מתגעגעת לאקס

moon light23

New member
מתגעגעת לאקס

אשמח לקבל את עצתכם... היה לי חבר שנה וחצי, גרנו ביחד רוב הזמן הזה... לקשר איתו היו הרבה יתרונות משמעותייםם מבחינתי קודם כל היתה בינינו אהבה גדולה (עדיין יש) ולמרות שהיא לא התבטאה באותן דרכים ידעתי שהוא אוהב אותי ולא ציפיתי שיביע אהבה "בדרך שלי" מה שנקרא, קיבלתי באהבה את הדרך שלו... הוא נאמן מאוד ולגמריי רציני לגביי, רוצה יציבות בחיים וביטחון עם בת זוג קבועה וזה דבר שאינו מובן מאליו ומאוד חשוב לי נמאס לי מהמשחקים ובואו נודה באמת קשה היום למצוא בני זוג נאמנים באמת שלא פוחדים ממחויבות וכל כך טוטאליים ושלמים עם בת זוג אחת... לפחות ככה זה בגילי לא יודעת מה לגביי גיל אחר, והוא בגילי פחות או יותר בן 24. היתה לי איתו הרמוניה היה מאוד נעים כיף ונוח בבית שלנו, הוא תמיד דאג לכל מה שרציתי או ביקשתי מאוד אהב לבשל לי ולבלות איתי ככה בכיף בבית.. פחות בליין ואני קצת יותר וזה טיפה הפריע אבל לא יותר מידי.. לא בגלל זה נפרדתי ממנו אני מאוד מעריכה אותו כבן אדם חושבת שיש לו השקפה בריאה על החיים ולמדתי ממנו הרבה.. הוא היה עוזר לי לצאת ממצבים של אובר רגשיות נשית כזו שהייתה משתלטת עליי לפעמים, כלמיני רגעים של חוסר ביטחון שהתבטאו בכל מיני דרכים ותמיד ההשקפה הבריאה שלו הזכירה לי שלא הכל סרט בחיים הוא רציונלי וזה מאוד איזן את האוב אמוציונליות שלי... כמובן שמבחינת משיכה פיזית וסקס הכל היה טוב אין תלונות, לפעמים קצת שקענו לשגרה אבל זה הגיוני בהתחשב במגורים יחד ושנינו עובדים ולומדים... נפרדתי ממנו בעיקר בגלל בעיה אחת רצינית שמאוד הפריעה לי- הוא היה מבליג על כל מה שמפריע לו בי, לא משתף אותי אם הוא נפגע ממני וכאלה, ואז היו נוצרים מצבים שהוא אוגר בבטן וזה היה מתפוצץ בריבים לא נעימים בהם הוא היה ממש צועק ואומר דברים לא יפים... לא מדברת על אלימות או קללות אבל דברים מאוד פוגעים וצעקות ממש... בנוסף קשה לי עם העובדה שיש לו אגו מנופח מאוד זו לא פרשנות שלי הוא בעצמו אומר את זה, "הכבוד" חשוב לו יותר מהכל ואם אני בוכה או משהו- גם אם הוא באמת היה לא בסדר ואני בוכה מסיבה לגיטימית- הוא לא יבוא ויתחיל להתרפס בפניי במילים שלו- הוא לא סמרטוט. הוא ייחכה שארגע ואז ייגש להשלים, וגם תוך כדי כך שהוא רק מלטף ומחבק. בקושי מתנצל בקושי מודע לדברים שהוא עושה לא בסדר, לעומת זאת אני מאוד מודעת לעצמי ואם טעיתי אתנצל ואודה בכל. אין לי בעיה להודות בפאקים שלי... בכל אופן נפרדנו לפניי חודשיים וחצי בערך, אני ממנו, בגלל כל הבעיות הנ"ל. מאז דיברנו כמה פעמים אמרתי לו שאני עדיין אוהבת אותו, הוא אמר שגם הוא אבל בכך שעזבתי ערערתי את היציבות שלו והוא לא מסוגל להיות עם בחורה שעלולה פתאום לקום וללכת. הוא אמר שהעזיבה שלי הייתה קשה לו והוא לא מוכן בשום אופן להיות במצב הזה שוב, ויש לו חשש שאם נחזור אני שוב אלך והוא מעדיף אפילו לא לחזור אליי בלבד שזה לא יקרה. אני היום מרגישה שלמדתי דבר או שניים ויש לי מסקנות ותחושות של איך אני אוכל לשפר את התקשורת בינינו במידה ונחזור ואני מאמינה שהדברים הם ניתנים לפתרון, רק שהוא לא יודע אם הוא רוצה לקחת את הצ'אנס. מה גם שגיליתי שהעולם בחוץ לא כזה מפתה וזוהר ומהמון בחינות הוא באמת מציאה.. אני מבינה לגמרי את ההרגשה שלו ואת החשש מלהיפגע שוב, מצד שני אני לא יכולה לחתום על חוזה שלעולם לא ניפרד!!! הוא מבחינתו רואה את עצמו במערכת זוגית יציבה שבה נשארים ועובדים על הבעיות ויהי מה (אלא אם כן מדובר במשהו חריג כמו בגידה) הוא כן מבין שהיחס שלו אליי טעון שיפור אבל לדעתי- הוא הבין זאת עוד כשהיינו יחד ואני לא נתתי לו צ'אנס לשנות ולעבוד על עצמו וזה שאני רק עכשיו מבינה את זה זה עלול להיות מאוחר מידי והוא מצפה מחברה שלו שתעבוד על הדברים בתוך הקשר ולא תלך בגללם כי זה מערער את היציבות שכל כך חשובה לו, וזה כן לגיטימי בעיניי. מה דעתכם? יש משהו שאני יכולה לעשות? הרי אין תעודת ביטוח בחיים, גם אני לא יכולה להיות בטוחה במיליון אחוז שדברים ישתפרו ושהיחס שלו אלי בזמן שאנחנו רבים ישתנה... לוותר עליו? אולי הבעיות הן גדולות מידי ויהיו שם בחוץ גברים שיתאימו לי יותר? להילחם עליו?כי בכל זאת האהבה גדולה ושנינו לא ממש הצלחנו להיות ולצאת עם אחרים מאז- היו נסיונות כושלים אבל לא יותר מזה מבולבלת...

