהיא לא הראשונה שתנסה לעזוב בלי לשלם קנס, במקום לוותר כל פעם על 1400 שקל נשמע לי רעיון טוב יותר בשביל HOT לתבוע אותם כל פעם מחדש מהנציג העוזב, ומכיוון שבד"כ יזכו גם יקבלו את ההוצעות על התביעה מה שאומר שזה יעלה לגברת שניסתה לחסוך יותר מ 1400 שקל רק עקב ההתחכמות המיותרת... חוזה זה לא קישוט, מי שחותם על קנס של 1400 שקל עקב הכשרה שאמורה לשרת אותו עליו לעבוד את התקופה שסיכם עם המעביד.

כן בטח

הוט חברה ששקועה בחובות של 7 מיליארד שקלים, שלפי דה מרקר הולכת לפטר 1500 עובדים (זו לא המצאה שלי) תלך לבית משפט על מנת לקחת מהעובדת א' 1400 שקלים.כמובן הם ישלחו לבית המשפט לתביעות קטנות את אחד מהעורכי דין שלהם שעולה כ10,000 שקלים לחודש על מנת להתעסק עם תביעה בעלת שווי אפסי, כאשר עשרות נציגים עושים זאת על בסיס חודשי. את באמת חושבת שהם יתנכלו לך? אני מבטיח לך שעוד שנה אם תרצי לחזור לעבוד שם גם אם תטרקי את הדלת בפניהם הדרך תהיה סלולה. את לא תהיי הראשונה ולא האחרונה שתנקטי בתרגיל זה, שאם עדיין לא הבנת הסכום שהם גובים ממך על ההכשרה הוא אסטרונומי. בבית משפט הם יצטרכו להוכיח את אמיתות החוזה וטיב הסכומים זהו משהו שהם אינם ששים אליו. אבל עדיין אני לא מבין מה הבעיה להיות מפוטר מהוט? החברה מחליפה נציגי שירות כמו גרביים משומשות בשוק הכרמל. תתחצפי לממונה, תאחרי על בסיס יומי (לא משהו דראסטי רק שתיית קפה לפני התדריך), אל תחזרי בהפסקות הצהריים ועוד ועוד. תשימי לב שבחוזה שחתמת הארבעה החודשים הראשונים הם תקופת התנסות הדדית ושהיה בהצלחה.

תעשו טובה לכולם

ואת הדיבורים על מצבה של הוט והדרכים להתפוטר ממנה תעשו במסרים. זה לא לעניין.

למה?

אני חושב שמצבה של הוט כפי שפורסם בכלי התקשורת הוא לא סודי, כל מי שעובד שם ועומד להיות מפוטר ראוי שיתוודה למצב שהחברה שהוא עובד בה. אם חברה למען התייעלות כמו רוב החברות במשק מוכנה לפטר 1500 עובדים, ראוי שאותם עובדים יהיו מודעים למצב. בקשר להתפטרויות, חברות ענק כמו הוט והיא לא היחידה חותמות עם הנציגים המסכנים הסכמים דרקוניים נצלניים על מנת לכבול אותם למקום העבודה. אין שום הכשרה ששווייה 1400 שקל, זאת ועוד שהמרצים שמעבירים אותה הם חלק מהחברה דהיינו הם מקבלים משכורת חודשית לא לפי גולגולת אלה משכורת חודשית. יוצא מכך שכמות הנציגים בהכשרה אינה רלוונטית והסכומים אינם הוגנים. אם חברות מחתימות עובדים על חוזה חד צדדי!!!, לא נותנות להם את הזכות המינימאלית להתאגד (דהיינו הקמה של איגוד עובדים),מפטרת אותם בצורה שרירותית מבישה כאימת שבה לה, כובלת אותם עם חוזה דמיוני ודורשת מהם הכשרה מופקרת זכותם להתדיין לפחות על הדרכים להתשחרר מצרות אלה. תודה

למעלה