מתאבני מחשבה

• פותח הנושא Whip
  • פורסם בתאריך
(לגמרי ברוח טובה ובלי כעס)

הגבתי ככה כי התקפה היא ההגנה הטובה ביותר, וחיבוקי התנחומים כי אני לא מסוגלת להבין או להכיל הרגישו כמו התקפה. מתנצלת.
ברשותך, אנסח את זה אחרת -
אני מניחה שלאהוב הנוסף יש אהובה קבועה משלו. אני טועה?
אם לא הייתה לו - את חושבת שמה שאת מציעה לו - ורק זה בלבד - היה מספיק לו, או שזה באמת היה נחשב פשרה?
את מאמינה שהוא לא היה רוצה אותך ליותר מזה, בדיוק כמו שהאחר מקבל? שהוא לא היה רוצה מישהי לאותם חגים, חופשות ואירועים משפחתיים שציינתי?
&nbsp
את לא חייבת לענות לי. כל מה שאני מנסה להגיד בזה, זה שזה יכול לעבוד בקונסטלציה מסויימת בלבד. תקני אותיאם אני טועה.
&nbsp
אגב - להתפשר זאת לא מילה גסה. אני מעריכה מישהו שמתפשר למען אהבה, יותר ממישהו שמתחתן בלי טיפת אהבה, רק "כי צריך", כי השעון הביולוגי מתקתק, או מתוך נואשות כלשהי.
&nbsp
מקווה ששמת לב שכן חשבתי על דברים וחזרתי בי מחלקם הגדול. מהחלק האחר לא, אבל זה בכלל לא משנה. מותר לא להסכים, זכותי לדעתי על הנושא באופן כללי (לא עלייך) - וזכותך לשלך, כל עוד הכבוד ההדדי נשמר. אם חטאתי בנושא הזה - לא אחכה ליום כיפור כדי להתנצל

ולחלק החושב באמת - שמעת את השיר המקסים הזה? אני אוהבת את המסר שלו כי הוא קורא תיגר על מוסכמות.

UltraL

New member
polyamory vs. polyfuckery

קראתי פעם משהו שניסה להסביר את ההבדלים

האם ניתן לאהוב שניים? זאת שאלה אישית ופילוסופית.
מה זאת אהבה? גם זו שאלה סוביאקטיבית.

פולאמורי זאת לא תכונה בדסמית, המקור ונילי.
קשרים ונילים או בדסמים שבהם מתקיימת זוגיות פתוחה , שקופה ומרבת מאהבים אפשרית אבל קשה לביצוע. דורשת תשומת לב מיוחדת כלילים ברורים
ולא כל אחד מסוגל לחיות במערכת כזאת.

קשרים אחרים לצורכי זיון / סשנים מזדמנים זה כבר סיפור אחר.

תודה, אולטרה

על התגובה השלווה ועל ההסבר. ברור שהמקור לא בדס"מי, גם לא חשבתי כך.
מה שכתבת מתחבר לי למה שאני מרגישה - " קשה לביצוע. דורשת תשומת לב מיוחדת כללים ברורים ולא כל אחד מסוגל לחיות במערכת כזאת."
תקן אותי אם אני טועה, אבל זה מחזק את דבריי שזה מבלבל וגובה מחיר. האם זה שווה את המחיר - אני מניחה שהתשובה אינדיבידואלית.
&nbsp
ו"מה זאת אהבה" זאת באמת שאלה פילוסופית. האם כל הידלקות מנטלית+משיכה עזה היא אהבה? לדעתי לא. זה בסיס טוב להתאהבות, אבל אהבה - לא. זה מתפתח בהמשך. וגם אם כן - התייחסתי לזה בתשובות אחרות שלי.

תסביר לי מה עצוב בה.

החלק של המשיכה?
הפחד לאבד מישהו אהוב? (דבר שנכון לכל סוגי האהבה)
השילוב ביניהם?
מזה מורכבים הפרפרים בבטן.

A לוןA

New member
יש הבדל גדול בין פחד לאבד מישהו אהוב לבין חרדת נטישה

אם כל מה שאהבה בשבילך מצתמצם לחרדת נטישה ומשיכה- זה עצוב מאוד בעיני.

מה ההבדל?

הפחד שלי לאבד את היקרים לי - הוא בהחלט הפחד הכי גדול שלי בעולם, ולכן לא שונה בעיניי מחרדה.

נכון - אני זאת שנכה רגשית.

פחחח.
כבר אמרתי - קרה לי שהתאהבתי בשניים - אבל כשאני נכנסת למערכת יחסים, אני כולי שם, ולא מתפזרת. מי שאיתי זוכה במלוא האהבה שלי, לא בחלקים ממנה, בטח לא בשליש או רבע.

עזבי פחחחח

שואלת באמת.
כתבת לעיל שאהבה היא משיכה וחרדת נטישה.
באמת? האהבה שלך מורכבת משני החלקים הללו?

אני בכוונה לא מתייחסת לכולי שם וכו', יש לי המון מה לומר בעניין אבל מעדיפה לא להתפזר

זאת הגדרה ששמעתי ואימצתי -

וכן, אני מתחברת אליה.
ברור שזה הרבה הרבה מעבר לזה, אבל זה הבסיס. שאלת אז אסביר:
משיכה - רגשית/שכלית/מנטלית/מינית (מלבד א-מיניים) - לא צריך להסביר.
חרדת נטישה - כן, לגמרי. כשאני אוהבת, ולא רק אהבה רומנטית - גם חברות, משפחה, בע"ח - קשה לי לדמיין את חיי בלעדיהם, ומפחידה אותי המחשבה לאבד אותם.
&nbsp
ובאהבה רומנטית יש גם את המשיכה הנ"ל וגם את הפחד לאבד. אחרת זאת לא אהבה.
&nbsp
כמו שאני רואה את זה, אם לא אכפת לך שמישהו ייעלם מחייך לנצח - איך את יכולה לטעון שאת אוהבת אותו?
אם את חושבת אחרת - תסבירי לי איך זה כן. גם אני לא תוקפת, באמת שואלת.

UltraL

New member
המאהב האידאלי עבורך:

קוראים אותו Robot 2nd-generation Dishwasher 2a
אבל החברה קוראים לו R2D2a, בן-דוד של ה R2D2 המקורי

רק לגבי פוליאמוריה

אני מאוד מאמינה שאפשר וניתן לאהוב יותר משניים,
זה גם מהנסיון הפרטי שלי.
הלב הוא שריר רחב מאוד, כל אחד שנכנס לשם, מרחיב רק עוד קצת.
זה לא אומר שהכל ורוד והכל זורם חלק.
אבל זה בהחלט אפשרי.

Whip

New member
מסכים לחלוטין

שאפשר לאהוב מקביל יותר מאדם אחד
האם זה יבוא על חשבון משהו? כנראה שכן. זה יבוא על חשבון דברים כמו זמן, אינטימיות, במקרה של הסתרה - על חשבון כנות ונאמנות
אבל הם לא אהבה.
ניתן לאהוב אדם מרחוק, גם מבלי לפגוש אותו מעולם. מבלי לגעת בו פיזית.
ניתן לבלות יומם וליל עם אדם, וכלל לא לאהוב אותו.
וכן, ניתן לאהוב שני אנשים במקביל, כל אחד והפינה המיוחדת שלו.

למעלה