I C E M A N 7

New member
שח-מט

האקס שלך הוא לוחם וככזה הוא צריך לדעת שהפרטנרית שלו גם כן כזאת. את הוכחת שאת הטיפוס שנוטש בקלות את שדה הקרב כשהמצב טיפה לא אידיאלי. עם טיפוס כזה לא יוצאים לקרב נוסף.

moon light23

New member
מסכימה עם מה שכתבת

כואב אבל נכון, ברגע האמת אכזבתי... אבל מצד שני הוא עבר חדשיים וחצי בלעדיי, ניסה לצאת עם עוד כמה בחורות, לפי הדיבור שלו הבנתי שגם הוא לא מתלהב ממה שיש בחוץ והוא יודע שאני כמוהו בהרבה דברים חשובים- אוהבת מאוד נאמנה לגמריי משקיעה מתחשבת... נדיבה רחבת לב נפנקת... לא קשה מאוד לא עושה סרטים מטורפים... עושה לפעמים בקטנהאבל יחסית לאחרות זה כלום- ככה הוא תמיד היה אומר לי ועם הזמן כשהייתי מתמודדת אחרת עם בעיות ולא באה ועושה פרצופים הוא מאוד העריך את זה... גם הוא היום מבין כמוני שמה שהיה לו ביד טוב יותר ממה שהולך בחוץ. לא אומרת שאני הכי טובה בעולם, ברור שאם הוא ימשיך לחפש הוא ימצא מתישהו מישהי טובה, אבל הוא בעצמו תמיד אמר שכמוני אין... נכון אכזבתי ברגע האמת. אבל זה לא אומר שאני לא יכולה ללמוד מזה וזה לא מבטל את שאר היתרונות העצומים שלי שהוא כל כך אוהב ולא מוצא במקום אחר..... אז אין לו מה לתת צ'אנס??? גם הוא לא מושלם. אני מוכנה ללמוד מטעויות. אם זה לא מספיק טוב.... אז כנראה שזה ייגמר ואני אאלץ ליישם את הלקח רק בקשר הבא!!

