מתגעגעת לאקס

I C E M A N 7

New member
איזה עקרבית

מה פתאום סקס. אם זה סקס, איך יתכן שהיא מגשימה את חלומה אחרי שהוא נעמד בפינה? זה זוגיות והמירוץ הוא לחופה

moon light23

New member
חחח שום קאט פייט

לא באתי לריב עם אף אחד בסך הכל קצת תמוה בעיני שמישהי שלא מכירה אותי בכלל פוסקת שאני לא מציאה.

TotalCommnader

New member
עם אף בחורה אין בטחון 100%. או שנמאס לו או שה

וא רוצה שתתאמצי יותר/תתרפסי. השאלה היא מה את רוצה. אם תחזרי לקשר בלי שפתרתם את הבעיות שלכם רק תחזרו על אותה תבנית. את צריכה לברר אם הוא באמת לא רוצה או שהאגו שלו נפגע, ואם הוא מוכן לעבוד על הבעיות.

תמיד אומרים שכשמאבדים משהו מגלים כמה הוא חשוב

ונשמע שכשהיית בתוך הקשר ראית גם את הדברים הטובים אבל החלקים הבעייתיים היו משמעותיים יותר, ועכשיו מחוץ לקשר את רואה גם את החלקים הפחות טובים אבל החלקים הטובים יותר הם המשמעותיים. אני מסכימה איתו שבדרך כלל צריך לנסות לעבוד על דברים מתוך הקשר ולא למהר ללכת, מצד שני נשמע שלא באמת מיהרת. הייתם יחד שנה וחצי ולמדת להכיר די טוב את מי שאיתך - לטוב ולרע. את אוהבת אותו וקשה לך להפרד ממנו וזה מובן, אבל השאלה היא: האם את רוצה לחזור כי רק קשה בלעדיו והתרגלת ועכשיו מתסכל להתחיל הכל מהתחלה? האם את רוצה לחזור כי את חושבת שתצליחו לשנות את היחסים? האם את רוצה לחזור כי את מוכנה לקבל אותו כמו שהוא וגם אם תנסו לעבוד על הקשיים וזה לא ממש ישתנה את מאמינה שהוא מספיק שווה לך כמו שהוא? אם התשובה היא 1 או 3 אז די ברור מה את רוצה ולאן כדאי לך לכוון. אם התשובה היא 2 - אז באמת אין שום תעודות ביטוח ואז צריך לבדוק אם שניכם מוכנים לעשות מאמץ ולעבוד על הקשר בינכם כדי ליצור שינוי.

moon light23

New member
איפשהו אני מרגישה שכל שלוש הסיבות נכונות

אבל עניין התסכול של להתחיל הכל מהתחלה הוא לא המניע העיקרי... יש בזה משהו אבל אם הייתי סגורה על כך שעם כל האהבה הבחור פשוט לא בשבילי הייתי משחררת וזהו, עם התסכול של התחלה חדשה

נשמע שזה הסוף

הוא לא רוצה לחזור אלייך. אין ביניכם אמון, ובנוסף את תלותית מידי. תגדלי כבוד עצמי ותפסיקי לשכנע את עצמך שהוא אביר על סוס לבן, שבטעות היה לכם קצר בתקשורת. move on

נומלה

New member
תתחילי לדבר עליו בזמן עבר

ותלמדי לא לברוח בקשר הבא שלך. אי אפשר ל"תקן" והוא גם אמר לך את זה במילים שלו.

אייבורי

New member
חולק על קודמי

בסופו של דבר מדובר באגו פצוע אני בטוח שיש לך קסמים נשיים לחיזוק האגו

לנושנוש

New member
האגו הממילא גדול שלו נפגא

בינתיים הוא מראה לך מאיפה משתין הסוס.... אם תחזרו ממש לא בטוח שהדפוס הבעייתי של אגירת עלבונות וצעקות אחרי זה ישתנה. אולי עדיף שתשארי עוד זמן מה לבד והמשיכי הלאה? זה לא כזה כיף להיות עם מישהו שלא מסוגל לבקש סליחה... אולי חבר שלך רוצה מישהי שגם לא תפגע בו אף פעם וגם תוכל את קקי של צעקות מרוכזות (אני שמעתי דברים דומים ובדרך כלל מדובר במילים מאוד לא יפות וזריקת האשמות לא הגיוניות וכו') בשקט?? בדקת את העניין שנה וחצי.