ועכשיו, אחרי שהתאמנת

על נאום "שימור הלקוחות" הפוטנציאלי שלך, חישבי שנית, והפעם לעמוק, למה עזבת אותו מלכתחילה. משהו שם הניס אותך החוצה, מעבר למילים הלא יפות. לחלק הזה לא נתת יותר מדי מחשבה.

moon light23

New member
את צודקת...

אבל זה הרבה יותר מורכב ממה שאני יכולה להסביר בפורום אלה מחשבות שלי על אבחנותש אני עושה לדפוסיי התנהגות של עצמי.. אני תוהה אם עזבתי כי באמת הוא חצה קו אדום מבחינתי או שאולי זה הדפוסים שלי שחוזרים על עצמם, קשה לי להיכנס לזה פה ולהסביר הכל על רגל אחת.. היו עוד דברים. לא אגיד שלא. ולא רק הוא אשם בהם.אני בסך הכל חושבת, שאם אני כן בחורה עם הרבה מודעות עצמית גם אני יכולה לעבוד על ההתנהגויות שלי והדפוסי חשיבה שלי ולשפר דברים

nowonder

New member
שוב אתה משווה את החיים למלחמה

ואת הזוגיות לשדה קרב. הוא לא רוצה לחזור אליה, כי זה באסה לחזור למישהי שבוחרת בך, רק כי היא בילתה קצת בחוץ וגילתה על עצמה שהיא בעצמה אינה מציאה כל כך גדולה והיא בעצם לא יכולה למצוא משהו יותר טוב ממה שכבר היה לה. היא חוזרת אליו מכל הסיבות הלא נכונות.

moon light23

New member
וואו את מדהימה

ומבריקה ממש!! אני באמת לא מציאה!! גיליתי שרק הוא היה מוכן לסבול זוועה שכמוני!! אני מתביישת שאני בכלל דורכת עם כף רגלי על אותה אדמה כמוך, אשה חכמה כל כך עם פרשנויות מדוייקות.. שקלת קריירה בפסיכולוגיה?? אני אפילו לא מתכוונת להתייחס ברצינות להצהרה המגוחכת שלך. אשה בגילך וככה את מסתכלת על דברים. עצוב משהו

chenby

New member
הנה דוגמא מושלמת

מילים שלך: מה גם שגיליתי שהעולם בחוץ לא כזה מפתה וזוהר ומהמון בחינות הוא באמת מציאה נווונדר בסך הכל אמרה את האמת - לחזור לבן אדם בגלל זה- זה לא מהסיבות הנכונות. פרשנות יוצרת תגובה שיוצרת תוצאה. פרשנות ואמונה אגב, זה די אותו דבר. כי הפרשנות נובעת מהאמונות - מאותם דפוסים.

moon light23

New member
זה לא מה שהיא אמרה

היא אמרה בפירוש שגיליתי שאני לא מציאה גדולה וזה מה שהרגיז אותי

chenby

New member
הסיבה היחידה

שזה יכול להרגיז אותך, זה אם תאמיני לזה. ולזה בדיוק אני מתכוונת שאני אומרת פרשנות. היא אמרה בפירוש - שלך! שגילית שאת לא מצייאה גדולה.. היא גם בפירוש שלה הוסיפה עוד כמה דברים.. אז היא אמרה. זוהי בדיוק דוגמא מושלמה שבה אנשים יגידו מה שהם רוצים, ולך אין מה לעשות נגד זה. את לא יכולה לשנות זה כי זה כבר נאמר. את לא יכולה לדעת מה האדם שמולך חושב ובטח לא מה הוא יגיד. לכן עלייך לקחת נשימה, לקבל את זה שכל אדם הוא בעל פרשנות אישית משלו, כל אדם מתבטא לפי אותה פרשנות אישית שלו, ולמעשה אנחנו כל הזמן מערכת פרשנות מהלכת, שנפגשת עם עוד מערכות פרשנות מהלכות. זהו. השליטה היחידה שיש לכל אחד מאיתנו, זה איך אנחנו בוחרים להגיב. המציאות היא מה שהיא. לא ניתן לשנות אותה. ניתן למצוא בה את המתנה, למצוא מה ההזדמנות פה, מה אני כן יכולה לקבל ועל מה אני כן יכולה להגיד תודה. כי מתוך תודה, ומתוך הערכה והוקרה , אני רק אמשוך אליי עוד סיטואציות שיגרמו לי להגיד תודה. הכל טמון בהערכה.

nowonder

New member
כבר יודעים פה

שאני מתרגזת כשקוראים את מה שלא כתוב. אז תני לי להבהיר לך. לא כתבתי שאני חושבת שאת לא מציאה, אני לא מכירה אותך בכלל (אם כי קשה לי להאמין שאם היינו מכירות היינו חברות). כתבתי שהוא לא רוצה אותך, כי הוא מבואס לחזור למישהי שחוזרת אליו, כי היא לא מצאה משהו אחר יותר טוב בחוץ. זה מבאס אותו לחשוב, שאולי את לא כזו מציאה גדולה, אחרת היו קופצים עליך. את יכולה לבחור להעלב ממה שאני אומרת. את יכולה גם להתעלם. ואת יכולה גם להקשיב, ולהבין שהכרזות כמו: "מהמון בחינות הוא באמת מציאה" זה לחזור אליו מכל הסיבות הלא נכונות.

רק הערה - לא דייקת... ../images/Emo3.gif

בהתחלה כתבת שהיא חוזרת אליו "רק" כי היא גילתה שהיא לא מציאה גדולה ואין עליה קופצים... עכשיו הפכת את הסדר, בהתחלת המשפט "היא לא מצאה מישהו", ואחר כך "היא לא מציאה גדולה", וגם הוספת את המילה "אולי"... לכן גם את סתם מתרגזת... קודם היה כתוב משהו אחד שבהחלט יכול לקומם, ועכשיו שיפצת וטייחת קצת.
העלית על דעתך שאולי היא לא ממש נעלבה ממך? רק סתם חשבה שאת מדברת בשטחיות והחליטה להגיב באותה מטבע? ולעניין - לפעמים כדי להעריך מה שיש לך צריך להתנתק, להיפרד, ואחרי תקופה מסוימת להבין את הרגשות האמיתיים כלפיו, וזה בלי קשר עם כמה היא או הוא יצאו בדרך... לפעמים אפשר להבין במרחק הזמן גם אם לא יוצאים עם אף אחד אחר בינתיים. לא תמיד זה קשור ל"לא מצאתי מישהו אחר, אז אני אסתפק בו"

moon light23

New member
סמכימה איתך!!

הניסוח הראשוני באמת היה אחר מהשני... גם השני לא נעים לשמוע אבל זה לא תמיד נעים לשמוע דברים גם כשיש בהם אמת... עוד נקודה שרציתי להבהיר- זה לא שלא קפצו עליי. להפך. מתחילים איתי הכי הרבה שאי פעם התחילו איתי בעבר!! אני לא מעוניינת בהם. לא בא לי. העניין הוא באמת שלא באתי לשאול מה דעתכם על המניעים שלי לחזור אליו. אני יודעת מאיפה הם נובעים לי, וזה מאוד קשה לתאר סיטואציה כזו מורכבת בכמה משפטים, ולכן התגובות נתפסות למשפטים שכתבתי, אולי פשוט טעיתי בניסוח ולכן נראה שאני רוצה אותו כברירת מחדל.. אני ממש לא!! בלי להשתחצן אלא כעובדה, יש המון בחורים שירצו לצאת איתי. עוד לא נתקלתי עדיין במישהו שלא רצה. זו בחירה שלי בו, כי אני מוצאת בו דברים טובים שגורמים לי לרצות אותו, וכי אני אוהבת אותו! מה שבכלל באתי לשאול פה הויה, אם לדעתכם, יש סיכוי לשקם את האמון שנשבר? את הנזק שנעשה לקשר- על ידי שנינו? להיות שוב ביחד אפילו יותר טוב מפעם כי למדנו דבר או שניים?