moon light23

New member
בגדול כל מה שכתבת נכון

אלו דברים קשים לא נעימים ולא רגילים. לא נפרדתי ממנו כי שיעמם לי, כי לא יצאנו מספיק, כי הוא לא אמר לי כל יום איזה יפה אני, כדי לטעום אחרים וכו'... עזבתי כי הוא התנהג אליי לפעמים מאוד לא יפה. חד משמעית. אבל שוב לא מדובר פה בבחור אלים שירים יד וכו', לא מדובר במישהו שלא אוהב ומעריך.. מאמינה שעם עבודה עצמית הוא יכול להשתפר. השאלה כמה הוא רוצה ומעוניין בכלל לעבוד על עצמו. וכרגע זו לא השאלה בעצם, זו היתה השאלה לולא הייתי עוזבת, ברגע שאני עזבתי גם אני עשיתי מעשה פוגע ומערער אמון... כך שאפילו אם עזבתי מקושי אמיתי- שנינו עכשיו לא בסדר אחד כלפיי השני! היום הוא אמר לי שהוא עדיין אוהב ושהוא ניסה להיות עם אחרות והוא פשוט לא רוצה אותן... אבל הוא באמת לא יודע אם לחזור. אני כן מבינה אותו ואני מאמינה שאם נחזור גם הוא יעבוד על הבעיות שלו אבל אני לא יודעת מה הוא ירצה בסוף... אני במן גישה של מה שיהיה יהיה, מה שצריך לקרות קורה, אני ביקשתי כמה פעמים לחזור בתקופה שאנחנו לא ביחד, כשהוא אמר לפניי חודש וחצי בואי ניתן לזה זמן נראה שזו לא קפריזה שלך- אמרתי בסדר, והנה עבר זמן, ואני שוב ציינתי באזניו שאני מעוניינת, עכשיו הכדור אצלו במגרש. מה שהוא יחליט זה מה שיהיה ואני אתמודד לטוב ולרע. אני גם בספק אם אפשר יהיה לתקן את האגו הפגוע שלו וחוסר האמון שלו כלפיי... רק הזמן יגיד.

chenby

New member
בואי נגיד כזה דבר

אני מאמינה שזה דווקא יכול להצליח. אבל על מנת שזה באמת יצליח במידה ואתם אכן חוזרים, את צריכה מיד לשנות את האמונות שלך על איפה הוא צריך להשתנות. את רוצה לחזור להיות איתו בגלל מי שהוא ולא בגלל הפוטנציאל שלו להיות מישהו אחר. אם לשם את חותרת, עדיף לו שלא תחזרו. "השאלה כמה הוא רוצה ומעוניין בכלל לעבוד על עצמו" במקום להפנות את השאלה הזו אליו - כי ממילא אין לך שום שליטה או אחריות על מה הוא עושה לגבי העבודה העצמית שלו , תפני את אותה שאלה אלייך - כי את האדם היחיד שאת יכולה לשנות. אותו דבר לגבי האגו הפגוע - מי אמר שזה האגו שלו שפגוע? את החלטת שזה ככה ואת חושבת שהוא צריך להתגבר על זה- אבל אין לך מושג מה הוא עבר בחודשיים האלו, כלומר - בראש שלו. אלו מחשבות היו לו, עם מה הוא נאלץ להתמודד. במקום לראות את הצד שלך ואיך הוא צריך לעשות שינויים או לשחרר אגו, תתחילי להקשיב לצד השני, ותפנימי שאין לך שום דרך להחליט עבור אדם אחר איך הוא צריך להיות. כמו שהוא גם כן - לא באמת יכול לקבוע עבורך איזה בן אדם את צריכה להיות. זוהי רק החלטה שלך. אני חושבת שזה אפשרי ונשמע שיש שם פוטנציאל. אבל אני מציעה (ועצותי אגב שוות לקליפת השום - כמו דעותיי) שבמידה ואתם חוזרים, תהני ממי שהוא, ותמצאי כל הזמן את מה שאת מעריכה בו - ולא את מה שאת רוצה לשנות בו. לאן שהולכת תשומת הלב, לשם הולכת האנרגיה ושם נוצרות התוצאות.

moon light23

New member
וכל מילה נוספת מיתרת:)

כל מה שכתבת באמת נכון ולא רק במקרה הספציפי שלי אלא בכלל. זה בדיוק הדברים שעליהם אני מנסה לעבוד. קשה לשבור דפוסי חשיבה ישנים, אבל אני מנסה... תודה:)

chenby

New member
פשוט

תכתבי את כל הדברים שאת מאמינה בהם, את כל העקרונות שלך, ושימי שם סימני שאלה. תבדקי האם זה אמת. http://www.thefreedomtobe.net/doc/LovingWhatIs-little_book.pdf זה יכול לעזור לך לשבור דפוסי חשיבה בקלות. בלי לנסות, בלי להשתדל, אלא פשוט לשבור את הפרדיגמות. ברגע שנופל אסימון, לא ניתן לחזור אחורה, פתאום לא לדעת. זה היופי בלגדול. זה רק קדימה.