בוודאי שיש אפשרות לשקם

בעיני מערכת יחסים עם קשיים לא צריכה אוטומטית להפחיד ולפעמים הקשיים גורמים ליחסים שלא לשקוע בשגרה. אני מאמין שאם יש אהבה הדדית אפשר לתקן כמעט הכל. אולי תבררי אם הוא באמת אוהב אותך ומתגעגע אליך. יש סיכוי שאחרי הנתק דווקא תדעו להסתדר טוב יותר כי כל אחד כבר בחן את הגבולות וחוויתם על בשרכם מה קורה כשמותחים יותר מידי את החבל. אני אומר כך - ממילא אין תעודת ביטוח, הכל הימור, ולפעמים ההיגיון יכול להוביל אותך לתוצאה הכי רעה... אז במצב כזה עדיף להקשיב לקול האינטואיטיבי.

moon light23

New member
אני יודעת בוודאות

שהוא אוהב ומתגעגע... מאוד... אנחנו נפגשים ביום שבת כדי לדבר על הכל וגם כדי להתראות הגעגועים כבר מטורפים... אני מאמינה שלאט לאט נוכל לפתור את הדברים, להחזיר את הביטחון וכן היום אני יודעת שלמדתי דבר או שניים

nowonder

New member
נו, אם אתה חושב

שאמרתי משהו שונה במהותו בפוסט הראשון לעומת הפוסט השני כנראה שיש לי בעיה רצינית בכושר הביטוי. מבטיחה לעבוד על זה. וחוץ מזה, לא הבעתי דעה לגבי הרצון להתנתק ולחזור למישהו אחר כך. כי זה פשוט לא רלוונטי. הסברתי למה הוא לא רוצה לחזור אליה אחרי חודשיים, ולמה לחזור למישהו אחרי חודשיים כי לא נעים בעולם הדייטים זה סיבה לא נכונה . היא (ואתה) יכולים להיות משוכנעים שהצעד נכון והגיוני ולגיטימי. מה לעשות, כרגע נראה שלא ההרגשה שלכם היא זו שקובעת. אלא שלו. ובשורה התחתונה, מבאס אותו לחזור אליה בדיוק מהסיבות שציינתי.

נכון ../images/Emo45.gif

אם הוא לא רוצה אז אין מה לעשות. כושר הביטוי שלך מצוין. ואין שוני מהותי ואפילו בינוני בין הפוסט הראשון לשני. אבל הטיימינג של השיפוץ שלך (טיימינג שאותו את בחרת), מוכיח שגם את חושבת שיש הבדל מסוים אחרת לא היית משפצת. ולפעמים בין אמירה בוטה ומתריסה, לבין אותה אמירה בסגנון צנוע יותר מבדילה מילה אחת...

moon light23

New member
יכול להיות שאת צודקת

אבל לפי מה שהוא אומר ההסתייגות היחידה שלו מלחזור היא העובדה שכשהיה קשה בחרתי ללכת ולא לתקן.. ובראייה דשלו רק דברים מאווווד קיצוניים כמו בגידה וכאלה הם סיבה לגיטימית ללכת, סיבה אחרת היא לא סיבה ובקשר כמו שלנו כל כך רציני ואוהב הייתי צריכה להילחם. ואני מרגישה שאני מבינה מאיפה נובע החשש שלו ושהאמון שלו מעורער אבל אני גם מרגישה מצד שני שאני כן סומכת על עצמי שלמדתי והחכמתי. וכנראה שגם הניסוח שלי לא בשמים, אם יצא מהפוסט שלי שאני רוצה לחזור אליו כי עולם הדייטים לא קורץ לי

I C E M A N 7

New member
נו, מה לעשות

הייתי משווה זוגיות לריצה אולימפית, אבל מיכה שטרית שדד לי את הרעיון
בכל מקרה דיברתי על האקס שלה, לא עלי. מבחינתי זוגיות היא אגם צלול עם מפל מרהיב ועם דגיגי זהב וצבי ים חמודים ששוחים להם בתוכו
למון לייט: אנחנו פה בפורום אוהבים קאט-פייט. רק קחי בחשבון שנוונדרוומן בלתי מנוצחת עד עתה.

למעלה