ומה יקרה בפעם הבאה שהוא יתנהג אלייך לא יפה?

תבליגי? תזרקי אותו שוב? או שאת מאמינה שזה לא יקרה שוב כי עכשיו הוא השתנה ואת השתנית?

עזבי -

המטרה היחידה שלך במהלך להחזיר אותו זה פשוט להמשיך בתהליך השינוי שלו מהנקודה שבה הופסק - לא שכחת כלום ןלא למדת כלום. אז אני מציע - תעזבי, פרגני לעצמך שנה-שנתיים לבד כדי להתבגר ואת מערכת היחסים הבאה שלך תשתדלי לנהל כמו שצריך, טוב?

מריוס זכריה

Member
מנהל
ולי דווקא בולט מה שחסר אצלך: התאהבות

מה שלי בלט בפוסט שלך, למרות שזה ככה הוצנע ונמרח באיפור, הוא הרגש שלך אליו. מה שאני ראיתי שם הוא שהסביה העיקרית שהיית איתו הייתה האהבה הגדולה שלו אליך הנוחות, הנעימות. מה שהרגשתי שם מרוח הוא ההתלהבות שלך. אני לא ראיתי שם התאהבות מצידך. כל הסיבות שמנית כדי להיות איתו לגיטימיות, אבל רק בגיל הרבה יותר מבוגר, אחרי שניסית אהבה יוקדת פעם ופעמיים ולא הלך לך. בעיני זה קשר לא מספיק יצרי, ואת נותנת לזה כל מיני רצינוליזציות שקשורות לאגו שלו, או לבעיות תקשורת כביכול. אני לא התרשמתי שמה שיש שם אלו בעיות תקשורת, אלא שמשהו בתוכך מציק כל הזמן ואומר לך: זה לא מספיק!. ברור שאחרי הפרידה, ההגיון קופץ ואומר: מה עשית?! הפסדת הזדמנות מצוינת! אני גם מאמין בהחלט שיש לך רגשות אליו, שאת קשורה אליו, מכבדת, מעריכה, ואפילו אוהבת. אבל נשמע לי שלא היית מאוהבת! ואת צריכה לשקול האם בגילך הצעיר זה מה שאת רוצה. אם את מודעת לזה, ועדיין בוחרת להיות אתו בגלל כל הסיבות שלך - סבבה. אבל לי חסרה בפוסט שלך המודעות למה שחסר שם.

מלודי6

New member
תמשיכי הלאה

אם את מתלבטת אם לוותר עליו או להילחם עליו, אז אין טעם בלחזור למערכת יחסים שאת לא מרגישה שאת מעוניינת ו/או מאמינה שאת רוצה להיות בה. כל שכן, כשאת מעוניינת לחזור אליה, בין היתר, בגלל הסיבה שאת לא מוצאת משהו טוב יותר בחוץ, וההתלבטות שלך נובעת יותר מהצורך שלך למצוא משהו טוב יותר ואי-הידיעה האם תצליחי בכך או לאו. והרי, ההתניה אם לחזור למערכת היחסים הזאת במידה והוא ישתנה או להמשיך הלאה במידה ותמצאי משהו מתאים יותר, רק מעידה כמה השיקולים שלך מוטעים. אולי הוא ישתנה ואולי לא. עניינים שכאלו – נטיה של ההתבטאויות מסוימות במהלך ריב או ויכוח כתגובה לשיחה לא נעימה היא לא דבר שמשתנה במהירות, גם אם עובדים על כך. ולכן, במידה ואת חוזרת למערכת יחסים שיש לעבוד עליה, צריך שיהיה לך את אורך הרוח להתמודד עם קשיים מהסוג שהעלת עד שיהיו תוצאות כלשהן (אם בכלל), וזה מצריך גם עבודה שלך. השאלה היא האם את מסוגלת ומוכנה להתמודד עם זה? והאם את מרגישה שמערכת היחסים הזאת חשובה לך עד כדי כך, שאת מוכנה להשקיע מאמצים לעבוד עליה, גם במידה ואולי זה לא יצלח.

moon light23

New member
טוב, תגובה...

אז ככה, לגביי עניין הרוצה לחזור רק כי אין יותר טוב בחוץ... אני לא התכוונתי לזה ככה.. אני מרגישה שכשהוא היה איתי לא הערכתי מספיק את מה שיש לי והיום אני מעריכה אותו יותר ויודעת שנדיר למצוא בחור עם תכונות כאלו טובות שאני כל כך אוהבת... ברור לי שעניין הלקיחה כמובן מאליו הוא בין הדברים שאצטרך לעבוד עליהם על עצמי, ואין לי ספק בכלל שיש לי הרבה על מה לעבוד אם אני רוצה שזה יצליח, ואני רוצה שזה יצליח. הרי אם לא נחזור ואשאר לבד בסוף אני כן אמצא מישהו אחר אולי לא טוב פחות אבל זה לא יהיה הוא. ואני כן רוצה אותו. ספציפית. חוצמזה שלגלות דרך הרווקות שהיא לא זוהרת ושמה שיש לך ביד זה מציאה- זה לא כזה פסול בעיני. אני כן יודעת שאוכל למצוא בני זוג אחרים, אבל אותו אני לא רוצה לפספס, כי אני מאמינה שאני על עצמי יכולה לעבוד ושהוא על עצמו גם יכול ולפי השיחות שהיו לנו היום הוא גם רוצה, שנינו מודעים לכך שאם חוזרים יש עבודה על הקשר וכל אחד על עצמו על מנת שאף אחד מאיתנו לא ייפגע שוב. בסופו של דבר אין אשם אחד אף פעם אני לא מסירה מעצמי אחריות ואני מאמינה שנוכל גם לעזור אחד לשני בעבודה העצמית.... אני לא חושבת שאני חוזרת מהסיבות הלא נכונות. אני חושבת שאני עושה תיקון לטעות שעשיתי כשהלכתי, ואני כן מאמינה שאף קשר הוא לא גן של שושנים אם לא משקיעים בו, מושלם לא יהיה, אבל טוב מאוד ומצויין יכול להיות, רק אם נשקיע.

אייבורי

New member
יפה אמרת זרתוסטרא

רק שאלה אחת לי קטנה אליך מה משמעות העבודה הזאת ? כלומר, כשאת אומרת שצריך לעבוד על הזוגיות או על הלקיחה כמובן מאליו איך בדיוק את מתכוונת לעבוד על זה (קונקרטית כמובן) אולי מוגבל אני בדימיוני, אבל אני רואה אותך, קמה בבוקר, מצחצחת שיניים, הולכת למטבח, מחתימה כרטיס יושבת ליד דלפק האוכל, עובדת כל היום, מזיע ואז מחתימה שוב כרטיס וחוזרת למקלחת. יום עבודה קשה עבר על זוגיותנו. אז למה את מתכוונת ?

moon light23

New member
אני מתכוונת לשינוי חשיבתי שיוביל

לשינוי בהרגשה הרעה שיוביל לשינוי בתגובה. הרי המחשבה שהיא הפרשנות שלנו יוצרת את הרגש והתגובה. לי אישית מאוד קשה לשלוט בזה, אני ישר מפרשת דברים ומגיבה בהתאם לפרשנות שלי, וכך נוצרים לי הרבה ריבים... אני יודעת שאם אוכל לחשוב ממקום רציונלי שזה שלו ולא שלי, או לא ישר לקחת כל פיפס לפרשנות חסרת ביטחון כזו או אחרת, דברים ייראו אחרת. באותה מידה יכול להיות שזה גם מה שהוא עושה- פרשנויות משלו לסיטואציות או למילים שלי... הרי הרבה מאיתנו עושים את זה... תראה עליו אני לא יכולה לעבוד. רק הוא יכול לבחור אם הוא רוצה לעבוד על עצמו, אבל אותי זה משמח כשהוא אומר שהוא רוצה. אני לא מתכוונת ללשמור בבטן רגשות רעים רק כדי לא לריב, אני מתכוונת למצב שהרגשות הרעים שנובעים ממחשבות אוטומטיות לא יגיעו בכלל. כי בגלל הדברים האלה יש בינינו כזה "חוסר הבנה" ו"חוסר תקשורת". למרות שתמיד כשהזעם עבר תמיד היה עם מי לדבר. בבסיס יש בינינו חיבור טוב, יש הבנה, היא מתקלקלת כשכל צד מתחיל להשתגע בפרשנויות לכל מילה... בגלל זה כשתיארתי את ההתפרצויות שלו הדגשתי- הוא לא בחור אלים!!! אני מאמינה שעם יותר "עבודה" ותקשורת לא נגיע למצבים האלה בכלל, או אולי הרבה פחות

למעלה